این 7 قدم اولیه برای راه‌اندازی اولین کسب و کار خانگی‌تان است

و من تا قبل از راه‌اندازی کسب و کار خانگی خودم از آنها خبر نداشتم...

من مثل همه شما خوانندگان این مطلب برای سال‌ها در شغل‌های مختلف خصوصی و حتی دولتی مشغول به کار بودم، اما هیچ کدام از آنها نه از نظر روحی و نه از نظر مالی نمی‌توانست برایم خوش آیند باشد. همیشه علاقه مند بودم که مستقل‌تر از آن کار کنم که یک رئیس و یا یک مسئول بخش بالای سرم باشد…

نمی‌خواستم زیر سلطه کسی باشم !

بعد از مدت‌ها که به عنوان کارمند شهرداری مشغول به کار بودم تصمیم گرفتم تا از استعداد و توانایی که دارم استفاده کنم و شغل خودم را داشته باشم. پس با جرات فراوان و مقابله با مخالفت‌های خانوادگی حقوق ثابت اداره دولتی را کنار گذاشتم و بیرون آمدم.

اما من سرمایه‌ای نداشتم که با آن کاری راه بی اندازم و هنوز مقاله «چرا برای شروع کارآفرینی به سرمایه نیاز ندارید» رو هم از سوخت جت نخوانده بودم… و البته اگر هم داشتم نمی‌خواستم کارم بر اساس سرمایه‌محوری باشد، پس شروع به کار کردن از طریق یک لپ‌تاپ ساده در خانه کردم و با پیگیری‌های صحیح و راه درست توانستم بعد از 1 سال هم به هدف مالی خود دست پیدا کنم و هم به کار آسان و مستقل خود برسم.

اگر شما هم می‌خواهید یک کسب و کارخانگی را راه اندازی کنید لازم است تا یک سری نکات را درباره آن رعایت کنید، پس در ادامه با ما همراه باشید :

» چطور یک کسب ‌و کار خانگی پیدا کنیم؟

وقتی می‌خواهیم یک کار خانگی را راه بی اندازیم در همان ابتدا 2 مورد روبه روی ماست:

  1. کار به عنوان یک فریلنسر برای شرکت‌ها
  2. ایجاد یک کار که متعلق به خودتان

*فریلنسر به افرادی میگویند که به صورت پروژه‌ای معمولا کارها را از خانه انجام میدهند؛ معمولا مهارت‌های دیجیتالی و کامپیوتری دارند.

اگر شما کاری بلدید، مثل مقاله‌نویسی، برنامه‌نویسی، طراحی و…. شغل‌ها باشید می‌توانید با بسیاری از شرکت‌ها که کار خود را به دیگران واگذار می‌کنند وارد صحبت شوید و بخشی از آن را بگیرید.

این‌گونه شغل‌ها بسیار در حال گسترش هستند و قبلا در «آیا آمادگی رویارویی با این نوع از شغل‌های جدید را دارید» راجع‌به‌شان خواندید.

بیشتر اقتصاد کشور هند را فریلنسرهای آن می‌گردانند و از سراسر جهان کارهای گرافیکی و کامپیوتری را انجام می‌دهند. فریلنسرها می‌توانند بازاری به بزرگی کل جهان داشته باشند.

اما اگر می‌خواهید کاری را انجام دهید که فریلنسری نیست، احتمالاً نیاز به کمی سرمایه دارید.

مثلاً شاید بخواهید در خانه عروسک بسیازید، جعبه کادو درست کنید و…. این‌گونه کارها باید به فکر گذاشتن سرمایه و همچنین استراتژی فروش نیز باشید زیرا شما در حال تولید یک محصول هستید که قرار است به فروش برسد.

پس نتیجه می‌گیریم که اول باید سبک کاری خود را در کسب و کار خانگی مشخص کنید.

 

۱ » اختصاص یک فضای کار مناسب در خانه

وقتی در خانه کار می‌کند باید یک فضای کار اختصاصی داشته باشید، فضای که مشخص باشد متعلق به کار شما است و مزاحم دیگران نباشد. اگر کار شما با ریخت و پاش همراه است سعی کنید خارج از فضای داخلی و جای مثلاً درون حیاط باشد.

اگر هم فریلنس هستید می‌توانید در بخشی از خانه کار کنید اما سعی کنید که در اتاق خواب مشترکتان نباشد.

من خودم مدت‌ها در آشپزخانه کار می‌کردم و این باعث چاقی من شده بود… درکل باید جایی کار کنید که حواس‌تان را پرت نکند و تمرکز شما را پایین نیاورد تا راندمانتان کم نشود.

میتوانید برای افزایش بهره‌وری مقاله «با کمک این سه تکنیک انقلابی بهره‌وری‌تان را تا ۸۰ درصد بیشتر کنید» را مطالعه کنید.

 

۲ »‌قوانین را رعایت کنید.

درست است که شما در حال کار کردن در خانه هستید اما، باید بدانید که این دلیلی نمی‌شود که شامل قوانین کار و یا مالیاتی نمی‌شوید. بسیاری از کسب و کارهایی که در خانه انجام می‌شود باز هم نیاز به مجوز دارد بخصوص آن دسته از کارهایی که مثلاً با مواد خوراکی سروکار دارد.

برای مثال اگر شما می‌خواهید تولید و پخش غذای خانگی راه بیاندازید و بفروشید باید حتماً مجوز بهداشت را تهیه کنید.

 

۳ » نگاه کار واقعی به کسب و کار خانگی داشته باشید.

وقتی می‌خواهیم یک کسب و کار خانگی را آغاز کنیم ابتدا باید مراقب باشید که رویکردی جدا را به کار نبرید، یعنی چون این کار در خانه انجام می‌شود پس ویژگی‌های یک شغل را ندارد.

درست است که هم‌زمان با کار می‌توانید آشپزی کنید، از بچه‌ها مراقبت کنید و یا حتی کمی دراز بکشید. اما باید بدانید این ویژگی‌های خوب کسب و کار خانگی نباید موجب شود که شما آن را دست کم بگیرید.

بدانید که امروزه بیشتر کسب و کارهای خانگی موفقیت و درآمد زایی آن‌ها نسبت به سرمایه و زمانی که برای آن صرف می‌کنید از بسیاری از کارهای معمول بیشتر است.

 

۴ » مدیریت مالی صحیح

آیا شما چیزی درباره حسابرسی مالی یک کسب و کار میدانید؟
هر کاری نیاز به مسلط بودن به مسائل مالی دارد و کارهای خانگی هم همین طور است. طی تجربه‌ای که در 10 سال گذشته در کسب و کارهای مختلف داشتم به این نتیجه رسیده‌ام که بیشتر کارهایی که در ظاهر وضعیت خوبی دارند اما ورشکست می‌شوند به خاطر عدم صحیح مدیریت مالی است.

سعی کنید حتماً حساب بانکی جداگانه و دفتر مشخص برای هزینه‌ها و درآمدها داشته باشید.
امروزه نرم‌افزارهای ساده حساب داری وجود دارند که حتی روی موبایل نیز نصب می‌شوند و به شما کمک می‌کنند تا بتوانید مدیریت مالی بهتری داشته باشید.

 

۵ » برنامه‌ریزی روند زندگی روزانه

وقتی در خانه کار می‌کنید اگر تنها نباشید مدام در دسترس فرزندان، همسر و پد رو مادر خود هستید.

ممکن است به شما دستور خرید بدهند یا بگویند از این کودک مراقبت کن و خلاصه کارهایی که باعث می‌شود در مسیرتان وقفه بی افتد.

پس پیشنهاد ما این است اگر خانواده شما درک صحیحی از کار در خانه ندارد (در ایران فعلاً این‌طور است) سعی کنید قبل از شروع موضوع را با خانواده در میان بگذارید و آنها را تفهیم کنید.

در ضمن یک زمان‌بندی مشخص برای کارتان تعیین کنید و به خانواده نیز اطلاع دهید که مثلاً بین ساعت 8 تا 12 من باید کار کنم و شما فرض کنید که اصلاً در خانه نیستم!

 

۶ » طرح توسعه، ارتباط با بیرون

اولاً که برای کار خود حتماً باید برنامه ریزی و طرح توسعه بلند مدت و کوتاه مدتی داشته باشید که باید به آن برسید.

اما نکته مهم‌تر این است زمانی که شما در خانه کار می‌کنید ارتباطتان با دنیای بیرون کم می‌شود، این اشتباه است.

شما باید روابط کاری را در بیرون حفظ کنید. برنامه‌ای بریزید که مثلاً دو روز در هفته را به بازاریابی در بیرون منزل برای کسب مشتریان جدید بپردازید.

در جامعه سنتی ایران هنوز بسیاری اهمیت کسب و کار خانگی را درک نکرده‌اند پس سعی کنید همین‌طور که در خانه کار می‌کنید همین ارتباط کاری را نیز در بیرون با مشتریان حفظ کنید.


در همین زمینه مقالات زیر را هم بخوانید :

4 نفر دیدگاه شان را با ما در میان گذاشتید، نفر بعدی شما هستید :
  1. کاربر سوخت جت تی می‌گوید

    اینکه فقط ۶ تا بود توی عنوان مقاله نوشته بودید ۷ قدم!

  2. کاربر سوخت جت ین می‌گوید

    سلام و ممنون بابت مقاله خوبتان

  3. کاربر سوخت جت emiy می‌گوید

    سلام و بسيار بسيار سپاس از مطالب مفيد و سازنده اي كه در سايت قرار ميدين ، با خوندن هر مقاله مطلب تازه اي ياد ميگيرم و براتون بهترينها رو در تمام مراحل موفقيتتون آرزو ميكنم

  4. کاربر سوخت جت مه می‌گوید

    سلام چه مقاله خوبی بود. ممنونم

نظرتان را ارسال کنید

دیدگاه تان را با ما در میان بگذارید...

ما به دیدگاه شما احتیاج داریم؛ پس بیایید دیدگاه و نقطه نظرات مان را با همدیگر به اشتراک بگذاریم تا یک اجتماع موفق از افکار برنده با همدیگر بسازیم.

**‌به ازای هر یک دیدگاه سازنده، یک روز اشتراک رایگان پروژه سوخت جت دریافت کنید**