5 راهکار برای اینکه هوشمندانه کار کنید و لازم نباشد سختی بکشید

آیا دوران سخت کار کردن به پایان رسیده؟ هوشمندانه کار کردن را چطور یادبگیریم؟
اگر تا به امروز فکر میکردید سخت و زیاد کار کردن مفید است توصیه میکنم این مطلب را نخوانید ! و ندانید که تنها 20% از تمام تلاش هایی که در روز انجام میدید مفید هستند…

سخت کار کردن از عاداتی است که سخت میتوان آنرا بدست آورد و سخت میتوان آنرا فراموش کرد.
مشکل ما در این مقاله برای بخش دوم است : فراموش کردن عادت سخت کار کردن و شروع هوشمندانه کار کردن. شما به ظاهر سخت کار میکنید تا به اهدافتان برسید اما بر اساس قانون پارتو (اینجا مفصل بخوانید) شما تنها 20% کار میکنید و 80% تلاش بیهوده… این یک واقعیت است.

چطور هوشمندانه کار کنیم

ما در این مقاله قرار نیست اصل پارتو، را بررسی کنیم… اصل پارتو را بدیهی میدانیم (که واقعا هم هست…) و میخواهیم روش هایی را باهم مرور کنیم که 20% مفید کارکردن‌مان را افزایش دهیم. یعنی اگر میدانیم که تنها 20% از کارهای ما از 100% کارها مفید هست و باعث پیشرفت ما میشود آن کارها کدامند و چطور مقدار آنرا افزایش دهیم؟

برای این منظور 5 روش عجیب و غیر معمول وجود دارد (مثل خود قانون پارتو !) که شما بعد از خواندن آن و البته استفاده از آن به طرز عجیبی شروع به هوشمندانه کار کردن میکنید و کارایی و راندمانتان افزایش پیدا میکند.

اگر قبلا روزی 10 ساعت کار میکردید تا به اهدافتان برسید، با استفاده از این روش های عجیب شاید روزی3 ساعت کار کنید و در آخر روز دستآورد های بیشتری داشته باشید. پس همین الان بخوانید و حتما اجرا کنید.

 

» روش شماره یک هوشمندانه کار کردن «
زمان استراحت بیشتری داشته باشید

چوب-بری را فرض کنید که وظیفه اش قطع درخت است. او رفته رفته با گذر زمان و بریدن درخت ها اره اش را کند میکند. هرچقدر اره اش کند تر شود زمان بریدن درخت به علاوه انرژی مصرف شده توسط خود چوب-بر افزایش پیدا میکند.

اگر چوب-بر از بریدن درختان دست میکشید و ساعتی را به تیز کردن اره اش اختصاص میداد طبیعتا هم زمان کمتری برای ادامه قطع درخت از دست میداد و هم انرژی کمتری مصرف میکرد. قیاس این داستان با زندگی ما انسان ها راحت است، اما عملی کردن آن سخت.

تیز کردن اره تعبیری از خودسازماندهی و سرمایه گذاری فردی ما انسان ها است. زمانی که صرف کتاب خواندن، معاشرت با دیگر همکاران، مشاوره از متخصصین و حتی به سادگی فکر کردن در مورد کارمان است.

به طور میانگین، مغز ما انسان ها قادر است تنها 90 دقیقه (حداکثر) متمرکز باشد و بعد 20 دقیقه استراحت کند برای 90 دقیقه بعدی، اگر ریتم طبیعی بدنمان را بخواهیم بهم بریزیم… خودتان میدانید چه اتفاق هولناکی خواهد افتاد.

برای مثال میتوانید از تکنیک پامادورو استفاده کنید ،یعنی 25 دقیقه کار کنید و درست زمانی که 25 دقیقه کامل شد کار را متوقف کنید برای 5 دقیقه استراحت کنید و مجددا به سر کار برگردید.

 

» روش شماره دو هوشمندانه کار کردن «
چرت بزنید !

در مورد چرت زدن ،آن هم به صورت حرفه ای قبلا مفصل صحبت کردیم (از اینجا بخوانید) اما بد نیست یک مروری مجددا داشته باشیم :

تحقیقات نشان داده مغز انسان ابتدا هر داده ای را که طی بازه ای مشخص دریافت میکند در قسمتی از مغز به نام هیپوکامپوس ذخیره میکند تا ابتدا آنها را بررسی کند، تجزیه کند و بعد آنها را به قسمت ها مربوطه برای ذخیره بفرستد. شما اگر زمان کافی به مغز برای پردازش داده های ورودی ندهید کاملا مشهود است که اطلاعات به حافظه انتقال پیدا نخواهند کرد و به زودی آنها را فراموش خواهید کرد. چرت زدن میتواند کلید این مشکل باشد.

شما در سر کار همانند کارمندان و موسسین شرکت های بزرگ زمانی را برای چرت زدن 20 تا 30 دقیقه ای اختصاص دهید تا کارایی و راندمان مغزتان را چند برابر کنید.

 

» روش شماره سه هوشمندانه کار کردن «
زمانی را در طبیعت بگذرانید

طبعیت نیروی عجیب برای آرام کردن ذهن زنجیر گسیخته دارد.

زمانی که به شدت خسته، مایوس و ناراحت هستید به خودتان لطف کنید و سعی کنید در پارکی قدم بزنید، به کوه بروید و یا به رستورانی کنار دریا برای صرف شام تشریف ببرید. شما با این کار ریتم بدنتان را ناخودآگاه با انرژی موزون طبیعت همگام میکنید.

شما در طبیعت تمرکز بیشتری خواهید داشت تا در مرکز شهر.
پس بد نیست اگر فکر کردن و تصمیم گیری های مهم تان را زمانی که در طبیعت حضور دارید انجام دهید زیرا گذراندن زمان در طبیعت باعث میشود مغز انسان به حالت آرامش مطلق و تمرکز حداکثر برسد و زمانی که شما دارای حداکثر کارایی مغزتان هستید بهترین تصمیم ها را خواهید گرفت.

 

» روش شماره چهار هوشمندانه کار کردن «
وظایفتان را در مکان های مختلفی انجام دهید

این روش را «ذرت‌ بو داده‌ی ایستگاه کار» مینامنند.
قضیه ازین قرار است که شما یک در اول روز تمام وظایفی و کارهایی که قرار است در روز انجام شود را مشخص میکنید.

سپس آنها را در چند گروه جای میدید و بعد هر گروه را شماره گذاری میکنید. در مرحله بعد اگر کار شما به صورت خوداشتغالی و بدون نیاز به محل کاری ثابت است (مانند نویسندگی) باید هرکدام از گروه های را در محلی دیگر انجام دهید. نکته مورد توجه مسیر بین این محل ها است که باید بین 5 تا 30 دقیقه پیاده روی یا طولانی باشد.

اگر کار شما ثابت باشد ، شما میتوانید وظایفتان را که گروه بندی کردید را با وقفه 30 دقیقه ای و با چرخیدن در شرکت انجام دهید. هدف اصلی این روش ایجاد تحرک در شخص است. زیرا در هنگام نشستن و یکضرب فعالیت کردن خون رسانی بدن از حالت طبیعی خود خارج میشود و به شرایطی که در آن قرار داریم پاسخ میدهد که برای مدت طولانی به شدت مضر است !

پس با این روش ساده شما هم سیستم خون رسانی بدنتان را کنترل میکنید و هم باعث میشوید تحرکی داشته باشید تا ذهنتان از مسئله دور شود و بتوانید یک شروع مجدد و با نشاطی داشته باشید.

 

»روش پنجم هوشمندانه کار کردن «
ایمیل ها و پیامک هایتان را در ابتدای روز چک کنید !

این یکی واقعا عجیب است !!! مخصوصا اگر هر مطلبی راجع به افزایش بهره وری خوانده باشید؛ البته همه معتقدند این کار را نکنید اما بد نیست شما اینکار را انجام دهید تا اختلاق آنرا بدانید.

اگر به صورت تیمی و نه در یک جای ثابت کار میکنید به خوبی میدانید که هماهنگی با اعضای تیم در چه حد مهم است. اهمیت این امر در این حد است که شما باید از نتیجه کار اعضای تیم به خوبی آگاه باشید تا روند کار را دنبال کنید و تصمیم بگیرید در روز باید چه کارهایی انجام دهید.

چک کردن ایمیل ها در ابتدای روز میتواند حس کنجکاوی و حواس پرتی شما را نیز برطرف کند. شما یک نگاه اجمالی به ایمیل ها و یا پیامک های دریافت شده می اندازید (اما به هیچکدام جواب نمیدهید) و باعث میشود جریان کار دستتان بیاید که دنیا در چه اوضاع و احوالی است و با خیال راحت به کارتان برسید.

 

شما از چه روش هایی استفاده میکنید؟
در قسمت نظرات بنویسید


در همین زمینه، نوشته‌های زیر را حتما بخوانید :

1 نظر جالب
  1. کاربر سوخت جت را می‌گوید

    سلام
    بسیار خوش حالم که با سوخت جت اشنا شدم .مطالب بسیار عالی و سودمندی رو در اختیار ما قرار میدید ممنونم. اما کاش برای هر مقاله یه ویدیو های خاص قیمت جداگانه ای داشتید برای افرادی که توانایی پرداخت عضویت رو ندارند حداقل بتونن بصورت تک پیش بیان . ممنونم

نظرتان را ارسال کنید

دیدگاه تان را با ما در میان بگذارید...

ما به دیدگاه شما احتیاج داریم؛ پس بیایید دیدگاه و نقطه نظرات مان را با همدیگر به اشتراک بگذاریم تا یک اجتماع موفق از افکار برنده با همدیگر بسازیم.

**‌به ازای هر یک دیدگاه سازنده، یک روز اشتراک رایگان پروژه سوخت جت دریافت کنید**