دلیل و درمان اهمال‌کاری با تحقیقات جدید روانشناسان دانشگاه هاروارد

چرا کارها را پشت گوش می‌اندازیم؟

حدودا ۱۷ سال قبل بود که دونفر از پروفسورهای دانشگاه هاروارد درگیر علت‌یابی برای مسئله «اهمال کاری» شدند؛ و کنجکاو شده بودند که چرا انسان‌ها با علم بر مفید و ضروری بودن کاری، اقدامات لازم رو انجام نداده و به تعویق انداختن رو ترجیح میدهند؟

تاد راجرز و مکس برازرمن دو پروفسور دانشگاه هارواد برای پاسخ به این سوال تحقیقاتی رو شروع کردند و از شرکت کنندگان سوالی پرسیدند:«با ثبت‌نام در یک طرح پس‌اندازی که بصورت خودکار دو درصد از حقوق ماهانه رو در حساب جداگانه پس‌انداز میکند موافق هستند؟»

طبیعتا همه شرکت کنندگان معتقد بودن ایده خوبیه اما عملکردشون متفاوت بود.

  • به گروهی از شرکت کنندگان پیشنهاد داده شد تا در سریع‌ترین زمان اقدام به راه‌اندازی حساب پس‌اندازی کنند، که در این گروه تنها ۳۰درصد شرکت‌کنندگان پیشنهاد رو قبول کردند.
  • به گروه دیگر از شرکت کنندگان پیشنهاد داده شد تا بعد از مدتی (سال بعد) اقدام به راه‌اندازی این حساب پس‌اندازی‌کنند، که در این گروه ۷۷درصد شرکت کنندگان پیشنهاد رو قبول کردند.

چرا این بازه زمانی چنین تاثیری روی تصمیم‌گیری شرکت‌کنندگان داشت؟

همین تحقیق ساده به ما اطلاعات زیادی درباره چرایی به تعویق انداختن اقدامات مفید در زندگی میدهد.

چرا به تعویق می‌اندازیم؟
(من در حال حاضر/من در آینده)

انسان‌ها برای لحظه حال ارزش بیشتری قائل هستند و مایلند توجه زیادی به شرایط آینده نداشته باشند و ترجیح میدهند سریعا از منافع تصمیماتشان بهرمند شوند و انجام کارهایی که تا آینده دور منافع مشخصی برای ما نداشته باشد سخت است.

به عنوان مثال:

  • با خوردن یک شیرینی نتیجه‌ای فوری احساس میشه(حس خوب ناشی از شکر) اما نتیجه باشگاه نرفتن تا ما‌ه‌ها مشخص نمیشود.
  • وقتی امروز خریدی انجام بدهید(مثلا خرید گوشی جدید) نتیجه سریعا پدیدار میشود اما اگر پس‌انداز برای دوران بازنشستگی رو فراموش کنید تا سالها بعد نتیجه این تصمیم مشخص نمیشود.
  • نتیجه استفاده نامحدود از منابع سوخت‌های فسیلی فوری هست(گرما بیشتر،انرژی و‌مصرف برق بیشتر) اما تاثیری‌که بر آب و هوا و محیط زیست میگذارد تا سالها مشخص نخواهد شد.

البته، درنظر گرفتن مشکلات احتمالی آینده روی تصمیمات‌ما تاثیرگذار هست.
برای مثال وقتی به خودتون در سال آینده فکر میکنید، ترجیح میدید شیرینی بخورید و اضافه وزن داشته باشید یا بطور مداوم ورزش کنید؟ تصمیم‌گرفتن برای آینده دور ساده هست اما زمانی که نوبت به تصمیمات لحظه ای میرسه، عموماً لذت‌های کوتاه مدت به منافع بلندمدت ترجیح داده میشود.

متخصصین رفتارشناسی به این پدیده «تناقض زمانی» میگویند.

زیرا زمانی که به آینده فکر میکنیم مایلیم تصمیماتی بگیریم که منافع بلند مدت داشته باشند(مثل پس‌انداز ، رژیم غذایی و …)

اما زمانی که به این لحظه فکر میکنیم مایلیم تصمیماتی بگیریم که منافع کوتاه مدت داشته باشند(خوردن شیرینی‌جات،خرج کردن بدون حساب و…)

به زبان ساده‌تر میشه گفت: (من در زمان حال) و (من در زمان آینده)

 

«من در زمان آینده»، متوجه هست که اقداماتی که منافع بلند مدت در پی دارند برای زندگی ضروری هستند
اما «من در زمان حال» بیشترین ارزش رو برای اقداماتی با منافع کوتاه مدت و فوری قائل هست.

حالا که متوجه علت (به تعویق انداختن کارها)شدیم میتوانیم به راه حل بپردازیم.

راه حل این تناقض زمانی چیست؟ .

برای مقابله با این اهمال کاری باید کاری کنید تا «من در زمان حال» برای تصمیم‌گیری بیشترین منفعت رو برای «من در زمان آینده» در نظر بگیرد.

برای این‌کار میتوانید از سه روش استفاده کنید:

  • مدت زمان تحقق منافع بلند مدت رو تا حد ممکن کاهش بدهید.
  • مدت زمان تحقق خسارات اهمال کاری رو کاهش بدهید.
  • در محیط زندگی، عواملی که برای شما مشوق اهمال‌کاری هستند رو حذف کنید.

بیاید به هر مورد کامل بپردازیم:

۱-کاهش زمان تحقق منافع بلند مدت

دلیل اصلی اهمال کاری این هست که ذهن ما میخواهد یک نتجه مثبت رو فورا دریافت کند واگر بتوانیم یک نتیجه فوری از‌ منافع بلند مدت داشته باشیم به راحتی توان جلوگیری از اهمال‌کاری را خواهیم داشت.یکی از روش‌ها این هست که

منافع بلند مدت رو تصور کنیم
و خودمون رو در حال لذت بردن از اون نتیجه تجسم کنیم.

تصور کنید اگر بتوانید به وزن ایده‌آلتون برسید چقدر از دیدن خودتون لذت میبرید. اهمیت و نتیجه پس‌انداز کردن پول‌هاتون رو در آینده تصور کنید. منافع بلند مدت رو به لحظه حال بیارید و با چشم ذهنتون بهشون نگاه کنید.

۲-کاهش زمان تحقق خسارات اهمال‌کاری

روش‌های زیادی وجود داره تا زودتر از زمان معمول مجبور به پرداخت خسارات اهمال‌کاری بشوید. برای مثال ورزش روزانه‌تون رو درنظر بگیرید. البته که با چند هفته تمرین نکردن هیچ خسارت فوری به شما وارد نخواهد شد و بعد از چند هفته نتیجه دردناک این اقدام برایتان آشکار میشود. اما اگر برای ورزش روزانه با یکی از دوستانتان هماهنگ باشید، دیگر تصمیم‌گیری برای ورزش نکردن ساده نخواهد بود…

روش‌های دیگری هم برای کوتاه کردن زمان این خسارات وجود دارد:

  • برای اجرای هر تصمیم یک زمانبندی عمومی ایجاد کنید. (انتشار هفتگی مقاله).
  • برای اهمال‌کاری روی هر تصمیم جریمه‌ای برای خودتان در نظر بگیرید.
  • برای عادات اشتباه تنبیه‌ی برای خود در نظر بگیرید.

 درمان تنبلی برای بسیاری از مردم غیرممکن به نظر می‌رسد. تنبلی به مشکلی تبدیل شده که توان و انرژی فرد و متعاقباً جامعه را پایین می‌آورد.  در هر چیزی و در هر کاری ممکن است رخ دهد، اما بهترین راه برای رفع تنبلی چیست؟!

21 روش سریع و آسان برای اینکه برای همیشه از تنبلی خلاص شوید

۳-محرک‌های مشوق اهمال‌کاری را حذف کنید.

قوی‌ترین روش تغییر عادات،تغییر محیط است.و اثباتش هم چندان سخت نیست.

تصور کنید میل به خوردن سبزیجات ندارید، پس یک شیرینی از روی میز برمیدارید. اگر روی میز‌ شیرینی نبود چه میکردید؟در اینصورت تمایل شما به مصرف سبزیجات بیشتر بود.

زمانی که در احاطه انتخاب‌های درست باشیم تصمیم درست گرفتن ساده‌تر است
بنابراین تاثیر محیط رو دست کم نگیرید و از دانش معماری بهره ببرید.

اگر میخواهید فراتر از این مرحله قدم بگذارید محرک‌هایی در محیط قرار دهید تا شمارو به گرفتن تصمیات مفید تشویق کنند.

سخن پایانی

زندگی ما در واقع با چیزی که به آن نه میگوییم، تعریف خواهیم شد
«پل گراهام»

ما هر روزه با هزاران تصمیم کوچک و‌بزرگ درگیر هستیم.گزینه‌هایی که به ما اجازه تجربه لذت‌های فوری رو میدهند یا گزینه‌هایی که مارو به منافع بلندمدت متعهد میکنند.

این انتخاب‌های کوچک در نهایت زندگی شما رو خواهد ساخت، وسوسه‌های روزانه که اگربتوانید به آنها بی‌توجهی کنید موفق به ضمانت موفقیتتان خواهید شد.

 

کتاب درمان اهمال کاری برای شما ست!
برای شما و تمام کسانی که مدام انجام کارهاشون رو به تعویق میندازن.

این منبع بسیار ارزشمند با راهنمایی‌های ساده‌ای در مورد دلایل اصلی به تعویق انداختن کارها شروع میشه و بعد بهمون راهکارهای ساده واثبات شده‌ای میده برای اینکه بتونیم دیگه کارهامون رو به تعویق نندازیم،بهره وریمون رو افزاش بدیم و بهینه کار کنیم تا به اهداف شخصی و حرفه‌ایمون برسیم.

اگه شما هم جز اون دسته از افرادی هستید که اهداف بزرگی در سر دارید اما اهمال کاری مدام شما رو از اهداف‌تون دور میکنه، باید بدونید که این کتاب برای شما نوشته شده، برای اینکه بتونید به اهداف‌تون نزدیک و نزدیک‌تر بشید. بهتره که خوندنش رو حتی یک لحظه دیگه هم به تاخیر نندازید! فقط کافیه روی لینک زیر کلیک کنید:

دانلود کتاب درمان اهمال کاری از دیمون زاهاریادس; کتاب صوتی و PDF

3 نفر دیدگاه شان را با ما در میان گذاشتید، نفر بعدی شما هستید :
  1. کاربر سوخت جت یی می‌گوید

    بسیار عالی

  2. کاربر سوخت جت لی می‌گوید

    همیشه دلم میخواست رشدداشته باشم ازهرنظری که فکرمیکنین وتنهاجایی روکه پیداکردم ومیتونه واسه هرمشکل ومسئله ای راه حا همه جانبه داشته باشه جایی نیست جز،سوخت جت،همه مدل آموزش توسایت هست حالااین تویی که انتخاب میکنی که ازکجامیخوای شروع به رشدکنی
    بانهایت احترام ازسوخت جت وگروه حرفه ای جناب سینانی عزیز❤️

  3. کاربر سوخت جت ری می‌گوید

    برای من که همیشه اهمال کاری باعث ضرر در سال‌های آینده شده مطلب خوبی بود یادم میمونه که سعی کنم جلوی لذت آنی را بگیرم خیلی ممنونم

نظرتان را ارسال کنید

دیدگاه تان را با ما در میان بگذارید...

ما به دیدگاه شما احتیاج داریم؛ پس بیایید دیدگاه و نقطه نظرات مان را با همدیگر به اشتراک بگذاریم تا یک اجتماع موفق از افکار برنده با همدیگر بسازیم.

**‌به ازای هر یک دیدگاه سازنده، یک روز اشتراک رایگان پروژه سوخت جت دریافت کنید**