دستورالعمل گامبهگام برای تبدیل رویا به واقعیت – قسمت هفتم
بعد از اینکه تمام گامهای قبلی را پشت سر گذاشتید و برای عملی کردن هدفهای قطعه قطعه شده دست به کار شدید، به احتمال زیاد برایتان بسیار پیش خواهد آمد که به کمک دیگران احتیاج داشته باشید…
موضوع این مقاله را اختصاص دادهایم به یک عمل در اصل بسیار ساده که متاسفانه برای خیلی ها مانند شکستن شاخ غول است:
« درخواست کردن ! »
سری مقالۀ «دستورالعمل گامبهگام برای تبدیل رویا به واقعیت» در مجموعهای قدمبهقدم و درست مانند یک راهنمای شخصی شما را از صفر تا صدِ رسیدن به هدفتان همراهی خواهد کرد.
در این مجموعه تمرینات ساده اما تاثیرگذاری ارائه میشوند که عمل کردن به آنها به راستی میتواند زندگیتان را متحول کند. اصول ارائه شده در این سریمقاله به قدری جامع و دقیق است که میتوانیم از آن به عنوان شاهکلید رسیدن به رویاها یاد کنیم و این تضمین را بدهیم که در صورت عمل کردن مداوم و منظم به توصیهها به مرور شاهد پیوستن بزرگترین رویاهایتان به واقعیت خواهید بود.
قسمت اول | قسمت دوم | قسمت سوم | قسمت چهارم | قسمت پنجم | قسمت ششم
» گام هشتم
از تو خواستن، از بقیه برخواستن !
تاریخ سرشار است از مثالهای باورنکردنی در مورد مردمی که به سادگی و فقط با درخواست کردن به ثروتهای هنگفت، موقعیتهای فوقالعاده و مدارج بالا دست پیدا کردهاند.
حالا قرار نیست ما برویم در خیابان از هر کسی که گیرمان آمد درخواست کنیم هزینۀ لازم برای خرید تویوتای سی اچ آر سفیدمان را (که در قسمت قبل خواندید) به ما بپردازد! اما پس از تعیین هدف و گذراندن تمام مراحلی که در قسمتهای قبل خواندیم به احتمال زیاد این موضوع خیلی پیش خواهد آمد که بتوانیم با درخواست کردن از دیگران هدفهایمان را زودتر عملی کنیم.
اگر شما هم فکر میکنید جزو آن دسته کسانی هستید که برای رسیدن به اهدافتان از درخواست کردن، طلب حمایت کردن، پول گرفتن، کمک خواستن، درخواست وقت خواستن و حتی سوال کردن خودداری میکنید یه به قول خودمان رویش را ندارید این قسمت از سریمقالۀ تبدیل رویا به واقعیت درست برای شما نوشته شده است.
» چرا از درخواست کردن میترسیم؟
معمولا خوددراری از درخواست کردن به دلیل ترس از عدم پذیرش است، ترس از «نه» شنیدن…
اما نکتۀ غم انگیز درمورد وقت هایی که به دلیل این ترس درخواستهایمان را مطرح نمیکنیم این است که در این مواقع خودمان را از پیش مردود فرض میکنیم و قبل از اینکه دیگران به ما «نه» بگویند خودمان این کلمۀ نه چندان جذاب را به خودمان میگوییم.
قبلا در زمینه ترس از نه شنیدن، مقاله «واکسینه شدن در برابر ترس از شکست» منتشر شده که حتما سری به آن بزنید.
» از کجا میدانید؟
لطفا از قبل، فرض نکنید که پاسخ منفی خواهید شنید… ریسک کنید و هرچیزی را که میخواهید طلب کنید.
در اغلب موارد اگر پاسخ منفی باشد هیچ چیز از دست ندادهاید.
باورتان نمیشود چه میزان از افزایش حقوقها، دریافت کمکهای مالی، پیدا کردن خانههای اکازیون، تخفیفهای خوب، دریافت نمونههای رایگان، قرار گرفتن در روابط خوب (عاطفی و کاری)، سفارشهای خرید، تاریخهای بهتر برای ارسال کالا، تمدید مهلتها، مرخصیها و یا کمکهای مختلف نتیجۀ جسارتِ درخواست کردن است.
تکنیک دارد! تکنیک دارد! تکنیک دارد!
البته لازم به ذکر است که درخواست کردن به همین آسانی هم نیست که هرچه میخواهید به زبان بیاورید و این وسط تکنیکهایی هستند که باید در این مسیر حتما از آنها سر در بیاورید.
نگران نشوید، ما برای همین اینجاییم و در این مقاله مهمترین تکنیکهای درخواست کردن را به سادهترین شکل ممکن و مثل قسمت قبل «قِلفتی» تقدیم حضورتان خواهیم کرد !
» قدم اول
به درخواستهایی که قبلا کردهاید و پاسخ مثبت گرفتهاید فکر کنید، از همان روشها استفاده کنید.
جوری سوال کنید که انگار مطمئنید پاسختان مثبت خواهد بود، با انتظار پاسخ مثبت سوال کنید. با این فرض که نمیتوانید جواب بگیرید، کاری از پیش نمیبرید.
فرض کنید که “میتوانید” میزی در کنار پنجرۀ رستوران به دست بیاورید، فرض کنید که “میتوانید” بدون وقت قبلی مدیر فلان شرکت را ببینید، فرض کنید میتوانید حقوق مورد نظرتان را بگیرید.
» قدم دوم
در انتخاب کسی که قرار است درخواستتان را بشنود حساس باشید.
آیا آن شخص توان اجرای درخواست شما را دارد؟
» قدم سوم
مشخص و شفاف صحبت کنید. نگویید افزایش حقوق میخواهم، بگویید فلان قدر افزایش میخواهم.
نگویید برویم بیرون! بگویید پنجشنبه شب باهم برویم رستورانِ فلان پیتزا بخوریم.
این اصل حتی درمورد رفتارها هم صدق میکند، به همخانهتان نگویید بیشتر تو خونه کار کن! مثلا بگویید میخواهم روزهای زوج ظرفها را تو بشویی و روزهای فرد آشغالها را تو ببری بیرون.
» قدم چهارم
تکرار را به خاطر بسپارید.
یکی از مهمترین اصول موفقیت، پافشاری و تسلیم نشدن است. وقتی از دیگران درخواستی میکنید خیلی طبیعی است که درخواستتان را رد کنند. آنها به احتمال زیاد اولویتهای دیگر، تعهدات و خلاصه دلایلی برای رد درخواست شما دارند.
در هر صورت شما باید حتما این نکته را بدانید که قصد آنها تقابل با شما نیست.
باید عادت کنید تا رسیدن به اصل موضوع، بارها با عدم پذیرش مواجه شوید. وقتی کسی گفت «نه» همچنان از او درخواست کنید! این بار برای دانستن دلیل «نه» گفتنش. با تکرار این سوال حتی کسی که بارها جواب منفی داده هم ممکن است نظرش را عوض کند.
- یک روز دیگر، وقتی که آن شخص سر حوصله بود
- وقتی که خودتان اطلاعات بیشتری داشتید
- وقتی که شرایط تغییر کرد
- وقتی که رابطهتان بهتر شد
- دوباره سوال کنید
شاید بچهها بهتر از هر کسی (به طور ذاتی) این اصل موفقیت را درک میکنند.
آنها بدون ذرهای تردید، خواستۀ خودشان را پشت سر هم تکرار میکنند. و نهایتاً این شمایید که کوتاه میآیید.
» یک آمار جالب
یافتههای آقای هربرت ترو Herbert True (کارشناس بازاریابی در دانشگاه نتردام) حکایت جالبی دارد:
طبق تحقیقات او :
- 43 درصد فروشندگان بعد از اولین تماس خود ناامید میشوند،
- 24 درصد پس از تماس دوم،
- 14 درصد پس از تماس سوم،
- و 12 درصد هم پس از تماس چهارم.
طبق این آمار 94 درصد از تمام فروشندگان بعد از تماس چهارم ناامید میشوند !
اما شصت درصد ارقام فروش مربوط به معاملات بعد از تماس چهارم است… و این ینی آن 94 درصد از فروشندگان شانس معامله با 60 درصد از مشتریان بالقوه را از دست میدهند.
» یک تمرین شگفت انگیز !
فهرستی از چیزهایی تهیه کنید که در منزل، محل کار، مدرسه یا دانشگاه میخواهید، اما درخواست نمیکنید. کنار هرکدام علت درخواست نکردنتان را هم بنویسید. ترستان از چیست؟
بعد هزینهای را که بابت درخواست نکردنتان متحمل میشوید یادداشت کنید و بعد سودی که در صورت درخواست کردن به دست خواهید آورد را هم بنویسید.
اگر یادتان باشد در قسمت دوم از سریمقالۀ تبدیل رویا به واقعیت هفت زمینۀ مختلف شامل اهداف مالی، حرفهای، تفریح، سلامت، روابط فردی، پروژههای شخصی و کمک به جامعه را معرفی کردیم. حالا کار شما این است که درمورد هرکدام از این موارد درخواستهای خودتان را بدانید و طبق روشی که در پاراگراف قبل شرح دادیم همه را یادداشت کنید.
درخواست شما شاید مربوط به افزایش حقوق، وام، سرمایه اولیه، توصیه نامه، تاییدیه، مرخصی یا حتی بیرون رفتن با کسی که دوستش دارید باشد. فرقی نمیکند. بنویسید و هرروز مرور کنید که بابت ترس از پذیرفته نشدن در حال پرداخت چه بهایی هستید.
اگر میخواهید رویاهایتان را به واقعیت تبدیل کنید بهتر است از همین امروز که این مقاله را میخوانید تمرین کنید که چطور با عدم پذیرش کنار بیایید. پذیرفته نشدن نسخۀ اولیۀ کتاب تان، رد شدن درخواست رفتنتان به سینما، بی اعتنایی به درخواست افزایش حقوقتان و رد شدن درخواست عضویتتان همگی نمونههایی از پذیرفته نشدن هستند که شما باید نسب به آن ها ضدضربه شوید.
درد ندارد !
بیایید فرض کنیم شما میخواهید از یک کارخانه درخواست سرمایهگذاری کنید، بدترین حالت چیست؟
اینکه درخواستان پذیرفته نشود؟ خب! اگر درخواست شما پذیرفته نشود، قبل از تقاضایتان سرمایهگذار نداشتید و بعد از آن هم سرمایهگذار ندارید. پس زندگی بدتر نشده و ثابت مانده. چیزی را از دست ندادهاید.
آیا باید تمام زندگیتان به این که آن کارخانه درخواستتان را قبول میکند یا نه فکر کنید؟
واقعیت این است که با درخواست کردن چیزی را از دست نمیدهید،
اما احتمال اینکه چیزی را به دست بیاورید بسیار زیاد است.
پس درخواست کنید.
این هم از هشتمین گام در راه تبدیل رویا به واقعیت.
امیدوارم که از خواندن آن لذت برده باشید و تصمیمهای جدید و فوقالعاده گرفته باشید. من مصطفی ولیپور همچنان مشتاق نظرات شما درمورد سریمقالۀ تبدیل رویا به واقعیت هستم.
در قسمت دیدگاهها یا از طریق راههای ارتباطی که کمی پایینتر میبینید منتظرتان هستم…
البته در زمینه درخواست کردن، توصیه میکنم حتما مقاله «درخواست کردن – جادوی قدرتمندی که انسان امروزی آنرا فراموش کرده» را هم بخوانید.
واقعا به نكته ي خوبي اشاره كرديد مشكل درخواست كردن كه من هميشه از بچگي باهاش درگير بودم و احساس ميكنم يكي از دلايلش هم ميتونه اين باشه كه وقتي كلاس پنجم دبستان بودم معلمم سركلاس چون از سوالات زياد بچه ها عاجز شده بود، جلو همه منو تشويق كرد چون هيچ سوالي ازش نميپرسيدم… شايد اون معلم هيچ قصدي نداشت ولي اين هميشه تو ذهن من باقي موند كه سوال نپرسيدن و درخواست نكردن يك ويژگي خوبي هست و همچنين سوال كردن برام هميشه دغدغه و ترس بود… و همين درخواست نكردن و سوال نپرسيدن كلي تو زندگيم بهم ضرر رسوند… انشالله كه بشه با تمرين حلش كرد… ممنون از مطالب عاليتون
مرسی از مقاله های عالی شما فکر کنم بزرگترین مانعی که سر راه درخواست کردن قرار داره “غرور” آدماست . فکر میکنیم کسی که درخواست کمک میکنه آدم ضعیفیه ولی این در صورتیه که باید جور دیگه ای فکر کنیم کسی که جرات و جسارت درخواست کردن داره خیلی هم آدم شجاعیه !! اکثر اوقات درخواست کردن مثل یه راه میانبر میمونه .
ممنونم به نکتۀ ظریف و خیلی خوبی اشاره کردی. دقیقاً مشکل خیلی از آدما اینه که فکر میکنن اگه از کسی درخواستی نکنن قوی ان در حالی که عدم توانایی برای درخواست کردن واقعا نشونۀ ضعفه. ضعفی که از بدترین جای غرور میاد. ممنونم از همراهیت. خوشحال میشم اگه توی کانال تلگرام من هم جوین شی @mostafaavalipour
جوین هستم ایده ی کانال هم خیلی ایده ی عالیه .
با سلام.من با پرورش تغییر فکرم نسبت به ثروت، از یک روند ساده زندگی به یک ثروت نسبتا مطلوب رسیدم.واین روش را ادامه میدهم.فقط باید تفکر خود را نسبت به پول عوض کنیم.آیا بهتر نیست که پس انداز داشته باشی و روی حساب خرج کنی تا اینکه بی ملاحظه با کمترین دریافتی خرج کنی؟ زندگی خود را حسابگرانه کنیم.
سلام علیرضای عزیز ممنون از اینکه همراه ما هستید ، قطعا روش های متفاوتی برای رسیدن به موفقیت و ثروت وجود داره و روش شما هم یکی از روش های موثر در کسب ثروت هست ، خوشحالیم که تجربیاتتون رو با ما به اشتراک میذارید
سلام.
به نکته خیلی خوبی اشاره کردی. که به نظر من خودش می تونه یک کتاب باشه. مقاله متفاوت و مطلب جدیدی بود.
از تو خواستن از بقیه برخواستن.
عالی.
محمدرضای عزیز وقتی در رسیدن به چیزی که با تمام وجود درخواست میکنی مصصمباشی مطمئن باش همه چیز و همه کس در خدمت تو خواهند بود تا به چیزی که میخواهی برسی ، خوشحالمکه این مقاله تاثیرگذار بوده ، همراه باشید
مدير برنامه هاي الويس پريسلي،براي اينكه مديريت تور ها و كنسرت هاي الويس رو به عهده بگيره،يك سااااال هر روز با خونه ي الويس تماس ميگرفت.
تا اينكه بعد يك سال،خدمتكار الويس بهش گفت اقاي پريسلي قبول كردن و فردا تو پنت هاوسشون شما رو ملاقات ميكنند.
و اون ادم شد مدير برنامه هاي الويس پريسلي.
مرسي بابت مطالب هميشه عاليتون آقاي ولي پور.
زهرای عزیز نکته ای که توی این متن گفتی بسیار مهم هست ینی خسته نشدن و ادامه همراه با امید به پذیرفته شدن و این حکایت بسیاری از انسان های موفقی هستن که کمابیش اسامیشونو شنیدیم و دقیقا همین تفاوت های جزیی هست که آدم های معمولی رو به آدم های موفق تبدیل میکنه ، ممنون که همراه ما هستید