چرا شناخت استعداد هایتان از نان شب هم واجت‌تر است؟

یکی از رموز موفقیت و کامیابی این است که شخص در راهی قدم گذارد که مطابق ذوق و سلیقه و توانایی روحی و فکری او باشد. چرا که دستگاه آفرینش همه را یک نواخت نیافریده و در همه‌ی افراد بشر توانایی و قابلیت هر کاری را به ودیعه ننهاده است، بلکه برای گردش چرخ‌های اجتماع، افراد را با ذوق و استعدادهای مخصوص آفریده است تا هر یک رشته‌ای را دنبال کند که ذوق آن را دارد و کاری را انجام دهد که از عشق باطنی و نیروی فکری او سرچشمه می‌گیرد.

امام علی (ع) می‌فرمایند:

«خِیر انسان‌ها در تفاوت بین آن‌هاست،
اگر همه یکسان بودند، هلاک می‌شدند»

پاره‌ای از شکست‌ها و ناکامی‌های افراد، معلول انحراف از این اصل مهم است که آنان گاهی بر اثر تبلیغات غلط و تربیت‌های نادرست دنبال کاری می‌روند که ذوق و استعداد آنان را ندارند و از کارهایی که شایستگی و برازندگی آن را دارند، سرباز می‌زنند.

آن‌ها این اصل مسلم را فراموش کرده‌اند که:
«در هر سری شوری است، خوشبخت کسی است که ذوقش را دریابد».

به عنوان مثال سخت‌ترین ضربه برای پیشرفت و کامیابی یک فرد دانش‌آموز این است که بدون اینکه استعداد خود را بسنجد، بدون مطالعه‌ی دقیق، رشته‌ای را دنبال کند که ذوق آن را ندارد. مثالی دیگر، جوانی که ذوق ادبی دارد، از گفتار و قلم او شعر می‌بارد و معمولاً کامیابی او در غیر رشته‌ی ادبی رضایت‌بخش نخواهد بود.

چرا بایستی معیار زندگی بیشتر انسان‌ها، معیار بیرونی باشد؟
امروزه بخش اعظم مشکلات انسان‌ها را همین امر به وجود آورده است.

حالا چطور بفهمید که شعلی مناسب شما نیست؟ توصیه میکنم مقاله‌ی شناخت شغل نامناسب را مطالعه کنید.

امروزه بسیاری از ناکامی‌ها، شکست‌ها، ناراحتی‌ها، سردرگمی‌ها، دلزدگی‌ها، ناامیدی‌ها و … افراد را با مشکلاتی از قبیل: اضطراب، یأس، تنش، لذت نبردن از زندگی، جدال و کشمکش‌های خانوادگی و در نهایت افسردگی یا پرخاشگری مواجه می‌سازد و زمینه را برای ناراحتی‌های جسمی نیز فراهم می‌کند.

از ادیسون پرسیدند که چرا اغلب جوانان موفق نمی‌شوند؟
گفت: برای اینکه راه خود را نمی‌شناسند و در جاده‌ی دیگری گام برمی‌دارند.

 

این افراد دو نوع ضرر به جامعه رساندند:

1- کاری که شایستگی آن را دارند و اگر آن را دنبال کنند کامیاب می‌شوند، انجام نمی‌دهند.

2- کاری را که عهده‌دار آن شده‌اند به خوبی انجام نداده‌اند، از عهده‌ی آن برنمی‌آیند.

عقربک استعداد هر فردی از هنگام تولد به سوی کاری که برای آن آفریده شده است متوجه می‌باشد. سعادتمند کسی است که مربیان او، سمت تمایل این عقربه را نشان دهند.

گالیلئو گالیله – دانشمند و مخترع سرشناس ایتالیایی

«گالیله» در کودکی علاقه به ساختن ماشین آلات بچگانه داشت، پدر او بر خلاف میل فرزند وی را مجبور نمود تا «طب» بخواند. او در این راه ترقی نکرد، سپس به آموختن ریاضیات و فیزیک پرداخت و در نتیجه نبوغ خود را در نجوم و چیزهایی که با استعداد او متناسب بود بروز داد. او نخستین کسی بود که اثبات کرده کره‌ی زمین به دور خورشید می‌گردد و نخستین کسی بود که پاندول ساعت را ساخت.

«تولستوی» هنوز بچه بود که علاقه‌ی زیادی به مطالعه‌ی کتاب پیدا کرد. او کتاب‌های فلسفی را زیاد می‌خواند و در این دوران سعی می‌کرد مسائل مهم زندگی را مطرح سازد و در پایان عمر، این مسائل در قلمرو فکر او بود.

«جورج مورلند» از شش سالگی هنر نقاشی خود را ابراز می‌کرد. او با این که در سن چهل و یک سالگی بدرود حیات گفت، آثار گرانبهایی در نقاشی از خود به یادگار گذاشت.

« جیمز وات» مخترع چندین آلت مکانیکی و کاشف نیروی بخار، از آغاز کودکی به آزمایش علاقه‌ی زیادی داشت و از این طریق کامیابی‌هایی در علوم طبیعی به دست آورد.

از پیشوایان مذهبی ما دستور اکید رسیده است که خود را بشناسیم و مانند غواصان در دریای وجود خود فرو رویم و با نورافکن‌های قوی به شناسایی درون خود بپردازیم تا راز درون بر ما روشن گردد.

تمایلات باطنی ما بسان مغناطیسی است که شبیه و هم سنخ خود را جذب می‌کند و در مخزنی به نام « حافظه » انبار می‌نماید و در وقت لزوم از آن بهره‌برداری می‌کند. اگر آنچه را می‌آموزیم مطابق ذوق و خواست‌های باطنی ما باشد به آسانی وارد مخزن شده، تا مدتی قرار و ثبات خود را حفظ می‌کند.

[bs-quote quote=”اینکه بعضی ها به موفقیت های بزرگی دست پیدا می کنند، اثبات کننده این است که دیگران هم می توانند به آنها دست پیدا کنند.

” style=”default” align=”center” color=”#a52626″ author_name=”آبراهام لینکلن” author_avatar=”https://sookhtejet.com/wp-content/uploads/2019/12/آبراهام-لینکلن.jpg”][/bs-quote]

ولی اگر کاری را تعقیب نماییم که شایستگی طبیعی آن را نداریم؛ در اندک زمانی از مغز و مراکز حفظ ما فرار می‌کند و در نتیجه موفقیت ما خیلی کم می‌شود. یک چنین فردی که از علایق و استعدادهای خود فاصله دارد همانند کسی است که برخلاف جریان آب شنا می‌کند یا دستخوش امواج کوه پیکر آب می‌گردد یا با ناکامی رو به رو می‌شود، یا حداکثر کامیابی ناچیزی به دست می‌آورد.

کوتاه سخن اینکه:

وقتی انسان خود و شایستگی خود را شناخت و کار مطابق با استعداد خود را پذیرفت، چون عشق و جاذبه‌ی درونی دارد در رسیدن به هدف خود موفق می‌گردد.

کته‌ی دیگر اینکه استعدادهایی هست که در شرایط مخصوصی نشو و نما می‌کند و اینکه در اینجا لازم است افراد آگاه به مسائل تعلیم و تربیت این استعدادها و علایق را کشف و شناسایی کنند و زمینه‌ی شکوفایی آن را فراهم سازند.

شاید این جمله‌ که « خوشبختی، مجموعه‌ی بدبختی‌هایی است که هنوز سراغ ما نیامده است» بتواند انگیزه و امیدواری بیشتری در ما ایجاد کند.

اگر ما خود بخواهیم و حتی خودمان آرزوها و رؤیاهای شخصی را به فراموشی بسپاریم، شرایطی مهیا می‌شود تا بدون آنکه حتی خود متوجه باشیم به دنبال آن حرکت کنیم، چرا که روح جهان نمی‌گذارد کسی از آرزوی خود دور بماند. نتیجه‌ این که خود را باور کنیم، زیرا تا گنج به یقین دست نیابد گنج واقعی نیز حاصل نخواهد شد.

حالا برای اینکه واقعا شغلی که در زندگی میخواهید را پیدا کنید توصیه میکنم پادکست و مقاله‌ی زیر را حتما مطالعه کنید.

2 نفر دیدگاه شان را با ما در میان گذاشتید، نفر بعدی شما هستید :
  1. کاربر سوخت جت asin می‌گوید

    با تشکر از مقاله خوبتون و باید خدمتتون عرض کنم که گالیله اولین فرد کاشف چرخش زمین به دور خورشید نبود بلکه دانشمند ایرانی ابوریحان بیرونی ۶ قرن قبل ار از گالیله به این کشف نایل شده بود….

  2. کاربر سوخت جت laki می‌گوید

    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دوستان سوخت جت ممنون از مقاله خوبتون لطفاً خطاهای نگارشی را اگه میشه درست کنید که کسانی که آن را می‌خوانند دچار اشتباه نشود .

نظرتان را ارسال کنید

دیدگاه تان را با ما در میان بگذارید...

ما به دیدگاه شما احتیاج داریم؛ پس بیایید دیدگاه و نقطه نظرات مان را با همدیگر به اشتراک بگذاریم تا یک اجتماع موفق از افکار برنده با همدیگر بسازیم.

**‌به ازای هر یک دیدگاه سازنده، یک روز اشتراک رایگان پروژه سوخت جت دریافت کنید**