با این تکنیکها، هر چالشی را در زندگی پشت سر بگذارید
و دیگر از هیچ چالشی فرار نکنید
همهی ما با چالشهای بزرگ و کوچکی در طول دوران زندگی خود مواجه میشویم و اکثر مردم در رویاروی با آنها دچار مشکل میشوند و آن را نمیپذیرند در حالی که وجود چالش در زمان حیاط ما یک اتفاق غیر قابل انکار است که باید آن را پذیرفت.
دیده شده که بیشتر انسانها از مشکلات فرار میکنند زیرا نمیخواهند مسائل را آن طور که هستند و به صورت واقعی ببینند و قبول کنند.
فرار کردن بدترین مدلی است که میتوان با چالشها برخورد کرد.
در واقع فرار کردن نه تنها مشکل را حل نمیکند بلکه باعث بزرگتر شدن آن میشود. ما در ادامه راهنماییهایی را به شما ارائه میدهیم که برای مقابله با مشکلهای روزمره میتواند مفید باشد. شما میتوانید از آنها درس گرفته و آنها را تمرین کنید.
» واکنش بیش از حد نشان ندهید!
واکنش بیش ازحد در برابر یک مشکل خاص باعث میشود تا قدرت تصمیم گیری شما به شدت کاهش پیدا کند، وقتی ما قادر به کنترل احساساتمان نباشیم تصمیماتی میگیریم که معمولاً بعداً از آنها پشیمان خواهیم شد، پس حتماً در صورت ناراحتی و عصبانیت زیاد تصمیم گیری را به تعویق بیاندازید تا یک مشکل جدید به مشکل فعلی اضافه نکنید!
» واقعیت لحظه را قبول کنید.
وقتی یک اتفاقی رخ میدهد که غیر قابل باور است و اصلاً انتظار آن را نداریم، اولین کاری که باید کنیم این است که آن را بپذیریم. اینکه یک اتفاق واقعی را باور نکنیم فقط باعث ضربه زدن بیشتر به ذهن ما میشود. اگر بتوانیم مشکل به وجود آمده را بپذیریم سریعتر به دنبال راه حل رفع مشکل یا تحمل آن خواهیم رفت.
کسانی که افسرده، گوشه گیر میشوند نتوانستهاند که مشکل به وجود آمده در زندگی را بپذیرند و با آن کنار بیایند، به همین دلیل هم مشکل توانسته است آنها را شکست دهد.
یک نکته که زیاد دیده میشود این است که بسیاری از مردم سعی دارند مشکل را حل کنند و وقتی موفق نمیشوند بیشتر احساس حقارت میکنند. یک اصل کلی را بدانید که:
خیلی از مشکلات را نمیتوان حل کرد و فقط باید آنها تحمل کرد تا عبور کنند.
اگر شما واقعیت رخ داده را بپذیرید، آرامتر میشوید و دوران سختی برای شما قابل تحمل است.
در این زمینه جالب است بدانید طبق تحقیقات انجام به عمل آمده مشخص شده که افراد سختی کمتری در مرگ عزیزان خود میکشند تا در یک ورشکستگی. دلیل هم خیلی ساده است، چون مردم مرگ را به عنوان یک واقعیت پذیرفتهاند اما گمان میکنند که شکست اقتصادی اصلاً نباید برایشان رخ دهد!
» دیگران را سرزنش نکنید.
بسیاری از مردم عادت دارند تا دیگران را عامل مشکل خود معرفی کنند، این راحتترین راه است تا مسئولیت را از گردن خود باز کنند و به خود آرامش بدهند. این کار چند مشکل جدید را برای شما ایجاد میکند.
اول اینکه وقتی شما خود را مقصر ندادید پس دلیلی نیز برای اصلاح خود ندارید و همین امر باعث جلوگیری از پیشرفت و ادامه اشتباهاتتان میشود.
مثلاً اگر امروز به خاطر مشکل مالی که پیدا کردهاید، برادرتان را مقصر میدانید، چند وقت بعد نیز احتمالاً پدرتان، و در مشکل بعدی نیز دوستتان را مقصر خواهید دانست. اما اگر شما خود را مقصر بدانید پس سعی میکنید در نوع تصمیم گیری خود بازنگری کنید و دیگر اشتباه نکنید.
در ضمن وقتی تقصیر را به گردن دیگران میاندازید درواقع به روابط خود با خانواده و دوستان نیز ضربه میزنید و اطرافیانتان را از دست میدهید. پس کسی را متهم نکنید، فقط مقصر خود شما هستید.
» بیش از حدتجزیه تحلیل نکنید! بیشتر چشم پوشی کنید.
وقتی یک اتفاق بدی می افتد سعی نکنید فوراً به موشکافی بپردازید، در اصطلاح هَمَش نزنید! وقتی این کار را کنید مدام مجبور به قضاوتهای اشتباه درباره افراد میشوید، بدون آنکه تفکراتتان واقعاً درست باشد.
سعی کنید مسیر چشم پوشی را در پیش بگیرید، بیش از حد فکر کردن باعث میشود به یک وسواس فکری دچار شوید و مدام تئوری توطئه برای خود بچینید.
مثـــال: وقتی یک زن و شوهر طلاق میگیرند خانواده هر طرف آنقدر وارد جزییات ریز میشوند و آنقدر به قضاوتهای غلط میپردازند که اصلاً متوجه نمیشوند مشکل اصلی کجا بوده. یک مشاور خانواده میگفت: ما تحقیقی انجام دادیم، دیدیم در ماه اول طلاق دو طرف از جزئیترین چیزها و بچهگانهترین اتفاقات استفاده میکردند تا طرف مقابل را مقصر جلوه دهند، اما وقتی 5 سال بعد از طلاق سراغ همان افراد میرفتیم متوجه شدیم که نظرشان عوض شده و بیشتر خود را مقصر طلاق میدانند.
» زندگی تغییر میکند، این را بپذیرید.
بسیاری از مردم تغییرات را دوست ندارند میخواهند در برابر آنها مقاومت کنند، باید گفت که گاهی باید تغییرات را پذیرفت، همیشه به این اصل اعتقاد داشته باشید که:
هیچ گاه زندگی یکسان نیست و مدام در حال تغییر است.
پس اگر مشکلی به وجود میآید که مثلاً مجبور میشوید خانه مورد علاقه خود را بفروشید، سعی کنید این را بخشی از تغییرات زندگی در نظر بگیرید و بدانید که احتمالاً باز هم فرصتهای خوب نصیب شما خواهد شد چون زندگی در حال تغییر است.
» زندگی خود را با دیگران مقایسه نکنید.
وقتی یک مشکل بزرگ به سراغ ما میآید ما فوراً زندگی دیگران را مثال میزنیم و میگوییم که چرا برای آنها چنین نمیشود، این یک کار نا امید کننده و نوعی آزار رساندن به خود است و هیچ دردی را نیز دوا نمیکند.
این را بدانید که شما بخشهای مشکل زندگی دیگران را هیچ وقت ندیدهاید و نمیبینید.
یک مثال جالب: امروز وقتی همه ما به بازی کریستیانو رونالدو و میزان درآمدش نگاه میکنیم فوراً حسرت زندگی او را میخوریم و میگویم چرا او مشکلی ندارد. در حالی که کمتر کسی از ما مطلع است که رونالدو آنقدر فقیر بوده که حتی پول تهیه کفش فوتبال را نداشته است و بدون کفش بازی میکرده. حالا با خودتان مقایسه کنید که آیا شما هم در دوران کودکی کفش نداشتهاید؟؟؟ پس همه در مقاطعی دچار مشکلاتی در زندگی میشوند اما گروهی از آدمها به شکایت، ناله و سرزنش کردن زمین و زمان روی میآورند و گروهی دیگر با انگیزه سعی میکنند که شرایط را تغییر دهند. شما جز کدام دسته هستید؟
در همین زمینه مقالات زیر را هم حتما بخوانید:
حیات درسته اینجا
سلام ممنونم از مطالب مفيدى كه گذاشتيد
مطالب آموزنده اى داريد ولى چيزى كه خيلى اوقات آدم رو آزار ميده ديدن غلط هاى نگارشى داخل متنهاتون هست، مثلا تو همين متن بالا همون پاراگراف اول : حياط؟!؟! حد اقل وقتى راجع به نحوه نگارش كلمه اى مطمئن نيستيد كلمه رو گوگل كنيد اگه وقت استفاده از فرهنگ لغت نداريد يا بديد متن رو قبل از انتشار يك نفر ديگه بخونه …. من مطالب سايت شما رو با علاقه زيادى ميخونم و به خيلى ها هم معرفيتون كردم ولى بايد بدونيد كه ادبيات بخش مهمى از كار شماست بنابر اين صِرف ترجمه كردن يا گردآورى مطالب آموزنده و انتشار اونها بدون قالب صحيح ادبى به كارتون ضرر ميزنه …
be nokte khobi eshare kardan
man chand mahi hast k ozv sabet sokhte jetam va kheili ham behem komak karde
toye in chand mah taghriban tamam maghalt montasher shode ro motalee kardam va hata kheili az maghalat ghadimitr ro
va toye chandin maghale in mored didam
hata toye yeki az maghalat ke neveshteye modiriat website neveshte bodanesh inghad ghalat emlayi o negareshi ziad bod k ghabel estefade nabod
va dar payan maghale kheili khobi bod agha morteza mamnonam