چطور بین زندگی شخصی و کاری تعادل برقرار کنیم؟ (تا بدون خستگی به اهدافمان برسیم)
اکثر مردم به خاطر عدم تعادل بین کار و زندگی شکست میخورند...
در روزگار گذشته شغلها ساعت مشخصی داشتند، مردم زمانی در روز در مغازه یا ادارات را کار میکردند و بعد از آن به خانه برمیگشتند، سرعت زندگیها بسیار پایین بود و همهچیز سرجای خود قرار داشت.
اما کم کم با پیشرفت تکنولوژی و البته چند برابر شدن طمع انسان، فکر ما بیشتر و بیشتر به دنبال توسعهی کسبوکار است و دائما زمان لذت بردن از زندگی را کوتاه و کوتاهتر کرده است…
در همین مسیر شغلهای جدیدی به وجود آمدند که ۲۴ ساعته فعال هستند، و بهطبع آن کارمندان و مدیران ۲۴ ساعته نیز به وجود آمدند تا بتوانند منافع بیشتری برای شرکت خود کسب کنند.
از طرفی رقابت شدیدی بین کارمندان برای پیشرفت، درون شرکتها وگرفتن پستهای بهتر به وجود آمده و کار به جایی رسیده است که امروزه اولویت اول مردم کار آنها شده است.
این مسئله به خودی خود ایرادی ندارد، اما مشکلات، زمانی رخ میدهد که حجم بالای کار باعث میشود تا مرز بین کار و زندگی شخصی بشکند و اصطلاحا مردها کار را با خود به منزل بیاورند.
همین امر سبب بیتوجهی به افراد دیگر خانواده میشود و سبب به وجود آمدن مشکلات خواهد شد که گاهی برطرف کردن آنها بسیار دشوار است. اگر شما نیز جز آن دسته از افرادی هستید که زندگی ماشینی فرصت زندگی را از شما ربوده و تداخل آن با زندگی شخصیتان برایتان ایجاد مشکل کرده است. پس سوال اینجاست…
… چطور این مسئله را حل میکنید؟
روشهای مرسوم
برای برقراری تعادل بین کار و زندگی
» روش اول
اخلاق کاری را به خانه نبرید
ما در حدود 8 تا 12 ساعت از روزمان را در محیط کاری قرار داریم و با مردم و رئیسان عصبانی وقتمان را می گذرانیم، به همکاران خود بی اعتماد هستیم و همیشه مواظبیم که کسی بد ما را پیش مقام بالاتر نگوید؛
این فضای آلودهی کاری که بیشتر در ادارات دولتی دیده میشود مسلما روی ذهن ما بسیار اثر بدی میگذارد، حتی میتواند در بلندمدت خلقوخوی مارا نیز تغییر دهد…
و ما با اخلاق بد وارد خانه خود می شویم و روی خانواده خود اثر میگذاریم.
کاربرد: پس در مسیر رسیدن از محل کار تا منزل بهجای اینکه به روز کاری که گذشت و مشکلاتی که پیش آمده است فکر کنیم، بهتر است به خودمان کمی استراحت ذهنی بدهیم به کارهای که باید درخانه برای خانواده خود انجام دهید فکر کنیم و ببینیم که چطور میتوانیم آنها را خوشحال کنیم.
این تفکرات شما را آهسته آهسته از شرایط بد روز کاریتان جدا میکند باعث میشود با روی بازتر به خانهی خود وارد شوید. در واقع سعی کنید خود را ریکاوری کنید واز نقش یک کارمند جدی وارد نقش یک پدر و همسر مهربان شوید.
» روش دوم
کارتان را به خانه نبرید
کارتان را به خانه نبرید؛ هرچند که این روزها انجام اینکار بسیار مشکل و تا حدودی غیرممکن شده است اما تمام تلاشتان را انجام دهید که هیچ بخشی از کار خود را برای انجام به منزل نبرید.
اگر هم مجبور هستید بخشی از حسابرسی یا هر کار دفتری باقیمانده را در منزل انجام دهید سعی کنید به طور هوشمندانه در ساعتی آن را انجام دهید که خانواده شما مشغول به کارهای خود هستند.
کاربرد: پس حداقل انجام آن را به ساعات اولیه ورود و یا ساعتهای پایانی شب منتقل نکنید.
» روش سوم
تلفن کاری، مهمانی کاری و بحث کاری نکنید
تلفن همراه این روزها بلای جان زندگیهایمان شده است، سعی کنید در منزل تلفنهای کاری را انجام ندهید، زیرا معمولا این تماسها با سروصدا و استرس همراه است و شما ناخواسته آن را به خانواده خود منتقل میکنید، تاحدی که ممکن است جواب تماسهای غیر ضروری کاری را ندهید تا هم خودتان در آرامش بیشتری باشید هم خانوادهتان.
کاربرد: اگر امکان دارد ۲ خط مجزا برای کار و خانواده داشته باشید و در زمان ورود به منزل خط کاری خود را خاموش کنید.
مسئله مهم دیگر این است که سعی کنید دوستان خانوادگیتان را از بین همکارانتان انتخاب نکنید، این نکته هم به امنیت شغلی شما کمک میکند و هم اینکه در زمان مهمانیها دیگر نیاز نیست ادامهی مباحث کاریتان را انجام دهید.
» روش چهارم
خانوادهی خود را در نظر بگیرید…
مشکل آنجاست که پدر خانواده آنقدر غرق کار خود میشود که اصلا متوجه رفتار اشتباه خود در خانه نیست، آنها فکر میکنند که کار در منزل یک امر عادی است و خانواده نیز باید با آن کنار بیاید.
همیشه نظر خانوادهی خود را بپرسید، اگر مجبورید بخشی از کارتان را درخانه انجام دهید با همسر و فرزندان خود این موضوع را در جریان بگذارید و از آنها مشورت بگیرید که چطور و در چه زمانی کار را انجام دهید تا آنها ناراحت نشوند.
از آنها معذرت خواهی کنید که نمیتوانید تمام وقتتان را در اختیار آنها قرار دهید و سعی کنید تا در آینده این اتفاق تکرار نشود.
» روش پنجم
بهخاطر کار، قرارهای خانوادگی را کنسل نکنید
بدترین بخش تداخل کار وزندگی زمانی است که شما بهخاطر یک کار خود یک قرار خانوادگی را کنسل میکنید، یا به خانوادهی خود میگویید که تنها به مهمانی بروند و یا حتی روز تولد فرزند و همسرتان را از یاد میبرید.
این اتفاق یعنی فاجعه، شاید بدترین اتفاقی که میتواند از تداخل کار و زندگی شخصی رخ دهد همین باشد. حتما کارهایتان را طوری برنامهریزی کنید که با مهمانیهای شما تداخل پیدا نکند.
کاربرد: اگر مراسم مهمی در پیش دارید از چند روز قبل به همکاران و حتی رئیس خود اطلاع دهید که مثلا برای روزچهارشنبه روی شما حساب نکند چون حتما باید در کنار خانوادهی خود باشید.
درست است که انجام اضافهکاری باعث کسب درآمد میشود و شما آن پول را برای خانوادهی خود خرج میکنید، اما این را بدانید همه چیز پول نیست و خانواده بیشتر به حضور سرشار از توجه شما نیاز دارند.
» روش ششم
بهخاطر زندگی کار کنید، نه بهخاطر کار زندگی
در پایان این مطلب و نتیجهگیری آن باید گفت که حواستان باشد مانند بیشتر مردمان امروزی زندگی را فدای کار نکنید، مراقب باشید شما باید زندگی کنید.
این روزها که درحال گذر است، جزو عمر شما محسوب خواهد شد، پس تعادل را برقرار کرده و قانونمند باشید، زمانی را به کار و زمانی را به زندگی شخصی، خانواده و حتی رسیدگی به خودتان اختصاص دهید تا بتوانید از زندگی لذت ببرید.
در همین زمینه مقالات زیر را حتما بخوانید:
درود بر شما آقای گودرزی
واقعا عالی بود
درود بر شما ، من وقت کم میارم .
بعضی روزا واقعا حوصله ندارم
بسیار عالی بود…من حتما این موارد رو برای خودم در نظر میگیرم…این نکات برای کسانی که دفتر کارشون تو خونه است بیشتر و پررنگ تر هم هست.