چرا فیسبوک (واقعا) اعتیادآور است؟ بررسی یکی از عجایب دنیای اینترنت

چرا فیسبوک (واقعا) اعتیادآور است؟
بررسی یکی از عجایب دنیای اینترنت

 

نزدیک به 8 میلیارد انسان بر روی کره زمین زندگی میکنند؛
نزدیک به 870 میلیون از آنها هـــر روز صفحه شخصی فیسبوک شان را چک میکنند.

و فیسبوک از نظر جمعیت رتبه 3-وم کشورهای پرجمعیت را به خودش اختصاص داده…

اما واقعا چطور یک شبکه اجتماعی مجازی توانسته کاری کند، 870 میلیون نفر روزانه، چندین ساعت وقتشان را به چک کردن صفحه شخصی شان و سرگرم شدن در یک محیط مجازی تلف کنند؟

شما هم هر روز صفحه شخصی تان را در فیسبوک چک میکنید؟
شما هم به فیسبوک اعتیاد دارید؟
آیا میدانید، عادت چک کردن روزانه فیسبوک توسط کاربرانش دقیقا دلیل اصلی ارزش 200$ بیلیون دلاری اش است؟

فیسبوک (Facebook) در سال 2004 وارد دنیای اینترنت شد.
این پروژه توسط دانشجوی دانشگاه هاروارد به نام مــارک زاکــربــرگ و به همراه چند تن از دوستانش راه اندازی شد. زمانی که این وبسایت شروع به فعالیت کرد، عضویت برای عموم آزاد نبود !

تنها کاربرانی میتوانستند عضو شوند، که دانشجوی دانشگاه هاروارد بودند. بعدها این سد عضویت برداشته شد و دانشجویان دانشگاه های دیگر (فقط دانشجوها) اجازه ی عضویت پیدا کردند، سپس دانش آموزان و بعد ها ثبت نام در این وبسایت برای عموم آزاد اعلام شد.

فیسبوک از همان ابتدای ورودش به دنیای اینترنت، با ترفند روانشناسی محدودیت منابع (مردم آن چیزی را بیشتر میخواهند، که کمتر هست) شروع به جذب کاربر کرد و هر کاربر اجازه داشت یک صفحه شخصی ایجاد کند و با فرستادن درخواست دوستی به دوستانش، امکان دیدن اطلاعاتش برای دوستانش را آزاد کند.

فیسبوک اوایل 2014 بیش از 1.3 بیلیون نفر عضو داشت، که نزدیک به نیمی از آنها صفحات شخصی جعلی، یا بیهوده بودند که توسط فیسبوک حذف شدند.

فیسبوک اولین پروژه مارک زاکربرگ نبود.
مارک، در سال 2003 (یک سال قبل از راه اندازی فیسبوک) برنامه ای با نام فیسمَش (Facemash) خلق کرد باید کاربر عضو شده، برای عکسهای دیگر کاربران یکی از دو گزینه ی “عالی است / عالی نیست” را انتخاب کند و این اتفاق برای عکس های خود کاربر نیز توسط دیگر کاربران اتفاق می افتاد.

فیسمَش تواسنت در چهار ساعت اول 440 کاربر را جذب کند و نزدیک به 22000 عکس را به توسط کاربران به نمایش بگذارد؛ اما توسط دانشگاه هاروارد این وبسایت بعد از چند روز منحل شد.

و چنین شد که زاکربرگ دانشگاه را ترک کرد و وبسایت فیسبوک راه اندازی کرد… اما این تازه شروع ماجراست. در این مقاله دقیقا قصد داریم بررسی کنیم :

  • چرا فیسبوک (واقعا) ایجاد شده؟
  • چرا فیسبوک (واقعا) چنین اعتیادآور است؟
  • چه دلایل و حقه های روانشناسی استفاده شده تا کاربر را در دام اعتیار به فیسبوک گرفتار کند؟
  • از دید کارآفرینانه چطور میتوانیم چنین محصول اعتیادآوری تولید کنیم؟ و ثروتمند شویم؟

اگر میخواهید دلیل اعتبادتان را به فیسبوک بدانید، این مقاله برای شماست.
اگر میخواهید از حقه های روانشاسی که در پشت پرده فیسبوک برای جذب کاربر انجام میشود آگاه باشید، این مقاله برای شماست.
اگر میخواهید محصولی تولید کنید و مانند فیسبوک فروشتان را به قدرت هرچه تمام افزایش دهید، این مقاله برای شماست.

چرا فیسبوک (واقعا) اعتیادآور است؟
بررسی یکی از عجایب دنیای اینترنت :

 

8 نفر دیدگاه شان را با ما در میان گذاشتید، نفر بعدی شما هستید :
  1. کاربر سوخت جت arad می‌گوید

    بنظرم این مقاله نتونسته بین متن وعنوان ارتباط برقرارکنه
    بگم این نظر منه ممکنه دیدگاهها متفاوت باشه

  2. کاربر سوخت جت d123 می‌گوید

    مرسی از نکات جالبی که تو مقاله بود
    من خودم که معتادش نشدم البته اشخاص زیادی رو هم دیدم که ازش برای رونق کسب و کارشون استفاده کردن البته الان حدود یک سالی هستکه دیگه زیاد کسی توجه به فیسبوک نمیکنه و میشه گفت فرسوده شده توی دنیای فن آوری سرعت تغییرات واقعا زیاد شده

  3. کاربر سوخت جت ram3 می‌گوید

    سلام
    فکر کنم https://sookhtejet.com اعتیادش بیشتر از فیسبوکه..

  4. کاربر سوخت جت desz می‌گوید

    كاش دليل اين موجودات عجيب و فريبي كه جاي عكس كاريران اين سايته رو ميدونستم! شايد 12ceo ميخواد تجربه بهتري داشته باشيم ..

  5. کاربر سوخت جت savi می‌گوید

    سلام من تازه عضو پروژه سوخت شدم و 2 ماه شارژ کردم ولی الان میبینم مدت اعتبار بنده زده شده یک ماه باقی مانده خواستم رسیدگی کنید در ضمن هنگامی که رمز رو فراموش میکنیم سیستم نمیتونه بهمون کمک کنه خواستم اینت رو هم تغییر بدید تا بهتر بشه به جاش میتونید رمز رو به ایمیل شخص بفرستید با تشکر

    1. کاربر سوخت جت dmin می‌گوید

      سلام
      دوست عزیز مشکلی نیست، اکانت شما تا 14 دی شارژ است، احتملا سیستم به اشتباه نشان داده که حتما اصلاح خواهد شد.
      در مورد تغییرات مشخصات هم میتونید از طریق ایمیل Jet@12CEO.ir هر تغییری خواستید به کمک تیم پشتیبانی اعمال کنید. موفق و موید باشید.

  6. کاربر سوخت جت i.ha می‌گوید

    یکی از دلیل هاش اینه که برات ایمیل با عنوان نامه فدایت شوم می فرسته (الانسان عبدالاحسان)، یکی دیگه از دلیل هاش اینه که مسابقه بدون هزینه ای رو راه می اندازه (مجبور نیستید بدوید یا توی امتحان شرکت کنید، محبوبیت نظراتتون رو مقایسه می کنید) یه جور مسابقه با خود آدم. از این روش شرکت نارسیس توی مجموعه ماکسیم لرنینگش استفاده کرده و اونایی که برای آموزش زبان استفاده کردن با خودشون درگیر مسابقه می شن ولی مشکل اینه که باید هزینه دوازده هزار و پانصد تومنیش رو پرداخت کنی و زجر زبان یادگرفتن رو هم به جون بخری. فیس بوک ریشه توی فیس مش داره و فیس مش اولین بار با به اشتراک گذاشتن عکس دوست دخترها و در کل دختر ها شروع شد و بیشتر پسرها نظر داده بودن تا دخترها و دخترها نظاره گر رتبه بندیشون بودن (پذیرفتن صفات انسانی، طراح خودش رو گول نزده بود دانشجوهای هاروارد هم بدشون نمیاد با جنس مخالف سرو کله بزنن). حدس من نگرانی فیس بوک از انحلاله و بخاطر اون حاظر شد واتز آپ رو با مبلغ کلان بخره چون فیس بوک بر اساس حقه و کلک درست شده اما واتز آپ بر مبنای صرفه جویی در مکالمات تلفنی و با قابلیت دسترسی بالا و رمزنگاری فوق العاده

    1. کاربر سوخت جت dmin می‌گوید

      با سپاس از دیدگاه شما

نظرتان را ارسال کنید

دیدگاه تان را با ما در میان بگذارید...

ما به دیدگاه شما احتیاج داریم؛ پس بیایید دیدگاه و نقطه نظرات مان را با همدیگر به اشتراک بگذاریم تا یک اجتماع موفق از افکار برنده با همدیگر بسازیم.

**‌به ازای هر یک دیدگاه سازنده، یک روز اشتراک رایگان پروژه سوخت جت دریافت کنید**