راه اندازی کسب و کار تان در 10 روز (قسمت اول)

 راه اندازی کسب و کار در 10 روز

 راه اندازی کسب و کار تان در 10 روز (قسمت اول)

یک ماجراجویی مخاطره آمیز میخواهد اتفاق بیافتد, یک کسب و کار در حال بازگشایی است که طرح اولیه اش در ذهنش شکل گرفته , یک بچه که باید ازش نگه داری کند؛ میشل فیش کاملا تحت فشار است. اما چیزی که باعث شد جهش داشته باشد یک اطلاعیه از سازمان مالیات آمریکا بود با عنوان اخطار جدی در خصوص پرداخت یک مالیت سنگین که نتیجه چندین کسب و کار که او هم شریک بوده , است.هیچ پولی نداشت… تمام برنامه ریزی ها , تمام جدول ها , تمام پیش بینی هایشان غلط از آب درآمده بود مخصوصا وقتی اوراق مالیات رابررسی می کردند, اما… استارتاپ موفق Charlotte در سال  2003 راه اندازی شد و تبدیل به پرسود ترین شرکت نیو یورک در سال 2004 شد.

جِرِمی اُستِرمیلر هیچ نامه ای احتیاج نداشت دریافت کند برای راه اندازی استارتاپ تکنولوژیکی که در منطقه دِنور کُلُرادو پایه ریزی کرده بود؛ اما قضیه به خوبی پیش نمی رفت زیرا دو راه بیشتر نداشت یا گذر سریع در تاریکی محض یا دست به سینه نشستن و منتظر سرنوشت بودن, خودش میگه “من میدونستم این استارتاپ باید سودآور باشد.” “من 500$ را هم که داشتم گذاشتم تو کار, چون قطعا نمیخواستم دیگر برگردم خونه و از پدرم پول بگیرم.”

جهش ناگهانی و فوق العاده سودآور استارتاپ های فیش و اُستِرمیلر آنها را از ورشکستگی قطعی نجات داد.امروزه  Charlotte با یک یکدهه سابقه درخشان و پرسود جزء شرکت های ممتاز فورچون 500است و البته چهارمین شرکت پرسود با کارآفرینی خانم نیز هست. و ازآن طرف شرکت چهارساله  اُستِرمیلر که یک سایت مانند سایت eBay است با محتوای تبلیغی امسال قرار است درآمد 20$ میلیون دلاری داشته باشد.

احتمالا این ماجراجویی های مخاطره آمیز , بدون استراتژی های اصولی قبل و بعد از راه اندازی اینگونه پیشرفت چشمگیری نمی کردند.قطعا راه اندازی یک کسب و کار در 10 روز برای افراد ترسو نسیت.همیشه هم قابل توصیه نیست اما شدنی است.در حقیقت ما این فرایند را در 10 روز فشرده کردیم؛ 10 روز متمرکز.

بخوانید تا بدانید چرا فیش و اُستِرمیلر و خیلی های دیگر با هزاران مشکل و فشار در یک حرکت جهشی در مدتی کوتاه یک کسب و کار اصولی و سودآور راه اندازی میکنند.

 راه اندازی کسب و کار در 10 روز
پیتر دراکر

 راه اندازی کسب و کار در 10

قسمت اول

 

روز اول :
یک بیزینس پلن بکشید (طرح کسب و کار)

بیزینس پلن  چیست ؟ بیزینس پلن یا طرح کسب و کار درست مانند نقشه کسب و کارتان است, کارهایی که میخواهید انجام دهید , با چه کسانی , به چه صورت , با چه سرمایه ای و …

College Hunks Hauling Junk استارتاپی بود که توسط دو دوست در سال 2004 راه اندازی شد. Nick Friedman که از موسسان این استارتاپ است به یاد می آورد در دوران دانشگاه در واحد بازاریابی با بیزینس پلب آشنا شده بود. او به همراه شریکش با رسم یک بیزینس پلن اصولی و کامل کمک به ارزشی به کسب و کارشان میکنند؛ آنها 80$ دلار سرمایه ای که در این کار گذاشته بودند را تبدیل به یک شرکت بزرگ با 500 کارمند و 47 شعبه در آمریکا می کنند.

حالا شده پشت یک دستمال کاغدی باشد یا در یک پوشه با 30 صفحه همراه با جزییات؛ بیزینس پلن برای یک استارتاپی می خواهد به سرعت راه را برای سود های کلان باز کند ضروری است.

بیزینس پلن یکی از اصول کار است و البته در استارتاپ های امروزی به صورت پیشرفته از بیزینس مدل استفاده میکنند , یک طرح کسب و کار که بسیار ساده تر است رسمش از بیزینس پلن که حتما در 12CEO به شرح کامل آن خواهیم پرداخت.

 

روز دوم :
بازار را بشناسید


تحقیق بازار هدف نیز یکی دیگر از حیاتی ترین اصول کسب و کار است. شما میخواهید یک دید اجمالی از صحنه رقابتی که میخواهید واردش شوید داشته باشید: چگونه محصول یا خدمات شما با محصول یا خدماتی که در بازار موجود است رقابت خواهد کرد؟ مشتریانی که میخواهید از شما خرید کنند چه کسانی هستند؟ چه مدارک و شرایطی برای شروع فعالیت نیاز دارید؟

اگر در خارج از ایران زندگی میکنید سایت هایی مانند  SBA آمارگیری نقیقی از اهالی مناطق , سن و سال رقبا و … به شما میدهد.
اگر در ایران زندگی میکنید از سازمان آمار ایران میتوانید آمار دقیقی بسته به نیازتان بگیرید.

Jeff Turner موسس شرکت National Storm Shelters قبل از تولید محصولات ضد توفانش برای اهالی منطقه تحقیق گسترده ای از مشتریان و رقبایش کرد و در آخر نتیجه این تحقیقات همان ندای درونی اش بود که میگفت برنده این میدان خواهد بود. این شرکت امروزه با تولید محصولات با کیفیت برای مردم توانسته درآمد سالانه 1.5 میلیون دلاری کسب کند.

البته تحقیق بازار هدف خوب است و جزء اصول است , اما مواظب باشید دچار فلج آنالیز نشوید. چندین بار تحقیق نکنید, برنامه ریزی های چندین باره نکنید , وسواس زیادی بر روی نتایج تحقیقات نشان ندهید , عمل کردن مهمتر است.

برای اینکار احتمالا برایتان سوالات زیادی پیش خواهد آمد. راهتان در مه خواهد بود و خودتان را تنها خواهید دید اما راه حل این مشکل داشتن یک مربی خوب است , کسی که شما را نصیحت کند, جواب سوالاتتان را بدهند حالا این مربی میتواند پدرتان باشد, میتواند استادتان باشد یا مانند فیش میتواند مدیر کاری سابقش باشد.

 

روز سوم :
برند خودتان را بسازید.

برند یا نام تجاری ,هویت کسب و کار شما خواهد بود. برند شما باید در قضاوت زود هنگام مردم برنده شود و رای مثبت بگیرد حتی قبل از راه اندازی کسب و کار تان. بعد از اینکه یک لوگوی حرفه ای برای برندتون طراحی کردید اولین کاری که باید بکنید این است که آنرا بر روی سربرگ های شرکتتان, کارت ویزیت و کاتالوگتان چاپ کنید. البته یادتان نرود بازاریابی چریکی کنید و زیر تمامی لوگوهایتان نام و شماره تلفن شرکتتان را حتما بنویسید تا کسی یک لحظه هم که شده شماره شما را خواست زود پیدا کند.

البته شبکه های اجتماعی یادتان نرود , اینروزه شبکه های اجتماعی قطب اصلی تبلیغات هستند پس در آنها نیز فعالیت کنید تا برندتون حداقل شناخته بشه.

 

روز چهارم :
شرکتتان را ثبت کنید.

ماهیت استارتاپ ایجاب میکند که یه وکیل خوب داشته باشید تا شرکتتان را , برندتان را, محصولتان را و … را به صورت قانونی ثبت کند, قرارداد ها را بررسی کند و کارهای قانونی دیگر را پیگیری کند. البته لازم به ذکر است بعضی از کارها را خودتان میتوانید انجام بدهید, اما معمولا توصیه میشود با یک وکیل خوب مشورت کنید.ضرر نمی کنید.

 

روز پنجم :
ماشین کمکی بسازید.

اُستِرمیلر با گذشت زمان نیاز به کمک داشت برای راه اندازی استارتاپش , او با تحقیق 2 نفر را پیدا کرد. دو دانشجو که بلافاصله یکی بر روی فروش دیگری بر روی کارهای اداری مشغول شد و موافقت کردند اگر کار ها بر طبق خواسته پیش برود بعد از 90 روز استخدام رسمی خواهند شد.

بدون هیچ شرکتی هنوز, اُستِرمیلر کار را بعد از آشپزخانه منزلشان هنوز در کافی شاپ انجام میداد. همچنین برای استارتاپ فیش آنها زیرزمین خانه شان را شرکت اولیه تبدیل کردند البته به عقیده خودشان هدفشان حداقل کردن خرج ماهانه بود.

قسمت دوم

 

4 نفر دیدگاه شان را با ما در میان گذاشتید، نفر بعدی شما هستید :
  1. کاربر سوخت جت ان می‌گوید

    مطلب مفیدی بود

  2. کاربر سوخت جت rraf می‌گوید

    شور و اشتیاق سوزان و تمرکز لیزری 2 عامل موفقیت !

  3. کاربر سوخت جت nazy می‌گوید

    احسنت

نظرتان را ارسال کنید

دیدگاه تان را با ما در میان بگذارید...

ما به دیدگاه شما احتیاج داریم؛ پس بیایید دیدگاه و نقطه نظرات مان را با همدیگر به اشتراک بگذاریم تا یک اجتماع موفق از افکار برنده با همدیگر بسازیم.

**‌به ازای هر یک دیدگاه سازنده، یک روز اشتراک رایگان پروژه سوخت جت دریافت کنید**