چرا اطلاعات زیاد درباره موفقیت،باعث میشود موفق نشویم؟
برخی افراد با وجود داشتن اطلاعات زیاد، باز هم شکست میخورند و این یکی از رایج ترین مشکلاتی که در مسیر موفقیت وجود دارد. شاید برای شما هم پیش آمده که مجلات موفقیت زیادی خوانده باشید یا اینکه در سمینارهای مختلف شرکت کرده باشید اما همچنان به اهداف و آرزوهایی که در سر دارید، نرسیدید. دلیل این موضوع کاملا مشخص است در این مقاله درباره آن صحبت خواهیم کرد. حتما با من همراه باشید.
داشتن اطلاعات زیاد خوب است یا بد؟
مساله مهمی که در ابتدا باید بررسی کنیم این است که آیا داشتن اطلاعات زیاد به نفع ما است یا به ضرر ما! حتما بارها این توصیه را شنیدید که اگر میخواهی تبدیل به فرد موفقی شوی باید آموزش ببینی و اطلاعات زیادی داشته باشی!
برخی افراد با شنیدن این توصیه تصمیم میگیرند تمام کتابها و مجلاتی که در این زمینه وجود دارد را بخوانند و تا حد امکان در همه سمینارهایی که برگزار میشود، شرکت کنند. اما در نهایت میبینند که پیشرفت زیادی در زندگی، روابط و کار خود نداشتند و در نتیجه این وضعیت را به شانس ربط دهند.
اطلاعات زیاد اما پراکنده دشمن موفقیت شماست
پای صحبت برخی افراد که مینشینیم از تمام مسائل روز اطلاع دارند و ذهن آنها پر از اطلاعات فراوان است. آنها کتابهای زیادی در موضوعات مختلف خواندند و میتوانند درباره خیلی از مسائل نظر دهند اما در زندگی واقعی خود دستاورد خاصی نداشتند. دلیل این موضوع این است که آنها فقط ذهن خود را انبار اطلاعات مختلف کردند.
تصور کنید یک انبار در اختیار دارید. شما بدون هیچ طبقهبندی خاصی انبار خود را پر از وسیله کردید. حالا به یکی از وسیلههای آنجا نیاز ضروری دارید، بدون شک پیدا کردن آن کار بسیار سختی خواهد بود و شاید ساعتها وقت شما را بگیرید.
ذهن شما هم زمانی که پر از اطلاعات مختلف و پراکنده باشد نمیتواند در مسیر رسیدن به موفقیت به شما کمک کند. شما به دلیل داشتن اطلاعات زیاد در زمینههای مختلف دچار تناقض و آشفتگی میشوید.
موفقیت؟ من نمیدانم این واژه چه معنایی دارد. من خوشبخت هستم. اما موفقیت، در دید هر کسی معنایی دارد.
چرا برنده شدن به معنی موفق شدن نیست، اما فقط 5% مردم آنرا میدانند؟
برای موفق شدن ابتدا موفقیت را تعریف کنید
تعریف هر کدام از ما درباره این واژه متفاوت است. شاید شما آن را در کسب ثروت خلاصه کنید و شخص دیگر در کاهش وزن یا داشتن روابط خوب و موارد مشابه دیگر. ابتدا باید تعریف مشخصی از موفقیت و اهداف خود داشته باشید.
موفقیت از نگاه شما چه تعریفی دارد؟ دوست دارید چه دستاوردی کسب کنید؟ کدام هدفها در زندگی شما مهم و حیاتی هستند؟
اول تعریف دقیق از این موضوع در ذهن خود پیدا کنید سپس در قدم بعدی سراغ نقشه راه بروید.
برای رسیدن به این اهدافی که در ذهن خود دارید، به چه اطلاعاتی نیاز دارید؟ بهتر است چه نوع کتابی مطالعه کنید؟
با وجود اینکه برخی استراتژیها مشترک است اما زمینه مورد نظر شما هم مهم است و باید حتما به صورت ویژه در آن حوزه مطالعه کنید و آموزش ببینید.
اجازه بدهید با یک مثال واضحتر توضیح دهم: شما در هر زمینهای که فعالیت میکنید بهتر است با مفهوم مدیریت زمان آشنا شوید و در این مورد مطالعه کنید. این اطلاعات برای همه ما فارغ از اینکه چه هدفی داریم، مشترک است. حالا اگر زمینه شغلی شما فیزیک است و قصد دارید در این حوزه موفق شوید، خواندن کتابهای فوق العاده در زمینههای دیگر مثل خودرو، آشپزی و… نمیتواند در رسیدن به هدفتان به شما کمک خاصی کند.
اگر کریستین رونالدو به جای اینکه هرروز فوتبال تمرین میکرد، همزمان به دنبال یادگیری ورزشهای دیگر هم میرفت و به حد کافی تمرکز تمرین نداشت، امروز نمیتوانست در این جایگاه قرار بگیرد.
به جای چند هدف مختلف روی یک موضوع متمرکز شوید و با قدرت خودتان را رشد دهید.
بهترین کتابها و سمینارها را تهیه کنید
حتی در زمینهی فعالیت خودتان هم نیاز نیست صدها کتاب بخونید یا همه سمینارهای افراد مختلف را شرکت کنید. کافیست کتابهای عالی را پیدا کرده و چند بار بخوانید. نکته مهمتر اینکه به توصیهها و نکتههایی که از آنها یاد گرفتید، حتما عمل کنید. به عبارت دیگر کمیت مهم نیست، بلکه کیفیت مهم است.
سمینارها و دورههای عالی را پیدا کرده و فقط در آنها شرکت کنید تا بتونید با یادگیری نکات طلایی به موفقیت نزدیک شوید. نیاز نیست هر سمیناری که میبینید ثبت نام کنید، فقط به دنبال همایشها و دورههایی باشید که دیگران از آن نتیجه گرفتند و کارساز است.
همانطور که قبلا اشاره کردم مواظب ذهن خود باشید تا با اطلاعات پراکنده و طبقه بندی نشده پر نشود، چون نه تنها به موفقیت شما کمک نمیکند باعث شکست هم میشود.
اولویت با عمل کردن به دانستهها است
قبل از اینکه تصمیم بگیرید کتاب جدیدی بخوانید اول مطمئن شوید که به دانستههای قبلی خود عمل کردید. در حقیقت اشتباه رایجی که بیشتر افراد انجام میدهند، انبار کردن اطلاعات به این امید است که یک روز به آنها عمل خواهند کرد.
هیچ فردی نمیتواند فقط با دیدن فیلم آموزشی نقاشی، نقاش شود. فارغ از اینکه شما در چه زمینهای فعالیت می کنید باید از همان ابتدا خودتان را به تمرین کردن عادت دهید تا بتوانید موفق شوید.
هر نکته و تکنیک جدید و خوبی که یاد میگیرید به صورتی عملی آن را تمرین کنید تا ماهر شوید. اگر قصد دارید نویسنده بزرگی شوید، باتوجه به دانشی که از تکنیکهای نوشتن به دست آوردید، هر روز چند صفحه به عنوان تمرین بنویسید. اگر کشتی گیر هستید، فن جدیدی که یاد گرفتید بارها و بارها تکرار کنید. زمینه فعالیت شما مهم نیست، عملی کردن تمارین و تکنیکهای تاثیر گذار در آن حوزه دارای اهمیت است.
در پایان باز هم تاکید میکنم فردی که سعی میکند همزمان در چند رشته اطلاعات زیاد به دست بیاورد، یا تمام کتابهای موجود در بازار را بخواند نه تنها مسیر خود را هموار نکرده بلکه دورتر هم شده است. به جای این کار مثل پرتوهای لیزر متمرکز شو تا بتوانی از موانع به آسانی رد بشوی.
اگر از خواندن این مقاله لذت بردید حتما نگاهی هم به مقالههای زیر بیاندازید:
بسیار عالی بود خداقوت من هم دقیقا همین مشکل را داشتم اما از این به بعد با خودم عهد میبندم روی یک هدف متمرکز و کارهای اضافی رو حذف کنم دوستان عزیز من اغلب مشکلات بزرگ راه حل اسونی دارند اینو به یاد داشته باشید