توصیههای بیل گیتس، وارن بافت و جف بزوس برای رفع استرس و فشار کاری
توصیه های رفع استرس از نگاه کارآفرینان بزرگ جهان
هر جا که تغییر در زندگی به وجود بیاید، فرد با استرس رو به رو میشود. استرس یعنی دوباره سازگار شدن فرد با شرایط و موقعیتهای جدید، با وجود اینکه استرس تجربهای طبیعی است. اما دانستن علائم و نشانههای استرس به فرد کمک میکند تا متوجه شود که چقدر تحت استرس قرار دارد و به این ترتیب تدبیری برای مدیریت استرس و مقابله با شرایط استرس، بیندیشد.
افکار و هیجانها، نحوهی واکنش انسان را تغییر میدهند. یکی از واکنشهای بدنی انسان به استرسها، بیماری است. صدای درونی منفی یا همان منتقد درونی خیلی شبیه به والدینی سختگیر است و ممکن است ما را وارد مسیر تحریفات شناختی کنید؛
افکاری همچون
- فاجعه سازی (اتفاق وحشتناکی برای من پیش میآید)،
- برچسب زنی (من یک بازندهام)،
- تعمیم افراطی (هیچ چیز را نمیتوانم مدیریت کنم)،
- سرزنش کردن (چرا من این کار را درست انجام ندادهام)،
- استدلالات منفی (من دوست داشتنی نیستم)و…
در شرایط استرس به سراغ افراد میآید.
قبل از اینکه سراغ توصیههای بزرگان برای رفع استرس برویم چند راهکار عمومی و کارآمد را به شما معرفی میکنم که شاید امتحان کردن یکی از آنها بتواند زمینهی نجاتتان از استرس باشد
راهکارهای عمومی مقابله با استرس:
1 » خواندن کتاب:
تحقیقات انجام شده در دانشگاه ساسکس نشان داده که مطالعه کردن از مؤثرترین روشهای برای مقابله با استرس است. کتاب خواندن در حفظ آرامش هنگام مواجهه با مشکلات و مقابله با استرس، حتی از فعالیتهای محبوبی مانند گوش دادن به موسیقی و قدم زدن در طبیعت هم مؤثرتر است.
2 » محیط زندگی خود را بهبود بخشید:
تغییراتی در فضا و ساعات خواب، میزان و نور اتاق، روابطتتان، مسیر ترافیکی و اتاق کارتان بدهید تا استرسهای لحظهایتان کم شود.
3 » روابط اجتماعی برقرار کنید:
پژوهشها نشان میدهد که فعالیتهای اجتماعی حواس ما را از مشکلی که داریم، پرت کرده و استرس را کم میکند.
4 » ریلکسیشن، مدیتیشن و یوگا:
آرمیدگی و مدیتیشن و یوگا از روشهای رایج برای کسب آرامش و مقابله با استرس است. استفاده از روش ذهن آگاهی، یعنی تمرکز و در لحظهی حال بودن هم توصیه میشود.
اگر فکر میکنید مدیتیشن کار سخت و عجیبی است توصیه میکنم روش دو دقیقهای مراقبه در روز را یاد بگیرید.
5 » تنفس عمیق:
هر وقت احساس کردید استرس به سراغتان آمده، به طول مدت دم و بازدم خود توجه کرده و سعی کنید کمتر از 12 بار در دقیقه نفس بکشید. تنفس آهستهتر واکنش استرس بدن را کاهش میدهد.
6 » افکار منفی را مهار کنید:
برای این کار، بیش از اینکه وارد شرایطی شوید که پیش بینی میکنید استرس برانگیزه خواهد بود، چیزی را تصور و تجسم کنید که دوست دارید یا لبخند بر لبانتان میآورد.
حقههای درست از بین بردن بخش منفیباف ذهنتان را در این مقاله یاد بگیرید.
7 » حد و حدود مشخص کنید:
از کسی که به شما استرس را منتقل میکند، دور شوید؛ زیرا بر طبق تحقیقات، استرس مسری است. اما اگر مجبورید با افراد پُر استرس در ارتباط باشید، راههای دیگری هم برای ارتباط برقرار کردن وجود دارد؛ مثلاً تلفن و ایمیل راههای ارتباطی هستند که بهتر میتوانید آنها را مدیریت کنید.
اگر همیشه به دیگران اجازه میدهید که از حد و حدود خودشان نسبت به شما تجاوز کنند توصیه میکنم حتما مهارت نه گفتن را با کمک راهنماییهای این مقاله یاد بگیرید.
8 » کمی بعدتر را متصور شوید:
وقتی در شرایط استرس زا قرار گرفتید، شروع کنید به برنامهریزی اینکه بعد از پشت سر گذاشتن استرس، چه کار میتوانید انجام دهید؛ با یک دوست ملاقات کنید و با هم شام بخورید یا به خانه برگردید و با بچهها بازی کنید.
9 » در مورد استرستان بنویسید:
بیان کردن احساسات در قالب کلمات میتواند به رها شدن شما از استرس کمک خوبی بکند. قرار نیست شاهکار ادبی خلق کنید؛ پس راحت باشید و چند دقیقه بی وقفه در مورد احساسات خود بنویسید.
راهکارهای موفقترینهای جهان
برای مدیریت استرس:
» بیل گیتس:
بنیانگذار مایکروسافت، «بیل گیتس»، دوست دارد پیش از خواب مطالعه کند. او گفته پیش ازخواب دست کم یک ساعت مطالعه میکند؛ هر ساعتی که باشد. گیتس در طول چندین سال از «وارن بافت» هم توصیههای زیادی یاد گرفته است. یکی از چیزهایی که از او یاد گرفته این است که همه چیز را ساده بگیرد.
او یاد گرفته اوضاع را آرام کند، فقط روی چیزهایی کار کند که اهمیت دارند و به فکر مسائل اساسی باشد نه حاشیهها؛ کاری که مخصوص نوابغ است. به عبارت دیگر، اگر میخواهید استرستان را کاهش دهید و روی کارتان تمرکز داشته باشید، شلوغیها و حواشی را از بین ببرید.
» وارن بافت:
یکی از موفقترین سرمایهگذاران جهان، سرگرمیهای بسیار زیادی دارد. او از نواختن موسیقی لذت میبرد و حتی روی آنتن زنده، ساز زده است. پژوهشی که در دانشگاه کالیفرنیا انجام شده این را نشان میدهد که درگیر شدن در فعالیتهایی که ذهن را به چالش میکشد، مانند یاد گرفتن موسیقی. این کار میتواند به کاهش استری بیانجامد.
» جف بیزوس:
بنیانگذار سایت آمازون، زیاد میخندد؛ علاوه بر این، خودش میگوید بسیاری از استرسها به دلیل نادیده گرفتن چیزهایی ایجاد میشود که نباید نادیده گرفته میشدند. او میگوید:
«استرس در درجهی اول از اقدام نکردن برای کنترل چیزهایی ناشی میشود که میتوانیم کنترلشان کنیم. من به محض اینکه مشکلی را احساس کنم، اولین تماس تلفنی با ایمیلی را برقرار میکنم یا هر کار دیگری را که برای رسیدگی به وضعیت لازم باشد، انجام میدهم. شاید با این اقدام کوچک مسئله حل نشود، ولی همین دانستن اینکه داریم به آن رسیدگی میکنیم؛ تأثیر شگرفی بر کاهش استرسمان دارد».
استرس شتری است که در هر خانهای میخوابد. کار، روابط و پول از جمله مهمترین موضوعاتی هستند که میتوانند مایهی استرس باشند. وقتی کار زیاد دارید، تمرکز کردن سختتر میشود. این خودش میتواند باعث عقب افتاد و انباشته شدن بیشتر کارهایی شود که نتوانستهاید روی آنها تمرکز کنید و چرخهی معیوبی شکل میگیرد که نتیجهاش استرس بیشتر است.
بهترین راه مقابله با شرایط استرسزا توانایی مدیریت آن با کمک راهکارهایی است که متخصصان، روانشناسان و افراد موفق توصیه کردهاند. حتی اگر خودتان راهکارهای خلاقانهای برای رهایی از استرس دارید آن را به کار گیرید و به دیگران نیز توسعه کنید تا همه بتوانند طعم لحظات پُر از آرامش را دریابند.
در همین زمینه بخوانید:
عالی
بسیار عالی و آموزنده
خوشحالم که با مجموعه شما آشنا شدم
عالی وبسیار اموزنده