سه راهکار کاملا کاربردی برای افزایش ۷۰ درصدی بهرهوریتان
3 راهکار افزایش بهره وری که هر فردی به این فرمول ویژه نیاز دارد
همه ما به خوبي مي دانيم كيفيت کارهایی که انجام می دهیم تاثیر زیادی در سرنوشت شغلی و مالی مان دارد. به خاطر همين دوست داریم کارهای خود را به بهترین نحو ممکن انجام دهیم. اما گاهی به خاطر عدم آگاهی از راهکارهای مناسب یا تنبلی و نداشتن انگیزه کافی نمی توانیم به این هدف برسیم. بحث کمبود انگیزه و تنبلی یک بحث جداگانه است که در مقالات مختلف درمورد آن بحث شده، در این مقاله من قصد دارم درباره راهکارهایی صحبت کنم که به ما کمک می کنند تا بازدهی مان را افزایش دهیم.
آيا احساس می کنید بازدهی تان کم تر شده ؟ یا این که دوست دارید بهتر از قبل کارهایتان را انجام دهید و ترفيع شغلي بگيريد. در هر صورت اگر مي خواهيد بازدهي تان را بيش تر كنيد، راهکارهایی وجود دارد که می تواند به شما کمک کند. در ادامه سه راهکار جالب برای شما آماده کردم که پياده كردن آن ها در زندگي تان ساده است اما اثرات شگفت انگیزي دارند.
» لیست کارهایی که نباید انجام دهید بنویسید
همه ما بارها و بارها درباره نوشتن اهداف مطالبي خوانديم و با این روش تقریبا آشنا هستیم. اما من قصد ندارم درباره این روش با شما صحبت کنم بلکه می خواهم درباره لیست دیگری صحبت کنم که شايد تا به حال امتحان نكرديد. اين بار شما بايد کارهایی را که نباید در طول روز انجام دهید، دردفترچه تان می نویسید.
حتما برای شما هم پیش آمده برنامه ای بنویسید اما به آن عمل نکنید. یا اینکه به بخشی از برنامه تان عمل کنید و به بخش دیگری از آن نه! خب این موضوع رایجی است که احتمال دارد هركسي درگیر آن شود.
برای این که جلوی این اتفاق را بگیرید، بهترین راه نوشتن کارهایی است که نباید در طول روز انجام دهید. به عنوان مثال، اگر شما به خاطر آنلاین بودن بیش از حد کارهایتان را عقب میاندازید یا آدم خوش خوابی هستید و بیش از حد معمول می خوابید باید در کنار لیست کارهایی که قرار است انجام دهید، یک لیست دیگر نیز از کارهایی که در طول روز نمی خواهید انجام دهید، بنویسید .
مثلا من به شدت عاشق صحبت کردن با یکی از دوستانم هستم و اصلا از این کار سیر نمی شوم. یک روز متوجه شدم این علاقه باعث شده تا از کارهایم عقب بماند و بازدهی لازم را نداشته باشم. به خاطر همین تصمیم گرفتم زمانی برای این کار تعیین کنم. مثلا فقط نیم ساعت با دوستم صحبت کنم. یکی از نباید های من صحبت کردن بیش از نیم ساعت با دوستم است. یا آنلاین شدن وسط کارها.
شما هم باید عوامل حواس پرتی تان را پیدا کنید و در قسمت نبایدهای روزانه تان یادداشت کنید. هر شب بررسی کنید که کدام نبایدها را انجام ندادید و جلوی آن مورد تیک بزنید. این کار باعث می شود کم کم بازدهی تان زیاد شود.
» از تکنیک ده/ نود استفاده کنید
بیش تر ما آدم های صفر یا صدی هستیم. یا کاملا تنبلی می کنیم و به سراغ انجام کارهایمان نمی رویم. یا آن قدر کار می کنیم که تمام انرژی مان را از دست می دهیم. حتی من کسانی می شناسم به حدی کار می کنند که در همان وضعیت نشسته خوابشان می برد. این نوع کار کردن شاید برای یک بازه زمانی کوتاه خوب باشد اما در بلند مدت نه تنها باعث می شود شما خسته شوید بلکه بازدهی تان را نیز به طور کامل از دست می دهید.
برای حل این مشکل بهتر است به سراغ تکنیک نود / ده بروید. این تکنیک می توان بازدهی شما را به حداکثر برساند. برای انجام کار نود دقیقه زمان در نظر می گیرید و با تمام تمرکز کارتان را انجام دهید. بعد از این که نود دقیقه به پایان رسید ده دقیقه به خود استراحت دهید.
در این ده دقیقه می توانید به سراغ کارهایی بروید که دوست دارید مثل یک صحبت کوتاه با همکارتان یا بستن چشم و یا چک کردن پیام هایتان. بعد از تمام شدن این ده دقیقه دوباره این روند را تکرار کنید و به سراغ نود دقیقه کار بروید. این تکنیک باعث تقویت تمرکز و افزایش بازدهی کارتان می شود و حواس پرتی تان را به حداقل می رساند.
» از موسیقی کمک بگیرید
یکی دیگر از راهکارهایی که به شما کمک می کند تا تمرکز بهتری روی کارهایتان داشته باشید و بازدهی تان بیش تر شود، گوش دادن موسیقی قبل از شروع کار است.
یکی از کسانی که به ما توصیه می کند تا برای بازدهی بیش تر از موسیقی کمک بگیریم، دانیل لویتین روانشناس شناختی و نویسنده آمریکایی است. او پیشنهاد میکند که 10 تا 15 دقیقه قبل از شروع کار به موسیقی گوش دهیم. به اعتقاد او این کار می تواند شما را در بهترین حالت قرار دهد و به بازدهی و تمرکز بیش تر شما کمک کند.
دلیل این که موسیقی می تواند این اثرات را داشته باشد این است که ذهن ما وقتی به موسیقی گوش می دهیم، دوپامین یا هورمون خوشحالی ترشح می کند که حال ما را بهتر می کند و احساس لذت به ما می دهد و در نهایت باعث بهره وری بیش تر می شود. البته فراموش نکنید منظور از موسیقی هر نوع موسیقی نیست. موسیقی های غمگین فقط حال شما را بدتر می کنند. بهتر است برای این کار سراغ موسیقی های مناسب و آرام بروید.
حتی میتوانید از موسیقی درست برای سلامت روانتان استفاده کنید برای اینکار مقالهی تاثیر موسیقی روی سلامت روان را مطالعه کنید
علاوه بر این راهکارها فراموش نکنید شما باید قدرت نه گفتن را در خود تقویت کنید (راهکارش را در این مقاله بخوانید) و با هر درخواستی کار خود را نصفه کاره رها نکنید. همچنین از ساعت اوج خود نهایت استفاده را ببرید. برای بیش تر ما صبح ها بهترین زمان برای بهره وری است.
البته من اشخاصی را می شناسم که شب ها بهره وری شان بیش تر است. (قبلا در پادکست توهم سحرخیری حرف زدیم که همیشه انجام دادن کارها در صبح نمیتواند به نفع شما باشد) سعی کنید ساعت اوج خود را پیدا کنید و حتما از آن استفاده کنید. یکی دیگر از مواردی که به افزایش بازدهی شما کمک می کند، نظم است. حتما محیطی که در آن کار می کنید، منظم و مرتب باشد تا نتیجه بهتری بگیرید. هر چه براي بالا بردن بازدهي تان تلاش كنيد، زودتر و سريع تر به اهدافتان مي رسيد.
در همین زمینه مقالههای بیشتر بخوانید:
قانون ده نود خیلی خوبه. من کلا یه ساعت واسه کارم وقت میزارم گاهی حس میکنم کمه زمانش. واسه همین سعی میکنم نود دقیقه زمان بذارم. موسیقی هم وااقعا حال آدمو قبل از کار خوب میکنه موافقم
عالی بود. مخصوصا لیست نباید ها
اون قانون ۹۰/۱۰ رو میشه با پومودورو که ویدوش تو سایت هست هم ترکیب کرد من خیلی بدردم خورد
عالی بود.. لطفاً مثال بیشتر بزنید از خودتون
ممنون از توجهتون
بسیار عالی مثل همیشه
لطف دارید. مرسی از همراهی تون