والتر میشل راز ساختن اراده پولادین را برای همیشه فاش کرد

نتیجه 60 سال تحقیق به شما کمک میکند یکبار برای همیشه اراده پولادین بسازید

 

چطور بعضی افراد همیشه اراده پولادین دارند؟

چطور این افراد حتی بعد از بارها شکست پی در پی ناامید نمی شوند و خواسته شان را بدست می آورند؟ چطور به هر درب بسته ای را یا باز میکنند یا دری جدید می سازند؟ جواب این سوالها را میتوانید در کتاب پرفروش «تست مارشمالو : قدرت اراده و خویشتنداری» بیابید، تحقیقی که توسط  Walter Mischel پیشگام روانشناس نوین به مدت 60 سال انجام شد.

آزمایش مارشمالو (مارشمالو یک نوع پاستیل پفی است) نزد دوستداران روانشناسی کاملا آشناست.

در سال 1960 گروهی از کودکان پیش دبستانی به صورت داوطلبانه به دانشگاه استفورد دعوت شدند تا در آزمایشی شرکت کنند که یکبار برای همیشه پس از 60 سال تحقیق و پژوهش نگرش ما را نسبت به قدرت اراده و ساختن اراده پولادین دستخوش تغییر کنند.

در این آزمایش، کودکان به اتاقی راهنمایی میشدند که محقق به آنها دو پیشنهاد خوشمزه میداد. محقق آزمایش به آنها پیشنهاد میداد یا یک مارشمالو همین الان به آنها به عنوان جایزه بدهد، یا آنها منتظر بمانند تا محقق برود و یک مارشمالو دیگر (در کل 2 مارشمالو) به آنها به عنوان جایزه بدهد (به شرطی که تا زمان برگشت، آن یک دانه را نخورده بوده باشند)

اگر آنها بتوانند 20 دقیقه طاقت بیاورند و در صورت نبود محقق یک مارشمالوی روی میز را نخورند، آنها این آزمایش را با موفقیت پشت سر خواهند گذاشت و 2 مارشمالو دریافت خواهند کرد؛

اما اراده پولادین آنها توانست طاقت بیاورد؟

تحقیقات انجام شد، داده های بدست آمد و از هر کودک داخل اتاق در کل زمان 20 دقیقه فیلمبرداری شد و تک تک رفتار، گفته ها و عملکرد کودک نیز برای آزمایش ضبط شد؛

اولین چیزی که محققان دقت کردند، کودکانی که بر روی کلنجارِ با خود و بگو مگوی درونی تمرکز کرده بودند، با اشتیاقشان مبارزه کرده بودند، بار شناختی آنها افزایش پیدا کرده بود و قدرت اراده آنها درهم شکسته شده بود.

اما کودکانی که مقاومت کرده بودند، خلاقیت به خرج داده بودند و راه هایی را پیدا کرده بودند که نه آنکه با اشتیاقشان مبارزه کنند، بلکه حواس و تمرکزشان را بر روی چیزهای دیگری معطوف کرده بودند، برای مثال در گوشه دیوار اتاق نشسته بودند، چشمانشان را بسته بودند یا تصور کرده بودند مارشمالو ها تکه های ابر هستند و نباید خورده شوند !

خودتان فیلم کوتاه این تحقیق را در ادامه ببینید :

بعد از چند دهه، همچنان نتایجی که این کودکان پیش دبستانی بعد از بالغ شدن و وارد اجتماع های بزرگ بدست آورده بودند نیز آمارگیری میشد.

نتایج حیرت آور بود :

کودکانی که توانسته بودند در آزمایش مارشمالو موفق شوند و 2 مارشمالو جایزه بگیرند دقیقا در تمام جنبه های زندگی شان نیز موفقیت های بدست آورده بودند؛ آنها دوستان بیشتری داشتند، شادتر بودند، در امتحانات دانشگاهی نمرات بهتری کسب کرده بودند و اهدافشان را دنبال میکردند.

اگر آزمایش مارشمالو پنجره ای به سوی طبیعت انسانی باشد، نشانگر این است که
قدرت اراده تماما به معنی به تعویق انداختن لذت یا ایستادگی در برابر وسوسه نیست؛

اراده پولادین، هنر حواسپرتی است !

چیزی که شاید درباره آزمایش مارشمالو ندانید، خالق آن یعنی روانشناس افسانه ای والتر میشل (Walter Mischel) است. والتر، در کل زندگی اش همچنان در حال کلنجار رفتن با خود برای بدست آوردن قدرت اراده خویش بود… او روزانه به مدت 1 سال 3 پاکت سیگار میکشید (که بعدا خواندید راهکاری برای ترک سیگار پیدا کرد)

بعضی اوقات در ساعات 3 و 4 صبح به شاگردانش زنگ میزد تا از پیشرفت تحلیل داده ها را پیگیری کند و هنوز از در صف ایستادن متنفر است. شاید برایتان جالب باشد، مردی که به عنوان پیشگام روانشناسی نوین و خالق آزمایش قدرت اراده مارشمالو ،اگر از نبود قدرت اراده رنج میبرد،پس تکلیف ما چیست؟

والتر بعد از انجام آزمایش مارشمالو، کتابی با عنوان «آزمایش مارشمالو» نوشت و در آن شرح آزمایش به همراه نتایج بدست آمده را ثبت کرد. والتر می نویسد:

“شخصیت هر فردی کما اینکه از ژنتیک فرد نیز تاثیر میپذیرد،
اما تاثیر بیشتر را از محتوای گرفته شده از حواس پنجگانه اش می پذیرد.»

این یعنی راز نهایی والتر، که بعد از 60 سال نتایج آزمایش بدست آمد.
والتر کشف کرده، شما هرگز نمیتوانید به جنگ اشتیاقتان بروید، زیرا تصاویر ذهنی تان و محتوایی که از اندام های حسی تان دریافت کرده اید به شما تجسمات و تخیلاتی میدهد که به مراتب قوی تر از قدرت اراده تان است.

برای همین منظور، کودکانی که هرگز به مارشمالو اول دست نزدند خود را به دست قوه خلاق تخیل سپردند تا واقعیت و اراده موجود. آنها تصور کردند مارشمالو بر روی میز، یک تکه ابر است و اینچنین نه تنها به جنگ با اشتیاق خوردن آن مارشمالو برنخواستند بلکه باعث شدند اشتیاقشان فروکش کند.

والتر نتیجه گرفت، اگر میخواهید اراده ای پولادین داشته باشید، از قوه تخیل تان کمک بگیرید نه از فعالیت آگاهانه و همراه با سختی و مشقت… شما باید در هر شرایطی که نیاز به کنترل خویشتن، اراده و … دارید از قوه خلاق تخیل تان استفاده کنید و هرآنچه را تجسم کنید که میخواهید.

در عمل برای ساختن اراده پولادین چطور از راز والتر استفاده کنیم؟

برای مثال،

  • اگر فروشنده هستید و از شنیدن جواب “نه” خسته و درمانده شدید برای اینکه به فروش ادامه دهید و تسلیم نشوید، فقط باید در خیالتان تصور و تجسم کنید از مشتریان جواب “بله” گرفتید، این تصویر، به شما احساس خوبی میدهد و باعث میشود نیرو برای ادامه مسیر داشته باشید.
  • اگر میخواهید برای امتحانات آخر ترم دانشگاهتان درس بخوانید و هیچگاه نتوانسته اید بر قدرت اشتیاق طفره از درستان غلبه کنید، کافیست تصور کنید نتایج امتحانات تان تماما مثبت هستند، درس مورد نظرتان را دوست دارید و خیلی راحت به سوالات جواب میدهید. این تصویر به شما کمک میکند راحت تر بخواهید درس بخوانید و تنش کمتری حین مطالعه داشته باشید.
  • اگر میخواهید کسب و کاری راه اندازی کنید و از شغل کارمندی استفعاء دادن هراس دارید، تنها کاری که باید بکنید تجسم کسب و کاری است که دارید و آنرا اداره میکنید. این تصویر به شما نیرویی میدهد تا نه با فقط با قدرت اشتاقبلکه به کمک قدرت اشتیاق و اراده بخواهید برای راه اندازی کسب و کارتان اقدام کنید.

به همین سادگی، به همین خوشمزگی مارشمالو !

نظر شما چیست، چطور میشود اراده پولادین داشت؟
نظرتان را با ما زیر همین مقاله به اشتراک بگذارید

 

 

در همین زمینه، نوشته های زیر را توصیه میکنیم بخوانید :

39 نفر دیدگاه شان را با ما در میان گذاشتید، نفر بعدی شما هستید :
  1. کاربر سوخت جت لی می‌گوید

    دوست دارم نتیجه بگیرم که:
    اراده خیلی راحت از اشتیاق(و تصویر ذهنی) شکست می خوره!

    پس برای اراده ی پولادین داشتن می شه تقلب کرد؛
    یعنی روی جهت دهی اشتیاق (وتصویر ذهنی) تمرکز کرد که خیلی خیلی قویتره
    و وانمود کنیم که از اراده ی پولادین استفاده می کنیم! خخخ

  2. کاربر سوخت جت وی می‌گوید

    با سلام
    این مقاله واقعا عالیه،حرف نداره

  3. کاربر سوخت جت ahsa می‌گوید

    چرا من متوجه غلط املایی نمیشم تا بقیه نگن ؟؟؟!!! :))))

  4. کاربر سوخت جت رى می‌گوید

    من عاشق مقاله هاتون هستم خيلى خوشحالم كه با پروژه سوخت جت آشنا شدم

  5. کاربر سوخت جت نی می‌گوید

    خیلی جالب بود ممنون.

  6. کاربر سوخت جت m.ba می‌گوید

    بسیار عالی به نظر من هم یکی از روش ها همین set your mind on prize هست .

  7. کاربر سوخت جت fmhr می‌گوید

    ممنون.من مستندش رو توی شبکه 4 دیده بودم

  8. کاربر سوخت جت mand می‌گوید

    سلام وقاقعا مطالب عالی میذارید
    میخواستم بدونم ایا امکانش این مصالب رو pdf دانلودشم زیرش بذارید نمیدونم چه طوری میشه این مطالب کپی هنم که تمام مطالب همین طوری بی اقته با عکس این حرفاش

    1. کاربر سوخت جت ان می‌گوید

      با سلام، دوست عزیز هرگونه کپی و انتشار عمومی محتوای پروژه سوخت جت طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران پیگرد قانونی دارد، لذا شما میتوانید همینجا و در وبسایت به تمام مطالب دسترسی داشته باشید. با تشکر

  9. کاربر سوخت جت az F می‌گوید

    این مطب رو واقعا دوست داشتم….خواستم بدونم اجازه دارم از طریق screenshot بزارم تو کانالی که برای دانشجوهام دارم؟
    البته با ذکر مرجع و اینکه اگر خواهان چنین مطالبی هستن عضو بشن….
    ممنون میشم پاسخ بفرمایید…
    خدا قوت

    1. کاربر سوخت جت ان می‌گوید

      با سلام،مشکلی ندارد اما لطفا لینک منبع آنرا ذکر کنید

  10. کاربر سوخت جت alek می‌گوید

    تشکر

  11. کاربر سوخت جت i007 می‌گوید

    خودشونو دوچار فرسایش نکردن
    خلاقیت و راه حلهای مختلف رو جستجو کردن
    اشتیاقشونو حفظ کردن

  12. کاربر سوخت جت zhad می‌گوید

    چرا به کسانی که عضو شدند و هزینه ای برای شما پرداخت کردند یک کار ویژه ای ارائه نمیدید؟ من ازتون درخواست میکنم آموزش راه اندازی یک وب سایت ازطریق ورد پرس بدون یاد داشتن برنامه نویسی رو قرار در سایت بزارید تا کاربران امثال ما استفاده کنیم و بدونیم ما که متحمل هزینه برای عضویت شدیم فرقی با بقیه داریم..ممنون میشم ازتون.

    1. کاربر سوخت جت ان می‌گوید

      با سلام؛
      دوست عزیز شما اگر عضو پروژه سوخت جت باشید به محتوای مخصوص اعضای پروژه سوخت جت از جمله این مقاله دسترسی دارید که اعضای معمولی ندارد.
      در مورد آموزشی که اشاره کردید باید به عرضتان برسانیم این وبسایت محتوا و حوزه فعالیتش مشخص است و هر محتوای آموزشی قرار نیست در ان قرار داده شود، شما میتوانید با یک جستجوی ساده بدون پرداخت هزینه این مورد آموزشی را خیلی کامل از وبسایت های دیگر دریافت کنید، با تشکر

  13. کاربر سوخت جت 1390 می‌گوید

    با سلام
    به نظر من این تکنیک مشابهت زیادی با تکنیک nlp (برنامه ریزی عصبی کلامی) دارد . استفاده از این روش در لحظات سخت زندگی به صورت تمرکز روی نقاط قوت به جای نقاط ضعف بسیار کارساز وحیاتی است.

  14. کاربر سوخت جت ram3 می‌گوید

    سلام
    خواهشمند است این مورد ذیل رو بیشتر توضیح بدهید
    ، کودکانی که بر روی کلنجارِ با خود و بگو مگوی درونی تمرکز کرده بودند، با اشتیاقشان مبارزه کرده بودند، بار شناختی آنها افزایش پیدا کرده بود و قدرت اراده آنها درهم شکسته شده بود
    اما کودکانی که مقاومت کرده بودند، خلاقیت به خرج داده بودند و راه هایی را پیدا کرده بودند که نه آنکه با اشتیاقشان مبارزه کنند، بلکه حواس و تمرکزشان را بر روی چیزهای دیگری معطوف کرده بودند،

    سوال بعد..اینکه کدوم از دو گروه بچه های بالا مارشمالو رو خوردند؟

    1. کاربر سوخت جت dmin می‌گوید

      دسته اول

  15. کاربر سوخت جت Raha می‌گوید

    سلام،عالیست

  16. کاربر سوخت جت rman می‌گوید

    سلام ممنون
    یشنهاد می کنم مقاله کائنات رو در ادامه این مقاله لینک بدید چون به نظرم مرتبط هست
    https://sookhtejet.com/%da%a9%d8%a7%d8%a6%d9%86%d8%a7%d8%aa-%d8%af%d8%b1-%d8%af%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d9%86-%d8%b4%d9%85%d8%a7/

  17. کاربر سوخت جت eri4 می‌گوید

    با سلام و خدا قوت ویژه

    این مطلب خیلی عالی و حرفه ای و کاربردی بود مرسی

  18. کاربر سوخت جت eker می‌گوید

    با سلام
    مطالب عالی هستن فقط حیف که ایییییییییییییییینهمه غلط املایی توی هر مبحث وجود داره!! کلن حالگیری بدیه و آدم احساس میکنه یک بیسواد نشسته اینارو سر هم کرده و ذهن یه جورایی برای پذیرششون مقاومت می کنه!! بیشتر دقت کنید دوستان!! حرفه ای باشید…. دیگه ما نباید به شما این جزئیات رو تذکر بدیم.

  19. کاربر سوخت جت badi می‌گوید

    سلام
    متشکر بابت مطالب مفیدتون
    ادمین عزیز مطمئنم شما هم با من هم عقیده هستید مطالب مطرح شده در اینجا بسیار مهم و کاربردی می باشد
    لذا وجود غلط املایی حس خوبی به خواننده منتقل نمیکند (به خصوص پاراگراف آخر)
    متشکرم از توجهتون

    1. کاربر سوخت جت dmin می‌گوید

      سلام دوست خوبم
      بله بنده با شما موافقم، حتما اصلاح میشود؛ با تشکر از حسن توجه تان

  20. کاربر سوخت جت شی می‌گوید
    1. کاربر سوخت جت dmin می‌گوید

      ممنون امیر

نظرتان را ارسال کنید

دیدگاه تان را با ما در میان بگذارید...

ما به دیدگاه شما احتیاج داریم؛ پس بیایید دیدگاه و نقطه نظرات مان را با همدیگر به اشتراک بگذاریم تا یک اجتماع موفق از افکار برنده با همدیگر بسازیم.

**‌به ازای هر یک دیدگاه سازنده، یک روز اشتراک رایگان پروژه سوخت جت دریافت کنید**