یک ترفند روانشناسی برای افزایش 10 برابری انگیزه تان

یک ترفند روانشناسی برای افزایش 10 برابری انگیزه تان

 

هدفی را مشخص کردید، برنامه ریزی کردید به هدف مورد نظر برسید و حال سخت درحال تلاش برای رسیدن به آن هدف هستید و میدانید بدست آوردن آن هدف میتواند چقدر لذت بخش و ارزشمند باشد برایتان… اما؛ در نیمه راه ناامید میشوید، حتی فکر بدست آوردن هدف تان نیز دیگر قدرت قبلی را ندارد که به شما انگیزه دهد… پس چاره چیست؟

این مشکل فقط من و شما نیست.
سالهاست که سازمان آموزش پرورش کشورهای مختلف نیز درحال  آزمایش کردن راه هایی هستند تا سطح کیفیت معلمین افزایش یابد که نسبت مستقیمی با سطح کیفیت تحصیلات دانش آموزان دارد. به همین منظور در سال 2010 گروهی از اقتصاددانان، آزمایشی با پول انجام دادند !

معلمین در برابر بهبود عملکرد خود و شاگردانشان، مبلغی را به عنوان جایزه دریافت میکردند.
البته که همه مان میدانیم، جوایز مالی به عنوان یک مشوق چیز جدیدی نیستند ! اما نحوه اجرای این آزمایش واقعا تحسین برانگیز بود؛
معلمینی که در این آزمایش شرکت میکردند را به دو دسته تقسیم کردند. برای دسته اول معلمین پاداشی را معین کردند و طبق درخواستشان اگر در انتهای سال عملکرد خودشان و شاگردانشان به حد تعیین شده برسد، آنها پاداش مالی را دریافت خواهند کرد.

به گروه دوم معلمین، در همان ابتدای سال پاداش مالی شان را تقدیم کردند و به آنها هشدار دادند اگر عملکردشان در انتهای سال به حد تعیین شده نرسد، مبلغی را از پاداششان باید برگردانند.

همانطور که اکثرمان میدانیم،دادن پاداش در ابتدای کار میتواند نتیجه بدی داشته باشد، سطح توقع طرف مقابل را افزایش دهد و عملکردش را کمتر کند زیرا انگیزه کافی برای ادامه مسیر نخواهد داشت. اما؛ در کمال تعجب در انتهای سال، عملکرد دانش آموزان گروه دوم معلمین (که در ابتدای سال پاداششان را گرفته بودند) به مراتب بیشتر از معلمینی بود به امید پاداش آخر سال در حال تلاش بودند.
تیم محققین یک نتیجه گیری فوق العاده جالبی انجام داد که در این مقاله میخوانید؛ چطور شیوه سنتی انگیزه گرفتن (دریافت پاداش بعد از عمل) دیگر کاربری ندارد؟ و در عوض چه استراتژی روانشناسی بازخورد بیشتری خواهد داشت؟ در ادامه میخوانید :

نتایجی که روانشناسان و اقتصاددانان به اتفاق بدست آوردن حیرت آور بود ، نتیجه تحقیقات به شرح زیر است :

 

6 نفر دیدگاه شان را با ما در میان گذاشتید، نفر بعدی شما هستید :
  1. کاربر سوخت جت کی می‌گوید

    مقاله بسیار ارزشمندی بود
    اجتناب از ضرر یا ترسِ از دست دادن چیزی که از قبل داریم، اولویت بیشتری نسبت به چیری که میخواهیم بدست آوریم دارد.
    این جمله عالیه برای ایجاد انگیزه و ادامه دادن مسیرمون
    سپاس

  2. کاربر سوخت جت alek می‌گوید

    دست شما درد نکنه مطلب عالی ای بود و در بنده بسیار این بحث اجتنات از ضرر جوابگو هست!!!

  3. کاربر سوخت جت d123 می‌گوید

    مرسی مقاله جالبی بود
    مبحث جدیدی بود و به نظر من بیاید در شرایط مختلف امتحانش کرد تا بازخورد مناسبی ازش بگیریم.
    تشکر

  4. کاربر سوخت جت 1390 می‌گوید

    با دورود بی پایان به دانشمندان مجری این سایت که هرکدام از این مطالب می تواند سرنوشت افراد را تغییر دهد و من بخششی بالاتر از این
    نمی دانم. در ارتباط با این مقاله برای تشویق دخترم به اخذ نمره بالای 90از 100نمره در آزمونهای کانون زبان به وی وعده خرید یک دستگاه تبلت دادم، دخترم اصرار کرد در صورت خرید تبلت قبل از امتحان-در حالی که حدود دو هفته برای آمادگی فرصت داشت- نهایت تلاش خودش را می کند و خودش شرط گذاشت در صورت عدم موفقیت در کسب نمره بالای 90تبلت رابه من پس می دهد من هم پذیرفتم. ولی با کمال تعجب نمره اش کمتر از 90شد این در حالی بود که در آزمونهای قبلی هیچگاه نمره کمتر نگرفته بود طبق قولی که داده بود در نهایت تبلت را با گریه و زاری پس داد و من هم از او پذیرفتم. می خواستم بگویم در این کیس، ترس از دادن پاداش باعث تلاش بیشتر نشد.

  5. کاربر سوخت جت aghi می‌گوید

    باسلام وعرض ادب واحترام مطالب بسیار جالب عالی ومورد نیاز برای همه میباشد ازتوجه وتلاشهای شما صمیمانه تشکر میکنم

  6. کاربر سوخت جت teel می‌گوید

    بسیار عالی ، ممنون از شما. واقعا نیاز ما جوان ها به این دست مطالب بیشتر از مطالب دیگره ….
    منتظر ادامه …

نظرتان را ارسال کنید

دیدگاه تان را با ما در میان بگذارید...

ما به دیدگاه شما احتیاج داریم؛ پس بیایید دیدگاه و نقطه نظرات مان را با همدیگر به اشتراک بگذاریم تا یک اجتماع موفق از افکار برنده با همدیگر بسازیم.

**‌به ازای هر یک دیدگاه سازنده، یک روز اشتراک رایگان پروژه سوخت جت دریافت کنید**