راز شب امتحان – چرا ظرفیت ما برای خواندن یک کتاب در شب امتحان بیشتر می‌شود؟

شب امتحان یادتان هست تا حالا به این فکر کردید چطور توانستید یه کتاب را یه شبه بخوانید؟ شاید برای شما هم پیش آمده باشد که از میزان ظرفیت یا بازده خود در انجام کارها ناراضی باشید یا فکر کنید که بیش از اندازه یا توانتان کار برای انجام دادن دارید. بعضی از ما آن قدر سرمان شلوغ است که احساس می‌کنیم حتی 24 ساعت بیدارباش بودن هم برای انجام همه کارهایمان کافی نخواهد بود. در این قسمت با تکنیک شب امتحان به دنبال راه‌هایی کاربردی برای افزایش بازده یا ظرفیت انجام کارهایمان می‌گردیم.

[bs-quote quote=”تفاوت بین کاری که انجام می‌دهیم و کاری که ظرفیت انجام آن را داریم کافی است تا بیشتر مشکلات جهان را حل کند.” style=”default” align=”left” author_name=”ماهاتما گاندی ” author_job=”از بزرکترین رهبران جهان” author_avatar=”https://sookhtejet.com/wp-content/uploads/2018/09/ماهاتما-گاندی.jpg”][/bs-quote]

» ظرفیت شما چقدر است؟

اگر بخواهیم ظرفیت را با زبانی ساده تعریف کنیم می‌گوییم: «ظرفیت، یعنی حداکثر توانایی ما برای انجام کارها در زمان مشخص» حالا با توجه به این تعریف، فکر می‌کنید که ظرفیت شما چقدر است؟ آیا تا به حال از تمام ظرفیت خود استفاده کرده‌اید؟ پاسخ این پرسش «خیر» است. چون وقتی ما از تمام ظرفیت خود استفاده می‌کنیم، چیزی به اسم خستگی یا دل‌زدگی از انجام کارها به سراغ ما نمی‌آید. حتی بیشتر از آن هم می‌توانیم کار انجام دهیم. البته این جدا از زمانی است که برای خودمان و خانواده‌مان می‌گذاریم. پرسش اصلی اینجا است که چرا عده‌ای با داشتن مسئولیت‌های بسیار سنگین‌تر از ما از پس انجام همه کارهایشان آن هم با کیفیت بالا برمی‌آیند اما ما در انجام کارهای خودمان مانده‌ایم. باید بگویم که پاسخ، ساده‌تر از آن چیزی است که فکرش را می‌کنید.

خب عوامل دیگری هم برای افزایش بازده شما مهمه از جمله مناطق انزژی در طول روز. این کتاب را بخوانید تا منظورم را بفهمید: http://بهترین تو

» معجزه شب امتحان

قانون جالبی در مورد زمان و نسبت آن با انجام کارها وجود دارد به نام قانون پارکینسون. در این قانون گفته شده که: «کارها، به اندازه زمانی که برایشان در نظر می‌گیریم بسط پیدا می‌کنند.» یعنی اگر ما برای خواندن یک کتاب 30 صفحه‌ای یک هفته وقت در نظر بگیریم، خواندن این کتاب به اندازه یک هفته، کش پیدا می‌کند. در دوران دانش آموزی و دانشجویی ما ندانسته شب امتحان از قانون پارکینسون به نفع خودمان استفاده می‌کردیم. مثلا کتابی 300 صفحه‌ای را ظرف 4 ساعت می‌خواندیم یا پروژه‌ای یک ماهه را ظرف یک شب تمام می‌کردیم. تنها تصورش را بکنید اگر این ظرفیت شگفت‌انگیز را در تمام روزهای عمرمان نگه می‌داشتیم الان چه موفقیت‌های بزرگی را از آن خود کرده بودیم!

شاید با خودتان بگویید: «انجام آن کارها در شب امتحان به دلیل فشار زمانی و استرس نمره ممکن شده است.» در کمال احترام باید بگویم که ماجرا چیز دیگری است و نکته جالبی در این میان وجود دارد. ظرفیت، امری ذهنی است. این که انسان بتواند چه مقدار کار انجام دهد بستگی به مقدار کاری دارد که فکر می‌کند می‌تواند انجام دهد.

وقتی به راستی معتقد باشیم که می‌توانیم بیشتر کار کنیم، ذهن ما خلاقانه فکر می‌کند و راه را به ما نشان می‌دهد.

به همین دلیل است که شب امتحان، راه‌های خلاقانه‌ای برای سریع‌تر تمام کردن پروژه‌مان به ذهنمان می‌رسد یا موقع خواندن کتاب 300 صفحه‌ای نکته‌های طلایی آن کتاب در نظرمان پر رنگ‌تر جلوه می‌کنند و به آسانی از کنار جمله‌های کم نمره رد می‌شویم!

» از ظرفیت واقعی‌تان استفاده کنید

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که فرصت‌های خیلی خوبی را تنها به دلیل اینکه فکر می‌کردید از نظر زمانی توانایی انجامش را ندارید رد کرده‌ باشید. در اینجا به خودم اجازه می‌دهم و یک نکته خیلی مهم را به شما می‌گویم. دوستان عزیزم، هرگز، فرصت‌هایی که به سراغتان می‌آید را رد نکنید.

اگر جهان هستی، فرصتی را به شما پیش کش می‌کند، مطمئن باشید که در انجامش هم به شما کمک می‌کند.

شاید در ابتدا ترس شما را بردارد اما وقتی اولین قدم را بردارید ترستان می‌ریزید و از توانایی خود تعجب می‌کنید. در ادامه چند نکته مهم و ساده را با هم دنبال می‌کنیم که دانستن آنها در افزایش ظرفیت واقعی ما بسیار موثر هستند.

» نکته اول: نمی‌توانم را از دایره واژگان ذهن خود پاک کنید

باور به انجام یک کار، به انسان قدرت می‌دهد. این که شما می‌توانید کاری را انجام دهید قبل از اینکه یک باور باشد، یک حقیقت است. وجود شما توانایی انجام هر کاری را دارد اگر و تنها اگر به توانایی‌های خودتان ایمان داشته باشید.

بنابراین، تمام تلاش خود را بکنید تا کم‌کم از واژه‌هایی مثل «نمی‌توانم» یا «شاید نتوانم از پسش بربیایم» و واژه‌هایی از این دست را از ذهن خود پاک کنید. به جای آنها واژه‌هایی مثل «می‌توانم» یا «راهی برای انجامش پیدا می‌کنم» را ملکه ذهن خود کنید. یادتان باشد، اگر بخواهید می‌توانید.

می‌خواهید برای همیشه با باورهای منفی خداحافظی کنید؟ پس خوندن مقاله‌ی زیر برای شما از نان شب واجب تره:سم‌های ذهنی و افکار منفی‌تان را این‌گونه کاملا پاک کنید! قسمت اول: باورهای نادرست تفریح و سرگرمی

 

» نکته دوم: حساب و کتاب کنید

وقتی با خودتان قرار گذاشتید که از تمام ظرفیتتان برای انجام کارها استفاده کنید باید در اولین قدم، زمانتان را از چنگ دیگران در بیاورید. کاغذی بردارید و در آن کارهایی را بنویسید که فایده‌ای برای شما ندارند و در عین حال، زمان زیادی را از شما می‌گیرند. مثلا پرسه زن بی هدف در شبکه‌های اجتماعی، دیدن سریال‌های پر از آه و ناله، گشت زدن‌های بی‌هدف در اینترنت و… . به تفاوت هر انسانی، چیزهایی که زمان را از بین می‌برند متفاوت خواهند بود. خورنده‌های سیری ناپذیر زمان گران‌بهای خود را پیدا کرده و آنها را بسیار محدود کنید.

» نکته سوم: برای خودتان جایزه تعیین کنید

در نظر گرفتن یک جایزه که شما آن را دوست دارید می‌تواند مشوق بسیار خوبی برای افزایش سرعت شما در ابتدای کار باشد. مثلا می‌توانید گشت زدن در شبکه‌های اجتماعی را به عنوان یک جایزه برای خودتان در نظر بگیرید و با خودتان بگویید: «وقتی کارهامو تموم کردم می‌رم اینستاگرام.» انجام این کار باعث می‌شود که شما هم در زمان خود صرفه‌جویی کنید و هم وقتی می‌خواهید در شبکه‌های اجتماعی گشت بزنید، بدون عذاب وجدان کارهای روی هم مانده و با خیالی آسوده این کار را انجام می‌دهید.

» نکته چهارم: از خودتان بپرسید

پرسیدن از خودمان، یکی از راه‌های بسیار جالب برای پیدا کردن راه‌حل‌های شگفت‌انگیز است. گوشه‌ای خلوت پیدا کنید و از خودتان بپرسید: «من چیکار می‌تونم بکنم تا تو همین زمانی که دارم، بازده چند برابری داشته باشم؟» از خودتان بپرسید و پاسخ‌هایتان را یادداشت کنید. سپس تمام تلاش خود را بکنید تا بتوانید نوشته‌هایتان را در عمل اجرا کنید. شاید برخی از راه‌حل‌هایتان نتیجه دلخواهتان را به شما ندهند. در چنین موقعیتی، علت این اشکال را پیدا کرده و دوباره آن را اجرا کنید. هر بار که برنامه‌تان را بهبود می‌بخشید چند برابر گذشته بازده خواهید داشت چون در حال عمل هستید.

» روزهای طلایی

تمرکز روی استفاده از ظرفیت واقعی‌مان باعث می‌شود که روزهایی پر بار داشته باشیم. این روزهای پر از موفقیت، احساس شیرین «انجام دادن» را در ما ایجاد می‌کنند؛ احساسی که به ما قدرت، انگیزه و خلاقیت باور نکردنی‌ای برای انجام کارهایی بیشتر و با کیفیت بالاتر می‌دهد.

استفاده از ظرفیت واقعی‌مان، کاری است که انسان‌های بسیار موفق آن را به خوبی می‌دانند.

کارهایی که یک فرد موفق در طول هفت روز انجام می‌دهد شاید با کارهای دو و حتی سه ماه یک فرد معمولی برابری کند. همه ما در هر روز 24 ساعت زمان در اختیار داریم. اینکه چطور و چقدر از این زمان گران‌بها استفاده می‌کنیم، باعث تفاوت ما با یکدیگر می‌شود چون پیروزی همیشه از آن اهل عمل است.


:الان که فهمیدید محصلای عزیز در شب امتحان نابغه تشریف دارند مطالب زیر را هم بخوانید تا بر نبوغتان اضافه بشه

3 نفر دیدگاه شان را با ما در میان گذاشتید، نفر بعدی شما هستید :
  1. کاربر سوخت جت نم می‌گوید

    عالـــی بـودمـــرحـبا

  2. کاربر سوخت جت ری می‌گوید

    ممنون از مقاله آموزنده تون من از امروز این تمرین رو شروع کردم و برای اینکه حداکثر بازدهی رو داشته باشم برای خودم جایزه تعیین کردم و اونم خوندن مقالات آموزشی سوخت جت هستش ممنون از مطالب عالیتون

  3. کاربر سوخت جت سر می‌گوید

    فرایند ایجاد انگیزه برای افراد در اولین ورود به سایت بسیار مهیج و قابل ستایش است

نظرتان را ارسال کنید

دیدگاه تان را با ما در میان بگذارید...

ما به دیدگاه شما احتیاج داریم؛ پس بیایید دیدگاه و نقطه نظرات مان را با همدیگر به اشتراک بگذاریم تا یک اجتماع موفق از افکار برنده با همدیگر بسازیم.

**‌به ازای هر یک دیدگاه سازنده، یک روز اشتراک رایگان پروژه سوخت جت دریافت کنید**