چطور مثل آب خوردن در حرف زدن با اعتماد به نفس به نظر برسیم
در این مقاله در مورد اعتماد به نفس صحبت میکنیم، یعنی اعتماد داشتن به خودتان، یعنی راحت بودن با شخصیت و کموکاستیهایتان، یعنی احترام به زندگیتان. در اینجا چند طرز فکر و تکنیک به شما یاد خواهیم داد که اعتماد به نفسی که همیشه برایتان آرزو بود را کم کم در خود ایجاد کنید.
چند تکنیک و چند طرز فکر را به شما آموزش میدهیم که از همین امروز میتوانید آنها را در روزمرگیها و تعاملاتتان با بقیه بگنجانید.
خیلیها شاید فکر کنند که این تکنیکها فقط ظاهر سازی و نشان دادن شخصیتی دروغین از خود است. اما تحقیقات نشان میدهد که چطور درون ما روی عملکرد بیرونمان اثر میگذارد. عملکرد بیرونتان هم روی حس درونتان اثر خواهد گذاشت.
به مرور میبینید که از درون هم اعتماد به نفس بیشتری به خودتان پیدا میکنید.
پس تکنیکهایی که در این مقاله میخوانید را جدی بگیرید.
اما چیزی که باید از تکنیکها جدیتر بگیرید طرز فکرهایی است که به شما خواهیم گفت. این طرز فکر ها را باید در بطن و اعماق باورهایتان بگنجانید. کار ساده و یکروزهای نیستند اما اگر اعتماد به نفس واقعی میخواهید باید طرز فکرهایتان را در مورد خودتان، دنیا و دیگران درست کنید.
خب برویم سراغ اصل قضیه…
» زبان بدن راحتی داشته باشید
قبل از اینکه دهان به صحبت باز کنید چیزی که از طرف شما هزاران کلمه به مخاطبتان میفهماند زبان بدن شماست. تحقیقات نشان میدهد که در یک ارتباط تقریبا هفتاد درصد قضیه زبان بدن شما، بیست درصد لحن صحبتهایتان و ده درصد خود صحبتهایتان است که مهم است.
اشتباهی که خیلیها مرتکب میشوند توجه زیاد نشان دادن به حرفهایی است که میخواهند بزنند.
زبان بدن شما از چیزی که میخواهید بگویید هم مهمتر است
چیزی که بیشتر از هر چیزی در ارتباطات شما نقش دارد، زبان بدنی است که از خود نشان میدهید.
چند نکته برای داشتن زبان بدنی با اعتماد به نفس و راحت
❄ بدنتان را از هم باز کنید و فضای بیشتری را اشغال کنید
یکی از اصلیترین چیزهایی که کمبود اعتماد به نفس را در شما نشان میدهد کوچک کردن و جمعوجور کردن بدنتان است. وقتی که میخواهید بنشینید یا راه بروید و در هر موقعیت دیگری از اینکه بزرگتر از حالت عادی به نظر برسید نترسید.
مثلا وقتی که روی یک صندلی نشستهاید
- پاهایتان را از هم باز کنید
- یکی از دستهایتان را روی لبهی صندلی (البته در اینجا نیمکت یا مبل) قرار دهید.
- به صورت مستقیم و خیلی جدی روی صندلی نشنینید و ذرهای شل شوید
❄ تماس چشمی را اصلا فراموش نکنید
یک فرد خجالتی را سریع میتوانید با چشمهایش تشخیص دهید وقتی که اعتماد به نفس کافی برای نگاه کردن در چشمان مخاطبش ندارد. وقتی که شما مستقیم به چشم طرف مقابلتان نگاه میکنید با تمام وجود در حال اظهار این نکته هستید که ترسی ندارید و اعتماد زیادی به خودتان و حرفتان دارید.
البته تماس چشمی بیش از حد کار خوبی نیست و باید به میزان درست و در مواقع درستی باشد. منظور از مواقع درست خصوصا وقتهایی است که نکتهای اصلی و یا چیز مهمی را میخواهید بیان کنید.
❄ خیلی سفت و سخت و مستقیم نباشید
معمولا در کتابهای قدیمی آموزش زبان بدن اعتماد به نفس به شما میگویند که استوار قدم بردارید، سفت و محکم و مستقیم باشید تا قدرت را به خوبی نشان دهید. این نکته با اینکه تا حدی درست است و باید هم محکم و استوار باشید اما در عین حال نباید اینکار به گونهای باشد که انگار در شما تنشی وجود دارد.
وقتی زیادی محکم و استوار میشوید نشان میدهید که انگار قضیه و موقعیت خیلی برایتان جدی است. نشان میدهید که دنیا را خیلی سفت و سخت چسپیدهاید و آدم راحتی با خودتان نیستید.
خودتان را ذرهای شل کنید. خیلی جدی راه نروید. طوری عمل کنید که انگار همه چیز تحت کنترل است و حس خوبی به خودتان دارید و استرسی ندارید.
» به هر چیزی واکنش نشان ندهید!
یکی از نشانههایی که با آن میتوانید یک فرد مضطرب و ترسو را به راحتی تشخیص دهید این است که بسیار نسبت به هر چیزی که در مقابلش گفته میشود واکنشگراست. به هر چیزی که به او میگویند واکنش نشان میدهد. هر چیزی را جواب میدهد و نسبت به هر چیزی حساسیت بیدلیلی از خود نشان میهد.
شاید از بچگی پدرتان به شما یاد داده که باید از خودتان و حقتان دفاع کنید. قضیهی گرفتن حق چیز جداییست. در خیلی از موقعیتهای اجتماعی ما فقط در حال صحبت و مذاکره هستیم و حقی از ما گرفته نشده و وقتی به هر چیز چرند و مسخرهای که در مورد ما یا صحبتها و کارهایمان گفته میشود واکنش نشان میدهیم ضعف خودمان را نشان میدهیم.
خیلی از اوقات واکنش نشان ندادن قدرتمندترین کاری است که میتوانید انجام دهید. شما با این کار به مخاطبتان میفهمانید که به خودتان اعتماد کامل دارید و قرار نیست با هر چرندیاتی که از دهان هر کسی بیرون میاید مبارزه کنید.
سکوت را تبدیل به یکی از اصلیترین واژههای زندگیتان کنید
سکوت چیز بسیار ساده و قدرتمند و کارآمدی در نشان دادن شخصیت شماست. آدمهایی که با اضطراب در موقعیتهای اجتماعی مواجه میشوند اغلب بسیار سریع حرف میزنند، سعی میکنند هر چیزی را سریع جواب دهند، و فرصت فکر کردن به خودشان نمیدهند.
وقتی در مکالمههایتان به خودتان اجازه میدهید که سکوت کنید چند اتفاق خوب رخ خواهد داد:
- نشان میدهد که شما اضطرابی برای سریع اثبات کردن حرفتان ندارید
- فرصتی برای تفکر به شما میدهد
- شما را فردی آرام و ریلکس و راحت و با اعتماد به نفس نشان میدهد
- به شما فرصت میدهد که احساساتی نشده و حرفهای اشتباهی نزنید
- کنترل مکالمه و موقعیت را در دست خواهید گرفت و نشان میدهید که زیر قدرت کسی نیستید
پس وقتی کسی از شما سوالی میپرسد کاملا راحت باشید و میتوانید به خودتان اجازه دهید که چند ثانیه سکوت کنید. قضیهی حاضرجوابی و سریع جواب دادن را فراموش کنید. احساس نکنید که آدم با اعتماد به نفس همیشه حرفهای آمادهی خودش را دارد. به خودتان فرصت فکر کردن بدهید.
دنبال تایید در چهرهی مخاطب نباشید
وقتی حرفی برای گفتن یا جکی برای تعریف کردن دارید بعد از آن سریع به واکنش مخاطبتان حساسیت نشان ندهید.
کاملا باور دارید و دنبال تایید کسی نیستید.
» تلاش نکنید کسی را قانع کنید
این یک طرز فکر است نه یک تکنیک! یادتان باشد کسی که به خودش و قابلیتها و گفتههایش باور دارد تلاش نمیکند کسی را قانع کند در واقع وقتی کسی را میبینید که دائم در حال تلاش برای قانع کردن شما در مقابل چیزی است مطمئن باشید که طرف مقابل به چیزی که در حال گفتن آن است خودش هم شک دارد.
وقتی شما با تمام وجود به چیزی باور دارید چرا باید برایتان مهم باشد که دیگران را هم با خود همنظر کنید. یادتان باشد که این کار، یعنی تلاش بیشتر برای قانع کردن مخاطب اغلب نتیجهی عکس میدهد.
شما با تلاش نکردن بیش از اندازه نه تنها اعتمادتان به خودتان را نشان میدهید بلکه این حس را هم در مخاطب ایجاد میکنید که به حرفتان کامل باور دارید و او هم بهتر است باور داشته باشد.
» اعتماد به نفس واقعی این است که با ضعفهایتان راحت باشید؛ قوی نشان دادن خود نتیجهی عکس میدهد!
خیلی از ماها از نشان دادن ضعفها و کم و کاستیهایمان میترسیم، از اظهار به اشتباهاتمان ترس داریم، از اینکه گند بزنیم و کار نادرستی انجام دهیم به وحشت میآییم. همیشه سعی داریم که خودمان را آدم بدون عیب و نقص و درست و حسابی نشان دهیم. اما تحقیقات چیز عجیبی میگوید وقتی شما راحتیتان با ضعفهایتان را نشان دهید بسیار قویتر جلوه میکنید.
آدمی که با خودش راحت است لزومی نمیبینید
که همیشه خودش را قدرتمند نشان دهد.
وقتی شما ضعفهایتان را قبول میکنید و با آنها راحت هستید کسی نمیتواند آنها را در مقابل شما استفاده کند. چون میداند که این کار روی شما تاثیری ندارد.
در ضمن اینکار، یعنی قبول کردن کموکاستیهایتان نه تنها شما را قدرتمندتر و با اعتمادبهنفستر نشان میدهد بلکه با افراد اطرافتان ارتباط عمیقتری خواهید داشت. ما انسانها از انسانهای کامل و بی عیب و نقص خوشمان نمیآید زیرا خودمان میدانیم که اینطور نیستیم و وقتی کم و کاستیهای دیگران را میبینیم به نحوی احساس همدردی کرده و به خودم میفهمانیم که همهی ما کمبودهای خودمان را داریم.
البته این اصل به این معنا نیست که دائم از ضعفهایتان بگویید و خودتان را بسیار مظلوم و بیپرده نشان دهید.
چهار سنگ بنای اعتماد به نفس که روحیه تان را دگرگون میکند.
» دنیا به آخر نمیرسد، آرام باشید!
در این مقاله شاید یک سری تکنیکها به شما یاد دادیم اما مهمترین چیزی که در این نوشته از شما انتظار دارم که همیشه با خود داشته باشید طرز فکرهای درست. شما اگر طرز فکرهای درستی نسبت به خودتان، نسبت به دیگران و نسبت به دنیا داشته باشید به تکنیکهای عجیب و غریب نیاز ندارید. ولی اگر طرز فکر های درست را نداشته باشید و سعی کنید فقط از چند تکنیک استفاده کنید که نه شما حس خوبی به خودتان خواهید داشت و نه میتوانید با این تکنیکها کار به جایی ببرید.
طرز فکری که به شما کمک میکند که آدم بااعتمادبهنفستر و راحتتر و خوشبرخوردتری باشید این است که دنیا را خیلی جدی نگیرید. حرفهای آدمها را خیلی به دل نگیرید. اشتباهتان را یک چیز عادی بدانید. مشکلات را بزرگ نکنید. دنیا را برای خودتان و دیگران سختتر از چیزی که هست نکنید.با بدگوییهایی کسی از شما نه شما
از گرسنگی خواهید مرد و نه دنیا به آخر میرسد.
کسانی که با خودشان و با دنیا و با دیگران راحت هستند در صحبت کردنها و تعاملاتشان هم راحت و با اعتماد به نفس نشان میدهند. وقتی شما دنیا را زیاد سخت نگیرید و به خودتان اجازهی اشتباه و کم و کاست بدهید چیزی از بیرون نمیتواند شما را آزار دهد.
از کنار خیلی چیزها به سادگی رد شوید. نسبت به هر جزئیات و هر کس و هر حرف و هر خبری انقدر واکنش ندهید. احساس نکنید که تا چند لحظهی آینده دنیا روی سرتان خراب خواهد شد.
تا به حال به لحظه ورود سلبریتی ها، سیاستمدارها به یک صحنه دقت کردهاید؟ بدون اینکه به محیط اطراف توجه کنند، با اعتماد به نفس و با لبخند وارد میشوند و بدون اینکه ذره ای تردید به خود راه دهند، قبل از اینکه حتی شروع به صحبت کنند توجه حضار رو به سمت خود جلب میکنند. کاری که اکثر ما حتی در خواب هم نمیتوانیم انجام دهیم!
اگر میخواهید به راز با اعتماد به نفس به نظر رسیدن سلبریتی ها، بازیگران و سیاستمدارن پی ببرید، ویدیو جو ناوارو را از دست ندهید:
سلام وقت بخیر عالی بود مرسی از شما استاد سینانی و تیم خوبتون♥️
سلام
مطلب خوبی بود که با بیانی روان و خلاصه به نکات مهمی اشاره داشت
خوب میشه اگر در متون فقط به لینک جدید اشاره نشه و منبعی برای مطالعه و آموزش معرفی بشه. مثلا” کتاب یا فیلمی در این مورد