چگونه از نجواهای ذهنی برای غلبه بر گرفتاریها استفاده کنیم؟
زندگی روی کرهی خاکی بدون تردید همیشه همراه با گرفتاری است. دیر یا زود مسئلهای پیش خواهد آمد که آزارتان میدهد. مژده اینکه هر نوع گرفتاری را میتوان وسیلهای برای آزمودن قدرت درونی و فراهم کردن فرصتی به منظور رشد فردی در نظر گرفت.
در فرهنگ لغت، گرفتاری هر نوع بداقبالی، فلاکت، بدبختی، پریشان حالی و ناملایمات معنی میشود. یعنی گرفتاری میتواند هر چیزی باشد از یک اتفاق ساده تا یک فاجعهی مهلک، عقاید، تجربههای گذشته و درگیری شخصیتان میزان تأثیر گرفتاریها را روی شما تعیین میکند.
وقتی همه چیز بر وفق مراد پیش میرود زندگی کردن راحت است. اما وقتی گرفتاری خاصی برایتان پیش میآید بسیار سخت است که همچنان احساس خوبی در مورد خودتان داشته باشید و اینجاست که نجوای ذهنی مهم میشود.
نجوای ذهنی قبل از پیش آمدن یک گرفتاری اعتماد به نفس و توانایی شما را در مقابله با هر مشکلی بیشتر میکند. احساسی که قبل از پیش آمدن یک گرفتاری در مورد خودتان دارید تأثیر آن مشکل را روی شما و نحوهی برخوردتان را با آن تعیین میکند. نجوای ذهنی منفی برخورد با هر نوع گرفتاری را خیلی سخت میکند و اجازه نمیدهد اوضاع را آن طور که هست بپذیرید و به این ترتیب نمیتوانید بر مشکلتان غلبه کند.
در عوض اگر قبل از گرفتاری نجوای ذهنی شما خوش بینانه و همراه با اعتماد به نفس باشد پس از اتفاق افتادن یک مشکل حفظ روحیهی مثبت آسانتر میشود.
برای مثال هنگامی که با نجوای ذهنی، مرتب خودتان را تشویق میکنید، اعتماد به نفس و تصویر ذهنی خوبی برای خودتان ایجاد میکنید که در زمان چشم و هم چشمی، ضرر و زیان و در برابر آدمهای بد زبان، فشار کمتری به شما وارد میشود.
بعد از اتفاق افتادن مشکل و گرفتاری شما میتوانید آگاهانه تأثیر آن را کم و خلاقیتتان را بیشتر کنید، خوش بین باشید و احساس خوبی در مورد خودتان داشته باشید. مثلاً با خودتان بگویید: من این مشکل را حل خواهم کرد، مسئلهی کوچکی است، از پس این مسئله بر خواهم آمد و به کارم ادامه خواهم داد. مهم این است که نجوای ذهنیتان بیشتر مثبت باشد تا منفی. این کار را با نظارت بر نجوای ذهنیتان انجام دهید.
از آنچه دربارهاش فکر میکنید و آنچه که دربارهی خودتان میگویید آگاه باشید تا بدانید که آیا نجوای ذهنیتان مثبت است یا منفی، پر از ترس و وحشت است یا پر از امیدواری و مهمتر از همه اینکه در نجوای ذهنیتان حس خوبی نسبت به خودتان دارید یا خیر.
هنگام رو به رو شدن با گرفتاری حواستان باشد که در نجوای ذهنیتان حسرت گذشته را نخورید. اگر از نجوای ذهنیتان آگاه باشید آمادگی ذهنی خواهید داشت تا وقتی که این نجوای ذهنیتان از شما و اهدافتان حمایت نمیکند مسیر آن را تغییر دهید.
برای مثال در برخورد با گرفتاری، نجوایی که تأکید میکند شما همیشه در بن بستها گرفتار میشوید نمیتواند از شما حمایت و احساس مثبتی را در شما ایجاد کند. حرفهای منفی حتی اگر از سر خوشی گفته شوند مخرب هستند زیرا شوخی نقابی است برای آنچه که شما واقعاً در مورد خودتان فکر میکنید. به علاوه این حرفها مثل آهن ربا عمل میکنند و دربارهی هر چیزی که فکر میکنید همان مسئله در زندگیتان اتفاق میافتد.
بسیار مهم است که تشخیص دهید چه موقع نجوای ذهنیتان در سراشیبی سقوط قرار میگیرد.در این حالت باید از خودتان سؤال کنید که آیا نجوای ذهنیتان مانع از این میشود که بر گرفتاریهایتان غلبه کنید. پاسخ شما به این سؤال راهی پیدا میکند تا از آنچه اتفاق افتاده است نجات پیدا کنید.
شما میتوانید به خودتان بگویید: من میتوانم از این مرحله عبور کنم یا اینکه من نجات پیدا کنم. با این کار میتوانید مسیر نجوای ذهنیتان را از حالت یک قربانی به حالت کسی که مشوق و حامی خودش است تبدیل کنید. تغییر مسیر نجوای ذهنی مستلزم هوشیاری، علاقه و تلاش آگاهانه است و نتایجی که از آن حاصل میشود ارزش تلاش را دارد.
راه دیگر استفاده از نجوا برای غلبه بر گرفتاریها، طرح جملههای مثبت است که در لحظه بروز گرفتاری به شما کمک کنند تا انرژی، صبر و ارادهی لازم را برای رسیدن به هدفهایتان به دست بیاورید. این جملهها میتوانند کلی باشند.
مثل اینکه «من میتوانم این کار را انجام دهم» یا «من میتوانم هر نوع مانعی را پشت سر بگذارم». تکرار مرتب این جملهها روشی آگاهانه است که هنگام برخورد با مخربترین گرفتاریها به شما کمک خواهد کرد.
نجوای ذهنی این امکان را برای شما فراهم میآورد که از طریق خود شکوفایی از هر مسئلهی منفی به نکتهای مثبت برسید. در این راه به جای «نمیتوانم» افکار و جملههای هدفمند جایگزین میشوند. وقتی که یک گرفتاری میخواهد شما را از پا درآورد این تغییر زبانی، ایمانتان را تقویت میکند، به شما اعتماد به نفس میدهد، ارادهتان را بیشتر و آثار منفی گرفتاری را بر افکار و احساسات شما کم میکند.
عامل دیگری که در کنترل گرفتاریها نقش دارد انتظاراتی است که شما از خودتان دارید. البته میدانیم که شما برای رسیدن به کمال از نجوای ذهنی استفاده میکنید ولی گرفتاری مسئلهای است که باید انتظار آن را داشته و برای برخورد با آن آماده باشید.
در هر کاری که انجام میدهید مشکلات را هم در نظر بگیرید تا در صورتی که کارها طبق برنامه پیش نرفت از نظر ذهنی آماده باشید. برای این کار از نجوایی استفاده کنید که ذهنیت باز و تفکری مشکل گشا را در شما تقویت کند. هر نوع گرفتاری که در زندگی با آن رو به رو میشوید مانعی است که باید از روی آن بپرید تا به تجربهای برسید که بعدها در زندگی به دردتان خواهد خورد.
یادتان باشد که شما هر روز از نجوای ذهنی استفاده میکنید. پس چشم از آن برندارید تا همیشه یک قدم جلو باشید.
در همین زمینه بیشتر بخوانید:
- چطور با عوض کردن نداهای درونیتان زندگیتان را متحول کنید؟
- چرا صدای درون حاکم بیصدای زندگیتان است و چطور آن را کنترل کنید؟
- 5 گام برای غلبه بر بازنده درون و خاموش کردن تمام افکار منفی
سلام گاهی اوقات من افکار منفی خیلییییییی زیادی میشنوم .اینا فقط نجواس و واقعی نیست ن؟فقط افکار منفی یا واقعی؟میشه بگید لطفا
بیست و هفت ساله دارم فقط زنده ام..17ساله دارم کارگری میکنم و درامدی بیشتر از 1تومن تجربه نکردم ولی امسال به خودم قول دادم و مطمعنم این حصار و طرز فکر قفل شده رو میشکنم و با نمودار صعودی چشم گیری پیشرفت میکنم..فقط باید به خودمون باورداشته باشیم بخوایم و در راستای خواستنمون تلاش کنیم و از ریسک نترسیم
قطعا اگه باور کنی ک لایق بهترین ها هستی بهترین ها میاد سمتت در کنارش تلاش هوشمندانه کنی
آدم های موفق و ثروتمند نون باور هاشونو میخورن نه نون بازو شون رو✌