فوت کوزه گری دوستیابی و نفوذ در دل ها به زبان ساده (قسمت اول)
چرا ارتباطات و داشتن دوستان زیاد مهم است؟
فوت کوزه گری دوستیابی و نفوذ در دل ها یک مهارت است…
چقدر در مهارت دوستیابی میخواهید حرفه ای شوید؟
قبل از شروع اجازه بدهید ببینیم آیا تا به حال برای شما پیش آمده که بخواهید پاسخی برای سوالات زیر بدست آورید :
- دوست کیست؟ دوستی چیست؟
- شما چه تعداد دوست واقعی دارید؟
- اصلاً داشتن دوستانِ زیاد چیز مهمی است؟
- چقدر مهم است که چه دوستانی داشته باشیم؟
- چطور میتوانیم دایره دوستان مان را وسیعتر کنیم؟
- دوستانمان تا چه حد میتوانند در موفقیت ما سهیم باشند؟
- چطور با کمک دوستها راه موفقیت را با قدرت و دانش بیشتری طی کنیم؟
و مهمتر از همه :
-
چطور فوت کوزه گری دوستیابی را بدست آوریم ؟
سوالات بالا و دهها سوال دیگر درمورد مقولۀ بسیار مهم دوستیابی و نفوذ در دل ها همه از مواردی هستند که شما به زودی در این سری مقالات پروژه سوخت جت به پاسخهای آن دست خواهید یافت؛ مطلبی که در حال خواندن آن هستید اولین مقاله از سری مقالههای دوستیابی و مهارتهای نفوذ در دلها است که به صورت سریالی در چند بخش جداگانه در پروژه سوخت جت قرار خواهد گرفت و قدم به قدم شما را در کسب مهارت در یکی از ثابت شده ترین راههای رسیدن به موفقیت یاری خواهد کرد.
پس پیشنهاد میکنیم به هیچ وجه این سریمقاله را از دست ندهید و از مهمترین مهارتهایی که در زندگی (بسیار بیشتر از انتگرال و جذر و فیزیک و شیمی و کامپیوتر!) به دردتان خواهند خورد آگاه شوید.
خب، اول از همه بد نیست ببینیم که دوستی و به طور کلی «ارتباط» اصلا چیچی هست؟
» قدم اول و درک واژه «ارتباط»
برخی از دانشمندان و کارشناسان، در مورد اینکه ارتباطات یک علم (Sience) است اختلاف نظر دارند.
هنوز برخی از استادان این حوزه مانند رابرت کریگ «ارتباطات» را یک حوزه مطالعاتی (Communication Theory as a Field) میدانند. این دیدگاه میخواهد تأکید کند که ارتباطات به لحاظ وسعت، عمق و تنوعی که دارد نمیتواند در یک رشته علمی گنجانده شود، بلکه فراتر از آن باید به آن به عنوان یک حوزه علمی و مطالعاتی نگاه کرد که از آن چندین رشته علمی میتواند زاییده شود.
به عبارت دیگر، باید این مقوله را با نام «علوم ارتباطات» بشناسیم و نه «علم ارتباطات».
حالا، این همه صغریکبری چیدیم که برسیم به اینجا که دوست و روابط دوستانه یکی از مهمترین زیرشاخههای «علم ارتباطات» محسوب میشوند و ما اگر خواهان موفقیت و خوشبختی و آرامش در زندگی هستیم باید از این علم و مهارتهای دوستیابی و نفوذ در دلها آگاه باشیم.
به همین سادگی !
» تعریف دوست و دوستی را میدانید؟
اگر شما یک تاجر، فروشنده، مدیر، مهندس، کارمند، مربی، مکانیک، ویزیتوز (و…) باشید مطمئناً مسائل زیادی به عنوان اولویت برای پیروزی در کسب و کارتان حائز اهمیت هستند.
اما چه به آن آگاه باشید و چه اینطور نباشد «دایره دوستان»-تان در هر شرایطی یکی از مهمترین عواملی است که در پیروزی یا شکست شما تاثیر گذار خواهد بود. چند سال پیش تحقیقاتی در شرکت لارنجی برای معلمان انجام گرفت که با خواندن نتیجۀ آن واقعاً ممکن است برق از سرتان بپرد ! نتیجۀ این تحقیقات چنین بود :
«در رشتههای فنی و مهندسی حدود 15 درصد از موفقیت مالی افراد ناشی از اطلاعات فنی شخص و 85 درصد آن هم نتیجۀ مهارت در «مهندسی انسانی» با همان مهارت در نحوۀ ارتباط با دیگران و یا به زبان دیگر مهارت در دوستیابی و نفوذ در دیگران است»
حالا بهتر است درمورد تحقیق دیگری که دانشکدۀ علوم انسانی دانشگاه شیکاگو به همراه موسسۀ Y.M.C.A انجام داد هم بدانید؛ این دو موسسه در طول دو سال تحقیقاتی انجام دادند که اگرچه 2500 دلار هزینه برایشان به همراه داشت اما حرکت حرکتِ بسیار شیکی بود و نتیجه بسیار نتیجهای تامل برانگیز !
آنها از هر نفر 156 سوال درمورد مشخصات و تحصیلات و نحوۀ زندگی و علایق شان میپرسیدند و نتایج را ثبت میکردند. در پایان مشخص شد مردم بیش از هر مسئلهای به «سلامتی» علاقه دارند و بعد از آن هم علاقۀ دوم آنها به «مردم» است.
در واقع هدف پنهان مردم از خیلی از تفریحات و سرگرمیها
و علایق شان به سادگی «پیدا کردن دوست» است…
جالب خواهد بود اگر بدانید گیاهان هم برای خود دوستانی دارند !
گیاهان از طریق مواد فرّار با دوستان خود ارتباط برقرار میکنن؛ آنها زمانیکه در معرض رفتار حمله گیاهخوار هستند از این روش استفاده میکنند تا به گیاهان همسایه یا همان دوستان شان هشدار بدهند. همزمان آنها مواد فرار دیگری تولید میکنند تا انگلها را به خود جذب کنند که به این گیاهخوارها حمله کنند. جل الخالق!
پس نتیجه میگیریم داشتن دوستان زیاد در واقع تنها «پیدا کردن پایه برای خوش گذرانی در آخر هفته» نیست و ماجرا بسیار وسیع تر از آنی است که ممکن است در ابتدا به نظر بیاید. در واقع داشتن دوست بسیاری از نیازهای دیگر را رفع میکند و میتوان مهارت «دوستیابی و نفوذ در دلها» را یک مهارت مادر و اصلی دانست.
در زیر به سه مورد از دستاوردهایی که داشتن دوستان زیاد ارمغان میآورد آشنا میشویم که همگی از نیازهای اصلی انسانها برای پیشرفت به شمار میروند :
» دستآورد مهم اول :
داشتن دوست درک شما را نسبت به خودتان و (البته اطرافیان تان) بالا میبرد
اولین اثر داشتن دوستان زیاد و در ارتبط بودن با طرز فکرهای مختلف این است که با دیدن تفاوتها و دیدگاههای مختلف درک عمیقتری نسبت به شخصیت و طرز فکر و احساسات خود پیدا میکنید و همین مسئله میتواند باعث شود که ایرادهای شخصیتی که مدتها در حریم امن خود پنهان کرده بودید را از نو ببینید و در جهت برطرف کردن آن ها تلاش کنید.
همچنین ممکن است شما مهارتهایی داشته باشید که خودتان هم از آنها آگاه نباشید و تنها راه آگاه شدن از این مهارت ارتباط داشتن با دوستان و دیدن تفاوتها است.
زمانی که شما به ظرفیتها و ضعفهای خود آگاه شوید پای یادگیری به میان خواهد آمد و حالا به دانشی احتیاج خواهید داشت که از ظرفیتها استفاده کنید و ضعفها را برطرف کنید.
» دستآورد مهم دوم :
از دوستی با دیگران چیزهای زیادی یاد خواهید گرفت
تجربه از ابتدای تاریخ بزرگترین معلم بشر بوده است.
برای مثال انسان اولیه اولین بار آتشی که بر اثر رعد و برق ایجاد شده بود را دید، گرمای حاصل از آن را «تجربه» کرد و پس از آن آتش بعنوان ابزاری برای زندگی راحتتر مورد استفاده قرار گرفت.
بینهایت میتوان مثالهای اینچنینی ذکر کرد که همه از یک تجربه برخاسته باشند و تاریخ را متحول کرده باشند. اما در عصری که ما زندگی میکنیم دیگر این مسئله صادق نیست و احتیاج نیست که همه چیز را خودمان تجربه کنیم.
در واقع ما میتوانیم با استفاده از تجربیات دوستانمان راه پیشرفت را سریعتر طی کنیم.
مرحلۀ بعدی به کارگیری آموختهها و تجربیاتی است که درواقع از ارتباط با دوستانمان به دست آوردهایم.
» دستاورد مهم سوم :
وقتی که دوستان زیادی دارید کارهایتان راحتتر انجام میشوند
از قدیم شنیدهایم که یک دست صدا ندارد و امروزه هم اهمیت کار گروهی بیش از پیش در جامعه مشهود است و همیشه کسانی موفقتر هستند که بواسطۀ ارتباطات و دوستان زیادی که دارند از دیگران در انجام کارها کمک میگیرند و متقابلاً به آنها نیز کمک میکنند.
این مسئله از کارهای کوچک فیزیکی تا کارهای بزرگ ذهنی کاربرد دارد و هیچوقت نباید فراموش کنید که هیچکس از همه جهات کامل نیست و هیچکس از پس تمامی کارها برنمیآید.
مواردی که در بالا ذکر شد تنها سه نمونه از تاثیرات داشتن دوستان زیاد و در مجموع ارتباطات انسانی بود در حالی که میتوان صدها نمونه از آنها را ذکر کرد؛ در کنار همۀ این مسائل بد نیست بدانید دایرۀ وسیع دوستان به طرز عجیبی در کنترل سلامتی هم نقش دارد و همه میدانیم که سلامتی به خودی خود تا چه میتواند در رسیدن به موفقیت و تحقق اهداف نقش داشته باشد.
قوی کردن سیستم ایمنی بدن، خطر کمتر ابتلا به افسردگی، کمک به خواب بهتر، بهبود عملکرد مغز و عمر درازتر همه از مواردی هستند که مستقیماً از ارتباطات با دوستان و اجتماع تاثیر میگیرند.
در مجموع باید بگوییم اگر شما خواهان موفقیت چه از نوع تحصیلی، شغلی، جایگاه، مالی و حتی معنوی هستید، بدون توجه به اهمیت مقولۀ «دوستیابی و نفوذ در دلها» هرگز موفقیت را تجربه نخواهید کرد.
کافی است نگاهی به زندگی افراد موفق و تاریخ ساز دنیا بیندازید؛ خیلی زود متوجه خواهید شد که همۀ افراد تاثیرگذار در دنیا از یک مهارت خارقالعاده در ارتباط برقرار گردن با دوستان، همکاران و دیگر افراد اجتماع برخوردار بودهاند و خبر خوب این که مهارت ارتباط برقرار کردن یک مهارت کاملاً اکتسابی است و شما قادر خواهید بود با کمی تمرین و دقت دایرۀ دوستان خود را به بهترین شکل سروسامان بدهید و درست ترین قدم زندگی در رسیدن به موفقیت را بردارید.
خب این اولین مقاله و مقدمه ای بر مقوله دوستیابی و نفوذ بر دل ها بود؛
در بخشهای بعدی این مقاله به بیان راهکارهایی برای این موضوع خواهیم پرداخت و قدم به قدم و با ارائۀ تمرینهای عملی هرآنچه در جهت پیدا کردن دوستهای جدید و برقراری رابطۀ سازنده با دوستانی که از قبل داریم و لازم است را در اختیارتان قرار خواهیم داد…
» تکنیکهای کاربردی دوستیابی در قسمت دوم
برای مشاهده قسمت دوم مقاله، بر روی کلید زیر کلیک کنید….
البته قبلا چند مقاله پراکنده در وبسایت منتشر شده بود که میتوانید بخوانید :
با سلام یکی از مشکلات ما اینه که مهارت اشتباه انجام میدیم
سلام بهتون از ته ته قلبم خسته نباشید میگم که اینقدر زحمت میکشید تا تعقیرات مثبتی ماها پیدا کنیم من یه جوون 17 سالم که از شما خیلی انرژی و امید میگیرم و من با گوش دادن به حرفای شما ها هدف هامو تعقیر دادم و انرژی برای به واقعیت تبدیل کردنشون گرفتم و همینطور عالی تا بینهایت ها پیش برید عاشقتونم
خیلی عالی بود مصطفی عزیز فعلا جای استادانی مثل شما درس پس میدیم .
سلام. مقاله مفید و کاربردی بود. ومتن از حاشیه گویی به دور بود . تشکر میکنم.
بادرود فراوان به شما وهمه دوستان:
ضمن تشکرازمطالب جالب وآموزنده ای که در موارد مختلف به اشتراک میگذارید.
به نظرمن هم اگر از مقدمات کم شود وزودتر وخلاصه تر اصل مطلب عنوان گردد بسیار پسندیده تر خواهدبود
باسلام خدمت شما و تمام مخاطبین این سایت
خدارو شکر میکنم بابت اینکه چند روزیه دارم برای راه انداختن کارگاهی کوچک برای خودم تلاش میکنم و خدا هم داره دونه دونه راههارو بهم نشون میده و امروز هم این سایت رو پیدا کردم دستتون درد نکنه بابت این همه راهکاری که تو این سایت گذاشتین خیلی به دردم خورد و ازتون میخام به من لطف کنید و راهنماییم کنید خدا کنه کارم بگیره که شرمنده زن وبچم نشم دارم یه کارگاه کوچک نجاری میز و صندلی و کلاف مبل میزنم اگه دوستی هم بهمون سفارش بده با کمال میل میپذیریم
سلام و خسته نباشید خدمت شما دوست گرامی
مطالب شما بسیار مفید و قشنگ هستند.از شما و همکاران محترمتون کمال تشکر را دارم. امیدوارم خودتون هم در زمینه های مختلف موفقیت های بیشماری رو کسب کنید.
با تشکر
درود بر شما
در منطقه من هیچ کلاغی وجود نداشت. من 20 عدد گردوی جوانه زده را کاشتم و رفتم یک چای بخورم. 10 طول نکشید که پس از برگشتن به محل متوجه شدم تعداد زیادی کلاغ سفید مشغول خوردن گردوها هستند؟ چگونه فهمیدند؟ ارتباط با دیگران ممکن است شیمیایی باشد؟ علم ( البته در خارجه) مهم است. خدا را چه دیدهای ممکن است اخلاق در حوزه علم فیزیک پاسخگویی شود (نابغه هاردینگ را ببینید). ایمیل من قطع است.
از دوسال پیش شروع کردم به ارتباط به مدیران موفق شرکتها.. کارفرماهای موفق و الگو برداری از اونها و استفاده از تجربیاتشون… میدونید نتیجش چی شد؟ چن ماهی میشه که دارم برای کار شخصیم تلاش میکنم و بزودی کار شخصیم استارت میخوره. قراره منم یه مدیر موفق بشم
جالب بود مرسی
نویسنده مقاله که دیدم با خودم گفتم چه خوب مثل مقاله گام به گام تا موفقیت حتما میتونه مفید باشه
ضمن عذر خواهی اینجانب با توجه به پرداخت وجه پکیج ارل نایتینگل بنام راز عجیب به لینک ان دسترسی ندارم اگه کسی میتونه مرا راهنمایی کند
ارتباط موثر یکی از مهمترین توانایی هاییه که هر انسان باید داشته باشه
ممنون میشم ازتون اگر مقاله ادامه داشته باشه
مقاله ی خوبیه ولی احساس میکنم روی سخن شما بیشتر با جوانان پسر وبخصوص مجردها است چون زنان متاهل ودختران که اختیاری از خودشان ندارن که بتونن به این مسایل فکر کنن در واقع محدودیتها با لاخص برای زنان خانه دار بیشتره
اول باید اینو گفت که هیچوقت جنسیت محدودیت نمیاره. بدی مردم ما،خیلی مشکلاتمون،خیلی دعواهامون سر همینه که فکر میکنیم هر صحبت و رابطه ختم میشه به رابطه عاشقانه ولی ارتباط اگه نباشه چرخ دنیا نمی چرخه. اگه قرار باشه بخاطر جنسیتمون نتونیم با کسی حرف بزنیم پس حتما مشکل داریم البته میشه مقدار کمیشو تحت تاثیر کلیشه های که اطارفمونو گرفتن بدونیم ولی در هر صورت انسان میتونه متفاوت باشه.پیشنهاد من به شما اینه که چه با جنس موافق و چه مخالف صحبت کنیم ولی نه با هرکسی، فقط با افرادی که قابل اعتمادند.
مفید با تشکر
خواهش میکنم 🙂
چرا که نه به طور قطع باوجود خوندن ها و دیدن و شنیدن ها و تجربه کردن ها وجود چنین مقالاتی کمترین حسنش تکرار چکیده آگاهی های قبلی و یا حتی اطلاعات به روز تری هست که یا از دستمون سُر خوردن و یا اصلا ازشون اطلاعی نداریم نتیجتا همه موارد تلنگر دوباره و یا جدیدی هست به ذهن دوستدار یادگیریمون.
ممنون و موفق باشید
خوشحالیم که خواننده هایی مثل شما داریم 🙂
با سلام و احترام
واقعا مقاله و حرکت خوبی شروع شده ،با تشکر از زحماتتان، منتظر مقالات بعدی در این خصوص هستیم.
تشکر از شما که همراه ما هستید. به زودی قسمت دوم این مقاله روی سایت قرار میگیره 🙂
با سلام من مقاله ی مثلث دوستیابی را هم خواندم و برای من بسیار کاربردی و مفید واقع شده و امیدوارم این سری مقالات بتونه سایر اطلاعاتمون رو در علوم ارتباطات کامل کنه مخصوصا که بستر این مبحث خیلی حرفها برا ی گفتن داره با تشکر از زحمات بی دریغ شما
بدرود.
این اطمینان رو بهتون میدیم که مطالبی که قراره در اختیارتون قرار بگیره بسیار کاربردی و موثر هست. همراهمون باشید
سلام و عرض ادب
یکی از نیازهای امروزه ی مردم ما عدم درک درست مهارت های ارتباطیه، بسیار عالیه که شما استارت کار رو بزنید وبه صورت علمی و برگرفته تحقیقات مطالب رو در اختیار مخاطبین قرار بدید
حتما همینکار رو میکنیم و خوشحال میشیم که ما رو از نظرات خوبتون آگاه کنید
دقیقاً امروز یکی از مهم ترین مسائلی که باید همه درموردش دانش خودمون را بالا ببریم همین هست. خوشحالیم که همراهمون هستید 🙂
بسیار حرکت عالی و بحث خوبی می تونه باشه البته اگه از چیزایی که همه جا در این باره نوشته فاصله بگیریم و به مطالب واقعا کاربردی و عملی بپردازیم و از ایده آل گرایی پرهیز کنیم خیلی عالیه مثل همیشه و همیشه
دقیقاً هدفمون همینه و قصد داریم که بهترین راهکارهای عملی رو در اختیارتون بذاریم. همراه باشید 🙂