با این ۱۰ اشتباه در راه‌ اندازی استارتاپ فاتحه‌ی کسب‌وکارتان خوانده شده است

اشتباهات وحشتناک کارآفرینان در راه اندازی کسب و کار که شما نباید انجام دهید

همه در طول زندگی خود اشتباه می‌کنند. کارآفرینان تازه کار نیز که تجربه چندانی در بازار و ایجاد کسب و کار ندارند از این قاعده مستثنا نیستند. این یک اتفاق کاملاً طبیعی است، حتی می‌توان گفت که برخی از اشتباهات است که زمینه موفقیت‌های بسیار بزرگ را فراهم می‌کند.

اما به صورت طبیعی همه ما دوست داریم این اشتباهات را به حداقل برسانیم تا هزینه وارد شده به سیستم کاری ما کاهش پیدا کند. این طرز فکر کاملاً درستی است.

کارآفرینان زیادی پیش از ما کسب و کار خود را راه‌اندازی کردند و توانسته‌اند با این مشکلات روبه‌رو شده و از آن‌ها عبور کنند. خوشبختانه خیلی از این مشکلات به طور مشترک در شغل‌های گوناگون وجود دارد، بنابراین راهی که آن‌ها رفته‌اند مانند یک کلاس درس می‌تواند به ما آموزش‌های لازم را بدهد.

پس ما می‌توانیم با کمی دقت، هوش و بهره‌گیری از تجربه دیگران این اشتباهات خود را در طول راه‌اندازی استارتاپ مان کم کنیم تا صدمه کمتری ببینیم و امیدوارتر به رسیدن به موفقیت باشیم.

حالا ما در سوخت جت می‌خواهیم 10 مورد از مهم‌ترین و اشتباهات مشترکی که کارآفرینان جوان مرتکب شده‌اند را برای شما بیان کنیم. حتماً این اشتباهات در راه شما نیز خواهند بود پس با درس گرفتن از مطلب زیر می‌توانید هزینه این اشتباهات را تا حد زیادی کاهش دهید.

اشتباه اول | ترس از شکست

بزرگ‌ترین اشتباهی که در فکر کارآفرینان جوان وجود دارد ترس از شکست است. آن‌ها از شکست خوردن‌های کوچک هم می‌ترسند. جالب است که ترس بیشتر آن‌ها پیش از شروع کار آغاز می‌شود و گاهی آنقدر آن را در ذهنشان بزرگ می‌کنند که کلاً از انجام کار به خاطر ترس از شکست خوردن منصرف می‌شوند.

هر کارآفرین جوان باید بداند که رسیدن به موفقیت پیش از شکست خوردن غیر ممکن است. درواقع ترس دشمن شما نیست بلکه یک دوست شماست. شما باید شکست‌ها را در آغوش بگیرید و مانند یک معلم سر کلاس آن‌ها بنشینید و درس‌هایی که به شما داده‌اند را یاد بگیرید تا دیگر تکرار نشوند.

درواقع بزرگ‌ترین کلید موفقیت عکس‌العملی است که شما بعد از یک شکست از خود نشان می‌دهید. آیا کار را رها می‌کنید یا مسیر را اصلاح می‌کنید؟ یک انتخاب ساده سرنوشت شمارا تغییر خواهد داد.

در این زمینه حتما این مقاله را بخوانید: وقتی اولین کسب و کارم شکست خورد، خیلی ناراحت شدم اما این درس های مهم را یادگرفتم

کن هندریک و دنیای کارآفرینی

اشتباه دوم | بدون سازماندهی پیش رفتن

اکثر جوانان ایرانی به خاطر نداشتن آموزش صحیح در دوران تحصیل، با ایجاد یک سازماندهی مناسب برای انجام کارهای خود بیگانه هستند. همین عادت غلط وقتی وارد کسب و کار شما شود قطعاً نتیجه‌ای جز شکست را برایتان نخواهد داشت.

فرقی نمی‌کند که کار شما کوچک باشد یا بزرگ. سازماندهی به معنای این است که شما برنامه‌هایی از جمله برنامه روزانه، ماهانه و برنامه سالانه بلند مدت برای کل اعضا استارتاپ و خودتان داشته باشید که از روی آن جلو بروید.

عموماً سازماندهی به دو بخش پیش از شروع کار و هنگام انجام کار تقسیم می‌شود و تا روز آخری که شما زنده هستید باید وجود داشته باشد! سازماندهی صحیح کلید موفقیت شماست و همچنین بهره‌وری و کارآمدی را در گروهتان به شدت تقویت می‌کند.

حتما بخوانید: بهترین متد هدفگذاری و برنامه ریزی (مورد استفاده افراد حرفه ای و موفق دنیا)

 

اشتباه سوم | اشتباه تفسیر کردن بازار 

خیلی وقت‌ها استارتاپ هایی هستند که با ایده‌ای فوق العاده کار خود را شروع می‌کنند اما می‌بینیم که نمی‌توانند موفقیتی کسب کنند. اشتباه آن‌ها در دید اشتباه به بازار هدفشان است. اینکه هزینه‌های تولید را چطور ارزیابی کنید، هزینه فروش و سودتان چگونه باشد. حتی نحوه تبلیغات و فروش محصولتان همه و همه به شناخت و آنالیز شما از بازار برمی‌گردد.

این 50 نصحیت از 50 بازاریاب، کارآفرین و مدیر موفق دنیا را برای شروع حتما بخوانید.

اکثر افرادی که تازه کار هستند به خاطر محاسباتی که روی کاغذ انجام می‌دهند با شکست مواجه می‌شوند. زیرا در عمل بازار واکنش دیگری به آن‌ها نشان می‌دهد. حتماً شما باید قبل از شروع خود بازار را کاملاً تحلیل کنید. در این مسیر از افراد با تجربه و کسانی که کارهایی شبیه به کار شما دارند مشورت بگیرید تا واقعیت‌های بازار را به شما بگویند.

اشتباه چهارم | شما همه‌کاره نیستید

شما نمی‌توانید تمام کار یک استارتاپ را انجام دهید. بخصوص زمانی که کار شما شروع به گسترش و بزرگ شدن می‌کند. شما باید برای حرفه‌ای‌تر شدن کار و کمک گرفتن از دیگران کار خود را برون سپاری کنید. اما اینکه چطور این کار را انجام دهید و چطور روی آن نظارت داشته باشید بسیار مهم است.

گاهی برون سپاری شما را ورشکست و گاهی موفق می‌کند.

نتیجه که شما در آخر به دست می‌آورید به نحوه تعاملاتتان با دیگر افراد و شرکت‌هایی که قرار است با شما همکاری کند بازمی‌گردد. این واگذاری گاهی درون خود مجموعه وجود دارد. وقتی بخش‌های مختلف کار را بین تیمتان تقسیم می‌کند. باید بدانید که چطور این کار را انجام دهید و چطور نتیجه را از آن‌ها بگیرید.

اشتباه پنجم | عجله کردن در استخدام نیرو

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات در شرکت‌هایی که تازه در حال پیشرفت هستند، استخدام زیاد نیروی کار است. مثلاً وقتی هنوز یک فرد نیمه وقت یا دور کار می‌تواند کار شما را راه بیندازد، گرفتن نیروی تمام وقت اشتباه است. یا وقتی می‌توانید با فردی به صورت قراردادی کارکنید، استخدام یک نیروی دائمی می‌تواند هزینه‌های سنگینی برای شما داشته باشد.

در این مقاله سه مورد مهم را برای استخدام بهترین کارمند را بررسی کردیم.

پس سعی کنید سرعت رشد کار خود را کنترل کنید و نگذارید هیجان‌های به وجود آمده از پیشرفت کار یا موفقیت‌های مقطعی سبب شود شما با عجله نیروهای استخدام کنید که بعداً از پس هزینه حقوق آن‌ها برنیایید.

 

اشتباه ششم | تمرکز کردن روی پول جمع کردن

وقتی یک کار نوپا شروع به موفق شدن می‌کند، احتمالاً با خودش حجم مناسبی از پول را برای شما به ارمغان می‌آورد. اما اشتباه بیشتر افراد بی‌تجربه این است که روی همین مسیر کسب پول تمرکز می‌کنند. به همین دلیل بعد از مدتی با مشکلات جدی در فروش و در نهایت ورشکستگی مواجه می‌شوند.

در حالی که کار صحیح این است که شما تمرکز خود را روی جمع آوری بیشتر مشتری، ارائه خدمات بهتر به آن‌ها و پشتیبانی کارتان کنید. زمانی که شما مشتریانی راضی داشته باشید یعنی منابع مالی همیشگی خواهید داشت. پس نگران درآمد نباشید.

 

اشتباه هفتم | قراردادبستن زودهنگام

رشد سریع یک استارتاپ همان قدر که شیرین است، به همان اندازه نیز خطرناک است. خیلی از افراد بی تجربه هستند که در شروع کار خود و با توجه به رشد ابتدای اقدام به بستن قرارداد با نهادهای مختلف می‌کنند.

قراردادها هرچند روی کاغذ شیرین هستند
اما در عمل می‌توانند حتی شمارا تا ورشکستگی پیش ببرند.

یک قرارداد مسئولیت سنگین برای شما به وجود می‌آورد و در صورت عدم توانایی انجام آن سبب خسارت‌های عظیمی به شما می‌شود. تا می‌توانید سعی کنید در سال اول از این کار بپرهیزید و اگر هم قراردادی را می‌بندید در حد کارهای کوچک باشد تا تجربه شما برای انجام خدمات بزرگ‌تر کم کم افزایش یابد.

 

اشتباه هشتم | دست‌مزد دادن به خودتان!

شما به عنوان بنیان‌گذار پروژه نباید به خودتان دستمزد بدهید، این صحبت درباره شروع کار است. نباید پول را به راحتی از مجموعه خود خارج کنید. شما نیاز به این پول‌های هرچقدر کوچک دارید و بهتر است چند سال اول از هر منبع مالی که می‌توانید برای تزریق به کسب و کارتان استفاده کنید نه اینکه فوراً با یک کسب درآمد کوچک شروع به هزینه کردن آن صرف کارهایی کنید که رشد پروژه شمارا در پی ندارد.

 

اشتباه نهم | نداشتن سرعت درست حرکت کسب‌وکار

زمانی که شرکت شما شروع به رشد کردن می‌کند باید یک برنامه مشخص برای سرعت این حرکت در نظر بگیرید. در نظر داشته باشید که هم زمان با بزرگ شدن، مشکلات شما نیز بزرگ‌تر می‌شود و البته موفقیت‌ها نیز بیشتر می‌شود.

یک سرعت کاملاً منطقی را در نظر بگیرید و بر اساس آن حرکت کنید. طوری که بتوانید مشکلات ناشی از بزرگ‌تر شدن را دفع کنید و همچنین بتوانید به اندازه کافی سرعت داشته باشید تا از بازار و دیگر رقبا عقب نمانید. سعی کنید در تنظیم چنین برنامه‌ای از افراد با تجربه مشورت بگیرید.

 

اشتباه دهم | به خاطر پول هر شراکتی را قبول کردن

و آخرین مشکلی که شرکت‌های نوپا با آن روبه‌رو می‌شوند خارج شدن از مسیر اصلی است. یکی از این دلایل انحراف آمدن سرمایه گذاران جدید به شرکت است. به خاطر داشته باشید که نباید صرفاً بخار آوردن پول، یک نفر بتواند مسیر شرکت شمارا تغییر دهد.

شما باید خیلی راحت به چنین شخصی جواب رد بدهید. پول نباید معیار شما در گرفتن شریک باشد. بلکه مهم‌ترین فاکتور برای انتخاب باید، هم نظر بودن و همسو بودن شما و شریکتان است. اینکه جای شرکت شما در 10 سال آینده از دیدگاه هردوی شما یکی باشد.


در همین زمینه بخوانید؛

نظرتان را ارسال کنید

دیدگاه تان را با ما در میان بگذارید...

ما به دیدگاه شما احتیاج داریم؛ پس بیایید دیدگاه و نقطه نظرات مان را با همدیگر به اشتراک بگذاریم تا یک اجتماع موفق از افکار برنده با همدیگر بسازیم.

**‌به ازای هر یک دیدگاه سازنده، یک روز اشتراک رایگان پروژه سوخت جت دریافت کنید**