پرونده مرموز دکتر شریعتی؛ درد شخصی، یک فکر بزرگ و تصویری از دین
مهمترین بخش موفقیت و مدیریت زمان و توسعه فردی و چیزهایی از این قبیل، آن است که در ابتدا، اولویت ها و ارزش ها و مفهوم زندگی مان را روشن کنیم… کاری که بزرگ مردی از سرزمین پارس، دکتر علی شریعتی انجام داد !
در واقع بارها به این اندیشیده ام که ابتدای موفقیت و بهره وری فردی، فلسفه و فلسفه زیستن و زندگی است؛
این که ما برای چه آمده ایم و قرار است چه کار بکنیم؟ مگر می شود یک نفر به کمپانی و شرکتی وارد شود ولی بدون دانستن مأموریت خودش، بتواند موفق بشود؟ ما نیز در کره خاکی، چنین هستیم.
اندیشمندان بسیاری آمده اند که درباره مفهوم زندگی و مأموریت ما سخن رانده اند و یکی از معروفترین و قوی ترین اشخاصی که در این باره صحبت کرده و سخن رانده و کتاب نوشته است، دکتر علی شریعتی مزینانی بوده است؛ مردی که جوانان این سرزمین، ارادت خاصی به او دارند.
جالب است بدانید که آرامگاه دکتر شریعتی، در سوریه و دمشق واقع شده است؛ جایی که این روزها به شدت ناامن و درگیر جنگ داخلی است. از او با عنوان نویسنده، جامعه شناس، تاریخ شناس، پژوهشگر دینی و … یاد می شود. اما بهترین عنوان برای او، عنوان نواندیش دینی یا مصلح دینی بوده است.
به واسطه بحث های بدیع و نویی که این چهره در حوزه دین و سازمان روحانیت و جامعه دینی و جامعه شناسی دینی و امثالهم راه انداخته، جزو جنجالی ترین چهره های متفکر ایران معاصر بوده است و مخالفان و موافقان سینه چاک بسیاری دارد؛
مخالفانی که گاه تا مرحله کفر او رفته اند و موافقانی که او را هم رده با بزرگانی چون سید جمال الدین اسد آبادی دانسته اند.
این بحث ها بماند برای مجالی دیگر…
بزرگترین لطفی که دکتر شریعتی داشته است، اجتماعی کردن دین و رفع کدورت هایی که افراد آگاه از آن داشته اند، بوده است.
اما این مقاله نه راجع به عقاید دینی دکتر شریعی است و نه راجع به مسائل فلسفی !
در این مقاله میخواهیم بپردازیم به این چهره جنجالی؛
مردی که نه تنها در حوزه دین، بلکه فلسفه، جامعه شناسی، هنر و تاریخ هم صاحب نام است. سوالی که میخواهیم پاسخ آنرا در این مقاله پیدا کنیم این است :
چطور ممکن است چنین حجم اطلاعاتی در ذهن یک نفر یک جا تولید و منتشر شود؟
و چطور از این قدرت ذهنی در زندگی مان استفاده کنیم؟
بعضا دکتر علی شریعتی را عجوبه میدانند !
به دلیل تعداد نوشته ها و مقالات و کتاب هایی که از خودش به جا گذاشته و میگویند در عرض 40 سال زندگی (اگر فرض کنیم از 20 سالگی هم شروع به نوشتن کرده باشد) چطور ممکن است ۳۶ کتاب، بیش از ۲۰ سخنرانی که محتوای هرکدام به اندازه یک کتاب مهم است و چند ده مقاله و نوشته در روزنامه ها و مجلات در طول 20 سال از یک فرد عادی به پردازش، تولید و منتشر شود؟
اگر میخواهید به ذهن دکتر علی شریعتی، عجوبه ای معاصر و از ماندگارترین چهره های تاریخ بیشتر بدانید و از پندهای زندگی ساز-اش آگاه شوید، این مقاله را به هیچ عنوان توصیه نمیکنیم از دست بدید…
آماده یک سفر متفاوت به ذهن دکتر علی شریعتی هستید؟
پس شروع کنیم…
در همین زمینه، نوشته های زیر را هم حتما بخوانید :
- پرونده مرموز والت دیزنی – یک موش، یک مرد سیبیلو و بزرگترین کارخانه رویاسازی (+ چطور دیگران را ترغیب کنید جهت محقق ساختن رویایتان تلاش کنند؟)
- پرونده مرموز رالف لورن -رویاهای ساختگی، دستفروشی کراوات و مشهورترین برند فشن دنیا (+چرا و چطور باید از قدرت تصویرسازی ذهنی استفاده کنید)
دکتر شریعتی از جمله اندیشمندانی است که تاریخ معاصر کمتر به خود دیده است
حرفتون کاملا غلطه آقای بهروز به عقیده داعشی ها و( امثالهم) آیا باید احترام گذاشت؟؟؟؟
اگر را با مگر ، تزویج کردند – ازیشان کودکی شد کاشکی نام
این که دکتر شریعتی اسلام شناسی اش صفر بود که حرفی نیست
اما این که او را با داعشی ها ، مقایسه کنید امر نادرست و از پایه باطلی ست
ممنون از مقاله بسیار خوبتون.
در مقام دکتر علی شریعتی همین بس که که امام موسی صدر و شهید چمران اورا می ستودند.
و امام موسی صدر شخصا برای اقامه نماز میت بر بالین او حاضر شد.
و شهید چمراه مرثیه ای شگرف درباره دکتر سرود.
برای اشنا شدن بی قرض با دکتر سخنرانی دکتر ازغدی را گوش کنید.
با سلام و تشکر از حسن توجه شما بزرگوار؛ طبق طرح جدید دیدگاه های هم افزایی یک روز به اشتراک سوخت جت شما افزوده شد.
این که شخصیتی بر پیکر کسی نماز بگزارد دلیل بر خوبی او نیست
زیرا پیامبر اسلام بر پیکر منافقان هم نماز می گزارد
واقعا دکتر علی شریعتی یک اسطوره بود… این مطلب شما فوق العاده با ارزش بود ممنونم ازتون
اسطوره خطاب کردن کسی ، دلیل و برهان می خواهد و با تاکید شما نمی شود
آنچه از دکتر شریعتی ثابت است . اطلاعات اسلامی ای نداشت. هرچند که در این وادی ، سخنرانی زیادی هم می کرد
اما سخنرانی اش بیست بود که خیلی مهم نیست و نیازی به علم آنچنانی ندارد
با سلام
در با کیفیت بودن مطالب سایت ایرادی وارد نیست اما متاسفانه تقریبا تمامی مطالب کاربردی پولی است و قطعا اکثر مخاطبین سایت جوانان دانشجویی امثال بنده هستند که وارد چنین سایت هایی میشوند
پیشنهاد من در کم کردن قیمتهاست تا هم افراد بیشتری از مطالب استفاده کنند و هم شما مبلغ بیشتری دریافت کنید
با تشکر…
با سلام، دوست عزیز هزینه یک وعده خوردن پیتزا به مراتب گران تر است از ثبت نام برای ۳۰ روز استفاده از مطالب این وبسایت است… هوشمندانه فکر کنیم.
به نام خدا…مطالب سایت بسیار آموزنده وکاربردی است…در لحظه های ناامیدی..کسالت ..افسردگی از کارهایی روزمره…خواندن متنی از سایت ..احساس بهتر ی به انسان میدهد…خدا قوت
لطفا به خاطر خودتان هم که شده این سایت خوب ومفید را به سیاست وایدئولوژی الوده نکنید .عده ای این اقارا(علی شریعتی) پدر ارتجاع سرخ وسیاه میدانند وعده ای دیگر مثل استاد مطهری اورا(علی شریعتی) یک فرد کاملا بیسواد ازنظر علوم اسلامی معرفی می کنند.مطهری میگوید کاملا مشخص است که عقده ندانستن علوم اسلامی را دارد.چرا از فیلسوفانی مثل کانت وکارل پوپر وبرتراند راسل وحتی دکتر سروش صحبتی به میان نمی اورید.
با سلام؛ دوست عزیز در ابتدای مقاله گفتیم که این مقاله راجع به نظریات دکتر علی شریعتی و دیدگاه اش در مورد دین نیست؛ این مقاله راجع به این شخصیت و ویژگی های مثبت آن است. با تشکر
آقای سیامک محترم هر انسانی با هر دیدگاه و عقایدی در این کره خاکی محترم است و باید به عقاید و طرفداران این عقاید احترام گذاشت.
عاقلانه نیست که هر انسانی با هر تفکری بتواند محترم باشد
مثلا تمام افکار جنایتکارانه و دیکتاتور مآبانه بعضی افراد مثل هیتلر و چنگیز و نرون و وهابیت و داعش و بودائی ها و هندوهای آدم سوز که در پشت عقائد و مذاهب و غیره . سنگر گرفته اند. چگونه می توانند محترم باشند ؟!
اما هر عقیده ای به شرط اجازه به مخالف خود که جوابش را بدهد می تواند در جامعه بیان شود تا با صحت سنجی آن . دیگران به دام هر عقیده چرت و پرتی نیفتند
نظر آیت الله خامنه ای در مورد مرحوم دکتر شریعتی:
به نظر من شریعتی برخلاف آنچه که همگان تصور می کنند یک چهره همچنان مظلوم است و این به دلیل طرفداران و مخالفان اوست. یعنی از شگفتی های زمان و شاید از شگفتی های شریعتی این است که هم طرفداران و هم مخالفانش نوعی همدستی با هم کرده اند تا این انسان دردمند و پرشور را ناشناخته نگهدارند و این ظلمی به اوست.
مخالفان او به اشتباهات دکتر شریعتی تمسک می کنند و این موجب می شود که نقاط مثبتی که در او بود را نبینند.
بی گمان شریعتی اشتباهاتی داشت و من هرگز ادعا نمی کنم که این اشتباهات کوچک بود اما ادعا می کنم که در کنار آنچه که ما اشتباهات شریعتی می توانیم نام گذاریم، چهره شریعتی از برجستگی ها و زیبایی ها هم برخوردار بود.
پس ظلم است اگر به خاطر اشتباهات او، برجستگی های او را نبینیم.
مخالفت با سیاست و عقیده به طور مطلق . خود نوعی سیاست و عقیده است که هر معتقد به این امر . اول موضوعی را نفی می کند و سپس به سبک دیگری . پایبندی اش به مطلب نفی شده را اثبات می کند
ههههههههههههههههههه
بالآخره ما نفهمیدیم که باید سیاست را دانست و عقائد را شناخت و راه درست را انتخاب کرد یا نه ؟!
اگر جواب مثبت است که نفی آن . جهل و نادانی ست
بله آن چیزی که مذموم است . سیاست بازی و اعتقاد به هر عقیده ای با هر نوع عواقب نادرست است
که اگر این گونه بود .
دیگر ما مخالفتی با سیاست و عقیده نداریم بلکه با سوء استفاده از آن مخالفیم که موضوع درستی ست