خشمهای فروخورده – مانع جدی موفقیت که اکثرمان از آن بی اطلاعیم
چرا برخی از افراد با اینکه ظاهراً همهٔ شرایط برای آنها آماده است، کمتر شانس موفقیت، شادمانی و ثروتمند شدن را از خود نشان میدهند؟ خیلی از افراد را در اطراف خود دیدهایم که همهٔ برنامههای موفقیت و هدفگذاری را شرکت میکنند و هر روز تلاش میکنند اما موفق نمیشوند.
شاید خود شما هم جزء این افراد هستید و تلاش میکنید اما نه حالتتان خوب هست و نه به چیزی که میخواهید میرسید. در این مقاله به چند نکته کوتاه اما مهم در مورد این مسأله میپردازیم.
شاید کمی عمیقتر اگر بخواهیم به این مسأله نگاه کنیم بهتر است کمی به گذشته برگردیم یعنی کودکی شما… همه ما کودکی داشتهایم و به خاطر علم پایین و شاید به خاطر کمبود دانایی پدر و مادر خود معیارهایی که برای موفقیت لازم داریم در وجود ما کاشته نشده است.
اما شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید روانشناسان به این نتیجه رسیدهاند که خیلی از افراد که به موفقیت و خوشبختی نمیرسند به خاطر خشم فروخورده آنهاست…
خشم فروخورده چیست
و چگونه بهتر میتوانیم آن را حل کنیم؟
خشم فرو خورده ما معمولاً به خاطر برخوردهای اشتباه در کودکی بوده و حتی این خشم در بزرگسالی هم به خاطر شکستها و اشتباهات زندگی تشدید شده و باعث شده ما هر روز در یک دور باطل باشیم.
نکته مهم این هست که این خشم فروخورده و رنجش پنهان شده که ما معمولاً از آن آگاه نیستیم خود را به صورت اضطراب و افسردگی و لذت نبردن از زندگی و بیتفاوتی به سرنوشت خود خودش را نشان میدهد و حتی در موارد شدید ممکن است فرد روانپریش شود.
شادمانی پیش شرط موفقیت است، همه ما لازم هست بدانیم که قبل از این که بخواهیم موفق باشیم باید ببینیم دلیل این عدم موفقیت چیست… پس ابتدا باید راه حلی درست و مفید از راههای متفاوت مثل کتابهای روانشناسی علمی و یا صحبت با یک روانشناس خوب این خشمها را پیدا کنیم و ابتدا شاد باشیم و همهٔ ما می دانیم که با شادی حرکت در مسیر موفقیت خیلی آسانتر و سریعتر خواهد بود.
» چقدر احساس ارزشمندی میکنید؟
اما مسأله دیگری که در مسیر موفقیت ما وجود دارد و شاید از آن آگاه نیستیم عزت نفس و احساس ارزشمندی هست… مشکل کجاست؟ یکی از مهمترین موانع موفقیت نبود احساس ارزشمندی میباشد.
اما احساس ارزشمندی چگونه میتواند مانع موفقیت ما بشود؟
تعریف دقیق این باور و احساس این هست که «فرد بدون توجه به داشتههایش خود را لایق بداند و عمیقاً به این نتیجه در ذهن خود برسد که من دوست داشتنی هستم و لایق زندگی خوب، دوستان خوب و موفقیت هستم.»
تحقیقات زیادی نشان دادهاند که وقتی ما در درون به این نتیجه برسیم که من دوست داشتنی و خواستنی هستم در بیرون کارهای خوب و مفید انجام خواهیم داد و اگر فرد در درون خوب به این نتیجه رسیده باشد که من خوب و لایق نیستم کارهای او هم فایدهای نخواهد داشت.
پس ما ابتدا لازم هست با تلاش بر روی ذهنیت خود به این نتیجه عمیقاً باور داشته باشیم که من دوست داشتنی هستم و لایق زندگی شاد و بهتری هم هستم.
شاید بگویید چگونه میتوانم این کار را بکنم… یکی از سادهترین کارها خواندن کتابهایی با موضوع عزت نفس میباشد و در صورت شدید بودن میتوانید از یک متخصص روان که آگاه و دانا باشد کمک بگیرید – و یا توصیه میکنم مقاله «چرا عزت نفس همان اعتماد به نفس نیست و باید تفاوت آنها را بدانیم؟» را برای شروع بخوانید.
در بخش دورههای صوتی سوخت جت نیز، یک دوره رایگان اختصاصی اعتماد به نفس و عزت نفس برای دانلود وجود دارد که اگر هنوز آنرا دانلود نکردید سریعتر دست به کار شوید و آنرا دانلود کنید.
البته من هم در نوشتههای بعدی سعی میکنم راهنماییهای علمی و مفید را در زمینهٔ افزایش این صفت مهم و حیاتی در اختیار شما قرار دهم.
» چقدر به خودتان ایمان دارید؟
موضوع دیگری که تضمین کننده موفقیت شما میباشد، معیار اعتماد به نفس هست که این اعتماد به نفس میتواند مثبت و یا منفی باشد؛ شاید تعجب کنید که مگر اعتماد به نفس منفی هم داریم؟
بله همهٔ ما یا اعتماد به نفس مثبت داریم و یا منفی…
بگذارید ابتدا تعریف دقیقی از اعتماد به نفس به شما بدهم.
- اعتماد به نفس مثبت : افراد با اعتماد به نفس مثبت باورشان این هست که من میدانم و میتوانم
این نکته را گوشزد کنم که این تعریف در حوزهٔ تواناییها و استعدادها و علایق فرد میباشد.
- اعتماد به نفس منفی : باور دارید که با وجود این که میدانم نمیتوانم و دوم این که نه میدانم و نه میتوانم
پس لازم هست که ما در اولین قدم ببینیم در چه مرحلهای از اعتماد به نفس قرار داریم؟
اگر اعتماد به نفس ما مثبت هست که عالی هست و ما میتوانیم به اهداف خود برسیم. اما اگر اعتماد به نفس ما منفی هست لازم هست اقداماتی در این زمینه انجام دهید.
زیرا یکی از اصلیترین رکنهای موفقیت اعتماد به نفس هست؛ اگر این ویژگی در کودکی از طریق تربیت به شما داده نشده است و در درون شما وجود ندارد لازم هست برای رسیدن به حال خوب و موفقیت این صفت را در درون خود رشد دهید.
در مقالات بعدی به تفصیل بیشتری به این موضوعات خواهیم پرداخت؛
آیا مایلید این سری مقاله ادامه پیدا کند؟
در قسمت نظرات دیدگاهتان را برای ما بنویسید
در همین زمینه مقالات زیر را هم بخوانید:
اتفاقا از نظر من روانشناس شما خیلی جالب به موضوع اشاره کردین جناب مصباحی
متاسفانه خیلی از همکاران ما برای رفع کنترل خشم یک سری راهکارها و اصول ابتدایی و سطحی رو میگن ولی شما به مواردی که باعث میشه ما در طولانی مدت کنترل هیجانی خودمون رو از دست بدیم یکیش عدم عزت نفس یکی عدم اعتماد به نفس
عدم عزت نفس یعنی من خودم رو دوست ندارم و برای روح خودم ارزش قایل نیستم و اون رو با چاقویی به اسم باور های سمی زخمی میکنم که منتهی به خشم میشه
عدم اعتماد به نفس هم به مواردی مثل عدم صحیح ارتباط با دیگران یا نگفتن حرفهایی که باید بگیم به خشم منجر میشه
ممنونم که اصول فنی کار رو گفتید
سلام به شما و ممنون از تلاش شما برای نشر این مقاله. اما یه نکته مهم و اساسی اینجا وجود داره که عنوان مقاله تقریبا هیچ ربطی به محتواش نداشت در عنوان خشم خورده رو بیان کردید،در کل محتوا فقط چند خط در این رابطه نوشته شده.این اصلا برای یه مخاطب که به دنبال مقالاتی در مورد یک موضوع خاص هست خوش آیند نیست.
کاملا با اقای peyman موافقم …. لطفا سعی کنید راهکار های عملی و قابل اجرا و درخور شرایط موجود در مقاله ها گنجانده بشه و محتوای مقالات فکرشده و بر اساس تجربه واقعی و میدانی نوشته بشه…..افت کیفیت و کارایی مطالب سایت به وضوح حس میشه
ممنون حسین جان از دقت شما.
مطمئن باشید در آینده مطالبی که بنده به اشتراک خواهم گذاشت بسیار عملی و کمک کننده خواهد بود.سعی خواهم کرد به مطالبی بپردازم که کمک کند تا تغییر هر چند اندکی در زندگی خودم و شما داشته باشند.
بله ، ١٠٠٪، نكات خوبي بود.
ممنون از توجه شما
حرف های مطرح شده در مقاله ارتباط چندانی با موضوع آن نداشت
ممنون از نقد شما.
قبول دارم مطالب کمی پراکنده بود و به مطلب اصلی به صورت مفصل پرداخته نشده بود.
در مورد تنها چیزی که صحبت نکردید خشم فروخورده بود . لطفا دقت کنید سرفصل مقاله و عنوان با محتوا هماهنگ باشه . متاسفانه مدتیه اکثر مقالات خیلی محتوای که قابل اجرا باشه نداره . و من یک سوال برام پیش اومده و اینکه کسانی که این مقالات را مینویسند خودشان به این گفته های خودشون اعتقاد دارند و این نظریاتی که ارایه میکنند خودشون بهش رسیدند یا عمل کردند ؟ به عنوان مثال چند وقت پیش مقاله ای درباره اینکه چگونه به ثروت برسیم توسط یک خانم دبیر نوشته شده بود میخواهم بدونم این دبیر محترم با راهکاری که داده بودند الان خودشون تغییری در کسب ثروت داشتند و یا فقط صرفا مقاله ای نوشتند به قصد کسب درامدی کنار حقوق دبیری
با تشکر
سلام پیمان عزیز.
قبول دارم که در این نوشته کمی مطالب پراکنده شد.
اما در مورد عمل به این مطالب و این نکته که آیا کاربردی این مطالب دارن یا خیر باید اشاره کنم خود بنده تمام تلاشم بر این هست که مطالبی را به اشتراک بگذارم که اطمینان داشته باشم تغییری در روان من و زندگی من داشته باشند.تاکید میکنم به خاطر آشنایی خودم با روانشناسی زرد و مطالب غیر علمی و غیر کاربردی مثل”مستند فیلم راز” تمام تلاشم این هست که مطالبی که به اشتراک میگزارم اولا عملی باشد و ثانیا علمی و مهم تر مفید و کاربردی باشند.
پس خشم فروخورده چیشد؟!!!!!
سلام.ممنون از گفتن اشتباهات و ضعف های بنده.
نقد شما کاملا به نوشته بنده وارد هست و تمام تلاشم در نوشته های بعدی اضلاح اشکالات و دقیق تر نوشتن مطالب خواهد بود
سلام. من دقیقا همین مشکل را دارم. لطفا راهکار های عملی بدهید و ادامه دار باشد.
یکی دو تا تمرین بدهید که انجامشان دهم و خشمم آزاد شود.
من از قبل از عید از دست کسی ناراحت و عصبانی بودم. کل عید را در این فکر گذاراندم . هر چه پیش خودم گفتم: ” من فلانی را مبخشم ، من فلانی را می بخشم ، من فلانی را می بخشم ….” ولی فایده ای نداشت. تا اینکه چند روز پیش ، یکدفعه به او کلی دری بری گفتم.
این راهکار برای من هیچ فایده ای نداشت.
در بهمن ماه هم از روش دیگری استفاده کرده بودم و این روش بود که خودم را جای او بگذارم و او را درک کنم، این روش هم فایده ای نکرده بود و اصلا نمی توانستم درکش کنم.
لطفا یک راهکار عملی و موثر بدهید.
مقاله هم ادامه دار باشد. مرسی
سلام فاطمه خانم.
ممنون از توجه شما.
در مورد خشمی که گفته اید می توانید بعضی از کتاب ها که در زمینه روانشناسی هستند و مطالب شان قابل فهم هست استفاده کنید.
من این دو کتاب را فعلا پیشنهاد میکنم . کتاب اول : از خط تا مثلث تعارض نوشته دکتر نیما قربانی و کتاب دوم دروغ هایی که به خود می گوییم نوشته جان فردریکسون.
کلا برای این مساله ای که گفتین کتابه هایی که در زمینه روانکاوی و مخصوصا روانپویشی هستن بسیار کمک کننده خواهند بود.
بنده هم حتما سعی میکنم مطالبی در اینجا به اشتراک بگذارم که کمک کننده باشند.
ممنون از اطلاعاتی که به اشتراک میزارین و ممنون میش اگه ادامه داشته باشه
ممنون از توجه شما.
حتما در این حوزه مطالب زیادی در آینده خواهم نوشت که برای خودم و همهی دوستان مفید باشد
بله ادامه داشته باشد
سلام.ممنون.
حتما جناب فربد عزیز
اصلا جالب نبود!
سلام دوست عزیز.سعی میکنم در ادامه به مطالب کاربردی تر در حوزه سلامت روان بپردازم و همچنین مطالب روانشناسی برای احساس بهتر و موفقیت بنویسم.
باز هم ممنون از نقدتون
مقاله خوبی بود . اگه روشهایی رو که ارائه میکنید به صورت عملیاتی باشه خیلی قابل استفاده تر خواهد بود
سلام میثم عزیز.حتما سعی می کنم در نوشته های بعد کامل تر و به صورت قابل اجرا مطالبی را بنویسم.ممنون از توجه شما