داشتن اعتماد به نفس بالا ساده است چون تنها به این سه ابزار نیاز دارید
سوزان جفرز معتقد است، راه های افزایش اعتماد به نفس قدرتی است که درون هر کسی وجود دارد. اعتماد به نفس، یعنی توانایی و علاقه برای خلق چیزهایی که شما در زندگی به آن احتیاج دارید. اما مشکل اینجاست که ما بیشتر وقتها این قدرت خود را فراموش میکنیم.
وقتی یاد بگیرید که چگونه زندگی را با احساس، جرات، اطمینان و اعتماد، کمال و لذت بپذیرید، راه حل همهی مشکلات به شما الهام خواهد شد و به سوی شما خواهد آمد.
1 » بهترین را تأیید کنید
تأیید مثبت، حالتی است که به شما میگوید:«همه چیز خوب است». همانطور که در مقالهی قدرت تلقین توضیح دادیم تکرار دائمی این تأییدها به شما کمک میکند، پیامهای منفی صدای پچپچ را از خود دور کنید و اعتماد به نفستان را ترمیم نمایید.
فقط مثبت حرف زدن، مثبت فکر کردن یا نوشتن افکار مثبت است که ما را از لحاظ جسمی،ذهنی و روحیه قویتر میسازد. حالا چه به آن جمله ایمان داشته باشیم یا نه آنها کودکی را که درون ماست آرام میکنند و سالم نکه میدارند.
این را بارها و بارها تکرار کنید، خلاصهی کلام این است:
«حتی اگر اوضاع بر وفق مراد ما نیست، اما باور دارم که خیر من در این چیزی است که دارد اتفاق میافتد. من از تمام آنها درس میگیرم و تکامل مییابم.
تکرار این باور در ذهن میتواند هنگام پیش آمدن مشکل احساس عجیبی از آرامش به شما بدهد:
« هر چیزی که در ذهن پیش بیاید، حتی اگر پولم را از دست بدهم یا مریض شوم، اوضاع را رو به راه میکنم».
با این باور شما میتوانید، هر مشکلی که در زندگی برایتان پیش بیاید به آسانی حل کنید.
به عبارت دیگر تأییدها مثل عمل کردن به این باور است
« انگار میشود».
اگر به مدت طولانی این طوری عمل کنید که انگار میشود…، ذهن شما این امکان را به وجود میآورد که هر کاری را بتوانید انجام دهید و در نهایت همانطور هم میشود. دائم به خود بگویید:
«من قدرتمند و دوست داشتنی هستم و در وجودم چیزی نیست که از آن بترسم»
سپس شاهد رشد اعتماد به نفس خود باشید.
وقتی بارها و بارها خود را تأیید کنید، کمکم متوجه صدای «من قوی»، در وجود خود میشوید. هر چه میگذرد این صدا رساتر میشود، در حالی که صدای« من ضعیف» روز به روز ضعیف و ضعیف و ضعیفتر میگردد. آن وقت خواهید دید که چه احساس آرامش خاطری پیدا میکنید.
آنقدر آزمایش را تکرار کنید تا بفهمید که در هر زمان، چه چیزهای مثبتی برای روحیهی شما مناسبتر است. سپس دور و بر خود را با این افکار مثبت پر کنید… روی میز تحریر خود، روی آینه خود… یا هر جایی که بتوانید به یاد بیاورید، بنویسید که شما واقعاً چقدر قدرتمند و دوست داشتنی هستید. صدای من قوی هستم را در درون خود بشنوید.
۲ » تصمیمهایی بگیرید که باخت نداشته باشد
من دوست ندارم شکست بخورم، من در کارها و تصمیمگیریها به استقبال فرصتهای مناسب میروم. من عقیده دارم، این فرصتها و انتخاب آنها برای من رشد و یادگیری به ارمغان میآوردند. من هر راهی که انتخاب کنم، پر از چیزهای خوب است.
هرگز نگران نباشید که تصمیم غلط ممکن است، شما را از چیزی محروم کند. محروم شدن از پول، دوستان، موقعیت اجتماعی، کسانی که عاشق آنها هستید یا چیزهای دیگر، « تصمیم صحیح» برای شما به ارمغان میآورد.
به یاد داشته باشید که اگر از اشتباههای خود درس بگیرید، دیگر اشتباهی نمیماند.
همیشه قبل از تصمیمگیری کارهایی هست که باید انجام دهید، باید اولویتهای خود را در نظر بگیرید، امکاناتی که دارید در نظر آورید، باید با دیگران صحبت کنید و مشورت نمایید، باید تا جایی که میشود نسبت به آن مسئله اطلاعات کافی به دست آورید.
وقتی همهی تکالیف خود را انجام دادید، دیگر به بصیرت خود اتکا کنید. به حس و خواست درونی خود توجه کنید، اگر به پند و نصیحت ناخودآگاه خود گوش کنید، حیرت زده میشوید.
فراموش نکنید تا زمانی که در مسیر یادگیری و رشد باشید، بازنده نمیشوید. اگر با چشم باز به مسائل نگاه کنید، با دیگران مشورت کنید، پرس و جو کنید و … بعد تصمیم بگیرید، مطمئن باشید که تصمیم درستی است.
اگر بعضی چیزها بر وفق مراد شما نبود، دیگران را سرزنش نکنید. سرزنش کردن عملی از روی ناتوانی است اگر همهی تصمیمهای خود را تصمیمهای درستی در نظر بگیرید، بسیار آسانتر خواهد بود که برای آنها احساس مسئولیت کنید.
هر تصمیمی که میگیرید، خود را متعهد به انجام آن کنید، ولی اگر گاهی دیدید که آن تصمیمی که گرفتهاید، به نفع شما نیست، تجدید نظر کنید و تصمیمتان را عوض کنید.
هرگز فراموش نکنید و دائم برای خود تکرار کنید:
هر اتفاقی که بیفتند و نتیجهی تصمیمهای من باشد من با آن کنار میآیم و رو به راهش میکنم؛ و یقیناً شما چنین میکنید.
پریشانی و نارضایتی، سرنخهایی هستند که به شما نشان میدهند، شما در راهی هستید که لازم است مسیر آن را تغییر دهید.
آیا تا به حال فکر کردهاید که پریشانی و نارضایتی هم میتوانند احساسهای مثبتی باشند؟ اگر این نارضایتی و پریشانی باعث شود که ما مسیر غلط را عوض کنیم، بله مثبت هستند.
[bs-quote quote=”تو دو انتخاب داری: می توانی فرار کنی و مخفی شوی و دنیا را به خاطر مشکلاتت سرزنش کنی، یا اینکه ایستادگی کنی و تصمیم بگیری که شخص مهمی باشی.” style=”default” align=”center” color=”#232323″ author_name=”سیدنی شلدون” author_job=”رماننویس معروف آمریکایی” author_avatar=”https://sookhtejet.com/wp-content/uploads/2019/11/سیدنی-شلدون.jpg”][/bs-quote]
۳ » رو به رو شدن با ترس
در انتهای محدودهی ترس هر کسی، ترس سادهای وجود دارد. ترس از اینکه نمیتواند لمس کند زندگی برایش چه به ارمغان میآورد.
برای اینکه رابطهی شما یا چیزی که از آن میترسید نزدیکتر شود و در نتیجه احساستان نسبت به آن تغییر کند، باید اعتماد به نفس خود را افزایش دهید و به خود بقبولانید که میتوانید آن مشکل را حل کنید. اعتماد به نفس شما با فعالیت داشتن افزایش مییابد. همین طور مقالههای زیادی را مانند موارد پایین در مورد اعمتاد به نفس در سایت آماده کردهایم که خواندن و استفاده کردن از آنها میتواند باعث معجزهای در اعتماد به نفستان شود:
- چطور یک اعتماد به نفس قوی برای موفقیت در زندگی بسازید؟
- بالاترین حد اعتماد به نفس تان را تجربه کنید (9 روش برای داشتن اعتماد به نفس شکست ناپذیر در هر شرایطی)
- چطور اعتماد به نفس تان را به كمك لباس هایتان تنظیم كنید؟
در حالی که با زحمت بر ترس غلبه میکنید و آن را کنار میزنید، متوجه نکتهی دیگری هم میشوید و آن توجه به میزان توانایی خود در انجام کارهاست. کارها و مشکلاتی که در زندگی بر سر راه شماست و شما توانایی انجام آنها را دارید.
افرادی که میترسند خطر کنند، همیشه با نوعی احساس درماندگی رو به رو هستند، این احساس درماندگی بیشتر از آن ترسی است که به خاطر آن خطر نمیکنند، رفته رفته چنان ترسی در زندگی این افراد رخنه میکند که برای انجام هر کاری فلج میشوند.
افکار خودتان را از نو بپرورانید، از ترسهای بیمورد خود، به عنوان چراغ سبزی برای حرکت به جلو تفسیر کنید، این کار فرصتی برای رشد و حرکت به جلو است.
از عهدهاش بر میآیم را همیشه تکرار کنید.
امام علی(عليه السلام) در گفتار حكيمانهای به نكتهی مهمى در مقابله با مشكلات اشاره كرده و مى فرمايند:
«هنگامى كه از چيزى (زياد) مى ترسى خود را در آن بیفکن، چرا كه سختى پرهيز از آن ،از آنچه مى ترسى بيشتر است»
(إِذَا هِبْتَ أَمْراً فَقَعْ فِيهِ، فَإِنَّ شِدَّةَ تَوَقِّيهِ أَعْظَمُ مِمَّا تَخَافُ مِنْهُ).
هر مشکلی که پیش بیاید و هر اتفاقی که بیفتد، من از عهدهی حل آن برمیآیم، پشت سر هم این جمله را پیش خود تکرار کنید تا وقتی که پی ببرید، واقعاً میتوانید از عهدهی حل هر مشکلی برآیید.
در همین زمینه بخوانید:
عالي بود
سلام
ممنونم از زحمتتون.
سبز باشید.
سلام.
سپاسگزارم از نظر ارزشمند شما.
پایدار باشید.
مرسی خوب بود
خوشحالم.
سپاسگزارم از شما.
عالی ، خوب البته الان باید انجامش بدم
عالی شما هستید.
سپاسگزارم از نظر ارزشمند شما.