6 باور سمی که میتواند زندگی شما را نابود کند
” انسان ها جملاتی را بارها و بارها تکرار میکنند و یا برایشان تکرار میکنند و سرانجام آن جمله تبدیل به باور میشود و برای همیشه در ذهن انسان باقی می ماند، صحیح یا غلط… می ماند. ” __برتراند راسل
هیچکس نگفته اشتباه کردن بد است. خودتان هم میدانید که بد نیست، مخصوصا اگر در راهی مرتکب اشتباهی شدید که ارزشش را دارد. اما، شاید همین اشتباهات، باعث شود صحبت های درونی در شما شکل بگیرد (افکاری که درباره احساساتتان دارید) که این صحبت کردن های با خود، یک شمشیر دو لبه است ! یا افکار منفی را در نظرتان بزرگتر جلوه میدهد و یا به شما کمک میکند یک قدم رو به جلو حرکت کنید.
صحبت کردن ها درونی منفی، بی معنی، بیخود و خانمان سوز هستند ! شما را با اعماق باتلاق غم و اندوه و ناامیدی خواهند کشاند.
جالب است بدانید…
هر وقت راجع به موضوعی یک گفتگوی درونی دارید، محور و محتوای این گفتگو بر اساس باورهای شما جهت گیری می شوند. اگر معتقد باشید پول چرک کف دست است، زمانی که در کاری موفق می شوید و پولی بدست می آورید… گفتگوی درونی منفی شروع میشود و شما را از فعالیتی که کردید پشیمان میکند.
و اما، زمانی که صحبت از گفتگوی درونی میشود، 6 باور غلط ،سمی و خانمان سوز وجود دارد که باید سریع تر آنها را کشف کنید ریشه ی آنها را از افکارتان پاک کنید. این 6 باور رایج میتوانند شما را از یک انسان موفق تبدیل به یک انسان ناموفق کنند. نسبت به آنها هشیار باشید…
6 باور سمی که میتواند زندگی شما را نابود کند :
باور سمی شماره #1 : موفقیت = کمال
انسان طبیعتا جایزالخطاست. زمانی که رسیدن به کمال تبدیل به هدف شما می شود، همیشه احساس شکست و درماندگی با شما خواهند بود. همیشه افکار شما پر است از چیزهایی که نتوانستید بدست آورید، در بدست آوردن آنها شکست خوردید و افسوس های وقفه ناپذیر…
چیزی به اسم کمال در دنیای واقعی وجود ندارد. کمال تنها یک مسیر است، که انسان بهتر از قبل باشد.
باور سمی شماره #2 : سرنوشت من از قبل نوشته شده
تقریبا 80% مردم، باور دارند سرنوشت آنها از قبل مقدر شده ! هر شکست یا پیروزی را حاصل سرنوشت از قبل نوشته شده شان میدانند وتقریبا نقش تلاش و کوشش را در مسیر بدست آوردن اهدافشان را بی اهمیت می پندارند. هنری فورد، موسس کارخانه اتومبیل سازی فورد میگوید : “سرنوشت من از قبل نوشته نشده، اما اخیرا دریافته ام هرچقدر بیشتر کار میکنم، خوش شانس تر هستم…”
افرادی که معتقدند سرنوشت آنها از قبل نوشته شده، ناخودآگاه در خفا بدنبال راهی هستند که از تلاش بیشتر و مخصوصا فکر کردن به اعمالشان بگریزند…
باور سمی شماره #3 : اگر مورد تایید دیگران واقع شدم یعنی موفق شدم
علارغم اعتقادات مردم نسبت به شما در هر موردی، یک چیز برای همیشه قطعی است : شما هرگز به اندازه ای خوب یا بد نیستید که آنها درباره شما فکر میکنند. تقریبا غیر ممکن است بخواهید نسبت به حرف مردم بی تفاوت باشید… اما میتوانید آنها را بشنوید، اما نپذیرید.
اگر کسی به شما بگوید جواب سوال 2 ضرب در 2 میشود 5 ، شما هرگز ناراحت، مایوس و ناامید نمی شوید ! بلکه آنرا ضعف فکری طرف مقابلتان میدانید… در مورد شخصیت شما نیز همینطور است، بهتر از ابتدا خودتان تصویری از شخصیت خودتان برای خودتان (جواب سوال 2 ضرب در 2) داشته باشید.
باور سمی شماره #4 : من “همیشه” و “هرگز” اون کار رو انجام میدم/نمیدم
هیچ چیزی در زندگی ثابت نیست، پس چطور میخواهید یک طرزفکر ثابت برای موضوعی برگزینید؟
شاید کاری را زیاد انجام بدهید، در یک برهه زمانی خاصی انجام بدید و یا تقریبا خیلی کم انجام بدید. اما اینکه هرگز، یا همیشه این کار را انجام دهید یا ندهید تقریبا غیرممکن و بازدارنده از مسیر پیشرفت شماست.
افکارتان را بر روی ایده های جدید بگشایید. بهترین راه مبارزه با تغییر، پذیرفتن آن است.
باور سمی شماره #5 : گذشته من = آینده من
شکست های پشت سر هم میتواند بذر ناامیدی را در وجودتان بکارد و باعث تزلزل پایه های اعتماد به نفس تان شود، طوری که نسبت به نتیجه ای بهتر در آینده بدبین باشید… قبل از همه بهتره این مطلب را بخوانید
اکثر اوقات شکست حاصلِ ریسک کردن برای بدست آوردنِ چیزی است که بدست آوردن آسان نیست و دقیقا موفقیت دقیقا در پشت هر شکستی منتظر شماست تا به سمتش بروید. اگر زندگی موفق ترین افراد دنیا را مطالعه کنید، دقیقا بزرگترین موفقیتشان، حاصل رویارویی با بزرگترین شکست زندگیشان بود. برای مثال این فایل صوتی آقای بابک بختیاری – مخترع آیس پک را دانلود کنید
باور سمی شماره #6 : احساسات من = واقعیت
یکی از مهارت های انسان های موفق، قابلیت تفکیک افکار منطقی از افکار احساسی است. قابلیت تفکیک توهم از واقعیت است. اگر نتوانید از قابلیت را بدست آورید، به مرور زمان هرآنچه را فکر کردید باور خواهید کرد و درک واقعی شما از جهان ضعیف تر خواهد شد.
برای مثال فرض کنید به دوستتان زنگ میزنید و دوستتان جواب تلفن شما را نمیدهد، شما شروع به فکر کردن میکنید که میخواهد با این کارش برتری اش را نسبت به شما نشان دهد، در حالی که واقعیت چیز دیگریست و دوست شما شاید تلفن همراهش را گم کرده
یکی از بهترین روش ها برای تفکیک واقعیت از توهم، نتیجه گیری نکردن است.
سعی کنید فکر کنید، هرآنچه را فرض کنید و آنها را در ذهن تان مرور کنید، اما هرگز نتیجه گیری قطعی انجام ندهید تا زمانی که با واقعیت ها روبرو نشدید. در این مورد این فایل صوتی (آموزش تفکر استراتژیک) را دانلود کنید
در همین زمینه، مطالب زیر را حتما بخوانید :
مطالبتون عالیه
موفق و سربلند باشید