برنامه بسیار ساده بازاریابی اپل
اولین کور سوی شرکت اپل از تبدیل شدن به یک شرکت عظیم تکنولوژی دنیا در سال 1971 پدیدار شد ,هنگامینه مهندس برق_ استیو وزنیاک _ یک مدار الکترونیکی طراحی کرد تا قابلیت استفاده در اپل 1 باشه. اما در جدیدترین بیوگرافی منتشر شده از استیو جابز توسط والتر آیزاکسان, وزنیاک ادعا می کند ” بدون دید استیو جابز _مصرف کننده کانون اصلی توجه_, این آینده پرشکوه اپل غیر ممکن بود”
در زندگینامه جدید استیو جابز , از برخورد بین استیو جابز , وزنیاک و پدر وزنیاک که یک مهندس موشکی که معمولا هر غیر مهندسی را فرد بی ارزش خطاب میکرد ,گفته شده است که در هنگام حساب و کتاب سود ها پدر وزنیاک خطاب به استیو جابز گفته است که او هیچ چیزی در این کسب و کار نساخته است و لیاقت 50% سهم از سودی را که دریافت کرده بودند ندارد. استیو جابز که آن زمان نوجوانی بیش نبود ازین حرف به شدت تاثیر می پذیرد و گریه کنان وزنیاک و کسب و کار را رها می کند.
اما وزنیاک هماهنگی بین او و استیو جابز را به عنوان شریک کاری در می یابد و میدانست که شرکت بدون رهبری کارآفرینی استیو جابز ممکن نبود وجود داشته باشد.
در واقع, او جابز بود که برای یافتن مشتریان پیش قدم شد با برنامه کسب و کار (بیزینس پلن) “کامپیوتر برای همه ما” و بازار هدفی مشخص , به جای ساختن محصولی که می خواستند , جابز محور شرکت را بر روی خط “محصولی که مشتری نیاز دارد, احساسش میکند و انگیزه دارد برایش” بنا کرد.
نزدیک سال 1977, هنگامیکه استیو و وزنیاک دیوانه وار سفارشات را برای اپل 1 دریافت میکردند و بدنبال سرمایه گذار میگشتند تا اپل 2 را تولید و به بازار بدهند, سرمایه گذاری را وارد بازی کردند به نام مایک میرکولا.او 250 هزار دلار به شرکت تزریق کرد و تبدیل به شریک سوم شد. مایک با ورودش “فلسفه بازاریابی اپل” را که یک برنامه 3 نکته ای بود, به رشته تحریر در آورد و همین برنامه بازاریابی میتواند الگویی برای استارتاپ های امروزی باشد.
برنامه بسیار ساده بازاریابی اپل :
نکته شماره 1 : همدلی
اپل باید بکوشد تا یک رابطه “صمیمی” احساسات مشتریان بسازد.”ما نیازهای مشتریان را بهتر از هر شرکت دیگری درک خواهیم کرد” _مارکولا
نکته شماره 2 :تمرکز
برای موفقیت, اپل باید حداکثر تلاشش برای به انجام رساند اهداف اصلیش بکند و تمام “فرصت های بی اهمیت” را حذف کند.
نکته شماره 3 : تعمیم
اپل باید همچنان آگاه باشد که شرکت ها و محصولاتشان از طریق رونماییشان قضاوت میشوند. “مردم کتاب را از روی جلدش قضاوت میکنند.”, “امکان دارد ما بهترین محصول را داشته باشیم, با بهترین کیفیت و کاربردی ترین, اگر آنرا شلخته و بی دقت معرفی کنیم, مردم هم به صورت بی دقت و شلخته قضاوت خواهند کرد محصول ما را, اما اگر آنرا به صورت خیلی خلاقانه و حرفه ای معرفی کنیم کیفیت محصول را نیز تعمیم خواهیم داد. “__مارکولا
شرکت اپل با این برنامه بازاریابی فوق العاده ساده توانسته سال ها در دل مردم جا باز کند و باعث شود مردم ساعت ها و روزها در صف رونمایی از آخرین محصولات این شرکت در پشت در فروشگاه های اپل صف بکشند و استفاده از برند اپل را نوعی افتخار تلقی کنند.چنین پرقدرت است برنامه مرامِ شرکتی که رهبر آن استیو جابز برای مصرف کننده طراحی کرده باشد.
مطالب زیر را در مورد اپل حتما بخوانید :
برای من خواندن این مقاله باعث شد که بدانم هر شرکت بزرگی از همین چیزهای کوچکی که ماداریم شروع کرده