این پنج بهانه را کنار بگذارید و در هر جمعی راحت صحبت کنید

صحبت کردن در جمع، موقعیتی است که برای همه‌ی ما در دوره‌های مختلف زندگی پیش آمده است. با این حال، هر وقت موعد سخنرانی و یا صحبت در جمعی فرا می‌رسد، برخی از ما بهانه‌هایی عجیب و غریب می‌آوریم، تا بلکه بتوانیم از آن خودداری کنیم و یا آن را به تعویق بی‌اندازیم. اما باید بدانیم که آوردن بهانه‌ها، کاری را از پیش نخواهد برد، نه استرس ما را کم خواهد کرد و نه باعث انجام شدن هدف مورد نظرمان خواهد شد.

شناخت بهانه‌ها به ما کمک می‌کند که هنگام صحبت در جمع و ایراد سخنرانی، نسبت به احساسات مخرب و بهانه‌های خود آگاهی داشته باشیم تا بتوانیم در جهت رفع آن‌ها اقدامی را صورت دهیم.

با بررسی این بهانه‌ها خواهیم فهمید که بیشتر آن‌ها عاقلانه نیستند، بنابراین بهتر است به جای بهانه آوردن، بر روی متن سخنرانی و تمرکزمان کار کنیم. زیرا زمانی که صرف بهانه‌ آوردن می‌کنیم، بسیار بیشتر از زمانی است که صرف رسیدگی به متن سخنرانی خود می‌کنیم.

 

بهانه 1 » من مطلبی برای گفتن ندارم

این بهانه اصلاً کار ساز نخواهد بود. زیرا همه مطلبی برای گفتن دارند. در واقع همه مطالب زیادی برای گفتن دارند. اگر باور نمی‌کنید، تمرین زیر را آزمایش کنید.

برای یک روز، یک دفتر یادداشت و قلم با خودتان بردارید. هر ساعت دفتر یادداشت را بیرون بیاورید و نام افرادی را که طی آن ساعت با آن‌ها صحبت کرده‌اید، در آن بنویسید. در کنار اسم آن‌ها، مطالبی را که با این افراد مورد بحث قرار داده‌اید، یادداشت کنید. تماس‌های تلفنی را فراموش نکنید! ممکن است فهرست شما به شکل زیر باشد:

ساعت 7 تا 8:
  • * جلسه‌ی عصر را به همسرم یادآوری کنم.
  • * وقتی قهوه‌ام را گرفتم با افراد دیگر در فروشگاه در مورد مزایای خامه نسبت به شیر صحبت کردم.
  • * در اتوبوس با مسافران در مورد عمل جراحی پدرم صحبت کردم.
ساعت 8 تا 9:
  • * از منشی گزارش کار را خواستم.
  • * با همکاران در مورد بوی عجیبی که از یخچال اداره می‌آمد، صحبت کردم.
  • * به اینترنت وصل شدم و به ایمیل رئیس درباره‌ی اینکه در کجا یک متخصص طب سوزنی خوب پیدا می‌شود، جواب دادم.
  • * در جلسه‌ی ساعت هشت و نیم شرکت کردم و با دیگران در مورد استخدام تمام وقت تعمیرکار دستگاه فتوکپی حرف زدم.
ساعت 9 تا 10:
  • * از بخشی دیگر بازدید کردم و با کارمندان در مورد ملاحظه کار بودن صحبت کردم.
  • * در مورد کپی رایت با بخش حقوقی ملاقاتی داشتم.
  • * برای احوالپرسی به مادرم زنگ زدم.
  • * برای سفارش ناهار به یک رستوران زنگ زدم.

اینها تنها چند نمونه از صحبت‌های شما در طول چند ساعت بود، بنابراین شما نیز حرفی برای گفتن دارید و چه خجالتی باشید یا نه، هر روز با ده‌ها نفر در مورد ده‌ها مسئله حرف می‌زنید.

بهانه 2 » وقتی سخنرانی می‌کنم یا در مقابل جمعی کوچک صحبت می‌کنم، از خودم یک احمق می‌سازم.

این فکر اشتباه است. وقتی شما انتخاب می‌کنید که در جمعی صحبت کنید، (خانواده، دوستان، همکاران و اعضای جامعه) در حال نشان دادن شجاعتتان به دیگران هستید. دیگران به شما بابت شجاعتتان برای صحبت در جمع احترام خواهند گذاشت.

مردم گاهی ترجیح می‌دهند غرق شوند تا اینکه در جمعی سخنرانی کنند، اما وقتی شما این کار را انجام می‌دهید، شما یک احمق نیستید، شما فردی شجاع هستید که مخاطبان به شما افتخار می‌کنند.

یاد بگیرید چطور مانند هیتلر سخنرانی کنید و همه را به وجود بیاورید!

 

بهانه 3 » من خروسک دارم.

شما هر قدر هم از افراد سرما خورده دوری کنید، ممکن است قبل از سخنرانی بیمار شوید. تا به حال توجه کرده‌اید وقتی تحت فشار هستید، بیشتر مریض می‌شوید؟ اغلب اوقات این وضعیت به این دلیل است که به اندازه‌ی کافی غذا نمی‌خورید یا به قدر کافی نمی‌خوابید و با احساس سرماخوردگی، به فکر استراحت کردن نیستید.

متأسفانه اغلب اوقات نمی‌توانید برنامه‌ی سخنرانی را تغییر بدهید، به ویژه اگر سخنرانی در یک جلسه‌ی تجاری مهم، جلسه‌ی اعطای جایزه، جلسه‌ی سخنرانی برای فروش و … باشد. شما چه کار می‌توانید بکنید. اگر وقتی مریض هستید باید صحبت کنید، یا اگر به سادگی نگران بیمار شدن هستید، این گام‌ها را دنبال کنید:

  • * ابتدا بپذیرید که آماده شدن برای سخنرانی و ایراد آن یک وضعیت پر استرس است که می‌تواند شما را وادار کند سلامتی خود را نادیده بگیرید.
  • * اگر می‌دانید باید در یک روز خاص سخنرانی کنید، خیلی دقت کنید که در طول هفته قبل از آن خوب غذا بخورید و خواب کافی داشته باشید. استراحت کردن و آماده شدن برای روز بزرگ سخنرانی بسیار مهم است.
  • * اگر امکان دارد، از افراد سرماخورده و دچار آنفلوآنزا دوری کنید. مدام دستانتان را بشویید؛ به بینی، چشمان و دهانتان دست نزنید و ویتامین ث مصرف کنید.
  • * قبل از سخنرانی سعی کنید تا حد امکان به صدایتان استراحت بدهید، این زمانی است که پیشنهاد می‌شود سخنرانی تمرین نکنید.
  • * تلاش کنید سخنرانی را دوباره برنامه‌ریزی کنید، اگر نمی‌توانید این کار را بکنید، سخنرانی‌تان را مختصر کنید.
  • * با مخاطبان خود صادق باشید. توضیح بدهید که خروسک دارید. مردم این را خواهند فهمید، به ویژه چون همه‌ی آن‌ها تجربه‌ی بیماری را دارند.
  • * در صورت امکان سعی کنید هنگام حرف زدن از میکروفون استفاده کنید، حتی اگر به طور معمول به آن نیاز ندارید. این کار به شما کمک خواهد کرد کمترین فشار را به صدایتان وارد کنید.
  • * از صدای عادی خود برای صحبت کردنتان استفاده کنید. نجوا نکنید. نجوا کردن نسبت به حرف زدن با آهنگ صدای عادی، فشار بیشتری بر صدایتان وارد می‌کند.

بهانه 4 » من مضطرب هستم که در نظر دیگران چگونه جلوه می‌کنم.

هر چند ظاهر شما در چگونگی دریافت پیام شما از جانب مخاطبان تأثیر دارد، به خاطر داشته باشید که مخاطبان فقط برای شنیدن حرف‌های شما آنجا هستند، نه برای قضاوت در مورد ظاهر فردی‌تان. شما در خواهید یافت که وقتی سخنرانی‌تان خوب باشد، هر چیز دیگری سر جای خودش قرار می‌گیرد.

 

بهانه 5 » من خیلی عصبی هستم – از ترس خواهم مرد.

عصبی بودن به هنگام صحبت در جمع کاملاً طبیعی است، مطمئن باشید هیچ کس به خاطر ترس از سخنرانی جان خود را از دست نداده است. حتی ماهرترین سخنران‌ها هم قبل از یک سخنرانی مهم با موارد اعصاب خورد کن مبارزه می‌کنند.

به عنوان یک سخنران شما می‌توانید از آدرنالین به سود خودتان استفاده کنید. برای شروع بپذیرید فشار روانی و اضطرابی که شما هنگام مخاطب قرار دادن افراد احساس می‌کنید، شکلی از انرژی مثبت است. عصبی بودن، سلامت نیز هست؛ چون نشان می‌دهد شما به راستی به انتقال پیامتان اهمیت می‌دهید. شما برای خوب به نظر رسیدن و خوب شنیده شدن، ارزش قائل هستید، که این خیلی خوب است.

صحبت کردن و ایراد یک سخنرانی تأثیر گذار نیازمند باور شما است. باور به توانایی‌های وجودتان در فوق‌العاده کردن یک سخنرانی. بهانه آوردن را تمام کنید. شما نیز به مانند بزرگترین سخنرانان خواهید توانست بهترین ارائه را داشته باشید.

فرقی نمی‌کند که مخاطب شما یک نفر است یا صد نفر، شما خواهید توانست بهترین عملکرد را از خود نشان دهید، بنابراین به بهانه آوردن خاتمه دهید و تمرکزتان را بر مسائل مهم سخنرانی خود حفظ کنید.


در همین زمینه بخوانید:

5 نفر دیدگاه شان را با ما در میان گذاشتید، نفر بعدی شما هستید :
  1. کاربر سوخت جت لا می‌گوید

    مطالبتون بسیار عالی و تاثیر گذار هستند امیدوارم
    هر روز بهتر از دیروز و روزهای قبل باشیم

  2. کاربر سوخت جت ان می‌گوید

    مطلب حرفه‌ای بود ولی با زبان ساده
    مرسی بابت تمامی مطالب

    چند سال پیش که سرد و گزم روزگار را زیاد ندیده و نچشیده بودم بعضا برخی از حرف‌های انگیزشی شعارگونه‌ می‌امد… ولی باید بگم که واقعیت دارند !!

    جدی بگیرید: 1)شکرگزاری را – 2)باور‌ها را – 3)افکار‌ را- 4)مثبت اندیشی را 5) انتخاب دوستان، فیلم‌ها، همکاران، کتاب‌ها و … را

  3. کاربر سوخت جت ده می‌گوید

    سلام و خدا قوت خدمت همه.مطالبی که ذکر شده بود مفید بودن و تاثیر گذار جای تشکر و هم خالی نگذاشت.

  4. کاربر سوخت جت نش می‌گوید

    عالی مثل همیشه

  5. کاربر سوخت جت دق می‌گوید

    سلام خسته نباشید ، امکانش هست با هر مقاله ای که به اشتراک میزارید یه فایل پی دی افش رو هم تو سایت قرار بدین که بتونیم دانلودشون کنیم و هر وقت هر چندبار که بخوایم بتونیم بخونیم حتی وقتی که نت نداشته باشیم ، من پول جم میکنم که نت زیاد بگیرم و بتونم همه فیلم ها و پادکست های رایگانتون که واقعا محشر هستن رو دانلود کنم و گوششون کنم شاید سه یا چهار بار در روز من اینکارو میکنم و هربار از شنیدنشون لذت میبرم و یاد میگیرم. ازتون تقاضا دارم که لطفا فایل پی دی اف هر مقاله رو هم در سایت قرار بدید❤

نظرتان را ارسال کنید

دیدگاه تان را با ما در میان بگذارید...

ما به دیدگاه شما احتیاج داریم؛ پس بیایید دیدگاه و نقطه نظرات مان را با همدیگر به اشتراک بگذاریم تا یک اجتماع موفق از افکار برنده با همدیگر بسازیم.

**‌به ازای هر یک دیدگاه سازنده، یک روز اشتراک رایگان پروژه سوخت جت دریافت کنید**