3 قانون شگفت انگیز نیوتن که زندگی شما را دگرگون میکند
«برای بهتر بازی کردن، ابتدا باید قانون بازی را بلد باشید» نیوتن هم همینطور فکر میکرد…
آیزاک نیوتن در روز 25 دسامبر 1642 یعنی سال مرگ گالیله از خانواده ای کشاورز به دنیا آمد.
چنین به نظر میرسد که اول بار دایی او که کشیشی به نام ویلیام آیسکاف بوده که است متوجه شد که در نیوتن استعدادی مافوق کودکان عادی وجود دارد.
بدین ترتیب ویلیام آیسکاف مادر را مجاب کرد که کودک را به دانشگاه کمبریج (که خودش نیز از شاگردان قدیمی این دانشگاه بود) بفرستد. زیا مادر نیوتن قصد داشت وی را در خانه نگهدارد تا در کارهای مزرعه به او کمک کند، در این هنگام نیوتن 15 ساله بود.
کمبریج در آن زمان دیگر آکسفورد را از مقام اولی که داشت خلع کرده، به قلب پیوریتانیسم انگلیس و کانون زندگی روشنفکری آن کشور بدل شده بود.
در آوریل 1665 که نیوتن درجه کارشناسی خود را گرفت، دوره آموزشی او که میتوانست چشمگیرترین دوره در کل تاریخ دانشگاه باشد بدون هیچگونه شناسایی رسمی به اتمام رسید. در همان سال او به خانه بازگشت ،در این هنگام نیوتن بیش از 22 سال نداشت.
نیوتن تحت تاثیر عقاید ارسطو و افلاطون ،بسیار در باب معرفت ساختمان جهان تفکر میکرد و در نهایت توانست کشفیات بسیار زیادی را در زمینه فیزیک جهان بدست بیاورد.
داستان سیب
داستانی که به کرات درباره نیوتن شنیده شده داستان درخت سیب و کشف قانون جاذبه است.
روزی او در زیر درخت سیبی در حال تفکر در باب جهان بود که سیبی از بالای درخت به پایین می افتد و سپس روحیه کنجکاو و سوال برانگیز او باعث شد او سوالاتی از خود بپرسد؛ چرا سیب به پایین و نه بالا سقوط میکند؟ و چرا ماه بر زمین نمیافتد؟
این اندیشهها بعدها او را به کشف قانون نیروی گرانش رهنمون کرد؛
هنگامی که نیوتن چندین سال بعد پاسخ این پرسش را توانست بیابد، در واقع یکی از قانونهای فیزیک را کشف کرده بود که بر تمام عالم حکمفرماست !
نیوتن کشفیات بسیاری در زمینه های مختلف داشت، از قانون جاذبه تا قوانین نور و منشور، همینطور قوانین حرکت اجسام که به طور کلی قانون اجسام را در سه قانون مهم جا داد.
- هر جسم اگر در حال سکون ، یا در حالت حرکت یکنواخت در امتداد خط مستقیم باشد، به همان حال باقی میماند، مگر آنکه در اثر نیروهای خارجی مجبور به تغییر آن حالت شود.
- اگر به یک جسم نیروهایی وارد شود، شتابی میگیرد که با برآیند نیروهای وارد بر جسم ، نسبت مستقیم دارد و با آن هم جهت است ولی با جرم جسم نسبت عکس دارد.
- هر گاه جسمی به جسم دیگر نیرو وارد کند، جسم دوم به جسم اول نیرویی برابر آن ، ولی در خلاف جهت وارد میکند.
اما باورتان میشود که این قوانین علاوه بر اینکه بر اجسام حاکم است،
برای تمام ذرات هستی برقرار است؟
در ادامه شما را به عمق دریای فیزیک و تاثیر آن برزندگی و موفقیت شما میبریم.
گفته هایی که شاید عجیب به نظر بیایند اما کاملا واقعی هستند.
این سفر حیرت انگیز در دنیای فیزیک به زبان ساده و کاربرد آن در موفقیت شخصی را
بـــــه هـــــیچ عــــــنوان از دســــت نـــــدیـــــد
شما در این مقاله به زبان فوق العاده ساده درک خواهید کرد چطور از قوانین موجود در هستی استفاده کنید و به سمت موفقیت در زندگی و کارتان پیش بروید؛ همیشه یادتان باشد : برای بهتر بازی کردن، باید ابتدا قوانین بازی را بلد باشید…
منی که هیچ پولی ندارم باید چیکار کنم؟ آخه چرا اینطوری میکنید آخه؟چرا اشک منو درمیارید برای مطلب های دیگه ناراحت نشدم ولی این در مورد نیوتون تنها دوست من در این جهان واقعا خیلی ناراحت شدم یه دختر دبیرستانی ۹۹۰ تومن از کجا بیاره؟
دوست عزیز مقالهها و پادکستهای سوخت جت رایگان هستن کاملا میتونید از اونا استفاده کنید. ویدیوها و کتابها رو باید اشتراک تهیه کنید چون محتوای ویژه و اختصاصی هستن و تیم سوخت جت زمان زیادی براشون میذاره و این هزینه بابت این هستش.
نیوتون پدیده جاذبه را کشف نکرد بلکه قانون آنرا به زبان ریاضی بیان و فرمول بندی کرد. ارسطو در بررسی جاذبه بر این باور بود که میل باطنی هرچیزی برگشت به سر جای اولیه خود می باشد. نیوتون برای آزمایش حکم فلسفی ارسطو یک روز یک سنگ را از روی زمین برداشت و سپس چند قدم دور شد و سنگ را رها کرد، حاصل این آزمایش این بود که سنگ به سطح زمین باز گشت اما به سر جای اولیه خود بر نگشت. نیوتون به این نتیجه رسید که بر خلاف حکم ارسطو علت پدیده جاذبه میل باطنی برگشت به جایگاه اولیه نیست بلکه دلیل دیگری دارد که باید آنرا کشف کرد. با وجود اینکه نیوتون جاذبه را فرمول بندی کرد و علت آنرا اعمال نیرو از طرف زمین بر اجسام بیان داشت، اما اعتراف هم نمود که علت اعمال نیرو برایش راز آلود است و تا زنده است یک نابغه پا به عرصه وجود نخواهد گذاشت که معما را برایش حل نماید. ۲۵۰ سال طول کشید که آن نابغه نظریه نسبیت عام را تحویل بازار داد. انشتاین معتقد بود که هر جرمی فضای اطراف خودرا به یک چاله تبدیل می نماید و یک چاله دارای پستی و بلندی است و اگر یک قطعه سنگ از بلندی رها شود، خود بخود به سمت عمق به حرکت در خواهد آمد بدون این یک دست غیبی به نام نیرو در کار باشد.
البته یک باور علمی تا در قالب ریاضی در نیاید مثل یک باور دینی فلسفی و عرفانی بدون کاربرد باقی می ماند. لذا امتیاز دانشمندان بر حکیمان این است که حرف دل خویش را به زبان ریاضی بیان میکنند و کمتر به کلمه بازی علاقه دارند. اگر خداوند متعال در حقیقت پیامبرانی را برای هدایت بشر اعزام و ارسال نموده باشد، همین دانشمندان علوم تجربی اند که تاکنون تعدادی از قوانین طبیعت را کشف کرده اند و مخترعین بزرگی که در عمل کاربرد این قوانین را امکان پذیر نموده اند در جهت ارتقاء سطح زندگی دنیوی بشر. البته منهای اختراعات منفی از قبیل بمب اتم و سلاح های کشتار فردی و جمعی فیزیکی و بیو شیمیائی.
بعد از دیدن اولین عکس از نيوتن در کتاب شيمي دوم دبیرستان صفحه ی 15 شوقی در وجودم برای تحقیق در مورد ایشان در من به وجود آمد است و من تا امروز بیست کتاب درباره ی ایشان مطالعه کردم که باعث علاقه بیشتر به تحقیق درباره ی ایشان شد که میتوانم بگویم اینکه گرانش قبل از کشف توسط او توسط دانشمندانی چون ابن هیثم وابن سينا وغيره در ایران کشف شده بود شکی نیست اما نه آنطور کامل که توسط ایشان بیان شده فلامستید هم فقط داده های نجومی که در منجمی ودیدن ستارگان بدست آورده بود به او داد هرچند چون نمی خواست بگوید آنها رابرای چه میخواهد مشاجراتی پیش آمد و کمی با زور آن را گرفت ولی آنها اطلاعات نجومی بودند فقط درضمن در مورد هاوکینگ باید بگم کسی که خدا رو قبول نداره ومیگه خدا وجود نداره دروغگویی بیش نیست وبه حرفش اعتماد نیست خدا برای همین اعتقادات غلط و دروغ هایی که گفت فلجش کرد
والبته دکترا گفته بودن فقط تا دوسال زنده میمونه. واحتمالا همون خدایی که معلوم نیست وجود داره یا نه و شما ازش حرف میزنی حتی تا 30 40 سال بعد هم زنده نگهش داشت
البته داشتن یک سری اطلاعات درباره نیوتن بدنیست بدونیدکه که نیوتن آخرعمری اعتراف می کنه که درباره داستان سیب دروغ گفته به خاطراین که مردم آن زمان برایشان قدرت درک این مسئله بسیارنامفهوم واحمقانه به نظرمی رسیده ازخالی بندی های روزگارمتاسفانه این که درختی درغرب درموزه نگه داری میشه به نام درخت نیوتن -همان درختی که سیب به کله ی مبارک نیوتن برخوردکرد!!!!!!!!!!!
متاسفانه کسی دراین مورداطلاع چندانی ازقانون جاذبه ی زمین نداره که اولین کسی که قانون جاذبه ی زمین رادرجهان کشف کرددانشمندنامدارایرانی،ابوریحان بیرونی بوده است نه آقای خالی بندنیوتن-حالاتحقیق و مطالعه باخودتون!
البته بابت انتشاراین مقاله فیزیکی ازتون متشکرم
با سلام و تشکر از دیدگاه خوبتون، دوست عزیز آیا در این زمینه اطلاعاتی از منابع معتبر اگر در اختیار دارید ممنون میشویم همینجا در بخش دیدگاه ها برایمان ارسال کنید.
باسلام این منبع ازاینترنت است وخواندن آن خالی ازلطف نیست مقاله فوق العاده طولانی هست البته بایدتوضیح بدم که درباره دروغ نیوتن وکشف ابوریحان بیرونی دریکی ازسخنرانی سخنرانان معروف کشورشنیدم این مقاله چکیده ای ازاین وب سایت است البته ممنون میشم کاربران عزیزنظرات ومستندات خودشون رو به اشتراک بذارند-ممنون
آیا جاذبه را واقعا نیوتون کشف کرد؟
یکی از معروف ترین پیامبران دروغین نیوتن می باشد. کشف قانون جاذبه عمومی منسوب به نیوتن به اندازه اي در دنیای غرب مهم است که کیسینجر سیاستمدار، استاد تاریخ و از چهره های شاخص سیاست خارجی آمریکا در عصر معاصر کشف نیوتن را مبدأ تاریخ قرار داد و تاریخ جهان را به دو قسمت پيش از کشف نیوتن و پس از کشف نیوتن تقسیم کرده است. استفان هاوکینگ فیزیکدان و نظريه پرداز مشهور انگلیسی که هم اکنون كرسي نیوتن را در دانشگاه کمبریج به عهده دارد در کتابی به نام “تاريخچه زمان” می نویسد: نیوتن دانشمند معروف دانشگاه کمبریج دزدي بيش نبود است. او معلومات و اکتشافات خود را از دیگران سرقت مي نمود، اسحاق نیوتن با جان فلامستید بر سر ماجرای کشف قانون جاذبه کشمکش های زیادی داشت؛ حتی در دادگاهی که به علت شکایت فلامستید از نیوتن دائر شده بود، دادگاه به نفع فلامستید رأی دهد. این رأي موجب شد تا نیوتن کینه فلامستید را به دل بگیرد و با کمک آدموند هالی، دشمن سرسخت فلامستید در تمام منابع علمی نام فلامستید حذف شود. همچنین درگیری نیوتن با دانشمند آلمانی گانفرید لایپنیز بر سر کشف شاخه ای از ریاضیات به نام حساب ديفرانسيل و انتگرال سبب شد، که بار ديگر به دادگاه کشیده شود. در نهایت با اعمال نفوذ دوستان نیوتن، به نفع او رأی داده میشود.آنچه مسلم است این کشفیات نه از نیوتن و نه ازآن هيچ دانشمند غربی دیگری می باشد، چون این قوانین بارها در نوشته های دانشمندان اسلامی از جمله ابن سینا، ، امام فخررازی و هبةالله بغدادی بیان شده است.
برای مثال ابوریحان بیرونی که پایه های علم فیزیک نوین را بنا نهاد و یا زکریای رازی که پایه های علم شیمی نوین را بنا کرد و یا ابن سینا دانشمند بزرگ ایرانی که بسیاری از رازهای علوم پزشکی، فیزیک و علوم انسانی را برای جهانیان گشود. نیوتن جاذبه را به خاطر افتادن سیب بر روی سرش کشف کرد. این داستان را همیشه در مدرسه ها می شنیدیم که نیوتن عزیز زیر درخت سیب نشسته بوده و سیبی که در همان اثنا روی سرش می افتد او را به فکر می اندازد و نهایتا قانون جاذبه توسط او کشف می شود. اما واقعیت این است که خود نیوتن هیچگاه این داستان را مطرح نکرده است و این داستان چندین دهه پس از کشف قانون نیوتن و بعد از مرگ وی بر سر زبانها افتاد. شاید این داستان را باید بزرگترین دروغی که در مدرسه ها به ما گفته اند نام گذاشت.
دوست عزیز، وبسایتی که معرفی کرده بودید در اصل یک وبلاگ بود و یک وبلاگ بدون نویسنده مشخص و تایید شده نمیتواند منبع معتبری باشد. اما با این وجود همه ما میدانیم کشف جاذبه توسط یک سیب اتفاق نیافتاده و داستان افتادن سیب یک داستان نمادین است.
به هرحال، از اینکه سعی در هم افزایی اطلاعات عمومی داشتید از شما ممنونیم و بر اساس طرح جدید یک روز به اشتراک سوخت جت شما اضافه شد. موفق باشید
من کتاب تاریخچه زمان رو خوندم و در هیچ کجای اون اشاره ای به دزد بودن نیوتن نشده. اصولا جناب هاوکینگ شخصیتش با چنین سبک سخن گفتن کاملا متضادهست
بادرود و سپاس فراوان
عالی بود و انگیزه زیادی بهمون داد…
پایا و پویا باشید
بسیارامید بخش
واقعا تحت تاثیر قرار گرفتم مرسی
من که خوشم اومد..
ممنون
خوب اما من که یازده سالمه از کودکی آن قضیه ی سیب را میدانستم
اما آن برای کسانی بود که نمی دانستند
خلاصه بگم خوب بود
عالی بود. در بین همه ی مقاله ها بهترین بود
مطلب خیلی ضعیف بود. البته این رو به عنوان نظر ششخصی این حقیر در نظر بگیرید.