چگونه در شرایط سخت اقتصادی پس انداز کنیم؟
در هر شرایطی با این ۹ قدم به درستی پس انداز کنید
موفقیت حقیقی زمانی حاصل میشود که وقایع با گذشت زمان و یکی پس از دیگری به وقوع بپیوندد. چرا که از قدیمالایام گفتهاند یک شبه نتوان ره صد ساله پیمود.
چنانچه میخواهید از موفقیت آیندهی خود مطمئن باشید باید بیشتر نقشههایتان برای آینده با برنامهریزی باشد.
این امر در افراد مختلف متفاوت بوده و به وضوح مشاهده میشود که رخدادهای زندگی رابطهی مستقیمی با برنامهریزیهای افراد مختلف دارد. البته انجام این کار آنقدرها هم که به نظر میرسد ساده نیست؛ چرا که در جامعهی امروز افکار اکثر مردم حول محور خودخواهی و سود جوییهای شخصی میچرخد و اکثراً «بهترینها مال من است» را در سر دارند.
افرادی که بینش رضایت بخشی از رخدادهای آینده را ندارند اغلب خود را درگیر و اسیر مشکلات مختلف زندگی میدانند. آنها به مسائل منفی زندگی میاندیشند و از کاه کوه ساخته، مرتب متذکر مصایب خویش میشوند.
مدام در فکر بدهیها، اختلافات خانوادگی، بیماریهای جسمی و روانی و بالاخره عدم موفقیت در برقراری ارتباط جمعی با افراد هستند و بیشتر از این مسائل گلهمندند.
یک فرد نیک اندیش و عاقل به جای آنکه بدون هیچ برنامهریزی و حساب و کتابی بیرویه خرج کند و تمامی درآمد خود را صرف هزینههای غیرضروری زندگی سازد، همیشه مقداری از درآمدش را به پس انداز و سرمایهگذاری و برای روز مبادا اختصاص میدهد.
برای اینکه بتوانید ثروتمند شویید اولین کاری که باید بکنید این است که نگرش خود را نسبت به مسائل مالی تغییر دهید.
حتی یک لحظه هم به این موضوع فکر نکنید که زمانی که ثروتمند شدهاید، تغییر نگرش خواهید داد.
ـــــ سید محمود هاشمی ــــ
این افکار دور اندیشانه باید جزو یکی از ارکان اصلی و حیاتی زندگی هر فرد باشد. اگر انسان اصل دانهی میوه را بخورد دیگر برای فردایش بار و محصولی نخواهد داشت و اگر اصل سرمایه خورده شود برای فردا سرمایهای نخواهد ماند.
کلید موفقیت آینده بستگی به آن دارد که انسان چه مقدار از سرمایهاش را صرف خرج و مخارج امروزش کند و چه مقدار از آن را برای زندگی آیندهاش پس انداز کند یا سرمایهگذاری کند. (ما در این مقاله رازهای بزرگترین سرمایهگذار دنیا یعنی وارن بافت را توضیح دادیم که خواندنش خالی از لطف نیست)
رضایت خاطر فرد زمانی بیشتر میشود که پول و سرمایهاش را صرف سرمایهگذاریهای سودمند کند.
مهندس مهدی چقازردی و محیا همت پور در کتاب پس انداز و سرمایهگذاری به سبک ایرانی توضیحات مفیدی در مورد پس انداز میدهند. در بخشی از این کتاب آمده:
«پس انداز درآمد خرج نشده یا مصرف معوق است، یعنی میزانی از درآمد است که ما آن را خرج نمیکنیم یا اموالی که برای مصرف بعد از این کنار میگذاریم، پس میتوان چنین نتیجه گرفت که پس انداز فقط نقدی نیست؛ به این معنا که هر نوع صرفه جویی ما در هزینهها هم میتواند پس انداز باشد و چه بسا این نوع پس انداز بتواند گرههای بیشتری از زندگی ما باز کند».
اما اصولی اساسی پسانداز چه هستند که ما میخواهیم در پایین به صورتی بسیار ساده و به دور از گزافهگویی هر مرحله را در چند جمله توضیح دهیم:
9 روش پس انداز در شرایط سخت
قدم اول: یادداشت کردن
هر بار که خرج میکنید آن را یادداشت کنید حتی اگر هزینهای را با چک و کارت اعتباری میپردازید با یادداشت کردن ارقام در آخر ماه به کسر پول دچار نمیشوید. این اولین مرحلهی کار است چون اگر ندانید پولتان را در چه چیزهایی صرف میکنید هرگز نمیتوانید پسانداز درستی داشته باشید.
2 » پاداشها را نادیده بگیرید
حتیالامکان پاداش آخر سال و پولهایی از این قبیل را در حسابی جداگانه پس انداز کنید و نادیده بگیرید.
در ضمن اگر فکر میکنید میتوانید حقوقتان را افزایش دهید میتوانید این مقاله را بخوانید تا بهترین راهکارها را برای درخواست افزایش حقوق از رئیستان داشته باشید.
3 » یک حساب پس انداز ویژه داشته باشید
هر ماه پولی ولو اندک پس انداز کنید. چه بسا برای انجام برنامههایی یا هزینههایی اضافی به آن احتیاج پیدا کنید. در زندگی مطمئناً پیشآمدهای غیرمنتظرهای وجود دارد. این احتمال را که ممکن است هزینهای پیش بینی نشدهای داشته باشید در نظر بگیرید.
4 » حسابوکتاب کار را داشته باشید
هر ماه رقم ثابتی از حقوقتان را در حساب پس اندازتان بریزید.
5 » هزینههای احتمالی را پیشبینی کنید
دیر یا زود مجبور میشوید که تلویزیون، ماشین لباسشویی و … را تعمیر یا عوض کنید. بهتر این است که به هنگام پایان یافتن اقساط، اجناسی را که در طی سال خریدهاید، باز هم به میزان قسط پرداختی، ماهانه از حقوقتان برداشته و در حساب پس انداز ذخیره کنید.
6 » مساعده نگیرید
غالباً برای خرید اجناس ضروری مثل خودرو، گرفتن وام و مساعده اجباری است. اما گرفتن کمک و مساعده برای رفتن به مسافرت یا ولخرجی بیشتر کاری غیر منطقی و نادرست است و خیلی زود شما را زیر بار قرض له میکند.
7 » خرید قسطی، محتاطانه
پیش از اینکه قسطی خرید کنید با محاسبهای ساده قیمت اصلی و قیمت تمام شده با قسط را مقایسه کنید و ببینید آیا به صرفه است و توان پرداخت اقساط را دارید.
در ضمن در مقالهی هشت عادت واقعی ثروتمندانمیتوانید چیزهای مفیدی در مورد پول یاد بگیرید که شاید یکی از آنها زندگیتان را تغییر دهد.
8 » برای هزینههای جاری زندگی، پیش بینی رقمی را کرده و از آن عدول نکنید
این رقم را به چهار تقسیم کرده و خود را مجبور کنید که بیش از آن خرج نکنید. به خصوص اگر درآمد محدودی دارید از این مبلغ هفتگی بیشتر خرج نکنید. یکی دو بار سختی کشیدن در طی هفته بهتر از پایان رساندن ماه با اضطراب و نگرانی است. اگر بتوانید خرج هفتگی را در یک روز ثابتی از بانک بگیرید (مثلاً شنبهها) به طور محدودتری خرج میکنید.
9 » صرفه جویی را اشتباه نکنید
اگر با مشکلی مواجه هستید هرگز با نپرداختن حق بیمه و خانه صرفه جویی نکنید چه بسا در اثر یک اتفاق ساده و یا دزدی و آتش سوزی خسارات جبران ناپذیری متحمل میشوید و این صرفه جویی بسیار گران تمام میشود.
سعی کنید روحیهی پس انداز را در خود پرورش دهید. لذت خرج کردن هیچگاه پایانی برای افراد ندارد. اما با پس انداز کردن آیندهی خود و خانوادهی خود را تضمین کنید ولی در پس انداز کردن افراط نکنید.
زیرا در صورتی که فشار وارده بر شما افزایش یابد ممکن است تمام درآمد خود و پس انداز خود را یک شبه از بین ببرید. بنابراین از مقدار کم شروع کرده و به مرور زمان آن را افزایش دهید.خواهید دید که در پایان شما هم پس انداز بسیار زیادی را خواهید داشت.
[bs-quote quote=”صرفهجویی شامل همه فضایل است.” style=”default” align=”center” color=”#4c4c4c” author_name=”سیسرو” author_job=”خطیب، سیاستمدار و فیلسوف معروف رومی” author_avatar=”https://sookhtejet.com/wp-content/uploads/2019/12/سیسرو.jpg”][/bs-quote]
در همین زمینه بخوانید:
بیشتر مقالات سایت کار آمد و خلاصه است ممنون از زحماتتون ❤
سپاسگزارم از شما.
پایدار باشید.
عالی شما هستید.
سپاسگزارم از نظر ارزشمند شما.
خیلی عالی بود ممنونم