هیچ مدیر موفقی نیست که این ۵ ویژگی را نداشته باشد
مدیریت موفق به سبک توماس آر هورتون
ویژگی مدیر موفق
[bs-quote quote=”نخستین ویژگی مورد نیاز یک مدیر،داشتن اراده است.” style=”default” align=”right” color=”#4f4f4f” author_name=”آندره موروا” author_job=”نویسنده، تاریخنویس، مقالهنویس و حکایت پرداز قرن بیستم میلادی اهل فرانسه ” author_avatar=”https://sookhtejet.com/wp-content/uploads/2019/11/آندره-موآرا.jpg”][/bs-quote]بدون تردید مدیران موفق نقش قابل توجهی در تحول و توسعهی کشور ایفا میکنند. مدیریت موفق و مؤثر در مجموعهی کار، از مقولههای مهمی است که باعث ارتقای همکاران و محیط کاری می شود.
“مدیریت” به عنوان یک پدیده اجتماعی ضروری، در عصر کنونی چنان سیطره خود را بر عرصههای مختلف زندگی مردم تثبیت کرده که کمتر پدیده ای با چنین شتابی گسترش یافته است.نظریات توماس آر.هورتون ویژگیهای یک مدیر موفق را برایمان بازگو میکند.
ویژگی مدیر موفق
1 | درک واقعیت
یکی از ویژگی مدیر موفق درک واقعیت است حال دقیقا یعنی چه؟!
یعنی مدیر عالی و موفق از حوادثی که در حال وقوع است و اهمیت آنها،برداشت مطمئن قابل توجهی دارد.توان کسب اطلاعاتی به طور مستمر و انتخاب آنچه مناسب است،مهارتی بسیار ضروری و مهم است.
یک مدیر عالی و موفق هم روی شبکهی اطلاعاتی داخلی و هم روی شبکهی اطلاعاتی خارجی زیاد تکیه میکند.او مانند یک پردازشگر اطلاعات عمل میکند.مدیران موفق منتظر اطلاعات نمیمانند، بلکه آنها را بیرحمانه پیگیری میکنند.
حجم زیاد اطلاعات روی میز یک مدیر موفق صلاحیتی ایجاد میکند تا در کناری بایستند و به همان سرعت که اطلاعات میرسد،مقادیر قابل توجهی از آنها را نمونهگیری کند و به جست و جوی الگوها و نامتجانسها بپردازد.
مطالعات اخیر به این نتیجه میرسد که در موقع تصمیمگیری،کسانی که در سطوح بالای مدیریت هستند خیلی بیش از مدیران سطح پایین، متفکران خوش فکر را به همکاری دعوت میکنند.(بهترین متد تصمیمگیری دنیا به روش فکر کردن سریع و آهسته را هم میتوانید در این مقاله بخوانید)
شایستگی مدیر عالی برای کسب تعادل بین کشش هیجانات و کنترل آنها امری است که با درجهی درک مدیر عالی زیاد سر و کار دارد و به همان اندازه گوش دادن فعالانه و بیطرفانه نیز اهمیت دارد. رسیدن به این درجه به یک مدیر عالی و موفق تسلطی راسخ از واقعیت میدهد و پایهای بنا میکند که بر روی آن برنامههای آینده استوار میگردد.
2 | مهارتهای گروهسازی
مدیر عالی و موفق تحمل تنهایی را در مقام بالا ندارد. مدیران عالی و موفق باید توان این را داشته باشند که نقاط قدرت و ضعف خود را دریابند و با آن دسته از افرادی که مهارتهای تکاملی دارند،گردهمآییهایی نزدیک داشته باشند. مدیر موفق باید به خاطر داشته باشد زمانی که شرایط محیط به طور فاحشی تغییر میکند،ترکیب تیم باید دوباره ارزیابی شود.
مدیر هم رهبر است و هم عضوی از گروه و باید با بازی در هر دو نقش سازش پیدا کند.این امر مستلزم صلاحیت ارزیابی دقیق از خود و الزام به همهی افراد گروه است که خودش را نیز شامل میشود.
در بهترین موقعیت،اعضای یک گروه نیرومند، حتی بدون رد و بدل شدن یک کلمه با یکدیگر ارتباط دارند؛آنها اهداف و مقاصد،زمان،میثاق،احترام متقابل،وفاداری و تعهد مشترک دارند. با وجود تضادها و رقابتهای اجتنابناپذیر،درها و مغزهای آنها بر روی یکدیگر گشوده است.
3 | گویش قاطع با قضاوت موزون
اشتیاق فکری راسخی برای تصمیمگیریهای مشکل،از خصوصیات رایج مدیران عالی اثربخش است.اما قاطعیت به تنهایی یک فضیلت نیست،باید با قضاوت موزون به آگاهی برسد.مدیران موفق مایل نیستند روزها وقت خود را صرف فکر کردن در مورد موافقان و یا مخالفان یک مسئله بکنند.
بنابراین تصمیماتی را که دارای اهمیت کمتری هستند فوراً اتخاذ میکنند و آنها را به زودی پشت سر میگذارند. اما از اتخاذ تصمیمات نابهنگام نیز اجتناب میکنند.
مدیران عالی و موفق در جست و جوی نصایح متوازنی هستند،اما هنوز به درک بیطرفانهای برای تصمیمگیری احتیاج دارند. در همان حال که مدیران عالی روی افراد اندیشهمند بینظیر خود تأکید دارند، موقعیت خود را نیز برای جوابگویی پیآمدهای تصمیمات درست یا نادرست خود کاملاً حفظ میکنند.مدیران موفق، گویش قاطع با قضاوت موزون را به کار میبرند.
مقالهای بینظیر که حتما باید بخوانید: مهمترین توصیه نیکولو ماکیاولی برای رهبران و مدیران شرکتهای موفق چیست؟
به گفته زلاتان ابراهیموویچ خوب دقت کنید.
[bs-quote quote=”وقتی دیگران از من انتقاد میکنند، به جای اینکه سرم را پایین بیندازم، به من انرژی میدهد که حتی بیشتر تلاش کنم.” style=”default” align=”center” color=”#006d49″ author_name=”زلاتان ابراهیموویچ” author_job=”بازیکن فوتبال مطرح سوئدی” author_avatar=”https://sookhtejet.com/wp-content/uploads/2019/11/زلاتان-ابراهیموویچ.jpg”][/bs-quote]
4 | سرسختی
سرسختی یکی از اجزای مهم هر نوع جسارت میباشد.وظیفهی یک مدیرعامل در فضای محل چرخش خود،سرسختی را ایجاب میکند و به اندازهی مساوی برای هر مدیر عالی که تلاش میکند سازمانش را در مسیر جدیدی قرار دهد،سرسختی لازم است.دگرگونی امکان دارد به خاطر تغییر عظیمی در فرهنگ و یا ایجاد یک ارزش جدید در سازمان باشد.
به وجود آوردن این نوع تغییر، کوشش عالی و مداوم یک مدیر عالی را لازم دارد.وظیفهی مدیر عالی چه از نظر فیزیکی و چه از نظر احساسی، طاقتفرسا و اغلب از پای درآورنده است. این وظیفه توان تحمل جذب ناامیدیهای عظیم،توان جهندگی، پرش به عقب و عزم راسخ، حرکت همیشگی به جلو را طلب میکند.
داستان زندگی کریس گاردنر ; کارآفرین آمریکایی نمونهای کامل از سرسختی را به شما معرفی میکند که میتوانید آنرا از این مقاله دنبال کنید.
اغلب مدیران عالی به طریقی مدیریت میکنند که از غافلگیریها،مخصوصاً آنها که منفی هستند و لحظه به لحظه فرا میرسد،اجتناب نمایند.
مدیر عالی موفق یاد میگیرد تا ضربههای قوی را جذب کند و دیگران را یاری نماید
تا اخبار نامناسب را پشت سر گذارند و دوباره به جلو حرکت کنند.
مدیران عالی از شغل خود و دست و پنجه نرم کردن لذت میبرد،به نظر میرسد موفقیتهای بزرگ و کوچک شکستهای گاه و بیگاه را جبران میکند.
5 | درستکاری؛ عنصری ضروری
زیربنای مهارتها و تواناییهای مدیر عالی،ضروریت ویژگی درستکاری میباشد.بدون درستکاری اعتماد وجود ندارد.مدیریت مؤثر با درستکاری قوت میگیرد. درستکاری به کلیت،تمامیت و یکپارچگی ارزشها دلالت دارد.یک مدیر به کمک اندیشهها میتواند آگاهی از ارزشهای خود را توسعه دهد. ارزشها با رفتار و کلمات میتوانند به دیگران تفهیم شوند.این نکته بسیار مهم است، زیرا مدیران حیرت زدگی را دوست نمیدارند،افرادی که برای مدیران کار میکنند نیز شگفتزدگی را دوست نمیدارند.
یک مدیر موفق در اندیشه و عملیات خود، انعطاف زیادی به خرج میدهد و در عین حال خطی واضح، اطراف محدودیتهای اخلاقی رسم میکنند و از آن فراتر نمیروند.
مدیران عالی با اخلاق،سازمان خود و افراد خود را به شایستگیها و فضیلتهای اخلاقی راهنمایی میکنند.
[bs-quote quote=”فرهنگ سازمانی مهم است. اینکه مدیریت تصمیم می گیرد که چگونه با افراد خود رفتار کند روی همه چیز تاثیر می گذارد، چه بهتر و یا چه بدتر.. ” style=”default” align=”center” author_name=”سایمون سینک” author_job=”بریتانیایی-آمریکایی، سخنران انگیزشی و مشاور بازاریابی” author_avatar=”https://sookhtejet.com/wp-content/uploads/2019/11/سایمون-سینک.jpg”][/bs-quote]
به هر حال در ویژگی مدیر موفق فهمیدیم که مدیر موفق ،مدیری است که محیطی شوقانگیز،مناسب،رشدآفرین،هماهنگ،منظم در جهت بهینهسازی کار و فعالیت آماده سازد.چنین مدیری همواره از کار لذت خواهد برد و احساس خستگی و ناکامی در اندیشه و وجود او راه نخواهد یافت و دیگران نیز از همکاری با او احساس رضایت خواهند داشت. و کاملا این است ویژگی مدیر موفق و توانا.
در همین زمینه بخوانید:
- چطور افراد لجباز و منفی را مدیریت کنیم تا رفتار دلخواهمان را داشته باشند؟
- چرا مدیران برتر راجع به مدیریت میمون ها در محل کار صحبت میکنند؟
- تصمیم های اشتباه مدیران بزرگ ترین شرکت های دنیا (و تجربه هایی ناب برای کارآفرینان)
- شش جملهای که رهبران بزرگ هرگز استفاده نمیکنند فاش شد!
امیدواریم که از مقاله ویژگی مدیر موفق لذت برده باشید منتظر کامنت های شما عزیزان هستیم.