5 اشتباه رایج که باعث نابودی هر عادتی میشوند
نابودی عادت
با توجه به اینکه اطلاعات خودتون رو از کجا دریافت میکنید و صرف نظر از منبع خود، بین 80 تا 90 درصد قراردادها شخصی منجر به شکست میشوند و یا به عبارتی اینکه درصد بالایی از قرارهایی که با خودتان میزارید شکست میخوره و حداقل 8 تا 10برابر احتمال اینکه به عادتهای قدیمی خودتون برگردید وجود داره .
بدون شک تغییر رفتار و عادتهای قدیمی سخت است. حالا سوال اساسی اینه که چرا این اتفاق میافته ؟ و دلایل اصلی بابت شکست عادات جدید در شروع تغییرات چی هستند ؟و چه کاری میتونیم انجام بدیم تا تغییرات و ایجاد عادتهای مثبت و ارزشمند رو راحتتر بتونیم در خودمون نهادینه بکنیم ؟
در واقع هیچکس نمیتونه ادعا کنه که جواب کاملی برای پرسشهای بالا داره ولی تحقیقات زیادی در این رابطه انجام گرفته که در این مقاله به سراغشون میریم
نابودی عادت
مشکل اول نابودی عادت : تلاش فراوان برای تغییر همه عادات و رفتار گذشته در یک زمان
راه حل منطقی: یک عادت و یا رفتار را انتخاب کنید و آن را به خوبی تغییر دهید
بیشتر محققین رشد فردی و تغییر رفتار براین اصل تاکید دارند که بهترین روش تمرکز بر روی یک عادت در زمان مشخص و تغییرات کوچک میباشد .
اینکه این عادات چقدر کوچک و بی اهمیت باشند حتی مثل نخ دندان کشیدن یا گفتن جمله امروز چقدر روز خوب و عالی است به محض بلند شدن از خواب و یا کم کردن سیگار مصرفی حتی یک نخ در روز ، ولی باز تاکید میشود که بیشتر از 3 عادت برای تغییر را در یک زمان مشخص انتخاب نکنید .
من شخصا ترجیح میدهم که 6 ماه زمان صرف کنم و هر هفته و روزهای فرد از ساعت 6 تا 8 شب به باشگاه بروم و وقتی احساس کردم که این عادت به یک روال مشخص و روتین زندگی من تبدیل شده اونوقت بروم سراغ عادت بعدی و به عنوان مثال خواندن هرشب 5 صفحه از یک کتاب . البته باید بگم که این روش در مورد من بسیار موثر واقع شد . نکته مطلب را گرفتید؟
مشکل دوم نابودی عادت : شروع با عادتی است که بیش از حد بزرگ است
راه حل: همانطور که لئو بابوتا می گوید، “یک عادت را انقدر سبک و کوچک کنید که نتوانید به آن نه بگویید .
به عبارت دیگر، سخت ترین قسمت ایجاد یک عادت جدید شروع رفتار مربوط به آن عادت است. انگیزه زیادی برای رفتن به ورزشگاه و تمرین پس از یک روز خسته کننده کاری لازم است اما هنگامی که شما در واقع تمرین را شروع می کنید، برای رسیدن به آن نیازی به اراده قود ندارید. به همین دلیل یکی از بهترین چیزهایی که می توانید برای ایجاد یک رفتار جدید انجام دهید، شروع کردن با یک عادت بسیار کوچک است.
انرا هر روز با 5 تا 10 دقیقه شروع کنید و انجام بدید.
امیدوارم کتاب های بیشتری بخوانید با خواندن دو صفحه هر شب شروع کنید.
قصد دارید مدیتیشن انجام بدید ؟ خب پس هر روز 1 دقیقه اینکار رو انجام بدید و بعد از یک ماه نتیجه رو ببینید و سپس تمرینات رابه 2 دقیقه در روز ارتقا بدید .
مشکل سوم نابودی عادت : تمرکز بر نتیجه
راه حل: تمرکز بر رفتارداشته باشید ، نه نتیجه
تقریبا هر صحبت و بحثی در مورد اهداف میشه بطور طبیعی بر روی نتیجه متمرکز میشه .
میخواهید وزن کم کنید ؟ میخواهید کتاب بخوانید ؟ میخواهید پولدار و ثروتمند شوید ؟ بطور طبیعی ما بر روی نتایج متمرکز هستیم تا تغییر رفتارها چونکه ما میخواهیم با تغییر رفتار به نتیجه خاص و جدیدی در زندگی برسیم .
مشکل اینجاست: اهداف جدید نتایج جدیدی را ارائه نمی دهند. سبک زندگی جدیدی را باعث می شوند. و یک شیوه زندگی جدید یک نتیجه نیست، یک روند است. به همين دليل، تمام انرژي شما بايد به ساختن رفتار بهتر تبديل شود، نه به دنبال نتايج بهتر.
اگر عادت جدیدی میخواهید باید علاقمند به روند ایجاد عادت و نحوه انجام دادن آن عادت بشوید .
مشکل چهارم نابودی عادت : عدم تغییر محیط
راه حل: محیطی را ایجاد کنید که عادت های خوب را ارتقا دهد.
من هرگز کسی را ندیده ام که به طور عادی در محیط منفی قرار بگیرد و بتواند مثبت اندیش باشد .. شما می توانید این جمله را در موارد مختلف بررسی کنید .
- تقریبا غیرممکن است که بتونید رژیم غذایی سالمی داشته باشید اگر با مغازهای فست فود وغذاهای ناسالم احاطه شده باشید
- تقریبا غیرممکن است که شما مثبت اندیش باشید اگر با دوستان منفی باف رفت و آمد داشته باشید .
- تقریبا غیر ممکنه که شما بتونید بر روی کتاب خوندن و مقالات رشد شخصی و موفقیت تمرکز کنید اگر که دکمه اطلاع رسانی یا همان نوتیفیکیشن شبکه های اجتماعی نظیر تلگرام و اینستاگرام و یا فیسبوک شما روشن باشه و در مورد بی اهمیت ترین اتفاقات شما را مطلع کنند .
مثلا اگر شما در محیطی قرار بگیرید که همه در حال مطالعه هستند مثل کتابخانه و شما هم تصمیم گرفتید که عادت خوب کتاب خواندن رو ایجاد کنید این محیط چقدر در تقویت این عادت شما موثر است تا اینکه به یک پارک محلی برید و یا به یک باشگاه ورزش ؟
مشکل پنجم نابودی عادت: تغییرات کوچک اضافه نکنید
راه حل: هر روز یک درصد بهتر شود
اگر به صحبت اطرافیان در مورد اهدافشون با دقت گوش بدید چیزی شبیه اینها میشنوید :
- میخواهم امسال 30 کیلو وزن کم کنم
- میخواهم امسال 100 میلیون تومان پس انداز کنم .
- میخواهم 50 میلیون تومان بدهی که دارم رو امسال تسویه کنم
- میخواهم هر ماه 5 تا کتاب رشد فردی بخونم .
چونکه ما همیشه دوست داریم دستاوردهامون تغییرات بزرگی به همراه داشته باشند . مثلا اگر قراره که هر روز به باشگاه بروم و شبها بجای فست فود کمی سالاد بخورم پس انتطار دارم که اخر ماه 10 کیلو وزن کم کرده باشم در حالیکه این اتفاق در ماه اول نخواهد افتاد و در واقع باید گفت که عادات و رفتار ما و نهایتا دستاوردهای ما چه خوب و چه بد نتیجه انتخابها و تصمیمیات کوچکی است که در طول سالیان گرفته ایم
این الگوی تکراری رفتارهای کوچک است که منجر به نتایج قابل توجهی می شود.ما هر روز برای تبدیل شدن به یک درصد بهتر یا یک درصد بدترانتخابهایی می کنیم، اما اغلب انتخاب ها به اندازه کافی کوچک هستند که خیلی در زندگی ما مشهود نیستند و ما آنها را نادیده می دهیم
ابتدا یک عادت را ایجاد کنید و نگرانی در مورد شدت آنرا به اینده موکول کنید .
قدرتمندترین شیوه کنترل عادتها ; سخنرانی جیمز کلیر
عالی بود عالی عالی عالی طرز فکرم کلا راجع به عادت تغییر کرد
با تشکر از سایت خوبتون لطفا تم دارک رو هم به سایت اضافه کنید ممنون
درود. nبنده کتاب عادت های اتمی رو خوندم و به شدت برای ترک عادات بد قدیمی و ساختن عادات خوب جدید پیشنهاد میکنم. به قدری خوبه که باید آهسته بخونیدش تا کاملا باهاش زندگی کنید(نوت برداری فراموش نشه)و از نظرم بعد از عادت های اتمی سراغ کتابهای دیگه ای که راجب مبحث \’عادت\’ نوشته شده مثلا قدرت عادت چارلز داهیگ نرید و روشهای کامل، ساده و خلاقانهی جیمز کلیر عزیز رو در پیش بگیرید.nبا آرزوی موفقیت برای کسانی که تلاش میکنند هرروز بهتر باشندnبدرود
تشکر فراوان از شما دوست عزیز