چطور موفقیت یک نفر را میتوان پیش بینی کرد؟ (راهنمایی : هیچ ربطی به IQ ندارد !)

داشتن حالت ارتجاعی مهم تر است از داشتن IQ بالا برای موفقیت...

اخیرا دانشگاه پنسیوانیا یافته های جدیدی کشف کرده است که تا به امروز باور عمومی بر خلاف آن نظر میدادند… پس از 30 سال تحقیق دانشگاه پنسیلوانیا کشف کرده است که فاکتوری بزرگ تر از IQ در موفقیت افراد، حالت ارتجاعی شخصیت آنها است.

به زبان ساده تر،
اگر کودکی IQ و هوش بالایی داشته باشد اما از کودکی به وی برچسب خنگ و نادان زده شود، احتمال اینکه این کودک در زندگی موفق شود، صفر است.

همچنین مثال های برعکس نیز موجود هست؛
دانشمندان، محققان و افراد موفقی که علارغم نداشتن مدرک تحصیلی، یا حتی سطح معمولی تحصیلات و فعالیت های وابسته به هوش مانند درس خواندن، توانستند در زندگی موفقیت های بزرگی را بدست آورند.

معمولا به مبحث IQ و هوش، بیش از آنچه که اهمیت دارد، اهمیت داده میشود !

و البته اوضاع زمانی وخیم تر میشود که از سال های 1900، آلفرد بینت (Alfred Binet) کاشف مبحث تست IQ متوجه شد که «محدودیت های آزمون ها، به نشانه محدودیت هوش افراد نیست و هوش میتواند جنبه های ارزیابی خیلی بیشتری از یک آزمون داشته باشد.»

اما همچنان درحال آزمون گرفتن از بچه ها، دانشجویان، کارمندان و … هستیم تا بهترین متقاضی را انتخاب کنیم… درحالی که کاشف این آزمون ها خودش معتقد بود با یک آزمون نمیتوان به کیفیت واقعی هوش و مهارت افراد پی برد !

اما موضوع این مقاله چیز دیگریست…
میخواهیم بدانیم چرا تعداد افراد موفق در دنیا اینقدر کم است؟
آیا موفق شدن سخت است؟ یا مسیر خاص و ویژه ای دارد؟ و یا ما دیدگاه درستی نسبت به آن نداریم و در بیراهه داریم سیر میکنیم؟

ماجرا از این قرار است : نابغه بودن و یا داشتن IQ بالا تضمین کننده موفقیت نیست. هزاران موسیقیدان، هنرمند، کارآفرین و نویسنده ناموفق، خواهید دید که هوش و استعداد بالایی داشتند اما نتوانستند از هوش و  نبوغ شان به خوبی استفاده کنند.

چند نفر از شاگرد اول های دوران مدرسه شما به موفقیت بزرگی رسیدند؟
احتمالا انگشت شمارند نام هایی که در ذهن تان می آید… آنها هوش سرشاری داشتند که میتوانستند آزمون های سخت درسی را با نمرات خوب پاس کنند و شاگرد اول باشند، اما چرا در زندگی، کار و یا روابط شان موفق نشدند؟

نکته کلیدی اینجاست : آنها هوش داشتند اما مهارت ارتجاع پذیری نداشتند !
اجازه بدهید چند نمونه از موفق ترین افراد دنیا را به شما معرفی کنیم که نه هوش بالایی داشتند، نه استعداد خاصی داشتند و نه نمره آزمون ‌IQ آنها بالا بود… اما حالت ارتجاعی در زندگی داشتند :

  • بیل گیتس؛
    اولین شرکتش یعنی Traf-O-Data یک شکست به معنی واقعی کلمه بود، و حتی محصولات اولیه شرکت بعدی اش یعنی Microsoft خوب کار نمیکردند.
  • استفان کینگ؛
    نویسنده شهیر داستان های ترسناک که کتاب هایش بیش از 350 میلیون نسخه فروش رفته، اولین و پرفروش ترین کتابش بیش از 30 مرتبه توسط انتشارات مختلف رد شد.
  • اپرا وینفری؛
    در کودکی در خانواده فقیر بدنیا آمد، مادر و پدرش او را رها کردند، در نوجوانی به وی تجاوز شد، در 14 سالگی بچه دار شد که طفل به خاطر عدم سلامتی کامل فوت کرد. با تمام این بدبختی ها و شرایط دشوار زندگی، بورسیه دانشگاه گرفت، موفق ترین برنامه تلوزیونی دنیا را مجری گری کرد و ثروتمندترین زن سیاهپوست جهان شد.

تحقیقات نشانه های جالبی برای موفق شدن به ما داده اند که در آن IQ، هوش یا استعداد در جایگاه های خیلی پایین قرار دارند و اصلا در اولویت نیستند…

در سال 1920 تحقیقی بر روی 1500 کودک انجام شد که تست هوش IQ آنها بالای 140 (که نمره خوبی محسوب میشود) بود، انجام گرفت. میانگین امتیاز هوش آنها، 150 بود.فعالیت این  1500 کودک تحت نظر قرار گرفت تا ارتباط بین هوش بالا و موفقیت در زندگی کشف شود.

نتایج حیرت آور بود…

گروه اول (که موفق ترین افراد بودند) با گروه سوم (که ناموفق ترین افراد بودند) مقایسه شدند. با اینکه هر دو گروه تقریبا امتیاز IQ یکسانی داشتند، اما اکثر افراد در گروه سوم فرد متخصص در زندگی، یا با سطح و موقعیت اجتماعی خوبی نشدند.

در گروه سوم، نرخ اعتیاد به الکل و طلاق بالاتر از گروه های دیگر بود.

افرادی هم که در گروه اول (موفق ترین ها) بودند، سه فاکتور یا نشانه موفقیت داشتند که افراد در گروه سوم نداشتند… آنها هدف محور بودند، اعتماد به نفس بالا و پشتکار داشتند. (منبع این تحقیق)

ممکن است IQ تاثیری در موفقیت داشته باشد، اما داشتن حالت ارتجاعی مهم تر است.
منظور از حالت ارتجاعی یا resilience این است که هربار پس از زمین خوردن، بلند شوید، تسلیم نشوید و همواره برای رسیدن به اهداف تان تلاش کنید؛ مثل یک فنر، که با فشاری که تحمل میکند، نیروی ذخیره بیشتری برای آزاد کردن و پریدن دارد.

بنابراین اگر در کاری استعداد یا هوش کافی ندارید، اصلا نگران نباشید… کافیست حالت ارتجاعی داشته باشید؛

چطور در زندگی حالت ارتجاعی داشته باشیم؟

در همین زمینه، نوشته های زیر را حتما بخوانید :

5 نفر دیدگاه شان را با ما در میان گذاشتید، نفر بعدی شما هستید :
  1. کاربر سوخت جت aren می‌گوید

    سلام
    چه iqبالاباشه یانباشه عملکردفردمهمه چراکه افرادی هستند که خیلی خوب فکرمیکنن ایده های بزرگی دارن ولی عملیش نمیکنن بنظرم تفاوت درعملکردانسان مهمه که جایگاهش روتوی اجتماع مشخص میکنه
    مقاله خوبی بود
    باتشکراز زحمات شما

  2. کاربر سوخت جت m.ba می‌گوید

    بهترین دوست من پروژه سوخت جت

  3. کاربر سوخت جت ده می‌گوید

    سالهاست تو جوامع پیشرفته این بحث مطرح هستش و ممنون از شما که این مطلب رو برای کاربران فارسی زبان هم قرار دادید

  4. کاربر سوخت جت ری می‌گوید

    درود و احترام
    -این دیدگاه تنها با خواندن بخش نخست مقاله مطرح گردیده است-
    به طور کامل موافق هستم،انسان های بزرگ نیاز دارند از یک کوه بسیار بلند بالا برند و در پیمودن این مسیر پشت به دیگران مسیر فتح قله را در پیش بگیرند،زمانی هم که به قله رسید رو به دیگران کنه و بگه”تونستم”
    فنر نمونه خیلی خوبی هست اما فنر رو الگوی ۱۰۰٪ قرار ندید،فنر اگر یک مرتبه فشره بشده و رها بشه و این کار تکرار بشه کِسل کننده هست،اگر فنر مقاومت کمی ببره یعنی خیلی آسون فشرده بشه میزان ارتجاع کمتری داره و حس خوبی نیست در مقتبل اگر فنر دارای مقاونت با باشه و نیروی زیادی را برای فشرده شدن نیاز داشته باشه ممکن هست فرد با دشواری رو به رو بشه و اگر هم توانایی انجام فشردن کامل رو داشته باشه ممکن هست ارتجاع فنر به خودش صدمه بزنه.
    با توجه به متن بالا میخوام بگم همیشه فنر متناسب با نیروی درونتون انتخاب کنید،همیشه با در نظر گرفتن واقعیت آرزو کنید،اگر قرار فنر رو فشار بدیند باید بتونید…
    یک نکنه دیگه،شما برای فشردن فنر دو انگشت نیاز ندارید!!!
    یک انگشت انهای فنر رو نگه داره
    یک انگشت به فنر نیرو وارد کنه و
    چنتا انگشت برای اینکه فنر زمان دریافت نیرو خم نشه

    من فنر رو به فردی تشبیه میکنم که آرزو داره!!!
    انگشتی که انتهای فنر رو نگه داشته مکانی هستید که در زمان حال در اون قرار دارید
    انگشتی که به فنر نیرو وارد میکنه گروهی از مشکل هایی هستند که به شما از مقابل فشار می آرند
    انگشت هایی هم که فنر رو نگه داشتند تا از خم شدن فنر پیشگیری بشه گروهی از مشکل هایی هستند که پیرامون شما هستند و اثر کمتری بر شما دارند،بنابراین
    ۱-جایی که هستید
    ۲-مشکل مقابل
    ۳-مشکل های پیرامون
    اما ارزش سخن من در چی هست!!!!
    شما(فنر) میخواید ارتجاع کنید،دو انتخاب بیشتر نیست،نیرو مقابل برداشته بشه،نیروی پیرامون برداشته بشه،یعنی چی! روشن هست که اگه نیروی مقابل برداشته بشه ارتجاع رخ نخواهد داو اما اگر نیروی پیرامون رها بشه اتجاع رخ میده به عبارت دیگه
    “””” برای دست یابی به هدف های خودتون به جای مواجه شدن با مشکل اصلی نخست مشکل های پیرامون رو از بین ببرید “”””
    کمکتون میکنم؛توسعه فردی داشته باشید،فرهنگ،زبان و … نمونه ای از روش هایی هستند که میتونید مشکل های پیرامون خودتون رو از بین ببرید(نیاز به اندیشیدن عمیق هست)
    یک نکته مهم دیگه اینکه هیچ موقع آزادی رو فراموش نکنید منظور من میزان آزادی نیست،داشتن خود آزادی هست….
    گفتن داشتن حالت ارتجاعی برای رسیدن به هدف ها در مقابل شکست ها بسیار بسیار آسان هست اما در عمل خیر!!
    در عمل باید در مقابل دور ترشدن از هدف هاتون بر روی خودتون حساب باز کنید،حساب بلند مدت با بهره بینهایت!!!

    برای موفقیت باید جنگید!!!!
    بدرود
    اوعجوبه کارآفرین اصفهان به زودی ….

  5. کاربر سوخت جت اد می‌گوید

    با سلام و خسته نباشید / بسیار آموزنده بود

نظرتان را ارسال کنید

دیدگاه تان را با ما در میان بگذارید...

ما به دیدگاه شما احتیاج داریم؛ پس بیایید دیدگاه و نقطه نظرات مان را با همدیگر به اشتراک بگذاریم تا یک اجتماع موفق از افکار برنده با همدیگر بسازیم.

**‌به ازای هر یک دیدگاه سازنده، یک روز اشتراک رایگان پروژه سوخت جت دریافت کنید**