طرح آرامش درونی مهم تر از طرح کسب و کار برای کارآفرینان است
اگر کارآفرین هستید پس به عنوان یک کارآفرین حتما اهمیت طرح کسب وکار دقیق و هدفمند را به خوبی میدانید؛ داشتن درک درستی از شرایط حال و آینده کسب وکار، بخش ضروری از ایجاد یک کسب وکار پایداری و موفق محسوب میشود.مهم تر از همه این است که کسب وکار شما انعکاسی از خودتان و کارهایی است که انجام میدهید.
طرح کسب و کار یا Business Plan دقیقا کارهایی است که قرار است انجام دهید، هزینه هایی که باید پرداخت کنید، درآمد هایی که قرار است داشته باشید و تمام شرایط محتمل را برای آینده کسب و کارتان در نظر گرفتید.
اما تاحالا برای داشتن یک طرح آرامش درونی، به چیزی فکر کردید؟ مثلا چطور و بر طبق چه برنامه ای صلح و آرامشی در وجودتان داشته باشید تا آرام آرام و با قطعیت به اهداف تان برسید.
فرض کنید کسب وکار شما به خوبی در حال رشد است. اگر در چنین شرایطی استرس و واهمه داشته باشید و تصمیم های عجولانه ای بگیرید، چه اتفاقی روی خواهد داد؟ فاجعه به بار می آید…
در دنیای کارآفرینی، موفقیت چیزی بیشتر از درآمدزایی است.
موفقیت بدین معنی است که شما تلاش میکنید تا به اهداف تعیین شده تان برسید و این تلاش به وضعیت ذهنی شما نیز بستگی دارد. جای تعجب و شگفتی نیست که کارآفرینی، این دنیای پر از فراز و نشیب تولید کننده شرایط استرس زاست… اما خب بیشتر افراد نمیدانند چطور باید با سطح بالای استرس خود در کار، کنار بیایند.
طبق آمار یکی از دلایل اصلی برای ایجاد استرس مزمن در میان بزرگسالان، فشار بالای کاری است.
زمانی که کارآفرین هستید، این فشار بیشتر از قبل خواهد بود. تحقیقات مدرن نشان میدهد که استرس مزمن یکی از 6 دلیلی است که باعث مرگ و میر افراد میشود.
خوشبختانه خبرهای خوبی در این حوزه وجود دارد.
با داشتن دانش و برنامه ریزی مناسب، و البته یک طرح صلح و آرامش درونی میتوانید احساس قدرت داشته باشید و از راه حلهای موجود برای مقابله با استرس استفاده کنید. شما میتوانید واکنشهای خود را کنترل کنید و در شرایط استرس زا رفتار مناسبی داشته باشید.
در این مقاله قصد داریم در مورد طرح صلح و آرامش درونی صحبت کنیم. این طرح ترکیبی از تمرینات و تکنیکهاست که با استفاده از آن میتوانید نه فقط در کسب و کارتان بلکه در زندگی روزمره تان نیز استفاده کنید.
هدف از این مقاله، کمک به شما برای بدست آوردن آرامش ذهنی است.
زیرا شما فقط زمانی میتوانید تصمیم های خوبی بگیرید، که ذهن شما در آرامش بتواند تمام اطلاعات موجود را تحلیل و بررسی کند. اما این طرحی که از آن صحبت میکنیم چیست؟
بیایید از اولِ اول شروع کنیم… قصد و نیت یک موضوع بسیار قدرتمند است.
قبلا هم در مقاله «نیت یا عمل – چرا هرچقدر تلاش میکنیم، موفق نمی شویم؟» راجع به آن خواندید؛ ماجرا از این قرار است زمانی که تصمیم میگیرید یک روز خلاق و موثر داشته باشید بیشتر از قبل قادر خواهید بود به نتایج مثبت دست پیدا کنید.
داشتن قصد و نیت به برنامه ریزی درست و هدایت انرژی به شیوه متمرکز مربوط است. قصد و نیت باعث میشود مسیر زندگی شما شکل بگیرد. به عنوان یک رهبر و کارآفرین، باید در مورد احتمالات موجود هوشیار و آگاه باشید. در این مسیر باید بتوانید نیتی را تنظیم کنید که شما را در حالت متمرکز، آگاه، آرام و متفکر نگه دارد.
در کسب وکارها، همیشه بالا و پایینهای زیادی وجود دارد.
چیزی که یک روز کارساز و مفید است ممکن است روز دیگر کارساز نباشد. داشتن یک کسب وکار موفق و نگه داشتن موفقیت آن فرایندی از تقویت ثابت است. اگر برنامه ریزی خاصی برای نیت و قصد خود نداشته باشید فراز و فرودهای موجود در کسب وکار شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
خلاصه کلام : اگر نیت مناسبی داشته باشید متمرکز و پایدار خواهید ماند و به نتایج ایده آل خود میرسید.
قصد نیت صحیح داریم
حالا چطور یک طرح صلح و آرامش درونی بنویسیم؟
برای شروع، یک تکه کاغذ و قلم بردارید تا مانند طرح کسب و کار، طرح صلح و آرامش درونی تان را بنویسید :
قدم اول : در طرح آرامش درونی، لیستی از حوادث معمولی را پیش بینی کنید و بنویسد. اتفاقاتی که اگر بیافتند، ممکن است تصمیم های ناخودآگاه و اشتباهی بگیرید. حالا به صورت ذهنی فرض میکنید این اتفاقات افتاده، و می نویسید که چه اقدامی در این صورت خواهید کرد.
برای مثال؛ مشتری مهمی که شش ماه با او در ارتباط بودید بلاخره آخر هفته امروز قرار ملاقات میگذارد اما… در ملاقات شرکت نمیکند و در مورد غیبتش هیچ توضیحی نمیدهد.
اگر طرح آرامش درونی از قبل نداشته باشید، سریع واکنش نشان میدهید. به مشتری زنگ میزنید و اگر تماس شما را پاسخ ندهد از شدت عصبانیت ممکن است پیامکی با لحن تند برای او بنویسید… و تمام برنامه را خراب کنید !
چون ممکن است مشتری کاری اضطراری برایش پیش آمده باشد. درحالی که اگر از قبل طرح آرامش درونی تان را نوشته بودید، میتوانستید به صورت منطقی و سیاستمدارانه با این شرایط کنار بیایید.
شما در طرح تان مینوسید :
- مشتری مهمی به شما قول میدهد و زیر قولش میزند
و در جلوی آن واکنش صحیح و منطقی خودتان را مینویسید :
- با چند تماس مکرر در روزهای بعد جویای حال او میشوم و به اصل قضیه بدقولی او پی میبرم، اگر توجیه منطقی داشته باشد، مجددا با او قرار ملاقاتی خواهم گذاشت و اگر اینطور نبود مودبانه عذر او را میخواهم.
شما میتوانید آگاهانه احساسات خود را کنترل کنید و از زمان خود برای دستیابی به اهداف خود بهره ببرید.
اما در لیست مورد نظر شما چه چیزهای دیگری باید بنویسید؟
یکی از مواردی که حتما باید به آن اشاره کنید، استراتژیهایی در تجزیه و تحلیل وضعیت است :
تجزیه و تحلیل وضعیت کسب وکارها مرور اجمالی بر روی اهداف، استراتژیها و اجرای آن در میان سایر موارد است. اعمال کردن تجزیه و تحلیل موقعیت در کنار صلح و آرامش ذهنی، استراتژیهای مدیریت استرس را تقویت میکند و به شما اجازه میدهد بقیه زندگی خود را در تعادل نگه دارید.
شما میتوانید از استراتژیهای زیر برای کاهش استرس خود استفاده کنید:
- زمانی که ذهن شما آشفته است لحظاتی را برای تنفس عمیق کنار بگذارید
- از طریق انجام تمرینات ورزشی و حرکات بدنی، تنش موجود را کمتر کنید
- زمانی که حرف افراد شما را اذیت کرد به خودتان مسلط باشید، واکنش سریع نشان ندهید و اجازه دهید شرایط بهبود یابد تا بعدا پاسخی برای آن پیدا کنید
- زمانی که شرایط به نفع شما پیش نرفت، تمرینات مدیریت زمان را مدنظر داشته باشید و در صورت نیاز آن را اصلاح کنید
- در تمامی زمانها ارتباطات شفافی داشته باشید. اگر احساس سردرگمی میکنید به دنبال شفافیت و درک عمیق باشید.
- سعی کنید همیشه سپاسگزار باشید حتی زمانی که شرایط طبق خواسته شما پیش نمی رود.
- به افکاری که نسبت به خودتان دارید احترام بگذارید. به بدن تان و غذایی که مصرف میکنید خوب فکر کنید.
- نتایج دلخواه خود را تصور کنید و از تصویرسازی ذهنی استفاده کنید.
- زمان کافی در کنار خانواده و دوستان خود باشید.
استراتژیها و برنامههای اجرایی برای تمامی شرایط:
- کسی صورتحساب خود را پرداخت نکرده است.
- شما تاییدیه لازم برای کسب وکار خود را دریافت نکرده اید.
- یکی از کارمندان شما پولی را دزدیده است.
- فکر میکنید نمیتوانید تا آخر سال به اهداف خود دست پیدا کنید.
همیشه شرایطی وجود دارد که توجه شما را به خود جلب میکند و باعث میشود سطح استرس در شما افزایش یابد. اما در این میان شما قادرید از میان دو گزینه پاسخ دادن آگاهانه و واکنش نشان دادن یکی را به دلخواه انتخاب کنید.
اگر قصد میکنید به شرایط موجود با ذهنی باز و آرام پاسخ دهید و از استراتژیهای موجود برای اینکار استفاده میکنید میتوانید اطمینان داشته باشید که اگر کسب وکارتان با شکست مواجه شد، سلامت روح و روانتان آسیبی نخواهد دید. داشتن آرامش و صلح درونی همانند بیمه و سرمایه گذاری بر روی داراییهای ارزشمند است.
زمانی که آرامش درونی خود را توسعه میدهید، قادر خواهید بود احساسات خود را کنترل کنید و با چالشهای موجود مواجه گردید. در چنین شرایطی میتوانید از چالشها به عنوان فرصت استفاده کنید.
خب، پس منتظر چی هستید؟
همین الان دست به کار شوید، طرح تجاری و برنامه کسب و کارتان را یک بار بخوانید و یک برنامه صلح و آرامش درونی در کنارش هم بنویسید. برای شرایط مختلف، اتفاقات مختلف و وضعیت روحی که ممکن است در آنها قرار بگیرید، یک برنامه از پیش تعیین شده بنویسید و عکس العمل تان را هم نسبت به آن شرایط از قبل پیش بینی کنید.
مطمئن باشید با داشتن یک طرح صلح و آرامش درونی، میتوانید با قدرت، اعتماد به نفس و آرامش بیشتری به سمت اهداف تان حرکت کنید و قدم بردارید.
در همین زمینه، نوشته های زیر را توصیه میکنیم بخوانید :
علاوه بر ارامش دروني
يكي از راه هايي كه واقعا كمك ميكند كه شما كارافرين خوبي شويد
تصور اينده ي ارماني خود و داشتن هدف و اشتياق سوزان براي رسيدن به آن است كه امروزه تمام ثروتمندان به خاصيت روياپردازي و داشتن اشتياق سوزان براي رسيدن به هدف تاكيد ميكنند
موفق باشيد
سلام
مقاله فوق العاده ای بود
میشه اسم اون فیلم هایی که از بخش هاش توی فیلم های انگیزشی استفاده میشه رو همراه فیلم معرفی کنین؟
وقتی اصل خودمون رو پیدا کنیم
و اون شخص شاید خیلی با این شخصیت پوشالی که درست کردیم متفاوت باشه
نوشتن
مراقبه
و برنامه ریزی برای رسیدن به خود واقعی ما خیلی میتونه این توهم خیالی رو از ما دور کنه
ره آسمان درون است
پر عشق را بجنبان
با سلام و تشکر از شرکت در طرح هم افزایی دیدگاه ها؛ یک روز به اشراک سوخت جت شما اضافه شد. با تشکر
سلام
دیدگاهم ربطی به مقاله نداره
قبل از اینکه بخوای وارد حساب کاربری خودت بشی وقتی روی ورود بالای صفحه که کنار تاریخه کلیک میکنی میره تو صفحه ی ورود وردپرس . درستش کن
در آرامش درون بودن فرد میتونه برای رسیدن به کمال تلاش کنه کمال بالاترین نقطه نیست کمال یعنی تعادل و هماهنگی درون دقیقا یعنی تعادل نه فراز نه فرود .تحت تاثیر فراز بودن براربر با تحت تاثیر فرود بودن ….در آرامش درون بودن یعنی از فراز و فرود ها جدابشی جوری که موفقیت ها و شکست ها و غم ها و شادی ها چیزی نباشن جز نشانه های راه.
با سلام
مطالب سايت بسيار زيبا و اموزنده هستند،مرسي بابت اين همه مطالب خوب.
ببينيد تكنيك امريكايي و اروپاييي هست در مورد روحيه و انرژي و بطور كلي در اكثر امور
كه شادي و انگيزه ابتدا دروني به وجود بياد و بعد به بيرون از ما نمود پيدا كنه
يا نوع دوم اين است كه ما به وجود اوردن شرايطي القايي در بيرون(مثلا خودمون رو ادم خوشحالي فرض كنيم و مثل ادم هاي خوشحال رفتار كنيم)
اين ها هستند
در حقيقت همه ي اين درس و راه حل ها هستند ولي گاهي انسان دچار يه حال و احوالي مي شود كه هيچ چيز و هيچ كس نمي تواند به او كمك كند و اون شخص رو از اون شرايط خارج كند
زيرا مسائلي در زندگي هست كه گاهي غير قابل حل هستند و فقط انسان بايد با انها كنار بياد و انها رو قبول كند؛گرچه سخت هستند و اون رو تحت تاثير قرار مي دهند
بنابراين به نظر من بايد انسان گاهي شرايط سخت و نامتوازن رو قبول كند بدون اينكه بخواد از اون شرايط بيرون بياد
زيرا اون شرايط روحيه رو قوي تر مي كند
و زمان به مرور به شخص كمك مي كند تا از اون شرايط دربياد
البته شخص بايد خودت از جايي به بعد مبادرت بورزد…
با تشكر از تيم خوب سوخت جت
با سلام و تشکر از دیدگاه شما با ما به اشتراک گذاشتید، طبق طرح جدید هم افزایی دیدگاه ها یک روز به شارژ سوخت جت شما اضافه شد.
من واقعا با تمام وجودم معتقد هستم به این موضوع که واقعا اگه این ارامش درون باشه از نظر فکری ، احساس و درونی انسان به ثبات بالایی میرسه و اجازه نمیده هر مسيله ای این ارامش رو به هم یزنه .به نظر من برای داشتن این آرامش می بایست انرژیهای خود را پراکنده نکنیم، بلکه آنها را تحت نظر داشته باشیم و به طرز مفیدی هدایتشان کنیم.هرکاری را با حواس جمع و علاقه انجام بدیم.در زمان حال زندگی کنیم.افکار شادی آفرین را حفظ کنیم.بدونیم اصل آرامش درون در آروز نداشتن است، این که شادی در درونمان جا داردو نه در اشیاء و شرایط خارج .همه چیز را همانطور که هست بپذیریم .با افراد مثبت است معاشرت کنیم .سالم زندگی کنیم و هیچگاه ورزش و غذای مناسب را فراموش نکنیم .بدانیم اصل مهم غبطه نخوردن به مال دیگران است،
در گله مند نبودن است ،در این است که اشتباهات خود را بپذیریم.
همیشه و همیشه خیر و سلامت دیگران را خیرو سلامت خودمون بدونیم.و هرگز کسی را نرنجانیم.و در آخر بدونیم راز آرامش درون اینه که همیشه به یاد خدا باشیم.
سعید افشاری 30/10/95
با سلام و تشکر از دیدگاه شما؛ طبق طرح جدید بخش دیدگاه ها یک روز شارژ هدیه به اکانت شما اضافه شد.
باسلام
واقعا مقاله ی فوق العاده ای بود مثل همیشه تاتیر گذار و امید وارم این عکس نوشته هارو بیشتر کنید در بین مقالات چون تاثیر زیادی واقعا دارند