15 ایده کارآفرینی در روستا + معرفی مشاغل پردرآمد و پولساز
آیا به فکر کارآفرینی در روستا ، یا راه اندازی کسب و کار در روستا با سرمایه کم هستید؟ در این مقاله از سوخت جت ما به جای شما گشتیم و 12 مورد از مشاغل روستایی پردرامد را برای شما عزیزان جمع آوری کردیم.
این روزها تجارت، تنها به شهرهای بزرگ محدود نمیشود، بلکه در شهرهای کوچک و روستاها کسب و کار و تجارتهای موفق رونق گرفته است. کسب و کار در روستا شاید راحتتر از از شهر هم باشد. اگر شما در روستا ساکن هستید نیازی نیست برای اجرای ایدههای خلاقانهی خود مسافتی طولانی را طی کرده و از محل زندگی خود دور شوید و همه چیز را از صفر در شهر آغاز کنید.
میتوانید با هزینهی کمتر ایدههای خود را در روستا اجرا کنید و به درآمد برسید و همچنین با انجام این کار به اقتصاد، توسعه و پیشرفت روستای خود کمک بسیاری خواهید کرد.
[bs-quote quote=”برای موفق شدن،باید قلب خود را در کسب و کارت و کسب و کار خود را در قلبت داشته باشی” style=”default” align=”center” author_name=”توماس واتسون” author_job=”کارآفرین و بیزینسمن آمریکایی” author_avatar=”https://sookhtejet.com/wp-content/uploads/2019/10/توماس-واتسون.jpg” author_link=”https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AA%D9%88%D9%85%D8%A7%D8%B3_%D9%88%D8%A7%D8%AA%D8%B3%D9%88%D9%86″][/bs-quote]
مشاغل روستایی پردرامد
1 » فروشگاه موبایل و لوازم جانبی
این روزها تلفنهای همراه در همه جا پیدا میشود و کمتر کسی است که با موبایل و لوازم جانبی آن بیگانه باشد.شما میتوانید در روستای خود فروشگاه موبایل و لوازم جانبی تأسیس کنید. با این کار در هزینه رفت و آمد روستاییان نیز تأثیر مثبت بگذارید.
میتوانید تعمیرات تخصصی موبایل انجام داده، میتوانید با تبلیغات به سایر روستاها خدمات ارائه دهید چه در زمینه خرید و فروش و چه در زمینه تعمیرات موبایل. اینگونه به توسعه ارتباطات روستا نیز کمک خواهید کرد. وقتی سرمایه لازم را برای این کسب و کار فراهم گردید به سود بسیار بالایی خواهید رسید.
2 » فروشگاه پوشاک
لباس مناسب یکی از ضروریات اساسی انسان است.بنابراین در هر جایی به عنوان یکی از بهترین تجارتها با سود بالا در نظر گرفته میشود. سعی کنید لباسهایی که برای فروش تهیه میکنید کیفیت لباسهای شهری را داشته باشد، تا مشتریان خود را از دست ندهید.
همچنین لباسهای محلی روستا نیز، برای مسافران و توریستهای خارجی بسیار جذاب است. شما میتوانید یک تولیدی راهاندازی کنید و به صورت تخصصی لباس محلی عرضه کرده و به فروش برسانید. همکاری بانوان و خیاطان روستایی در این راه میتواند بسیار کمک کننده باشد.
حتما بخوانید: چرا برای شروع کارآفرینی به سرمایه نیاز ندارید ؟ (و هرآنچه راجع به سرمایه شنیدید افسانه است)
3 » کلاسهای توسعه مهارت
این کلاسها در شهرهای کوچک و بزرگ وجود دارد. اما در روستاها بسیار اندک هستند. دختران و پسران روستایی و یا حتی مادران و پدران، هم از روی علاقه و هم برای افزایش مهارت و یادگیری حرفهای تازه،به کلاسهای مهارتی نیاز دارند.
این کلاسها شامل صنایع دستی،شیرینی پزی،ترشیجات،مکانیک،آرایشگری و هزاران ایدهی دیگر است. هر روستا نیاز خاص خودش را دارد. باید تحقیق کنید که روستای شما بیشتر در چه زمینهای نیازمند برگزاری کلاس است.
4 » کافی نت
متأسفانه بیشتر روستاهای کشور یا به اینترنت دسترسی ندارند و یا سرعت اینترنت آنقدر پایین است که با نبود آن هیچ تفاوتی ندارد.
جوانان روستا برای انجام کوچکترین کارهای اینترنتی خود نیازمند مراجعه به شهر هستند. اما شما میتوانید این مشکل را برای آنها حل سازید و همچنین خودتان به درآمد بالایی برسید. شما میتوانید این کار با یک کامپیوتر و یک پرینتر آغاز کنید و به مرور زمان کسب و کارتان رونق خواهد گرفت.
[bs-quote quote=”ناراضیترین مشتریان شما،بزرگترین منبع یادگیری هستند” style=”default” align=”center” color=”#474747″ author_name=”بیل گیتس”][/bs-quote]5 » گیم نت
بازیهای کامپیوتری و گیمنتها در شهرها به راحتی در دسترس هستند. اما برای نوجوانان و جوانان روستایی و کسانی که عاشق بازیهای کامپیوتری هستند رفتن به شهر و برگشتن سخت است. به علاوه هزینههای گیمنت شاید برای برخی قابل پرداخت نباشد.
شما میتوانید این کسب و کار را در روستای خودتان راهاندازی کنید و با قیمتپایینتر باعث جذب بسیاری از علاقهمندان به بازیهای کامپیوتری خواهید شد.شما میتوانید با یک یا دو دستگاه این کار را آغاز کرده و در مراحل اول، هزینههای به دست آمده را صرف توسعه کار خود کنید. به مرور زمان درآمد بسیاری خواهید داشت و باعث خوشحالی نوجوانان روستای خود خواهید شد.
6 » تأسیس فست فود
صنعت غذا در هر جایی که شروع شود پایانی جز پیشرفت نخواهد داشت.در روستاها همیشه غذاهای محلی وجود دارد. اما شاید نسلهای جدیدتر تمایلاتشان به این نوع غذاها به مرور کمرنگ شده باشد.
شما میتوانید با طی کردن چند مرحله کار اداری و گرفتن مجوز از وزارت بهداشت این کار را ابتدا در خانه آغاز کرده و به مرور با سود حاصله مکانی مناسب را برای کار خود راهاندازی کنید.
همچنین میتوانید برای اهالی روستا پیک رایگان گذاشته و ساندویچهای خوشمزهتان را به درب منازل ببرید و درآمد خوبی داشته باشید.
حتما بخوانید: 9 ایده پولساز صنعت غذا که اگر در ایران اجرا کنید میلیاردر خواهید شد !
7 » تولید و پخش گیاهان دارویی
این روزها توجه به گیاهان دارویی دو چندان شده است و خواهان بسیاری را دارد. محیط طبیعی بهترین بستر برای تولید، تکثیر و پرورش گیاهان دارویی است همین سبب شده تا تولید و پخش گیاهان دارویی جزو مشاغل روستایی پردرامد باشد.
با کسب اطلاعات لازم در این خصوص شما میتوانید یکی از تولید کنندگان گیاهان دارویی باشید. علاوه بر این، با شناسایی محیط اطراف اقدام به جمعآوری گیاهان دارویی نادر کرده و با فروش آنها ضمن تأمین نیاز بازار به درآمد برسید.
8 » پرورش قارچ
از جمله مشاغل پر سود با هزینه کم پرورش قارچ است.برای پرورش قارچ به یک سالن نیاز است که اندازه آن بسته به میزان تولید قارچ متفاوت است،علاوه بر فضایی برای پرورش، نیاز به اقداماتی از جمله عایق کاری سالن برای جلوگیری از اتلاف گرما و سرما، قفسهبندی و …لازم است.
حدود دو ماه برای پرورش قارچ، زمان لازم است که این زمان ممکن است یک هفته کمتر یا بیشتر باشد. با مطالعه و یادگیری فوت و فن این کار میتوانید قارچ خود پرورش داده و آن را به شهر و روستاهای دور و نزدیک ارسال کنید و در مراحل پیشرفت کار میتوانید قارچ خود را به کشورهای دیگر صادر کنید.
حتما بخوانید: شغلهایی در ایران که با سرمایه خیلی کم هم میتوانید راهاندازی کنید
9 » آژانس درون شهری و برون شهر
رفت و آمد به شهر و یا گاهی به روستاهای دورتر همیشه یک دغدغه برای اهالی روستا بوده است. اگر شما یک وسیله نقلیه دارید میتوانید این کار را انجام دهید.حتی میتوانید به افرادی که در روستا اتومبیل دارند اما از آن زیاد استفاده نمیکنند پیشنهاد همکاری دهید.
با این کار تعداد اتومبیلها افزایش مییابد و شما میتوانید مردم روستا را به راحتی به شهرها و روستاهای دور و نزدیک ببرید و آسایش آنان را فراهم کنید.شما توانستید کسب و کار در روستا با سرمایه کم ایجاد کنید که مهم ترین و با ارزش ترین بخش ماجرا نیز همین می باشد.
10 » اقامتگاه بومگردی
اگر صاحب یک زمین و یا یک کلبه بلااستفاده هستید و یا حتی در خانهی روستایی خود مکانی مناسب را دارید؛ باید بگویم که بسیار خوش شانس هستید. امروزه زندگی ماشینی مردم را در روزهای تعطیل از شهرها دور میکند و آنها به دنبال یافتن جایی برای استراحت هستند.
روستای شما و کلبهی شما و یا خانهی روستایی شما میتواند پذیرای میهمانان از سرتاسر کشور باشید. با اجاره دادن مکان مورد نظر خود سود خوبی را به دست خواهید آورید. اگر این کسب و کار را پیگیرانه ادامه دهید به موفقیتهای بسیار چشمگیری دست خواهید یافت. داشتن خلاقیت چاشنی اصلی موفقیت در این کار است.
11 » طراحی و فروش لباس محلی
در حال حاضر کسانی که در جوامع کوچک تری زندگی میکنند مایل به ادامه دادن سبک سنتی خود در لباس پوشیدن هستند. پس اگر بتوانید لباس هایی متناسب با سلیقه این افراد حاضر کنید علاوه بر کارآفرینی در روستا میتوانید سود زیادی نیز کسب کنید.
برای این کار لزومی ندارد حتما تولید کننده باشید یا حتی آشنا به دوخت و دوز باشید ، میتوانید با یکی دو تا از افراد بومی که کار خیاطی انجام میدهند صحبت کنید و بگویید که ایده ای پولساز برای کارآفرینی در روستا در نظر دارید و خوشحال میشوید که به شما در این مسیر کمک کنند.پس از شروع کار میبینید که گردشگران استقبال خوبی از لباس های محلی میکنند مخصوصا اگر در سایز بچه گانه هم فعالیت کرده باشید
12 » ساخت و ساز در روستا
اگر به دنبال کارآفرینی در روستا و کسب درآمدی فوق العاده هستید، از این گزینه به سادگی رد نشوید.
کشاورزان و زمین داران ممکن است مهارت های کافی برای ساختن ساختمان ها (انبار،مرغدانی و …) را نداشته باشند.
حال اگر شما در ساخت و ساز اطلاعات کافی دارید و به این شغل علاقه مند هستید میتوانید در ابتدا پیشنهاد کار بدهید و پس از کسب درآمد شرکت ساخت و ساز خود را راه بیندازید تا بتوانید این خلا ایجاد شده را پر کنید و به عنوان یک کارآفرین نیز شناخته شوید.
13 » فروش عسل طبیعی از طریق اینترنت
به جرات میتوان گفت تنها ماده شیرین ، خوشمزه و کم ضرر در دنیا عسل میباشد که دارای خواص زیبایی و دارویی بسیاری میباشد. حالاگر به فکر کارآفرینی در روستای خود با سرمایه کم هستید از این فرصت استفاده کنید تا درآمد خوبی کسب کنید ، برای این که بتوانید زودتر فروش محصولتان را آغاز کنید ، مقاله زیر را از دست ندهید.
14 » پرورش دام و طیور
اگر به فکر راه اندازی کسب و کار در روستایتان هستید میتوانید به پرورش دام و طیور بپردازید تا پس از مدتی کوتاه درآمدی فوق العاده داشته باشید. برای این که موانع این راه را بهتر بشناسید تا بتوانید سریع تر نتیجه بگیرید ، حتما در مقاله زیر قست پرورش طیور را مطالعه کنید.
15 » اجاره ظروف برای مجالس جشن و عروسی
هر مجلسی که برگزار میشود بهانه ای برای جمع شدن دوباره افراد کنار همدیگر می باشد. اما آماده سازی و تدارک دیدن هر کدام از این مجلس ها کار سخت و طاقت فرسایی است، از فراهم کردن و تدارک غذا بگیرید تا افرادی که قصد دعوت آن ها را دارید.
وقتی همه این مراحل طی شد شما نیاز به ظروف مناسبی برای پذیرایی دارید ، و مسلما در خانه هر فردی تعداد مشخصی ظرف و ظروف موجود است ، پس شما میتوانید با اجاره ظرف و ظروف خود به دیگران این مشکل را حل کنید و کسب و کار پرسودی در روستای خود راه اندازی کنید.
جسارت شروع کردن را به خودتان بدهید. با هر امکاناتی که در اختیار دارید با کمی اندیشیدن ایدههای بسیار خاصی به ذهنتان میرسد. با کمی کاوش در محیط اطرافتان کمبودهای آن را خواهید دید و بدون شک ایدههای رهایی از آن کمبود هم به ذهنتان خواهد رسید.
در این مقاله 15 ایده برای راه اندازی کسب و کار در روستا با سرمایه کم مطرح شد و این را فراموش نکنید که نکات ذکر شده همگی قابلیت اجرا را دارند. شاید صرفاً جهت ایده ذکر شد ولی اگر کسی به دنبال تغییر مسیر زندگی خود باشد هنگامی که شروع کند و یک قدم بردارد، خواهد توانست ایده خالی را به یک تجارت پرسود تبدیل کند.
در همین زمینه بخوانید:
- اگر میخواهید سرمایهگذاری را شروع کنید بهتر است این اصول اولیه را باید بلد باشید
- شغلهایی در ایران که با سرمایه خیلی کم هم میتوانید راهاندازی کنید
- شخصیت کارآفرینی شما چگونه است و شناخت آن چقدر مهم است؟
- چطور هم درس بخوانیم و هم کارآفرینی کنیم؟
با عرض پوزش، خیلی از این هایی که گفتید واقعا به درد روستا نمیخوره. مخصوصا اگر دور افتاده باشن و جمعیتشان کم باشه. بسته بندی حبوبات و دستگاه قند خورد کنی و بسته بندی ادویه و نگهداری از مرغ تخم گزار و خط تولید میوه خشک و پرواربندی گوسفند و پرورش بوقلمون و گوجه فرنگی خشک و خط تولید اسکاچ و لیوان یکبار مصرف و تولیدی های کوچک لباس زیر و جوراب این کارها به درد روستا میخوره که از طریق شبکه های مجازی بازاریابی کنن و با قیمت کمتر بفروشن و ارسال کنن به شهرهای اطراف.
خدایی تولید لباس محلی و فست فود و گیم نت اینها پولساز نمیتونه باشه. تجهیزات و راه اندازی این کارها کلی هزینه میبره و آخرش مشتری هم نداشته باشه، ضرر
سلام من کاسب دوره گردم دیروز رفتم یه دهات کاسبی هوا گرم بود یدفعه یه بنده خدا که جای مادرم بود اومد پیشم برام یه لیوان شربت آورد ویه دوسه تیکه جنس ازم خرید وپولشو داد وقتی میخاست از پیشم بره بهم گفت این جنایی که ازت گرفتم توی خونمون اصلا نیازی بهشون ندارم فقط وقتی دیدم توی این گرما اومدی توی دهات ما بهر امیدی منم یه حسی بهم دست داد که یه دشتی بهت بدم .دست این مادر درد نکن.ومطما باشید اگه خداوند بخواد شما برو سر کوه مغازه بزن هر چی روایت باش خداوند یزرگ حواله میکن.فقط به نظر من کاسب اولا باید حلال خور باش وحق کسی رو ضایع نکن دوما مهمترین چیز این که چشم کاسب باید پاک باش من خودم از صبح تا شب با 100 تا خانوم که جای خواهرای من هستن سرو کار دارم وقتی چشمت پاک باش ناموس مردم هم با خیال راحت میاد پیشت خرید میکن وروزی تم بیشتر میشه.
با سلام و عرض ادب، بنده هم در روستا وهم در شهر سکونت دارم ،خراسان رضوی،خواستم بگم بنظرتون چه آیدی درپیش بگیرم وبا اندک سرمایه البته نا گفته نماند ۷۰۰الی ۸۰۰میلیون سرمایه،باتشکرفراوان
سلام من روستا را خیلی دوست دارم بعد 25سال زندگی شهر نشینی واسترس خسته شده ام مخام برگردم روستافقط امکانات برای روستاها بدین
سلام من یک پیکان وانت دارم برای کار چه چیزی را پیشنهاد می کنید
سلام ما دارای یو روستا بصورت خصوصی هستیم زمینی هایی به مقدار فراوان ایده کار شما برای من چیه یکار بزرگ و پرسود ممنون
سلام. من در روستایی در نزدیکی شیراز زندگی میکنم. روستا حالت سنتی نداره (کوچه ها آسفالت، خانه ها مدرن و..) جاذبه گردشگری هم نداره. ولی من به ایجاد اقامتگاه بوم گردی خیلی علاقه دارم. به زبان انگلیسی کاملا مسلطم و تا حدودی با زبان عربی و کره ای آشنایی دارم. به نظرتون با چنین شرایطی راه اندازی اقامتگاه کار درستی هست؟
سلام
دوستان ی ایده های میدید که اصن یا خودتون روستای نیستید یا چیزی زدین دست مریزا به ساقیتون
خدا خیرتون بده این درامدهای ک شما میگید به ماهی یک میلیونم نمیرسه که فقط پول دو تا شلواره اخه تو ی پستی خوندم ارایشگری در روستا نوشته بود ماهی ۸ میلیون
روستای ما ۴۰۰ نفر جمعیت داره مثلا ۲۰۰ نفر رو مرد فرض کنیم که از اینها ۱۰۰ نفرشون بیان ارایشگاه که بغیر جونها کسی نمیاد این ۱۰۰ نفر هم اغراق کردم
اگ از هر نفر ۱۵۰۰ هزار تومان بگیری میشه ماهی یک و ۵۰۰ بدون کم کردن هزینه دیگه بقیش کجا رفت تازه اگه نسیه هم نشه☺
ایده هایی که روستا را به محیط شهری تبدیل کند نه تنها مفید برای روستا نیست بلکه فقط برای مصر هم هست مانند ایجاد فست فود و گیم نت و کافی نت….شما باید پرورش و تولیدات روستایی را تقویت و کارهای خانگی را راه اندازی کنید
با سلام و خسته نباشید…بنده در روستایی زندگی میکنم که(مغازه سوپر مارکتی،آرایشگاه،نوایی،عطاری،تعمیرگاه مکانیکی،میوه فروشی،قصابی،قهوه فروشی،خیاطی،ابزار فروشی،پلاستیک فروشی)…با جمعیت ۱۵هزار نفر و در فصل تابستان درامد اصلی روستا محصول خرما است وفصل زمستان بیکاری بیداد میکند…بنده مانده ام چه مغازه ای در روستا بزنم که درامد خوبی داشته باشد…
سلام خسته نباشید روستای ما با ۵هزار نفر جمعیت ۲سالی شهر شده و من و همسرم هر دو لیسانس داریم و من بعد ۸سال کار امسال بیکارم و همسرم هم بیکار میخوایم کاری راه بندازم موندم چکار کنم ایده های شما برای اشتغال زایی در روستا رو مطالعه و شهر ما تمام موارد رو داره و ظرفیتش کامل ولی با شهرشدنش فقط یه بخشداری و پست بانک و پیشخوان مرکز خدماتی جهاد و بهزیستی داره کار اداری دیگه ای میشه راه انداخت
سلامnاقای جواد زند شما در بهترین مکان زندگی میکنید. شما که میگین روستا پر شده از بقالی و….حتما چند روز وقت بزارین و ببینین که همون راننده ها یا حتی مسافران دیگه بیشترین نیازشون چی هس. ممکنه چیززایی بخوان که تو همه بقالیهای روستاتون نباشه یا کمیاب باشه. به نظر من میتونین کارتونو با تولید یک مورد شروع کنین. حالا میتونه یه نوع غذا یا نان یا نوشیدنی یا بستنی یا بسته به شرایط خاص باشه. خاص بودن خیلی مهم هس.nموفق باشین.
سلام من و همسرم فوق لیسانس داریم و به دلایلی مجبور به سکونت در روستا هستیم و اینجا هیچی ندارم حتی یه مغازه کوچیک ولی مشکل اینجاست که جای دور افتادی نه جاذبه گردشگری داره و نه جمعیت.نمیدونم باید چکار کنم ودست به چکاری بزنم و از کجا شروع کنم
باسلام شما اعتراف کردید هیچی در روستای شما ندارد پس شما باید اون هیچی ها رو از بین ببیرید و از ابتدا یک مغازه کوچک را بیاندازید …. ضمناً یک مطالعه از منابع طبیعی و وضعیت آب روستاو تولیدات روستای خود هم داشته باشین و بر اساس داشته های خود کسب و کار ایجاد کنید ….
سلام من در یک روستا زندگی می کنم که نزدیک شهر است و یک کارخانه و یک پرورش طیور بزرگ در کنار روستا هست همچنین روستا پر شده از دکان بقالی و آرایشگاه و نانوایی و تعمیرگاه خودرو.و چند مغازه دیگر که تعدادشان کم است.nمن در خانه بیکار هستم و سربار پدر نمی دانم چه کاری شروع کنم لطفاً راهنمایی ام کنیدnروستای ما کنار جاده بین الملی است و خیلی کامیون و اتوبوس هم رد می شود.
سلام وقتتون بخیرnجاده بین المللی فرصت بسیار خوبی هست میتونید از فروش محصولات روستا و همین طور وسایل سوپرمارکت ها به ماشینها سود خوبی کسب کنید
عالی بود
من برای پروژه معماریم ازمطالبش شما ایده های خوبی گرفتم
مثلا برای ایجاد درامد و کسب و کار و همچنین سلامتی روستا میشه پرورش گیاهای مختلف رو انجام داد و اینو درکل روستا پخش کرد واینکه مثلا باایده هایی میشه باجوپ درختان و.. خونه ساخت که هن جذ توریست میشه کرد و هم درامدزایی از فروش گیاهان و اجاره دادن خونه و به زیبایی و دلبستگی روستا و بکر بودن محیط هم کمک میکنه
بله دقیقا ایده ایی که من در روستای بابا بزرگم شروع کردم بتازگی و میدونم نتیجه میده
با عرض سلام خسته نباشید من حامد قاسمی مشاور حقوقی قوه قضاییه در خدمتم در زمینه های حقوقی .کیفری .تجاری . ثبتی . ثبت شرکت و راه اندازی کسب کار بابیش از 6 سال سابقه کا رومشاور حقو قی شرکت بنیادین تجاری – شرکت کهن ساخت تهمین -شرکت برق ایده گستراذر بایجان- شرکت پیمانکاری امور شهرداری وفضای سبز نوین – شرکت پیمانکاری ساختمان اذرصنعت – شرکت خدماتی تهمینه – وراه اندازی مغازه فست فود در چندین نقطه شهر تبریز-وراه اندازی کارگاه شیرینی پزی وباقلوا پزی ودر شرف راه اندازی کار گاه شیرینی پزی در مناطق شهرستان هستم ومنتظر یاری وکمک رسانی شما عزیزان هستیم شماره تلفن