از کجا مطمئن شویم که یک برنده زاده شده ایم؟
کلید موفقیت زندگی چیست و چرا همه انسان ها به دنبال موفقیت هستند
همه ی انسان ها به دنبال موفقیت هستند، هر کس در هر زمینه ای به دنبال تلاش برای رسیدن به سر منزل مقصود خود است.
ممکن است انسانی موفقیت را در بعد مادی مسائل ببیند، خلاف این مسئله هم صادق است، یعنی ممکن است یک موفقیت به لحاظ مالی برای فرد ضرر داشته باشد اما او را از لحاظ معنوی و روحی موفق کند (مانند افرادی که در انجمن های خیریه عضو هستند)
موفقیت یک امر تعیینی است !
یعنی ما حد نصابی برای موفقیت ترسیم میکنیم. به این صورت که اگر به این حد نصاب رسیدیم موفق شدیم، و اگر به آن حد نصاب نرسیم هم ناموفق که فرض اشتباهی است…
همانطور که گفته شد در مقابل تفکر موفقیت، تفکر عدم موفقیت قرار دارد.
افرادی که به حد نصاب موفقیت نمیرسند همواره خود را شکست خورده میدانند، همواره خود و توانایی های خود را دست کم میگیرند، این افراد حتی در مواجهه با انسان های دیگر، آنها را هم دست کم میگیرند (خصوصا وقت استخدام افراد مورد نیاز خود)
اولین فردی که با این انسان های بدبین و ناموفق بین(!) در ارتباط هستند، همسر و فرزندان آنها هستند. شاید جمله ‘تـو نـمیتونـی…’ رو زیاد از پدر یا مادر یک بچه 5 ساله شنیده باشید.
بچه ای که شاید در انجام کار های ساده نیازی به کمک نداشته باشد، اما بازهم پدر و مادر برچسب ناتوانی در انجام کارها را به او میزنند.
چرا این افراد فرزند خود را در همه ی زمینه ها محتاج میبینند؟
چرا اجازه خودنمایی و بزرگی را به فرزند خود نمیدهند؟
بله،درست حدس زدید: او را دست کم میگیرند. اما چرا اینگونه است؟
پاسخ بسیار ساده است؛ چون آنها خود را دست کم میگیرند و این حس را به مرور زمان به فرزند خود منتقل میکنند، این ویژگی را به همسر خود منتقل میکنند، به اطرافیان و در نتیجه در تمام کار هایی که میکنند و در تمام فعالیت ها خود را دست کم میگیرند.
اما این فرض اشتباه است، در ادامه سعی میکنیم به شما یادآوری کنیم که
- واقعا خود واقعی شما کیست؟
- چه توانایی های دارید؟
- چرا نباید خود و دیگران را دست کم بگیرید؟
راه کار هایی عملی که قطعا در موفقیت شما تاثیر دارند ! با ما همراه باشید…
خب، شاید این سوال برای شما پیش بیاید : چرا باید این مقاله را بخوانید؟
شاید تا به حال پیش آمده که به یک اتومبیل گرانقیمت نگاه کردید و حسرت خوردید و با خودتان مکالمه ای داشتید “چی میشد اگر میتونستم…” و یا فرض کنید دوست قدیمی تان را میبینید که کارآفرین بنامی شده و در زندگی موفقیت های بزرگی بدست آورده و شما به خودتان میگویید “وای اگر منم همچین وضعیتی میتونستم داشته باشم…”
اگر تا به حال مکالماتی از جنس مکالمات فوق در شما شکل گرفته؛ این مقاله برای شماست، تا پس از خواندن آن دید کاملی نسبت به خودتان بدست آورید و بدانید شما واقعا برنده بدنیا آمده اید اما بعدا به مرور زمان با تربیت جامعه، خانواده، دوستان و … آنرا فراموش کرده اید.
آماده اید سفری به گذشته داشته باشید
و آنچه را که در بدو ورودتان به این دنیا به شما یاد داده اند را به خاطر بیاورید؟
همه ی ما قبل از تولد برنده بودیم
آیا میدانستید شما قبل از اینکه به دنیا بیاید هم برنده بودید؟
شاید عجیب به نظر بیاید اما واقعیت همین است، شما در مبارزه با میلیارد ها اسپرم پیروز شده و رشد و تکامل یافته و به این دنیا آمده اید.
بله، هر وقت از شکست های زندگی خسته شدید این نکته را با خود تکرار کنید که شما ذاتا برنده هستید.
این نکته به شما امید میدهد که باور های خود را ارتقا دهید، و به پیروزی باور داشته باشید نه به شکست و دست کم گرفتن خود !
وقتی از اولین و بزرگترین آزمون سربلند بیرون آمده باشید و در مسابقه به این بزرگی پیروز شده باشید؛ قطعا شما برنده هستید. انسان برای برنده بودن به این جهان آمده، توانایی های خود را بشناسید و آن ها را باور کنید و پرواز خود را به سمت موفقیت های ترسیم شده تسریع کنید.
آفتِ عدم پیش داوری
یکی از آفت هایی که انسان هایی که خود را دست کم میگیرند با آن مواجهند پیش داوری است.
شاید این جمله را شنیده باشید : ‘نه ! اون فرد به درد این کار نمیخوره…’ و یا ‘نه ! به درد اون کار نمیخورم…’
این جمله را در اکثر اوقات افرادی بیان میکنند که خود را دست کم میگیرند و به همین دلیل ترس از عدم موفقیت باعث میشود این فکر را راجع به دیگران هم بکنند! امتاسفانه در این شرایط، ترس بسیار قوی تر از منطق عمل میکند و باعث میشود یک فردی که شاید مناسب ترین فرد برای رساندن شما به موفقیت های ترسیم شده شما باشد از دست برود.
اما برای این گونه افراد باید این نکته را اشاره کرد که : «گاهی اوقات همون کسی که هیچکس تصورش رو نمیکنه؛ کاری رو میکنه که هیچ کس تصورش رو هم نمیکرده…»
آری… روی ویژگی های انسان های دیگر نباید پیش داوری و برچسب گذاری کنیم، زیرا از هیچ کس، هیچ چیز بعید نیست. نمونه ای از افرادی که میتوانند مثال خوبی برای این موضوع باشند را در ادامه مقاله به شما معرفی میکنیم :
توماس ادیسون
شاید اکثر ما داستان موفقیت های ادیسون را شنیده باشیم، اما اگر کسی قبل از اولین موفقیت ادیسون، آینده ای پر از موفقیت برای او میدید حتما دیوانه خطاب میشد.
ادیسون به دلیل کند ذهنی از مدرسه اخراج میشود و مادرش تربیت و آموزش او را به عهده میگیرد.
نقص دیگری که ادیسون داشت این بود که یکی از گوش هایش کَر بود و چیزی نمیشنید. اما همه ی این محدودیت ها مانع نشد که او دست از تلاش و مسیر خود بردارد و خود را دست کم بگیرد.
درباره ویژگی های خود پیش داوری نکرد، داشته های خود را دید و نه نداشته های خود را؛ و در نهایت به بزرگترین مخترع تاریخ تبدیل شد.
استیفن هاوکینگ
هاوکینگ یکی از برترین دانشمند در علم کیهان شناسی است که نظریه ها و تجربه های بی نظیری در علم کیهان شناسی و فیزیک نظری دارد و همه ی این موفقیت ها با وجود معلولیت جسمی که در اثر بیماری بوده بدست آورده است.
هاوکینگ در سن 21 سالگی متوجه بیماری خود که خواب ماهیچه ها یا ASL نام دارد، شد.
در اثر این بیماری او دچار معلولیت و فلج شد و حتی قدرت تکلم خود را از دست داد اما همه ی این مشکلات باعث نشد که او خود را دست کم بگیرد و دکترای خود را در سن 23 سالگی نگیرد و به دنبال موفقیت های بیشتر با وجود معلولیت نرود.
توصیه میکنیم کلیپ انگیزشی اختصاصی استفان هاوکینگ را دانلود کنید.
این ها نمونه ای از صدها مورد از افراد موفق و تاریخ ساز بودند که بدون توجه به محدودیت هایی که زندگی پیش پای آنها قرار داده بود به موفقیت های بزرگ رسیدند، اما چون معرفی بیشتر از این افراد از حوصله این مقاله خارج است، اگر نمونه های بیشتری میخواهید، این مقاله را بخوانید.
کشف ویژگی های مخفی خود
سعی کنید برخی ویژگی های خود را که به آنها تا الان اهمیت نداده اید، مهم بشمارید و برای تقویت آن تلاش کنید.
حتی اگر این ویژگی ها در نظرتان کوچک بیایند.
شاید شما مهندس خوبی نباشید اما شاید بتوانید یک نویسنده مفید و موفق بشوید.
افرادی که خود را دست کم میگیرند معمولا از ویژگی های مخفی خود بی اطلاعند اما همیشه جزییات و نکات ریز در موفقیت بسیار مهم است.
یکی از عوامل عدم موفقیت این افراد قطعا عدم توجه به جزییات است.
اگر ویژگی های خود را کافی نمیدانید، به تحصیل علم و افزودن بر دانش خود بپردازید. مسلما با فراگیری یک علم و دانش جدید، زمینه های بیشتری برای موفقیت برای شما ایجاد میشود.
صبر
همیشه در همه ی زمینه های زندگی صبر داشته باشید، موفقیت یک شبه حاصل نمیشود.
به قول نویسنده معروف، داستایوفسکی : «حتی اگر باغبان باغ خود را هم غرقِ در آب کند، بذرها زودتر از موعد مقرر سر از خاک بیرون نخواهند آورد و رشد نخواهند کرد.»
دل سرد نشوید و خود را دست کم نگیرید، به ویژگی های خود اطمینان کنید و کارها رو جلو ببرید.
برای رسیدن به قله کوه باید از سربالایی ها و خطرات کوه نوردی آگاه باشید و از زخم هایی که در این راه برمیدارید نهراسید، شاید راه زیاد،سخت و ناهموار باشد اما عشق و صبر شما حتما موفقتان میکند.
پس تا میتوانید استقامت به خرج داده و از هیچ چیز این دنیا نهراسید زیرا
شما از همه چیز و همه کس قدرتمند تر هستید.
(مدام این جمله تلقینی را با خودتان تکرار کنید)
عوامل بسیاری در موفقیت دخیل هستند و ما در این مقاله سعی کردیم درباره یکی از آفت ها و موانع موفقیت با شما سخن بگوییم. هیچگاه ویژگی ها و توانایی های خود را دست کم نگیرید، به دیگران اعتماد کنید و با همکاری و تلاش زیاد خود را به حد نصاب شخصیتان برای موفقیت برسانید.
یادتان باشد،
شما ذاتا برنده هستید
در همین زمینه، نوشته های زیر را حتما بخوانید :
مطالبتون همیشه مفید بوده
نکات بسیار جالبی داشت که میشد کلی درس ازشون گرفت
چقدر این مقاله تون درست و به جا بود ممنون