اگر یک نفر به شما دروغ میگوید، چه کار باید بکنید؟
هرچقدر آدم خوبی باشید، به همان اندازه در طول روز دروغ خواهید شنید…
تحقیقاتی جالب در دانشگاه میشیگان انجام شد و نتیجه ای جالب بدست آمد : 70% مردمی که می شناسید در طول هفته حداقل یک بار به شما دروغ میگویند !
حقیقت تلخ و ناراحت کننده ای است…
اما، به صورت مرتب دوستان، هم دانشگاهیان و همکارانتان به شما دروغ خواهند گفت و این ابتدای شروع مشکل نیست !
مشکل از زمانی شروع میشود که تصمیم بگیرید چطور به دروغِ آنها واکنش نشان دهید.
اینکه دروغ چیز خوبی نیست و کار زشتی است موضوع این مقاله نیست.
همه مان این را میدانیم و دروغ گفتن را کار زشت و ناپسندی میدانیم، اما اگر یک نفر به ما دروغ بگوید و ما این را بفهمیم چه کار باید بکنیم؟ صحیح ترین کاری که باید انجام دهیم چیست؟
دکتر تراویس بردبری از داشنگاه کالیفرنیا اظهار میکند : “سخت است که این حقیقت را بپذیرید، اما دوستان و همکارانتان به صورت مرتب به شما دروغ میگویند. اما چالش واقعی در چگونگی برخورد با این دروغ هاست.”
تحقیقاتی در دانشگاه هاروارد بر روی 253 دانش آموز انجام شد که در آن مشخص شد ما انسان ها به طور میانگین فقط قادر به تشخیص 53% از دروغ هایی که در یک مکالمه گفته میشود، هستیم.
موضوع زمانی ترسناک تر میشود که افرادی که حوزه اصلی شان تشخصی مجرم، گناهکار و فرد خطاکار است (قاضی ها، امور مشتریان و حتی ماموران پلیس) هم که در مورد کشف دروغ آموزش دیده اند نمیتوانند به صورت کامل و دقیق دروغ افراد دروغگو را کشف کنند و فقط 60% اوقات موفق به اینکار میشوند…
حتی اوضاع زمانی بدتر میشود که می فهمید با کسی درحال صحبت هستید، در 10 دقیقه صحبت 2 الی 5 دروغ مشهود به شما میگوید و شما همچنان نمیدانید چه برخوردی باید با او داشته باشید !
فرض کنید !
شما مسئول مذاکره با مشتری خوب شرکت تان هستید.
در حین مذاکره با مشتری که اهمیت زیادی برای آینده شما و شرکت تان دارد، متوجه میشوید مشتری تان مکررا در حال دروغ گفتن به شما است.
در چنین لحظه ای ممکن است شما :
- احساس کنید در حال توهین شدن به شما در این مذاکره است و لحن گفتگوی نامناسب تری انتخاب کنید و مذاکره را هم به سرانجام نرسانید.
- و یا میتوانید دروغ ها را هضم کنید و مذاکره را هم به اتمام برسانید اما وجدان راحتی نداشته باشید که یک نفر شما را احمق فرض کرده باشد.
حال طور دیگری به این موضوع بیایید نگاه کنیم؛ بر فرض شما در یک مصاحبه شغلی قرار است کارمندی را استخدام کنید. در حین گفتگو شما احـــســـاس میکنید در حال شنیدن دروغ هستید، اما مطمئن نیستید ! (شما در این مقاله خواندید که یک دروغ سنج سیار هستید !)
- آیا خیلی رک و خشن از متقاضی شغل میخواهید به شما حرف هایش را با سند و مدرک ثابت کند؟
- آیا همانطور به شک ها و تصورات نامطمئن تان ادامه میدهید تا جلسه مصاحبه تمام شود؟
اگر دقت کرده باشید، در موقعیت های خیالی فوق که شاید خیلی از ما به صورت مکرر گرفتار آن شده باشیم، موضوعی که باعث اذیت ما میشود این است : واقعا با یک فرد دروغگو که میدانیم درحال دروغ گفتن به ما است چه کار باید بکنیم؟
صحیح ترین کار آیا
- آنرا به صورت مستقیم به آنها گفتن است؟ “تو داری به من دروغ میگی…”
- آنرا به نزدیک ترین شخص به شما میگویید؟ “فلانی در حال دروغ گفتن به من است…”
- فقط به گفتگو بدون اهمیت به دروغ ادامه میدهید؟ “خب، دیگه چه خبر…”
و یا راهکار بهتر دیگر؟ موضوع این مقاله دقیقا همین است !
میخواهیم در این مقاله به شما صحیح ترین، اصولی ترین و بهترین عکس العمل به هنگام دروغ شنیدن را در موقعیت و شرایط مختلف با مثال هایی برای هر موقعیت، آموزش دهیم.
شما پس از خواندن این مقاله قادر خواهید بود؛
در هر گفتگویی پس از شنیدن دروغ، بهترین عکس العمل را نشان دهید تا هم نتیجه خوبی بدست آورید و هم وجدان راحتی از شرکت در آن گفتگو داشته باشید.
آماده اید شروع کنیم؟ کمربندهایتان را ببندید…
برای شروع ابتدا باید مطمئن شوید قوانین در اولویت اند !
بله درست خواندید، در جاهایی که قوانین حاکم اند، امیال شخصی در اولویت دوم قرار دارند.
برای مثال، شما اگر مدیر بخش منابع انسانی یک شرکت مشغول به تعیین رد یا پذیرش صلاحیت متقاضیان هستید، باید قوانین آن شرکت را مطالعه کرده باشید و بدانید در صورت مواجه با دروغ توسط کارمند مورد نظر راهکار پیشنهادی شرکت چیست؟
اگر قرار است مورد را به کسی گزارش کنید، آن یک نفر کیست؟
و آیا اصلا مهم است کارمند متقاضی شغل در مورد قابلیت های شخصی مانند ورزش دروغ گفته باشد در صورتی که برای استخدام در شغل بازاریاب فرم استخدام پر کرده است.
پس ابتدا قوانین را مطالعه کنید و از آنها آگاه باشید (این استراتژی افراد موفق است ! زیرا باعث جلوگیری از بسیاری از مشکلات احتمالی در آینده میشود.) و سپس میتوانید یکی از راهکار های زیر را انتخاب کنید :
خوب
دروغ بزرگ میشنوم احساس بدی پیدا میکنم.احساس میکنم من رو احمق فرض کرده .باخودم فکرمیکنم چه چیزی در من دیده یا باعث شده تونسته من رو فریب بده آیا صداقت و سادگی من باعث شده دروغ بگه و فریبم بده.لطفا راهنماییم کنید.از این همه صداقتم بیزار شدم.سپاس فراوان.
وقتی امام زمان تشریف بیارن دروغ در دنیا کاملا از بین میره…
البته شما ظاها مسیحی هستید امیدوارم نظرم رو منعکس کنید
چون به هیچ وجه به ضرر شما نیستبلکه به نفع همه مونه
من به تجارت کارهای فنی علاقه مند هستم
من به کارهای فنی علاقه دارم و ازطرف دیگه هم به تجارت ودرآمد بالا علاقه دارم
تحقیقاتی جالب در دانشگاه میشیگان انجام شد و نتیجه ای جالب بدست آمد : 70% مردمی که می شناسید در طول هفته حداقل یک بار به شما دروغ میگویند !
مگه نمی گن اونور دروغ خیلی بده ؟؟؟ مردم اصلا دروغ نمی گن(منظور کم میگن)
این تحقیقات اگر تو ایران انجام بشه من شک دارم حتی آماری که ارائه می کنن راست باشه:D
آفرین دقبقا درست مب فرمایی جناب