3 لایه طرزفکر افراد موفق (که لازم دارید بشناسید تا از آنها استفاده کنید)
افراد موفق با افراد ناموفق در طرزفکرشان نسبت به مسائل مختلف، فرق دارند.
طرزفکر افراد موفق نسبت به یک موضوع، کاملا متفاوت است با طرزفکر افراد شکست خورده راجع به همان موضوع… و این شروع یک فرآیند است.
اگر تازه با این وبسایت آشنا شدید، خیلی سریع مقاله «قدرت باورنکردنی تلقین» را بخوانید و اگر خواندید به این درک از خودتان رسیده اید که همه چیز از فکر شما شروع میشود.
هر عملی، هر اقدامی و هر نتیجه ای در زندگی انعکاسی از فکر طرف مقابل است.
شما اگر زندگی پربار، سالم و پر از موفقیت بعضی از افراد را میبینید، باید دلیل آنرا نه در کارهای آن شخص، بلکه طرزفکری که باعث شده آن کارها انجام شود ببینید… طرزفکری که آینده ساز است.
افرادی که به دنبال موفقیت در زندگی هستند، احتمالا خواسته یا ناخواسته با مهارت فروش ارتباط برقرار کرده اند.
در بین منابع انگلیسی در زمینه فروش، وبسایت Selling Power از پیشروان این عرصه است با مدیریت گرهارد شواندنر (Gerhard Gschwandtner) یکی از نامی ترینِ نام های دنیای بازاریابی و فروش که اخیرا الگوهای تفکر افراد موفق را مورد بررسی قرار داده و به دنبال این واقعیت بوده است که چگونه میتوان چنین الگوهای تفکری داشت.
گرهارد مدلی جالب توجه ساخته است که نشان میدهد چگونه باورها (یا به گفته او، طرزفکر) درنهایت تعیینکننده عملکرد ما هستند. از دیدگاه گرهارد، ذهن ما همانند هرم زیر سه بخش مجزا دارد :
جزئیات طرزفکر افراد موفق
طرزفکر القا شده
اینها همان باورهایی هستند که از فرهنگ، خانواده و اطرافیان خود از زمان کودکی تا به امروز به ما القا شده.
درحالیکه برخی از این باورها میتوانند کارآمد، مفید و روشنفکرانه باشند، برخی از آنها مضر، منسوخ و کاملا سنتی محسوب شده و مانع پیشرفت شما خواهند شد.
به گفته گرهارد، چالش پیش رو این است که باید به یک سری از گلها آب داد و بقیه را فراموش کرد.
باید تصمیمی آگاهانه گرفت؛ یا این باورها را پذیرفت، یا آنها را فراموش کرد. برای مثال، گرهارد میگوید که پدربزرگش باور داشت که اگر واقعا ذهن را بر روی کاری متمرکز کنیم، از پس آن بر خواهم آمد.
البته او باور داشت که موفقیت یا شکست هرکس تقدیر اوست که از قبل برای وی نوشته شده و نمیتوان کاری فراتر از آن انجام داد. گرهارد تصمیم گرفت که مثبت اندیشی او را بپذیرد، اما مثل او شکست را تقدیر نداند.
طرزفکر افراد موفق چنین است که با شناختی که از لایه القائی افکارشان دارند، سعی میکنند فقط باورها و عقیده هایی را انتخاب کنند و به آنها ایمان داشته باشند که مثبت، سازنده و برای موفق شدن شان لازم است (و مابقی را دور میریزند)
طرزفکر اکتسابی
بالاتر از طرزفکر و باورهای القا شده، باورهایی هستند که اکتسابی نام دارند و زمانی شکل میگیرند که تحت تأثیر معلمی فوقالعاده، مربی یا راهنمای خود قرارگرفته اید. چنین تجربیاتی روی کاغذ توانایی این را دارند که زندگی شما را متحول کنند.
احتاملا با افراد زیادی ملاقات داشتید که میتوانستند ریزبهریز آن لحظهای را توصیف کنند که بعد از خواندن یک کتاب، شنیدن یک سخنرانی، یا تنها بعد از داشتن یک گفتوگو با یک شخص، طرزفکر خود را تغییر دادهاند.
طرزفکر افراد موفق بر اساس این الگوی است :
- اگر کتابی باعث میشود زندگی من تغییر کند بهتر است آنرا بخوانم
- اگر ملاقات با شخصی ممکن است زندگی من را تغییر بدهد، باید ملاقات کنم
- اگر شنیدن سخنرانی ممکن است زندگی من را تغییر بدهد، باید بشنوم
هرکجا، هر ایده ای که فکر میکنید میتواند زندگی شما تغییر بدهد و شما را به سمت اهداف تان هدایت میکند، آنرا قبول کنید و اجازه بدهید جزئی از طرزفکر شما شود.
طرزفکر الهام گرفته شده
بالاترین قسمت این هرم سه بخشی، همان باورهای الهام گرفته شده هستند که پیشینه شما را فرای وضعیت کنونی خواهد برد و حتی درسهایی که از مربیان خود گرفتهاید را بهتر برایتان جا خواهد انداخت.
اینجا همان جایی است که نام شما را در ردیف افراد موفق قرار میدهد. وقتی پس از خواندن 50 کتاب، میخواهید کتاب 51-م را خودتان از ایده ای که به شما الهام شده بنویسید، در واقع طرزفکر الهامی تان را فراخوانده اید.
به گفته گرهارد، همه ما چیز بخصوصی در اعماق وجود خود داریم که شاید بتوان نامش را جادوی درون گذاشت؛ یا حتی میتوان از آن با عنوان استعدادی یاد کرد که میخواهد شکوفا شود.
همان رویایی که ما را دعوت به رویکردی تازه در زندگی میکند… همان چیزی که از جهانی دیگر به شما الهام شده است و عمیقا احساس میکنید درست است.
چالش پیش رو اینجاست که باید به اینگونه باورها توجه داشته باشیم تا زندگی معنای حقیقی خود را پیدا کند. همین باورهای الهام گرفته شده هستند که افراد موفق را برای عملکرد بعدی خود بهپیش میراند. عملکردی برای بهتر و موفقتر بودن.
طرزفکر افراد موفق را داشته باشید
و عملکرد خود را بهبود ببخشید
یکی از مشخصههای فوقالعاده انسان این است که اگر از او سؤالی بپرسید، جوابی برای آن پیدا خواهد کرد.
برای همین اهمیت دارد که سؤالهایی درست و به جا از خودتان بپرسید.
با بهره گرفتن از این اصل، دستور کاری ارائه خواهیم داد تا به شما در تمرکز کردن و هدایت هر سه بخش این هرم کمک کند. درنتیجه، خواهید توانست عملکردی در سطح بالاتر داشته باشید :
طرزفکر القائی :
- کدامیک از باورهایی که از کودکی همراه من هستند، مفید بودهاند؟
- کدامیک از باورهایی که از کودکی همراه من هستند، مانع از پیشرفت من شدهاند؟
- امروز چه میتوانم بکنم تا باورهای مفید و مثبت خود را تقویت کنم؟
- امروز چه میتوانم بکنم تا باورهای ناکارآمد و مضر خود را از بین ببرم؟
طرزفکر اکتسابی :
- سه کتابی که بیشترین تأثیر را بر روی من گذاشتهاند کدامند؟
- سه تجربهای که بیشتر از همه برایم آموزنده بوده است کدامند؟
- امروز چه میتوانم بکنم تا باورهای اکتسابی خود را تقویت کنم؟
- با در نظر گرفتن اهداف حال حاضرم، سه نفر از بهترین مربیانی که میتوانند به رشد من کمک کنند کدامند؟
طرزفکر الهام شده :
- اگر بتوانم امروز دست به کاری بزنم که اطمینان دارم در انجام آن شکست نمیخورم، آن کار چه خواهد بود؟
- چه عاملی من را از دنبال کردن اهدافی که الهام گرفتهام باز داشته است؟
- برنامهام برای تغییر جهت و حرکت به سمت اهداف الهام گرفتهشده چیست؟
در همین زمینه، نوشته های زیر را توصیه میکنیم بخوانید :
agar momken ast darerteba ba bavarha va zamire nakhodagah va doostiabi
va ertebatat bishtar maghale va matn begozarid ba tashakor az site khoobe shoma
مطلب بسیار زیبایی بود
تشکر واقعا به نکته خوبی اشاره کردین چون یه سری از این باورهای کهنه هستن که هیچجوره حاضر نیستیم دورشون کنیم و فقط دست و پا گیرن
یک مقاله حرفه ای ممنونم ازتون