فقط با تماشا کردن این فیلمها یک نابغهی مذاکره شوید!
فیلمها در ژانرهای مختلف و برای علاقمندان مختلف تولید میشوند.برخی از این فیلمها علاوه بر هیجانانگیز بودن، درام، ترسناک و…به جنبههای آموزشی نیز میپردازد، در وسط یک ماجرای گروگانگیری، در یک داستان رمانتیک و در ترس و وحشتی که فیلمهای ترسناک وجود دارد، آموزشها و فنونی دقیق هویداست.
فن مذاکره نیز به قدری اهمیت دارد که در فیلمهایی به آن در شکل و شمایل مختلف پرداخته شده است.با هم چند نمونه از این فیلمها مرور میکنیم.
فیلم اول:
بعد از ظهر سگی
میلیونها نفر آلپاچینوی جوان و چارلز دارنینگ را در فیلم بعد از ظهر سگی در نقش پلیس و جایزه بگیر دیدهاند. این فیلم بر اساس داستانی واقعی از دزدی بانک تهیه شده که سریعاً به گروگان گیری تبدیل میشود.
فیلم نشان میدهد که چگونه افراد پلیس سریعاً دست به کار میشوند و با مهارت و توانایی مذاکره میکنند. با اینکه کمی پیچیدگیهای دراماتیک در فیلم وجود دارد – اما هیچگونه جعلی در داستان وجود ندارد.وقایع عیناً بازسازی شده است.روش عملیات پلیس نیز در این فیلم با دقت بالایی دنبال میشود.
پنج اصل اساسی مذاکره در این فیلم کاملاً رعایت شده است.
1- آماده باشید: توجه کنید که پلیس چگونه بلافاصله و در تمامی طول فیلم سعی در جمعآوری هرگونه اطلاعاتی در مورد مرد گروگانگیر دارد.
2- تعیین حدود: نیروی پلیس پیش از هرگونه صحبتی حدود را تعیین میکند.هدف آنها به سلامت بیرون آمدن گروگانها است. وقتی یکی از گروگانها خیلی زخمی میشود،آنها سعی میکنند بفهمند این صدمه چگونه اتفاق افتاده است،اگر حادثه بوده، مذاکره را ادامه دهند و اگر عمدی در کار بوده یک حملهی تهاجمی به محل انجام دهند.
3- مکث در مذاکرات: پلیس دکمهی مکث را کاملاً در اختیار و در دست دارد.یک افسر آنجا فقط کارش این است که مراقب شرایط احساسی هم باشد،کار او این است که مراقب احساسات افراد باشد و پیش از آنکه فشار شرایط بر آنها غلبه کند از محل دورشان کند.
4- گوش کردن در مذاکرات و شفافسازی ارتباطات: مهارت گوش کردن، یک اصل ثابت در مذاکرات است.توجه کنید که در داخل آرایشگاه،در تمام مدت، یک نفر با گوشی در زمینه حاضر است.آن افسر به تمام مکالمات طرفین گوش میکند تا از وضوح پیامها مطمئن شود.
5- مذاکرات را تمام کنید: مسئولان امر دائماً هدف را در ذهن دارند.ببینید چند بار پلیس سعی میکند مذاکره را تمام کند.به موقع مذاکرات را به اتمام بردن از بهترین روشها برای پیروزی در این فن است.
هر چقدر که بیشتر فیلم را ببینید، نکات کلیدی مذاکره در این فیلم، بیشتر آشکار میگردد.
فیلم دوم:
گرفتن پلهام: یک، دو، سه
این فیلم در مورد یک حادثهی گروگانگیری در قطار است؛ موقعیتی که عنوان این فیلم و یک مذاکرهی فاجعه آمیز را به وجود میآورد. میشود اشتباهاتی را که در هر قدم از مذاکره اتفاق میافتد، به وضوح ببینید، افرادی کشته میشوند.
میتوانید به وضوح ببینید که مذاکره چگونه به بیراهه کشیده میشود. به دلیل اینکه گروهی توسط شخصیت والتر ماتئو هدایت میشوند، تمامی قوانین اصول مذاکرات را میشکنند،کسب یک نتیجهی مطلوب عملاً غیرممکن است.
پنج اصل اساسی مذاکرات را با هم در این فیلم مرور کنیم، که رعایت نشــده است
1- آمادگی: گروه مذاکره کننده نه تنها اصلاً آمادهی مذاکره در مورد گروگانگیری در قطار نیستند، بلکه تقریباً تمامی فرصتهایی را هم که برای آماده شدن در طول مذاکره برای ایشان پیش میآید،از دست میدهد. به جای پرسیدن سؤالاتی که میتوانستند بپرسند، دست به حدسیات مختلف در مورد ربایندگان میزنند.
2- تعیین حدود: هیچ گونه حدودی تعیین نمیشود.هیچکدام از کارهایی که ربایندگان انجام میدهند در اوضاع تغییری ایجاد نمیکند.
3- فشردن دکمهی مکث: افسران در فیلم نه این کلمه را شنیدهاند و نه اصلاً درکی از مکث دارند.در نتیجه به جای تمرکز روی ربایندگان، مدام رو در روی هم میایستند.
4- گوش دادن و شفافسازی مکالمات: در این زمینه علاوه بر رو در روی یکدیگر ایستادن، صحبتهای یکدیگر را درست گوش نمیدهند و همین امر باعث شد در فیلم خطرات جدی همه را تهدید کند.
5- تمام کردن مذاکرات: در این فیلم افسران و مسئولان هیچ گونه تمرکزی ندارند و نمیتوانند خود را به خوبی با شرایط وقف دهند تا بتوانند بهترین عملکرد را داشته باشند،آنها خیلی ساده این رکن اساسی را در ذهن ندارند، فقط پیش میروند.
در ضمن درس های مهم رهبری از فیلم پدرخوانده را در این مقاله بخوانید
فیلم سوم:
کیسینجر و نیکسون
این فیلم تلویزیونی، ابتدا در دهم دسامبر 1995 از شبکهی TNT پخش شد. بو بریجز(نقش ریچارد نیکسون و ران سیلور(نقش کیسینجر) را بازی کردهاند.بازی هر دوی آنها فوقالعاده بود.
این فیلم استثنایی، تلاشهای کیسینجر را برای مذاکره در مورد یک توافق صلح آمیز در جنگ ویتنام نشان میدهد. این فیلم بر اساس زندگی نامهی کیسینجر و منابع دیگری ساخته شده که لزوماً با خاطرات شخصی کیسینجر همخوانی ندارد.
در فیلم شاهد مباحثات رو در روی کیسینجر و نمایندهی ویتنام شمالی هستیم.همچنین شاهد مذاکرات مشکلتر با متحدان آمریکا در ویتنام جنوبی و بعد مشکلترین مذاکرات هستید – مذاکره با رئیس جمهور آمریکا.
ابتدای فیلم،مذاکرهی بین کیسینجر و ویتنامیهای شمالی را مشاهده میکنید.مذاکرهای بسیار خوش آهنگ و درجه یک است.هر دو طرف کاملاً آماده هستند. هر دو طرف،حدود مشخصی را تعیین کردهاند.هر دو طرف به خوبی میشنوند و صحبت میکنند.آنها میتوانند سریعاً به نتیجه برسند.
کیسینجر نتوانست توافق نامه را به ویتنامیهای بقبولاند و نیکسون خشمگین شد.این فیلم را ببینید تا متوجه شوید که مذاکرات چند جانبه چقدر ممکن است مشکل باشد. این فیلم مستقیماً حقیقت بسیاری از مذاکرات واقعی زندگی را نشان میدهد.
مشکلترین مذاکرات با افرادی است که در این سمت میز مذاکره نشستهاند.
دیگر اعضای گروه که قرار بود تیم باشد، بر سر هیچ از کیسینجر سبقت میگرفتند. در کاخ سفید، کیسینجر را بیگانه محسوب میکردند.کار نیکسون در برخورد با دشمنان قسم خوردهاش یعنی مطبوعات، به مراتب سختتر بود.
به اعتقاد نیکسون، کیسینجر این اعتماد و احترام را از طریق افشای صحبتهای محرمانه کسب کرده بود. ویتنام جنوبی مشکلات متفاوتی را مطرح میکرد. کیسینجر عدم تمایل رئیس جمهور آمریکا را برای از دست دادن جنوب دست کم گرفته بود. نیکسون دیگر به آن اندازه که کیسینجر تصور میکرد به رهبری آن بخش از کشور فکر نمیکرد.
کیسینجر به خاطر علاقهی نیکسون به جنوب کمی در نقطهی کور قرار گرفته بود. نیکسون نمیخواست به چشم مردم آمریکا کسی باشد که متحدان خود را ترک میکند.
برای قطعی کردن معامله کیسینجر به ضمانت شخصی نیکسون به ویتنامیهای جنوبی نیاز داشت. رئیس جمهور میبایست برای اقناع ویتنام جنوبی در مورد اینکه آنها را تنها نخواهد گذاشت،اوراق محرمانهای را امضاء میکرد. البته در نهایت آمریکا این کار را انجام داد.
سرانجام،این فیلم کیسینجر و مطبوعات را نمایش میدهد.کیسینجر با افشای بخشی از مشکلاتش برای مطبوعات، خود را به مخاطره انداخت.علی رغم مهارتهای کیسینجر و ارتباط طولانی او با مطبوعات، این بازی نتایج متعددی داشت.کیسینجر و نیکسون هر دو جایزهی مرد سال تایم را به دست آوردند.
جانِ کلام ما…
مذاکره فقط در شرایط سخت و پیچیده نیست که اهمیت دارد، مذاکره میتواند حتی بین اعضای خانواده باشد، بین دوستان، همکاران و در هر محیطی و شرایطی.اینکه ما بتوانیم اصول و فنون مذاکره را از روشهای مختلف بیاموزیم و آن را بکار ببریم بسیار مهم است.در این راه، به ابعاد دیگر فیلمها، فراتر از ژانر آن نیز توجه کنید، تا پیروز مذاکرات در زندگی باشید.
شما چه فیلمهایی را دیدهاید که در بطن آن، نکات آموزشی وجود داشته است؟ برایمان کامنت کنید.
در همین زمینه بخوانید:
- این 12 موزیک انگیزشی در طول هفته روحیه شما را به سقف می چسبانند
- پیشنهادی که نمیتوانید رد کنید : درس های رهبری از فیلم پدر خوانده
- درسهای رویایی موفقیت از شرکت DreamWorks برای داشتن کسبوکاری رویایی
- داشتن دوستان موفق باعث میشود این 10 درس مهم زندگی را یادبگیرید
فیلم کره ای the negotation هم عالیه ارزش دیدن داره
سلام فیلم پل جاسوسان هم با بازی تام هنکس فوق العاده در زمینه مذاکره مفید هست
مطالب سایت عالی ولی خداوکیلی هیچکدومشو مث این دوست نداشتم به نظرم این بخش باید هر چند وقت یک بار به روزرسانی بشه
فیلم گرگ وال استریت عالی بود
فیلم فوق العادهای هست.
سپاس از نظر ارزشمند شما.
پایدار باشید.
فیلم 12 مرد خشمگین تماما مذاکره هست و سوگیری های شناختی
با سلام.
بسیار هم عالی.
سپاسگزارم از نظر ارزشمند شما.
پایدار باشید
فیلم پدرخوانده هم بسیار آموزنده است.
با سلام.
سپاسگزارم از معرفی خوب شما.
پایدار باشید.
سلام دوستان
فیلم میلیونر زاغه نشین رو پیشنهاد می کنم ببینید
با سلام.
سپاس از معرفی خوب شما.
پایدار باشید.