10 روش حرفه ای برای تشخیص دروغ که ماموران CIA استفاده میکنند
اگر حرفه ای باشید و روش های تشخصی دروغ را آموخته باشید، به راحتی، حتی بدون پرسیدن هیچ سوالی میتوانید تشخصی دهید، فرد گوینده درحال دروغ گفتن است یا خیر…
J. J. Newberry مامور اطلاعات CIA بعد 30 سال کار حرفه ای پس از بازنشستگی، آموخته هایش را به عنوان مامور بازجویی و تشخصی متهم به صورت عمومی با برگزاری کلاس ها و دوره های آموزشی تشخصی دروغ، زبان بدن و … برای عموم، آموزش میدهد.
Newberry میگوید «
فقط کافی بود متهم شروع به صحبت کند، به ما روش هایی یاد داده بودند تا قبل از شروع صبحت متهم بدانیم او میخواهد دروغ بگوید یا خیر، ما اغلب هیچ سوالی نیز نمی پرسیدیم و به راحتی با استفاده از روش های که اموزش دیده بودیم میتوانستیم دروغ ها را تشخصی دهیم…»
البته Newberry به علت مسائل امنیتی تمام ابزارها و روش های محرمانه را نمیتواند فاش کند، اما 10 روش پرکاربرد و حرفه ای را به شاگردانش در دوره های آموزشی اش یاد میدهد.
به نظر شما چطور Newberry بدون هیچ صحبتی میتوانست حقیقت را از دروغ تمیز دهد؟
برای این منظور 10 روش وجود دارد که در ادامه میخوانید و می آموزید به چه علائمی هنگام صحبت طرف مقابل دقت کنید. شاید تعجب کنید اگر بفهمید محتوای صحبت طرف مقابلتان تنها 2% در تشخیص راست یا دروغ بودن گفته هایش اهمیت دارد !
اما چرا این مهارت برای شما باید مهم باشد؟
در دنیای پر رقابت امروز، به عنوان کارآفرین یا یک فرد موفق باید به تمامی روش ها و تکنیک ها انتخاب صحیح آگاه باشید.
شما به عنوان یک کارآفرین در دنیای تجارت نیاز به اعتماد کردن به دیگران دارید، تصور نکنید هنگام کارآفرینی میتوانید همه ی کارهایتان را قانونی و با احراز قرارداد پیش ببرید، خیر. در بازار امروز اعتبار، و اعتماد حرف اول را میزند.
شما باید یاد بگیرید به چه کسی اعتماد کنید؟ چه کسی مورد اطمینان است؟ طرف مقابلتان که در حال تعریف داستان همکاری های متعدد با شرکت های دیگر است، آیا در حال بازگو کردن حقیقت است یا میخواهد با انباشتی از اطلاعات ذهن شما را خسته کند؟ و …
10 روش حرفه ای
برای تشخیص دروغ؛
روش هایی که ماموران CIA استفاده میکنند…
روش شماره 1 | تشخیص ناپیوستگی
زمانی که میخواهید پی ببرید آیا طرف مقابلتان در حال دروغ گفتن است، به ناپیوستگیِ صحبتش توجه کنید.
Newberry چنین میگوید :
« زمانی که دختری را به جرم شلیک به دوستش مورد بازجویی قرار میدادم، در حال تعریف داستانی بود که در آن، او در حال دویدن بود که صدای گلوله را شنید و سپس ناگهان در بین صحبتش گفت “فرد شلیک کننده را هم ندیدم..»
من تا این را شنیدم ، تشخیص دادم در حال دروغ گفتن است که واقعا هم بود…
چطور فردی صدای مهیب شلیک گلوله را بشنود و به آن واکنش نشان ندهد تا برگردد و ببیند؟
در حین صحبتش محکم به میز کوبیدم، واکنش سریع او نگاه کردن به دستهایم بود، این واکنش مهر تایید را بر تشخصیم زد و فهمیدم او نه تنها صدای گلوله را شنیده بود، بلکه برگشته و به منشاء آن صدا یعنی فرد شلیک کننده نیز نگاه کرده بود و او را دیده بود.
روش شماره 2 | سوالات غیر منتظره بپرسید
تنها 4% از مردم دروغ گو زاده شده اند که چنان حرفه ای میتوانند دروغ بگویند که کسی نتواند مچ آنها را بگیرد، اما دیگران زمانی که میخواهند دروغ بگویند، معمولا داستان خیالی شان را ناقص میسازند.
زمانی که شخص در حال تعریف داستانش است، زمانی که انتظار ندارد سوالی دور از انتظارش را بپرسید ،طوری که قبلا برای آن آماده نشده باشد.
برای مثال : اگر کارمندی در حال تعریف کردن درباره مهارت هایش است، با پرسیدن سوالی دور از انتظار مانند کتابی که برای افزایش مهارتش خوانده، یا منبعی که از آن یادگرفته میتوانید به نوعی تشخصی دهید آیا برای سوال شما جوابی از قبل آماده داشت؟ که احتمالا فرد صادق است، اگر خیر به احتمال زیاد در حال دروغ گفتن است
روش شماره 3 | در نقطه پایانی داستان ، دروغگو را تشخصی دهید
یکی از مهم ترین نشانه های تشخیص دروغ و بی صداقتی تغییرات در رفتار است. شما یک فرد دروغگو را زمانی میتوانید به راحتی با این روش تشخیص دهید که شناخت نسبتا کم قبلی از فرد داشته باشید و بدانید طرف مقابل در کل فردی آرام است، اما زمان صحبت مضطرب می شود و یا طرف مقابل فردی با انرژی است اما هنگام صحبت کردن به شدت آرام و ریلکس به نظر می رسد.
این روش رفتار فرد را زیر نظر میگیرد، اگر فرد رفتاری غیر از رفتار معمول همیشگیاش نشان دهد، در واقع با خود واقعی اش در تضاد باشد ،به احتمال زیاد در حال دروغ گفتن است.
روش شماره 4 | بدنبال حالات تقلبی بدن بگردید
اکثر مردم نمیتوانند به خوبی یک لبخند مصنوعی داشته باشند، اکثر مردم در زمانبندی آن دچار مشکل میشوند، یا خیلی طولانی آنرا نگه میدارند، یا آنرا خیلی زود تمام میکنند.
شاید لبخند فرد دروغگو با حالت قالب چهره ی وی ناهماهنگ باشد، یک چهره ی عصبانی همراه با لبخند !
لبخند های مصنوعی یکی از بهترین روش های کمبود صداقت است. یک لبخند واقعی برخی از عضله های کنار چشم را نیز در بر میگیرد، برای مثال هنگام لبخند اگر دهان فرد را بپوشانید، به راحتی از حالات چشم میتوانید بفهمید در حال لبخند زدن است
روش شماره 5 | پیروی از حس ششم
حس ششم، یا شمّ زنانه، نامش را هرچه بگذارید یک حسی از طرف مقابلتان دریافت کردید و آنرا با توجه به داده های ضمیر ناخودآکاهتان تطبیق دادید و آنرا نمیتوانید قبول کنید زیرا با داده های قبلی سازگار نیست.
این حس غریزه، شاید به ظاهر اشتباه باشد اما اکثر اوقات اطلاعات صحیحی به شما میدهد.
پس اگر هنگام صحبت طرف مقابلتان غریزه تان به شما میگوید طرف مقابل در حال دروغ گفتن است، آنرا نادیده نگیرید و برای تایید صحت آن از روش شماره 6 استفاده کنید.
روش شماره 6 | میکرواکسپرشن ها را دنبال کنید
میکرواکسپرشن (Microexpression) به معنی حالات ریز چهره است. کوچکترین حرکات و تغییر حالات ناگهانی چهره که در کمتر از 1 ثانیه انجام میشود است. این حالات چهره دقیقا واکنش کنترل نشده ضمیرناخودآگاه است که پوشانده نشده است.
زمانی که فردی مورد نظر در ظاهر خوشحال است اما در باطن عصبانی، این نشانه در حالات چهره اش گهگاهی در کمتر از 1 ثانیه نمایان میشود. تنها راه تشخیص آن داشتن مهارت در آن است.
تقریبا 90% مردم به میکرواکسپرشنها دقت نمیکنند، درحالی که میتوانند در کمتر از یک ساعت تمرین به خوبی در تشخیص آن مهارت پیدا کنند.
روش شماره 7 | بدنبال تناقض بگردید
در حالت کلی، هر تن صدایی که فرد انتخاب کند و یا حالت چهره یا بدنی به خود بگیرد، که با کلمات در حال صحبتش جور نباشد، به احتمال زیاد در حال دروغ گفتن است.
فوق العاده شگفت انگیز است، اما واقعیت دارد.
برای مثال زمانی که فرد در حال گفتن جمله ی «من پولی ندارم فعلا به شما بدهم ،یه چند وقتی به من فرصت بدید…» اما حرکت سر او به نشانه «نه» گفتن در حال تکان خوردن است ،نشان دهنده حالت تناقض است.
این حالات میتواند در بین چهره و کلمات، تن صدا و کلمات، چهره و صدا بوجود بیاید.
برای مثال شاید فرد در حال تعریف موفقیت بزرگی باشد که بدست آورده است اما با تن صدایی بدون هیجان و معمولی درحال تعریف کردن است، این تناقض میتواند نشان دهنده دروغ باشد.
روش شماره 8 | احساس ناراحتی
زمانی که فرد در حال صحبت است اما احساس راحتی نمیکند، به احتمال زیاد در حال دروغ گفتن است. برای مثال در چشمانتان نگاه نمیکند، عرق میکند، در صندلی است مضطرب به نظر می آید و در کل فرد راحتی که میشناختید نبود، در حال دروغ گفتن است.
روش شماره 9 | اطلاعات بیش از اندازه
برای مثال زمانی که از کارمندتان میپرسید «چرا دیر به سر کار اومدی؟»
و او شروع میکند به تعریف کردن «صبح که بیدار شدم، دیدم نون نداریم برای صبحانه رفتم نون وایی ,شاتر محلمون گرم گرفت و صحبت کردیم و یه مشکلی براش پیش اومده بود از اقوامشون فوت کرده بود بنده خدا نمیتونست برگرده شهرستان …»
یعنی در حال توضیح دادن طولانی و بیش از اندازه است به معنی پنهان کردن داستان اصلی است.
اطلاعات بیش از اندازه به معنی این است که فرد سخنگو، میخواهد از این شرایط خلاصی شود اما با دادن انواع و اقسام اطلاعات اضافی در حال پوشش دروغش است و آنرا به یک دروغِ پیچیده تبدیل کرده است.
روش شماره 10 | حقیقت را رد نکنید
بسیار مهم تر است تشخیص دهید فرد، چه زمانی در حال گفتن حقیقت است تا دروغ؛ زیرا اکثر اوقات مردم در حال تعریف حقیقت اند، اما به ظاهر در حال دروغ گفتن به نظر میرسند. زمانی که گیج کننده به نظر میرسند؛ پیدا کردن حقیقت کلام از لابلای دروغ ها میتواند به سوال مهمی پاسخ دهد :
چرا این فرد دروغ میگوید؟
این 10 روش به شما کمک میکنند تا دروغگو را تشخیص دهید،
اما به شما کمک نخواهند کرد تا بفهمید چرا فرد در حال دروغ گفتن است به شما…
شما بدون شناخت از شخصیت و رفتارهای طرف مقابل به سختی میتوانید او را قضاوت کنید و دلیل دروغ گفتنش را و هدف او را از دروغ گفتن بیابید.
در همین زمینه، نوشتههای زیر را حتما بخوانید :
خیلی بد بود من که اسلا نفهمیدم
بزرگترین کارآفرین کشور میشی؟!
زارت!!
سلام ان شاء الله که شوید
من کارم تهیه و دفاع صورتجلسات است یه مدتی هم به عنوان بررسی کننده صورت وضعیت پیمانکاران کار میکردم.همسرم به من میگوید چیزی را نمی شود از تو پنهان کرد خیلی زود میفهمی چه کسی دروغ میگوید.نظر شخصی من این هست که راستگو بودن خیلی خوب هست و فهمیدن آنکه فردی دروغ میگوید اصلا قشنگ نیست و من بعد از چندین سال خیلی سعی میکنم که در چهره کسی نگاه نکنم چرا که در کلام همه ی آدم ها یک دروغی پنهان هست و به مرور انسان را به آدم بدبینی تبدیل میکند . من به این باور رسیدم که کسی که بیش از اندازه دروغ میگوید فرد احمقی است که کمبودهای خودش رو می خواهد با دروغ جبران کند.راستگو بودن شیرینی خاصی دارد که همیشه مزه اش مانند آب خنک شفاف شیرین و پاک است.موفق باشید
خوب بود . اما من يه پيشنهادي دارم براتون … اينو بدونيد فردي كه داره دروغ ميگه ممكنه چندين و چند بار متمادي يه حرفي رو تكرار براي باور پذير كردن شما . اما اينو بدونيد 90 درصد اوقات اون چيزي كه مدام و مدام و مدام تكرار و گفته ميشه ، يه دروغ محضه !
جالب و مفید
ممنون بابت این مقاله ی خوب تون قبلا هم در این زمینه مقاله داشتید اونا هم خوب بودن
این روش ها واقعا روش های خوبی هستند اما استفاده از اون ها نیاز به اینکه تئ استفاده از همین روش ها تجربه پیدا کنی چون خیلی زود نمیشه عادت کرد به استفادشون
مرسی مقاله فوق العاده ایی بود
بیشترشو قبل از خوندن این مقاله تجربی استفاده کردم دقیق جواب داده
دقیقن همینه
ههههه تازه بعضی هاشو میفهمیدم به روی خودم نمیووردم تا بعد به نفعه خودم استفاده کنم هه 🙂
اینکه بصورت واقعی تجربه اش کردید خیلی جالب ادم کنجکاو میشه خودش هم بره انجام بده این روش هارو
ba salam
ba inke sabte nam kardeam hanuz nemitavanam kamel mataleb ro bebinma
lotfan rahnamai befarmaid.
sepas
برای مشاهده باید اکانت ماهیانه تهیه کنید، از لینک زیر مرحله 2 و 3 را بررسی کنید :
https://sookhtejet.com/%d9%be%d8%b1%d9%88%da%98%d9%87-%d8%b3%d9%88%d8%ae%d8%aa-%d8%ac%d8%aa/
ادمین عزیز سلام ازوقتی من عضو سایت شدم چند ماهی میگذره و واقعا از این سایت راضی بودم ولی در ماه اخیر متاسفانه فعالیت شما کاهش قابل توجهی داشته قبل از این هر روز حداقل یه مطلب جدید میذاشتین ولی در ماه اخیر متاسفانه حتی هر چند روز یه بار هم مطلب جدید نمیذارین و این باعث تاسف و فکر میکنم مخاطبین تون رو از دست بدید
با سلام
بله متاسفانه در حال خانه تکانی هستیم در تیم تولید محتوا، بزودی سبک جدیدی از مطالب برای شما منتشر خواهند شد.
از همراهی شما کمال تشکر را داریم