هر وقت تسلیم شدید با این ۷ راهکار با قدرت به مسیر برگردید
همه ما گاهی از مسیر همیشگیمان خارج شدهایم ..
- یک هفته سفت و سخت به رژیم غذاییتان را رعایت میکنید اما درنهایت آخر هفته آن را زیر پا میگذارید و همه زحماتتان به باد میرود.
- به خودتان قول میدهید که هر روز ورزش کنید، اما بعد از یک روز کاری سخت فقط روی کاناپه لم میدهید.
- برای شغل و آیندهتان برنامهریزیهای زیادی میکنید اما درگیر مسئولیتهای روزمره میشوید و نمیتوانید به برنامهتان پایبند بمانید.
همه ما این شرایط را تجربه کردهایم. اما نکته مهمی که نباید فراموش کنیم این است که:
این جا زدنهای کوچک از شما یک بازنده نمیسازد، بلکه از شما یک انسان با تمام ویژگیهای انسانی میسازد. موفقترین آدمهای روی کره زمین هم ممکن است گاهی تقلب کرده باشند، جا زده باشند و به عادات و برنامههایشان صد درصد پایبند نبوده باشند.
چیزی که آدمهای موفق را از سایرین جدا میکند
انگیزه، قدرت اراده یا انرژیشان نیست.
تفاوت آنها با بقیه آدمها در این است که بعد از اینکه از مسیر خود خارج شدند باز دوباره راه خودشان را پیدا کرده اند.
همیشه در زندگی روزمره مواردی هستند که پایبندی به عادات را غیرممکن میکنند. نیازی نیست که شما قدرت اراده یک ابرانسان را داشته باشید فقط کافی ست راهکارهای لازم برای ادامه دادن را یاد بگیرید.
همانطور که گفته شد؛ ما برای شما 7 راهکار تهیه کردهایم که با استفاده از آنها بتوانید هر زمان که احساس کردید از مسیر خارج شدید، دوباره به مسیر برگردید و ادامه دهید:
-
به برنامهریزی روزانه عادت کنید:
عادات روزانهتان را به طور مشخص وارد زندگیتان کنید. برای این کار دو پیشنهاد برای شما داریم:
✻ پیشنهاد اول: آنها توی تقویمتان بنویسید ✻
میخواهید طبق برنامه هرچه سریعتر به مسیر بازگردید؟
شنبه، 8 صبح پشت میز رو به روی لپتاپتان نشسته باشید و دستتان روی کیبورد باشد.
میخواهید به عادت ورزش کردن هرروزهتان برگردید؟
برای این کار یه روز و ساعت دقیق مشخص کنید. شنبه، دوشنبه، چهارشنبه ساعت 6 بعد از ظهر در باشگاه باشید!
✻ پیشنهاد دوم: آن را به رفتارهای فعلیتان گره بزنید ✻
همه عادات شما مختص یک چارچوب زمانی خاص نیستند اما همه آنها باید محرکی داشته باشند که نقش یک یادآور را برایش داشته باشند.
میخواهید مرتب نخ دندان بکشید؟
هرروز بعد از اینکه دندانهایتان را مسواک زدید، نخ دندان بزنید. هربار به همان ترتیب و به همان روش.
میخواهید آدم شادتری باشید؟
هربار که پشت قرمز میایستید، یک جمله مثبت به خودتان بگویید. چراغ قرمز نقش یک یادآور است. هربار با همان محرک و با همان ترتیب.
نکته اصلی این کار این است که خوب است آدم با خودش قرار بگذارد که تغییر کند اما مشخص بودن جزئیات این تغییر باعث میشود واقعیتر جلوه کند و هر زمان که از مسیر خارج شدید خودش را به شما یادآوری کند و کمک کند انگیزه کافی برای برگشتن به مسیر را پیدا کنید.
نگویید به زودی، نگویید تعدادی.
مبهم حرف نزنید!
زمان و تعداد کاری که میخواهید انجام دهید را مشخص کنید. تعیین کنید که قرار است کِی، کجا، چطور و چه اندازه آن کار را انجام دهید. شاید چند بار اول، فراموش کنید اما خیلی زود سیستمی که در آن قرار دارید خود به خود به شما یادآوری میکند که وقتش رسیده!
-
به برنامهای که برای خود تنظیم کردهاید (هرچند کم) پایبند بمانید.
اگر نمیتوانید که همیشه صد درصد به برنامه خود پایبند باشید، بدانید که تنها نیستید. با یک بار هیچ اتفاقی نمیافتد! اگر یک روز ورزش نکنید، همه اضافه وزن شما یک شبه برنمیگردد. اما مهم است که کلا هم بیخیال آن نشوید و آن را به طور کامل کنار نگذارید.
به همین دلیل؛ مهم است که هرچند کم اما به عهدی که با خود بستهاید وفادار باشید:
- امروز وقت کافی ندارید که یک ساعت ورزش کنید؟ 10 حرکت دراز نشست کافی ست.
- وقت ندارید که مقالهتان را تکمیل کنید؟ اشکالی ندارد، یک پاراگراف بنویسید.
- نمیتوانید امروز یوگا کار کنید؟ پس 10 بار دم و بازدم کنید.
- نمیتوانید برای تعطیلات آخر هفته سفر بروید؟ مشکلی نیست میتوانید خود را به یک استراحت کوچک مهمان کنید.
شاید این کارها به صورت مجزا از اهمیت زیادی برخوردار نباشند. اما این کارهای نه تنها کوچک نیستند بلکه تاثیرگذارند و در حقیقت مجموعهای کارهای کوچک است که تاثیر ویژهای دارد و باعث میشود به برنامهریزی که برای خود کردهاید، پایبند بمانید و دقیقا همین پایبندی ست که در طولانی مدت باعث موفقیت میشود.
پس ..
-
کسی را داشته باشید که از شما توقع چیزی داشته باشد.
میدانید اگر عضو یک تیم ورزشی باشید و دوستان، همتیمیها و مربیتان از شما انتظار ویژهای داشته باشد چه اتفاقی میافتد؟ خوش میدرخشید!
خبر خوب اینکه برای اینکه چنین اتفاقی بیافتد نیازی نیست حتما عضو یک تیم ورزشی باشید. میتوانید در باشگاه با یک غریبه حرف بزنید و باهم دوست شوید. به همین سادگی! اینکه بدانید چشم یک آشنا به شما ست و از شما انتظار تغییر دارد کافی ست که برای درخشیدن به اندازه کافی تلاش کنید
-
تمرکزتان را روی چیزی بگذارید که میتوانید با آن کار کنید.
ما وقت زیادی را صرف چیزهایی میکنیم که مانع ما هستند.
این موضوع بیشتر از همه وقتی صدق میکند که لغزیده باشیم و احساس کنیم از مسیر خارج شدهایم. هر بار که از کاری که باید انجام دهیم، شانه خالی میکنیم (راه انداختن یک کسب و کار، رژیم غذایی سالم، باشگاه رفتن و ..) بهانههای زیادی برای خودمان و دیگران ردیف میکنیم.
«وقت کافی ندارم»
«به اندازه کافی پول ندارم»
«به اندازه کافی تجربه ندارم»
«آشنا سراغ ندارم»
«باید بیشتر یاد بگیرم»
«مطمئن نیستم بتوانم این کار را ادامه دهم»
«احساس خوبی به این کار ندارم»
به جای این حرفها میتوانید به اینطور فکر کنید که:
«میتوانم روی آن کار کنم»
چون میتوانید! حقیقت است که همه ما وقتی کار جدیدی را شروع میکنیم همینطور هستیم. نه پولی داریم، نه تجربهای و نه کسی را میشناسیم. اما برخی از آدمها (برندهها) انتخاب میکنند که درهرحال شروع کنند.
راحت نیست! اما مطمئن باشید که اگر انتخاب کنید که باوجود احساس معذب بودن باز هم شروع کنید، نسبت به زمانی که غر میزنید و بهانه میآورید، زندگی بهتری خواهید داشت.
تمرکزتان را از روی موانع بردارید
و در عوض به چیزی توجه کنید که در دسترستان است.
به ندرت پیش میآید که شرایطی که دارید، مانع پیشرفت شما بشود. شاید حتی دلتان نخواهد کاری را شروع کنید. پیشرفت آهسته اتفاق میافتد و چیز چندان جذابی نیست اما میتوانید روی آن کار کنید.
-
اینکه چیزی مطلوب نیست دلیل نمیشود که سودمند نیز نباشد.
راحتترین کار این است که کاری را که باید انجام دهید، به آسانترین روش ممکن انجام دهید و در نهایت هم بیخیال شوید و ادامه ندهید.
به مثال زیر دقت کنید:
«من واقعا قصد دارم که غذاهای رژیمی بخورم. ولی هر جمعه با دوستام به رستوران میریم. من همیشه سعی میکنم که غذاهای کم چرب سفارش بدم اما خب به قدری به غذام سس و پنیر اضافه میکنم که خودمم میدونم این غذا دیگه رژیمی نیست. به علاوه هر سهشنبه توی یه جلسه کتابخوانی شرکت میکنم و اونجا هم با بستنی از ما پذیرایی میشه. من هم بستنی رو میخورم چون نمیخوام آدم ناسازگاری به نظر برسم و ساز مخالف بزنم. بهتر نیست کلا بیخیال رژیمم بشم؟»
جدی؟!
واقعا فکر میکنید 5 روز سالمخوری در هفته بهتر است یا اینکه کلا غذای سالمی نخورید؟
مشخص است که 5 روز سالمخوری در هفته گزینه مناسبتر و بهتری ست!
در حقیقت؛ یک روز سالمخوری در هفته بهتر از هیچ است! میتوانید از همین شنبه شروع کنید! اینکه چیزی مطلوب نیست دلیل نمیشود که سودمند نیز نباشد.
دلیل نمیشود که کلا بیخیال هرگونه قول و قراری با خود شوید. عادات خوب به تدریج شکل میگیرند.
آهسته شروع کنید. زندگیتان را بکنید و در طی مسیر پیشرفت کنید و بهتر شوید. پیشرفت یک روند است نه یک اتفاق ناگهانی و یک شبه!
به علاوه؛ اگر هنوز به اصول اولیه مسلط نیستید، پس چرا نگران جزئیاتِ کار هستید و کار را برای خود سختتر میکنید؟
استراتژی مطلوب تعیینکننده 10 درصد نتیجه نهایی ست. اما 90 درصد نتیجه بستگی به این دارد که شما چقدر پایبند اصول اولیه بودهاید: هر روز ورزش کنید، غذای سالم بخورید و قبل از هرچیزی اول سراغ مهمترین کاری که باید در طول یک روز انجام دهید، بروید. فعلا به اصول اولیه مسلط شوید بعدا سراغ جزئیات نیز میروید.
-
محیطتان را طوری طراحی کنید که در طی مسیر موفقیت به شما کمک کند.
اگر فکر میکنید برای پایبندی به اهدافتان به انگیزه و اراده بیشتری نیاز دارید، نگران نباشید. خبر خوبی برایتان داریم. به این چیزها نیازی ندارید!
انگیزه یک جانور بیثبات است. بعضی روزها احساس میکنید از همیشه باانگیزهترید بعضی روزها انگیزه هیچ کاری را ندارید. اگر دنبال یک تغییر مداوم هستید، آخرین چیزی که باید به آن تکیه کنید چیزی ست که ثبات ندارد!
مقالات زیادی در وبسایت سوخت جت نوشته شده که به شما کمک میکند بر انگیزگیتان غلبه کنید و حتی روزهایی که حوصله هیچ کاری ندارید هم، بلند شوید و کارهایتان را انجام دهید. ما قبلا در این باره هم کتاب آماده کردیم، هم ویدیو و هم مقاله:
مقاله: افزایش انگیزه با دو قانون ساده اما کاملا علمی
خلاصه کتاب: دانلود کتاب رمز انگیزه از تاد هنری; کتاب صوتی و PDF
ویدیو: سه راهکار عمیق و کاربردی برایان تریسی برای با انگیزه ماندن در هر شرایطی
اما یک راه دیگر برای غلبه بر این موانع و بازگشت به مسیر این است که محیط خود را جوری طراحی کنید که بستر موفقیت را برای شما فراهم کند.
اکثر ما سر این موضوع باهم توافق داریم که آدمهای اطراف ما به روی رفتارهای ما نیز تاثیر مستقیم میگذارند. اما خوب است بدانیم که محیط اطرافمان تاثیر ویژهای به روی ما دارد. نشانههایی که هر روز میبینیم، چیزهایی که روی میز کارتان هستند، عکسهایی که به دیوار خانهتان کوبیدهاید. همه اینها بخشی از محیط هستند که میتوانند ما را به انجام کارهای مختلف دعوت کنند یا مانعی بر سر راه ما باشند.
مثلا فرض کنید میخواهید خودتان را عادت دهید که هرروز نخ دندان بزنید. یکی از مفیدترین کارهایی که میتوانید بکنید این است که نخ دندان را کنار مسواک، خمیردندان و دهانشویهتان قرار دهید. ممکن است فکر کنید این کار پیش پا افتادهتر از آن است که بتواند یک تغییر مدام در انسان ایجاد کند اما دیدن هر روزه نخ دندان کنار مسواک یه نشانه عالی ست و مغز از آن استقبال میکند.
با یک تغییر کوچک در محیط اطراف دیگر نیازی به یک انگیزه قوی یا اراده فولادین نیست.
نیازی نیست که آلارام گوشیتان را تنظیم کنید یا روی آینهتان برچسب بچسبانید.
-
اهمیت
شاید ساده یا احمقانه به نظر برسد اما باید حسابی مطمئن شوید که عاداتی میخواهید در برنامه روزانهتان بگنجانید برایتان مهم و اولویت باشد.
گاهی اوقات فراموش کردن عادتها نشاندهنده این است که آن عادت برایتان مهم نیست. البته بیشتر اوقات اینطور نیست. اما خب گاهی هم ممکن است علت عدم پایبندی ما به عاداتمان از همینجا نشات بگیرد.
آدمها بخش زیادی از زمانشان را صرف انجام کارهایی میکنند که برایشان اهمیت چندانی ندارد. با این حال وقتی به هدفی که میخواستند نمیرسند خودشان را سرزنش میکنند و احساس میکنند بازنده هستند. این درحالی ست که این هدف چیزی نبوده که واقعا میخواستند به آن برسند!
شما در طول یک شبانه روز فقط 24 ساعت زمان دارید و انرژیتان نیز محدود است. عاداتی را انتخاب کنند که واقعا برایتان مهم است! اگر چیزی برایتان واقعا مهم باشد، برای رسیدن به آن نهایت تلاشتان را خواهید کرد.
به مسیر برگرد
تغییر ممکن است سخت باشد. و ابتدای کار ممکن است عادات سالمتان را دو قدم پیش ببرید و یک قدم عقب نشینی کنید.
پیشبینی این عقبنشینیها میتواند تفاوت عظیمی ایجاد کند. برای برگشتن به مسیر و برگشتن به روتین جدید و سالمتان برنامهریزی کنید.
سلام من خیلیازاین مطلبها خوندم ولی هنوز متوجه نشدم الان که بندرعباس زندگی میکنم واینجا غریبم وهیچ کس حاضرنیست باکسی دوست باشه وهمه تقریبا تنها هستن،حتی هواهم طوری نیست که چنددقیقه ازشبانه روز رو بری بیرون وقدم بزنی
وکلا باید توی خونه باشی رو درک کنم
اینجا انقد کسل کننده س که حوصله هیچ کاری ندارم
ودیگه ظرفیتم پره
خسته شدم