بزرگترین اشتباه جوانان در پیدا کردن کار  – چطور بدانیم یک شغل ارزش وقت گذاشتن دارد

این شرایط را تصور کنید که معمولا قبل از پیدا کردن کار برای شما رخ می‌دهد

  • پول تو جیبی‌تان کم شده و پول شارژ گوشی‌تان را هم ندارید!
  • هر روز از کنار بوتیک مورد علاقه‌تان رد می‌شوید و نمی‌توانید دست در جیب‌تان کنید و  چیزی که میخواهید بخرید چون پولی ندارید!
  • میخواهید گوشی‌تان را عوض کنید اما حساب‌تان خالی‌تر از این حرف‌هاست

شاید برای کمی پول به جیب زدن به مسافرکشی و کارهای دم‌دستی فکر کرده‌اید یا شاید میخواهید در خانه بمانید و فقط تایپ کنید اما اینجا به شما می‌گوییم که چرا این طرز فکر به راحتی آینده‌ی شما را تباه می‌کنند. 

بزرگترین اشتباه جوانان در پیدا کردن کار:
انتخاب و پیدا کردن کار برای بهره‌ی کوتاه‌مدت

جوانی دوران سختی است. شما چیزهای زیادی می‌خواهید، آرزوهای زیادی دارید و در عین حال شاید در بی‌پول‌ترین و سردرگم‌ترین حالت زندگی‌تان باشید. خیلی از جوانان در این  شرایط سعی می‌کنند وارد کاری دم‌دستی شوند پولی در بیاورند و زندگی‌شان را بچرخانند. 

چرا وارد کار شدن به یک کار به خاطر پول بزرگترین اشتباه است؟

وقتی فقط به خاطر پول وارد یک شغل می‌شوید کار خطرناکی با جوانی‌تان کرده‌اید. در واقع دارید جوانی‌تان را با دست‌های خودتان از بین می‌برید. 

خیلی از افراد موفقی که در دهه‌ی بالای سی زندگی مشاهده می‌کنید ممکن است که در سنین جوانی هیچ درآمد به خصوصی نداشته‌اند، تحقیقات نشان می‌دهد و خودتان هم می‌دانید که بیشتر درآمد آدم‌ها در سن‌ ۳۵ سالگی به بعدشان معمولا رخ می‌دهد. 

اما همین افراد برای رسیدن به این درآمدها شغل‌هایی دارند که آن را در بسیاری موارد نتیجه‌ی چیزهایی می‌دانند که در جوانی یاد گرفته‌اند، نتیجه‌ی کسانی که در جوانی با آن‌ها آشنا شده‌اند، نتیجه‌ فرصت‌هایی که در جوانی برایشان رخ داده بود و آن‌ها قدرش را دانسته‌اند. 

می‌دانم که پول بخشی مهمی از زندگی است و سخت است که بخواهید با جیب‌خالی زندگی کنید و در این شرایط دوست دارید دست به هر کاری بزنید که مقداری پول را وارد جیب‌تان کنید و خودتان را از این شرایط خلاص کنید.

اما کاری که اینجا می‌کنید در واقع فدا کردن
آینده طولانی‌مدت‌تان برای خوشحالی کو‌تاه‌مدت اکنون است. 

خب با این شرایط ممکن است سوالاتی در ذهن شما ایجاد شود که:

  • وارد چه کارهایی شویم که بیشترین بازدهی را داشته باشند؟
  • چطور بدانیم که یک کار در آینده بیشترین میزان سوددهی را برای زندگی‌مان خواهد داشت؟
  • مشخصات کارهایی که آینده‌ی خوبی دارند به چه صورت است؟

راهنمای پیدا کردن کارهایی که بهترین آینده را برایتان تضمین می‌کنند

اصلاح چرا باید به آینده توجه کنید؟ این سوالی است که خیلی از جوانان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. بیشتر جوانان با این طرز فکر زندگی می‌کنند که الان خوش باشیم بعدا یه فکری براش می‌کنیم. اما اگر از کسانی که سنی بیشتر از خودتان دارند بپرسید بیشترشان جواب می‌دهند که این طرز فکر به زودی شما را به باتلاقی فرو می‌برد که زمانی ممکن است فهمیده باشید که بسیار دیر شده باشد.

جوانی بهترین فرصت برای ساختن یک زندگی کاری ایده‌آل است. شاید به نوعی در جوانی از زیر بار مسئولیت آینده در رفتن کار آسانی باشد اما همیشه یادتان باشد که زندگی بعد از هر سال با چالش‌های بیشتری شما را مواجه می‌کند و اگر وقت‌تان را به جای قوی کردن خودتان و بنیان‌ گذاشتن یک پایه و اساس شغلی قدرتمند، به خوش‌گذرانی و بی‌توجهی سپری کرده باشید به زودی می‌فهمید که تا آخر زندگی‌تان باید زجر قدرنشناسی این دوران طلایی را بکشید.

قبل از وارد شدن به هر شغل باید در نظر بگیرید که شغل موردنظرتان چه سرمایه‌هایی برای آینده‌ی شما خواهد داشت.
زیرا این سرمایه‌ها هستند که پایه‌های قدرتمند آینده‌ی شغلی شما خواهند شد.

شغل های خوب سرمایه‌های خوبی برایتان خواهند داشت این سرمایه‌ها را معمولا به چند دسته‌ی زیر تقسیم می‌کنیم:

  • سرمایه از نوع یادگیری دانش، مهارت، هنر و …
  • سرمایه از نوع افراد، منابع انسانی و شبکه‌سازی
  • سرمایه از نوع رشد شخصیتی

هر شغلی که میزان بیشتری از این سرمایه‌ها را در خود داشته باشد گزینه‌ی بهتری خواهد بود.

سرمایه از نوع یادگیری دانش، مهارت، هنر و …

فرض کنید که دو دوست به نام احمد و محمود داریم. هیچ کدام مهارت یا استعداد خاصی ندارند و الان میخواهند برای زندگی‌شان فکری کنند.

احمد تصمیم می‌گیرد که تمام سرمایه‌اش را روی هم جمع کند مقداری پول قرض کند و یک وانت بخرد و هر روز به میدان تره‌بار سر بزند مقداری گوجه و پیاز را حمل وانتش کند و سر چهار راه شروع به میوه‌فروشی کند.  

احمد با اینکار هر روز می‌تواند پولی در بیاورد. از این کار خوشحال است. آخر هر روز حساب کتاب می‌کند و می‌بیند که پولش با اینکه پول زیادی نیست اما می‌تواند فعلا به حال حاضرش خوش باشد

از آن طرف محمود را داریم. محمود هم اندک پولی را جمع کرده و هر چند به اندازه‌ی پول یک وانت نیست اما تصمیم می‌گیرد که با این پول یک دوره‌ی تعمیرات آیفون یاد بگیرد. به یک مرکز بزرگ تعمیرات آیفون سر می‌زند، با آن‌ها صحبت می‌کند و شروع به شاگردی می‌کند. 

محمود که شب‌ها به خانه برمی‌گردد ممکن است هیچ پولی در جیب نداشته باشد. ممکن است پولش کمتر هم شده باشد. ممکن است در کوتاه مدت هیچ کار خاصی از پیش نبرد. هیچ درآمدی نداشته باشد. اما او مقداری آینده‌نگرتر از دوستش احمد است. می‌داند وقتی این مهارت را یاد بگیرد می‌تواند پول خوبی از آن پارو کند.

می‌تواند شروع به یادگیری تعمیرات کند و شاید یک یا دو سال آینده خودش در بازار کار مشغول به خدمات شود، یا حتی می‌تواند مغازه‌ی خودش را داشته باشد و حتی امکان این هست که این نوع از خدماتش را کم کم به یک موسسه‌ی بزرگ‌تر هم ارتقا دهد.

خب این یک مثال دم دستی فقط برای رساندن موضوع بود. خیلی درگیر جزئیات حرف‌هایم نشوید. 

این نوع از سرمایه می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد مانند:

  • مهارت‌هایی که در تعامل با مشتریان و شناخت مردم پیدا می‌کنید
  • مهارت‌های فنی، هنری، بازاری، ورزشی همه جز این نوع از سرمایه محسوب می‌شوند.
  • دانش و درس و علم و یادگیری هر نوع دانشی حتی به صورت خودآموز هم در این شاخه جا می‌گیرد.

سرمایه از نوع افراد، منابع انسانی و شبکه‌سازی

خیلی از افرادی که در جایی شروع به کارآموزی می‌کنند در همانجا هم با کمک کسانی که شناخته‌اند می‌توانند به شغل‌های خوبی برسند. یعنی در واقع تحقیقات نشان می‌دهد که بیشتر استخدام‌ها به صورت شبکه‌ای صورت می‌گیرد. یکی کس دیگری را معرفی کرده و این شبکه‌سازی نقش اصلی را در استخدام‌ها دارند.

وقتی در مکانی مشغول به فعالیت می‌شوید که آنجا می‌توانید با آدم‌های بیشتری ارتباطات دوستانه و کاری بهتری داشته باشید مطمئن هر کدام از این ارتباطات می‌تواند زمانی در آینده‌ی نزدیک یا حتی دورتر کمک‌های زیادی به شما بکند.

در واقع ارتباطات یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که باید در سنین جوانی به آن توجه داشته باشید. 

اگر بتوانید ارتباطات خوبی در این موضوع برای خودتان بسازید
مطمئنا می‌توانید به آینده‌ای روشن‌تر امیدوارتر باشید.

منظور این نیست که از افراد به عنوان وسیله استفاده کنید که شما را به اهداف‌تان برسانند. این یک کمک از طرف کسانی است که به شما و شخصیت‌ و مهارت‌هایتان اعتماد می‌کنند و فرصت‌های بیشتری برای شما فراهم می‌کنند. خود شما هم شاید همین کار را در قبال بقیه انجام دهید.

این ارتباطات تنها نمی‌توانند جنبه‌ی کاری داشته باشند. شاید شما بتوانید در یک محیط خوب دوستانی همیشگی پیدا کنید. تعدادی از آدم‌های بهتر را دور و برتان جمع کنید که رضایت بیشتری پیش‌شان داشته باشید.

یادتان نرود که موضوع ارتباطات را تا جایی که می‌توانید جدی بگیرید. وقتی وارد یک محیط کاری می‌شوید به این توجه کنید که با چه آدم‌هایی سروکار دارید. 

 

سرمایه از نوع رشد شخصیتی

این عامل را خیلی از افراد نادیده می‌گیرند اما محیطی که در آن شروع به کار می‌کنید می‌تواند در شما مهارت‌های شخصیتی را پرورش دهد که همین مهارت‌ها از شما آدم چندان قوی‌ای بسازد که چنین آدمی هم به راحتی قادر به ساختن آینده‌ای امیدوار کننده برای خودش باشد.

یک محیط خوب می‌تواند:

  • مهارت‌های کلامی شما را بالا ببرد
  • می‌تواند نظم و تلاش را در وجود شما نهادینه کند
  • می‌تواند مهارت حل مسئله شما را چند برابر کنید
  • می‌تواند خلاقیت شما را به شدت افزایش دهد
  • می‌تواند قدرت ایده‌پردازی و رسیدن به جاهای بهتر را در شما توسعه دهد

وقتی در سن جوانی وارد یک محیط کار می‌شوید شاید به آخرین چیزی که نیاز دارید توجه کنید پول است. وقتی مسیری را انتخاب می‌کنید که ممکن است پول کمی داشته باشد اما می‌دانید که در آینده برایتان بهتر خواهد بود با اینکار مطمئن باشید که نتیجه‌ی بهتری خواهید گرفت.

در انتخاب شغل یکی از مهم ترین و سخت ترین تصمیمات زندگی هر فردی ست و تاثیرات ناشی از این انتخاب تا پایان عمر همراه فرد باقی میماند. اگر شما هم با چالش انتخاب شغل مواجه شده اید، میتوانید به این مقاله قدیمی سایت سر بزنید. این مقاله به شما کمک می کند بتوانید تصمیم بگیرید که چه شغلی برای شما مناسب است.

1 نظر جالب
  1. کاربر سوخت جت ژن می‌گوید

    بسیارعالی ومفید بابت مطالب واطلاعات که دراختیار عموم قرار میدید سپاس فراوان هرکسی این حجم اطلاعات رو آنهم بصورت رایگان دراختیار عموم قرار نمی‌دهند دسمریزاد

نظرتان را ارسال کنید

دیدگاه تان را با ما در میان بگذارید...

ما به دیدگاه شما احتیاج داریم؛ پس بیایید دیدگاه و نقطه نظرات مان را با همدیگر به اشتراک بگذاریم تا یک اجتماع موفق از افکار برنده با همدیگر بسازیم.

**‌به ازای هر یک دیدگاه سازنده، یک روز اشتراک رایگان پروژه سوخت جت دریافت کنید**