چطور بدون دردسر شغل زجرآور فعلی‌تان را ترک کنید؟

چند نفر از شما به تغییر شغلتان فکر کرده‌اید؟ یا ساده‌تر بپرسم. اصلاً چند نفر شما از شغلتان راضی هستید؟

احتمالاً بین آمار این دو سؤال تفاوت زیادی وجود دارد. معمولاً تعداد کسانی که از شغلشان کاملاً راضی هستند بسیار کم است. شاید از هر 10 نفر فقط 1 نفر باشد که از شغلش راضی است. اما تعداد کسانی که به فکر تغییر شغل هستند به مراتب کمتر است.

بخصوص در کشوری مثل ایران که موقعیت اقتصادی مناسب و شغل‌های زیادی وجود ندارد. مردم می‌دانند که اگر شغل فعلی نه چندان خوبشان را هم از دست بدهند، دیگر نمی‌توانند کاری پیدا کنند که هزینه‌های آن‌ها را تأمین کند.

اما از دید دیگری که نگاه کنیم، گاهی تغییر شغل امری ضروری به نظر می‌رسد. ما بیشتر اوقات زندگی خود را در حال کار کردن هستیم. بیشتر ساعات دیگر راهم به کارمان فکر می‌کنیم. دوستان ما را همکاران ما تشکیل می‌دهند و موقعیت اجتماعی و مالی ما به واسطه شغلمان تعیین می‌شود. پس به همین دلیل است که ما قصد داریم این موضوع را به طور کامل بررسی کنیم و از تجربیات کسانی که در زندگی خود تغییر شغل‌های ناگهانی داشتند استفاده کنیم.

 

» معیار ترک شغل تان را بررسی کنید

اگر بخواهید شغلتان را ترک کنید اکثر مردم به شما توصیه می‌کنند چنین کاری انجام ندهید.
اما آیا شما نمی‌خواهید زمان بیشتر زندگی خود را به کاری که دوست دارید اختصاص دهید؟

یک فاکتور مهم در سنجش ما از جامعه همیشه نادیده گرفته می‌شود.

مثلاً اگر فردی علاقه به کشاورز شدن دارد، می‌بیند که وضعیت کشاورزان خوب نیست پس تصمیم می‌گیرد مثلاً پزشک شود چون درآمد پزشکان زیاد است. اما او هیچ وقت نمی‌بیند که کشاورزان میلیونر نیز وجود دارند. آن کشاورزان میلیونر چه کسانی هستند؟ آن‌ها دقیقاً افرادی هستند که به کارشان علاقه دارند.

پس حواستان باشد، علاقه خود را با رفتار جامعه نسنجید.
کسی که به هر کاری علاقه دارد می‌تواند در بالاترین سطح آن را انجام دهد
و حتی به وضعیت مالی بسیار مناسبی هم برسد.

یک مثال واقعی:

همه ما شب‌ها می‌بینیم که برخی از افراد به جمع کردن مواد بازیافتی مانند پلاستیک، کارتون و شیشه می‌پردازند تا از طریق آن پولی جمع کنند. در همین ایران من فردی را می‌شناسم که به خاطر علاقه‌اش به کارخانه‌داری، با همین جمع کردن کارتون و کاغذ از داخل آشغال‌ها شروع کرد و حالا یک کارخانه تولید کارتن بسته بندی دارد!

پس جلوه‌ی کار را ملاک خود قرار ندهید، بلکه علاقه خود را ملاک انتخاب شغل جدید و ترک شغل فعلی قرار دهید.

ترک شغل معمولاً به یکی از دلایل زیر مرتبط است:

  • شما از کاری که انجام می‌دهید نفرت دارید
  • شما از افرادی که با آن‌ها کار می‌کنید نفرت دارید
  • شما از مجموعه شرکت نفرت دارید زیرا فکر می‌کنید ارزش شما حفظ نمی‌شود
  • شما مدام به فکر رؤیای خود هستید
  • شما نیاز به یک تغییر دارید
  • شما نیاز به یک چالش دارید

 

ترک شغل چقدر سخت است؟

ترک شغل مانند کشتن یک نوزاد است. واقعاً سخت و دلهره آور. بخصوص در شرایط اقتصادی کنونی که میزان بیکاری زیاد است. اینکه شما شغل خود را بدون برنامه رها کنید و به دنبال کار دیگری بروید که صرفاً به آن علاقه دارید صحیح نیست.

در این مقاله به طور کامل توضیح دادیم که چطور باید پی ببرید که شغلی را باید ترک کنید یا بمانید که توصیه می‌کنم حتما آن را بخوانید. اما وقتی می‌خواهیم برسی کنیم که آیا ترک شغل صحیح است یا خیر فقط نباید از اطرافیان نظر بگیریم. باید یک جلسه اضطراری با قبض‌های پرداختی برگزار کنید. اعداد و ارقام آن‌ها را ببینید.

  • آیا شغل جدید به این سرعت پیدا می‌شود؟
  • آیا می‌توان بودن شغل تا چند ما مخارج را پرداخت کرد؟
  • آیا شغل جدید به این سرعت پول‌ساز است؟

وقتی در شغل بدی گیر می‌کنیم و دلمان می‌خواهد ترکش کنیم، اتفاقات زیر رخ می‌دهد:

  • جلوی آینه به خودت میگویی: دیگر کی وقت بیدار شدن است؟
  • من چه کار دارم می‌کنم؟ چرا هر روز سر چنین کاری می‌روم؟
  • مدام با همکاران محل کارتان به مشکل می‌خورید
  • مدام به اطرافیانتان می‌گوید که از کارتان راضی نیستید
  • کم کم تلاش می‌کنیم ببینید واقعاً شما چه کاری را دوست دارید

به هر حال فرایند تغییر شغل یک کار سخت، خسته کننده و نیازمند صبر است. وقتی شما دیدید که نمی‌توانید ناگهان این کار را انجام دهید شاید کمی برایتان نا امید کننده باشد. اما بدانید که باید این فرایند را آغاز کنید. چون دیگر شما به درد کار فعلی نمی‌خورید.

» فرایند پیدا کردن کاری که دوست داریم

وقتی مطمئن هستیم که قرار است شغلمان را ترک کنیم. قبل از انجام این کار همان‌طور که در بالا گفته شد باید فرایند پیدا کردن کار مورد علاقه‌مان را آغاز کنیم. اما اینکه می‌خواهید کم کم سعی کنید کار مورد علاقه‌تان را پیدا کنید یک رویکرد جالب خواهد بود و انرژی شما را چند برابر می‌کند.

ماه‌های پایانی که به شغل فعلی می‌روید خوشحال و سرحال هستید. چون فکر شما جای دیگری است. اما مراقب باشید که این فرایند زیبا که مانند غروب آفتاب سواحل سانفرانسیسکو زیبا است، شما را فریب ندهد. زیرا شما این کار را باید با دقت و جدیت خاصی انجام دهید.

اما چطور کاری را که دوست داریم پیدا می‌کنیم؟

  • تاریخچه مرورگر شما بیشتر چه چیزی را جستجو کرده است؟
  • بیشتر چه نوع مطالب و کتاب‌هایی می‌خوانید؟
  • دوست دارید بیشتر وقت خود را در چه کاری بگذرانید؟
  • چه شغلی می‌تواند شما را تا 1 شب بیدار نگه دارد و 6 صبح بیدار کند؟

هرچند هرکس روش و سؤالات خودش را برای پیدا کردن شغل جدید و مورد علاقه خود دارد. ولی چیزی که مهم است طی کردن این فرایند است.

البته این یک توضیح مختصر در مورد پیدا کردن کار مورد علاقه‌تان بود اگر برای شغلی که مناسب شماست کاملا جدی هستید توصیه می‌کنم حتما مقاله‌ی چطور به سادگی شغل رویایی خودمان را پیدا کنیم؟ را بخوانید

بعد از ترک شغل

در هفته‌های اول پس از ترک شغل بزرگی که انجام داده‌اید حتماً ترس و استرس فراوانی به سراغ شما می‌آید. ترس از اینکه نتوانید شغل جدید را شروع کنید. یا در کمپانی مورد نظر که تازه استخدام شده‌اید موفق شوید.

همه افرادی که شغل خود را ترک می‌کنند چند ماه بیکاری یا شروع شغل جدید را با استرس بسیار فراوان می‌گذرانند (که البته نحوه‌ی مواجهه با چنین استرس‌هایی را در این مقاله توضیح دادیم) . این سختی تا زمانی که شغل جدید شما به طور کامل برآورده نشده است وجود دارد. اما نترسید. باور داشته باشید که ترک شغل بهترین کاری بود که انجام داده‌اید.

البته ترک شغلی که با اصول باشد، فرایند پیدا کردن شغل جدید را انجام داده باشید. معمولاً وقتی کسی می‌خواهد جایی که به آن عادت کرده را ترک کند دچار استرس می‌شود حتی اگر آنجا برایش جهنم باشد. چون فکر می‌کند که به یک دنیای ناشناخته قدم می‌گذارد. مانند افرادی که سال‌ها برای مهاجرت تلاش کرده‌اند و در لحظه آخر خروج از کشور دچار یک شک و تردید بزرگ می‌شوند.

 

فکر نهایی

هیچ کس نمی‌تواند به شما بگوید که با ترک شغلتان همه چیز خوب می‌شود و شما یکباره وارد بهشت می‌شوید. نـــــه!

اتفاقاً شاید دردسر، مشکلات و چالش‌های شما بیشتر هم شود. اما این چالش‌ها در مسیری که شما دوست دارید است. وقتی حس می‌کنید در مسیری دارید حرکت می‌کنید که جهان به شما نیاز دارد. مطمئن باشید بعد از چند ماه یک اعتماد به نفس عجیب به سراغتان خواهد آمد.

به همه با صدای بلند می‌گوید که شغل خسته کننده‌ام را ترک کردم و به دنبال کار مورد علاقه‌ام هستم. همه به حال شما غبطه می‌خورند. همه دوست دارند که جای شما باشند. هرکسی می‌گوید ای کاش من هم می‌توانستم این کار را انجام دهم.

حتی می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی، تجربیات خود را مدل ترک شغلتان برای همه به اشتراک بگذارید. اعتماد به نفس شما به صورت فوق‌العاده‌ای بالا می‌رود. حتی اگر درآمدتان کمتر از شغل قبلی باشد اما شادتر و خوشحال‌تر خواهید بود. دلیلش ساده است. زیرا وجدانتان راحت است و از شجاعت خود لذت می‌برید.


در همین زمینه بخوانید:

2 نفر دیدگاه شان را با ما در میان گذاشتید، نفر بعدی شما هستید :
  1. کاربر سوخت جت اس می‌گوید

    بسیار عالی

  2. کاربر سوخت جت حد می‌گوید

    مرسی
    عالی بود

نظرتان را ارسال کنید

دیدگاه تان را با ما در میان بگذارید...

ما به دیدگاه شما احتیاج داریم؛ پس بیایید دیدگاه و نقطه نظرات مان را با همدیگر به اشتراک بگذاریم تا یک اجتماع موفق از افکار برنده با همدیگر بسازیم.

**‌به ازای هر یک دیدگاه سازنده، یک روز اشتراک رایگان پروژه سوخت جت دریافت کنید**