۱۹ راهکار مفید برای مدیریت هزینه‌های خانواده که حتما لازم خواهید داشت

امروزه انسان‌ها همانند گذشتگان خود با آرزوها و خواسته‌هایی رو به رو هستند که به ناچار برای رسیدن به آن‌ها باید هزینه‌هایی را بپردازند. اما متأسفانه شرایط اقتصادی و دخل و خرج زندگی به بسیاری از ما اجازه نمی‌دهد تا به تمامی آنچه دلمان می‌خواهد، دست یابیم و در نتیجه هیچ راهی جز کاستن هزینه‌های غیرضروری نداریم.

بنابراین باید صرفه جویی و مدیریت هزینه‌ها را جدی‌تر شروع کنیم.

شروع کنیم:

1- با نگاه مبتنی بر کاهش هزینه‌ها، در بازار جست و جو کنید. شاید بتوانید در بسیاری از زمینه‌ها محصولات ارزان قیمت ولی با کیفیت را جایگزین محصولاتی کنید که هم اکنون از آن‌ها استفاده می‌کنید.

2- هنگامی که افسرده یا غمگین هستید، به خرید نروید، مطالعات نشان می‌دهد وقتی شما در این وضعیت به بازار می‌روید، ناخودآگاه کالاهای بیشتری می‌خرید. وقتی حالتان خوب نیست، ابتدا سعی کنید با انجام کارهایی کوچک مثل صحبت کردن با یک دوست، گوش دادن به یک موزیک زیبا یا خوردن خوراکی‌های مورد علاقه‌تان کمی روحیه‌ی خود را بهتر کنید و بعد به خرید بروید.

3- حواستان به زمان حراج فروشگاه‌ها باشد؛ چون برخی برندهای پوشاک، اجناسشان را در زمانی که فروش کمتری دارند، با تخفیف‌های 50 تا 70 درصد عرضه می‌کنند.

4- وقتی می‌خواهید برای خرید به سوپر مارکت بروید، فهرستی تهیه کرده و دقیقاً بر طبق آن خرید کنید. ترفند برخی سوپر مارکت‌ها برای خرید بیشتر مشتریان این است که اجناس ضروری و پُر طرفدار را در انتهای سوپر مارکت قرار می‌دهند تا مشتریان در مسیر رسیدن به آن‌ها با اجناس مختلفی رو به رو شوند و وسوسه شوند که آن‌ها را بخرند.

5- چیزهایی را بخرید که چندین بار بتوان از آن‌ها استفاده کرد؛ مثلاً باتری‌های قابل شارژ، حتی اگر قیمت اولیه‌ی اینگونه اجناس کمی بالاتر باشد، در طول زمان موجب صرفه‌جویی قابل توجهی خواهد شد.

6- هزینه‌ی اجناسی را که به آن‌ها نیازی ندارید اما می‌خرید را به صورت سالانه محاسبه کنید؛ مثلاً اگر در زندگی‌تان روزی 3000 تومان هزینه‌ی غیر ضروری دارید، با ضرب این رقم در تعداد روزهای سال می‌بینید سالانه پولی در حدود 1100000 تومان را از دست خواهید داد.

7- از تبلیغات مؤسساتی که با سود زیاد به شما وام می‌دهند، اجتناب کنید؛ مگر اینکه بخواهید با آن پول یک خرید سرمایه‌ای انجام دهید و قادر به بازپرداخت اقساطش هم باشید.

8- به خاطر داشته باشید بسیاری از وسایلی که در خانه‌ی شما هستند اما درست کار نمی‌کنند، نیاز به تعویض ندارند و با صرف هزینه‌ای کمتر می‌توان آن‌ها را تعمیر و مجدداً از آن‌ها استفاده کرد.

9- اگر می‌خواهید به مسافرت بروید، در صورت امکان زمان‌های اوج شلوغی را انتخاب نکنید، چون بعد از این زمان‌ها می‌توانید همان خدمت را با هزینه‌های بسیار پایین‌تری دریافت کنید.

10- همیشه در کیفتان یک خوراکی مختصر و انرژی بخش داشته باشید تا اگر در خیابان یا محل کار گرسنه شدید، بتوانید با وسوسه‌ی خرید غذاها یا تنقلات گران قیمت مقابله کنید.

11- در زمان‌هایی که همه اقدام به خرید محصولی خاص می‌کنند، اگر برایتان مقدور است کمی دست نگه دارید و وقتی بازار از تب و تاب افتاد، همان جنس را با قیمت کمتر و تخفیفات بیشتر بخرید؛ مثلاً اگر لوازم التحریر را به جای شهریور در اوایل مهر بخرید یا لباسی را به جای اسفند در روز دوم فروردین ماه خریداری کنید، برایتان ارزان‌تر خواهد بود.

12- حساب پولی را که در اثر صرفه جویی به دست می‌آورید، داشته باشید و آن را در حسابی جداگانه نگهداری کنید. به بسیاری از حساب‌های بانکی سود یا وام تعلق می‌گیرد و به این ترتیب شما می‌توانید با استفاده از پس انداز و بهره‌ی مرکب حاصل از صرفه‌جویی‌های خود، صاحب سرمایه شوید.

13- هر ماه پولی را برای هزینه‌هایی که باید به صورت سالانه پرداخت شود کنار بگذارید. مثلاً اگر مالیات شما در سال 600 هزار تومان است، این رقم را به تعداد ماه‌های سال تقسیم کنید و ماهی 50 هزار تومان برای آن کنار بگذارید.

حتما بخوانید: چطور نگرش شما به پول فقر یا ثروت‌تان را تعیین می‌کند و بهترین و بدترین نگرش‌ها کدام است؟

14- با سایت‌های خرید و فروش ارزان در اینترنت آشنا شوید؛ سایت‌هایی که افراد می‌توانند اجناسی را که نیاز ندارند، به فروش برسانند و یا کالاهایی را به قیمت ارزان تهیه کنند. خود شما هم می‌توانید چیزهایی را که واقعاً دیگر برایتان استفاده‌ای ندارند، از این طریق به فروش برسانید.

15- یک قلک برای خود تهیه کنید و در طول روز هر مبلغی را که می‌توانستید خرج کنید اما صرفه‌جویی کردید، داخل آن بیندازید، آخر ماه این قلک را بشکنید و 20 درصد پول آن را صرف کاری کنید که دوست دارید و از انجام آن لذت می‌برید. 80 درصد این پول برای پس انداز و سرمایه‌گذاری است اما اینکه با آن 20 درصد چه کار می‌کنید، فقط به خودتان مربوط است.

16- وقتی کالایی را می‌بینید و دلتان می‌خواهد آن را بخرید، همان موقع برای خرید آن تصمیم نگیرید. 24 ساعت به خودتان فرصت دهید، خوب درباره‌ی آن فکر کنید و بعداً اگر همچنان تصمیم داشتید آن را خریداری کنید و اگر هزینه‌ی آن هم مقرون به صرفه بود، برای خریدش اقدام کنید.

17- بیش از هر خریدی مطمئن شوید آنچه برایش هزینه صرف می‌کنید یک نیاز است، نه یک وسوسه.

18- برای خریدهای کوچک به جای استفاده از کارت‌های بانکی با پول نقد خرید کنید، چون در این صورت است که متوجه می‌شوید چه مقدار هزینه کرده‌اید.

19- اگر متأهل هستید، لازم است قبل از شروع برنامه‌ی مدیریت هزینه‌های خود، سایر اعضای خانواده را هم از برنامه‌ریزی‌تان آگاه و آن‌ها را کاملاً توجیه کنید؛ چرا که شما بدون همراهی آن‌ها نمی‌توانید برنامه‌ی اقتصادی خود را پیش ببرید، پس برای جلب رضایت آن‌ها بکوشید و برایشان از مزایای این تصمیم بگویید و تأکید کنید که با این پس انداز و صرفه جویی، به فکر آینده و رفاه خانواده هستید.

اگر در طول مسیر کمتر خرج کردنتان چیزی را خریدید که نباید می‌خریدید، خود را شکست خورده تلقی نکنید و خودتان را ولخرج ندانید. در دنیایی که پُر از جاذبه‌های تجاری و تبلیغاتی است، همه‌ی ما گاهی نمی‌توانیم مقابل وسوسه‌هایمان بایستیم. مهم این است که دوباره از نو شروع کنیم. اینکه امروز زیاد خرج کرده‌ایم، معنایش این نیست که حتماً فردا هم پیش از اندازه خرج می‌کنیم.


در همین زمینه بخوانید:

6 نفر دیدگاه شان را با ما در میان گذاشتید، نفر بعدی شما هستید :
  1. کاربر سوخت جت ني می‌گوید

    سلام فيلم تكنيك سرمايه گزاري ٤٠ درصدي ماهيانه از گرنت كاردون كه استوري كرديد را از كجا ميشه دانلود كرد؟

  2. کاربر سوخت جت نو می‌گوید

    عالی مث همیشه ،منت خالق که یکی از گزینه ها برای مطالعه اول وقتم ،یا اوقاتی که انرژی لازم میشم ،خوندن مطالب سایتتون هست،سپاسگزارم ،خدا قوت ،،،

  3. کاربر سوخت جت را می‌گوید

    عالی بود عالی ..
    خصوصا توضیح آخر مطلب بعد از تمام ۱۹ مورد که نوشته شده:
    ( اگر در طول مسیر کمتر خرج کردنتان چیزی را خریدید که نباید می‌خریدید، خود را شکست خورده تلقی نکنید و خودتان را ولخرج ندانید. در دنیایی که پُر از جاذبه‌های تجاری و تبلیغاتی است، همه‌ی ما گاهی نمی‌توانیم مقابل وسوسه‌هایمان بایستیم. مهم این است که دوباره از نو شروع کنیم. اینکه امروز زیاد خرج کرده‌ایم، معنایش این نیست که حتماً فردا هم بیش از اندازه خرج می‌کنیم. ) این دو سه جمله جلوی اون خودسرزنشی رو میگیره و دوباره به آدم انگیزه انجام اقدامات موثر رو میده. / ممنون بابت مطالب عالی ای که به اشتراک میگذارید.

  4. کاربر سوخت جت دی می‌گوید

    عالی. از هکین الان اجراییش میکنم

  5. کاربر سوخت جت زو می‌گوید

    به نظر من مفيد بود

  6. کاربر سوخت جت لی می‌گوید

    راهکار های جامع و خوبیه!!

نظرتان را ارسال کنید

دیدگاه تان را با ما در میان بگذارید...

ما به دیدگاه شما احتیاج داریم؛ پس بیایید دیدگاه و نقطه نظرات مان را با همدیگر به اشتراک بگذاریم تا یک اجتماع موفق از افکار برنده با همدیگر بسازیم.

**‌به ازای هر یک دیدگاه سازنده، یک روز اشتراک رایگان پروژه سوخت جت دریافت کنید**