خبر داشتید شما یک برده و معتاد شبکه‌ های اجتماعی هستید اما از آن خبر ندارید؟

فرمول آزادی از دام شبکه‌های اجتماعی ایجاست...

n این روزها که نتایج کنکور سراسری اعلام می‌شد، یکی از نفرات اول در پاسخ به سؤال خبرنگار که پرسید چقدر در روز درس خواندی گفت:

من 90% زمان بیداری‌ام را به درس خواندن اختصاص می‌دادم !

همین باعث شد تا من یک مرور کلی از زندگی خودم داشته باشم، من حداقل 50% زمان بیداریم را در شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانم، بهتر است بگویم بیشتر ما این‌طور هستیم. از تلگرام به اینستاگرام و چرخیدن در اینترنت، چرخه‌ای ساده که این روزها همه ما را گرفتار خودش کرده و مهم‌ترین چیز زندگی ما یعنی زمان را از ما گرفته.

برای یک لحظه دعا کردم که‌ای کاش زمان عمر ما هم مانند فیلم in time روی دستمان نمایش داده می‌شد تا با دیدن کم شدن آن کمی به خودمان می‌آمدیم.

» اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی «
دلیل غیرمحسوس شکست انسان‌ها

اگر با دقت به اطراف خود نگاه کنید همه سرمان در گوشی است، در خانه، در محل کار حتی بیشتر بزرگ‌ترها که سن و سالشان از این حرف‌ها هم گذشته این روزها به شدت درگیر شبکه‌های اجتماعی شدند.

نوعی اعتیاد فراگیر در کل جامعه که هیچ حاصلی برای ما ندارد و اتفاقاً بسیار زیان آور است. از بحث مشکلات روحی و روانی که ایجاد می‌کند اگر به راحتی بگذریم اما نمی‌توان از وقتی که ما در دوران جوانی خود هدر می‌دهیم به راحتی گذشت.

هرچند نمی‌توان این روزها نقش رسانه‌های اجتماعی را در ایجاد برخی رویدادهای مثبت نادیده گرفت اما، اگر استفاده ما از این پدیده جذاب کنترل نشود می‌تواند مشکلات فراوانی را برای ما ایجاد کند که تا مدت‌ها حتی خودمان متوجه آن نشویم.

همچنین باید گفت که امروزه با توجه به شرایط سخت اقتصادی کشور ما، یک کار آفرین و یک فردی که قصد دارد در ایران کسب و کار موفقی داشته باشد، باید چند برابر یک هم نوع خود در کشورهای اروپای کار کند و همین امر خود دلیلی کافی است تا ارزش بیشتری برای وقتمان قائل شویم.

پس اگر شما هم واقعاً قصد دارید تا اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی را ترک کنید و بیشتر به کارهای مهم زندگی خود به پردازید با سوخت جت همراه باشید تا روش‌هایی برای این کار را به شما آموزش دهیم.

اگر شما هم تجربیاتی از ضررهای که شبکه‌های اجتماعی به زندگی‌تان وارد کرده دارید،
لطفاً با ما و خوانندگان محترم در میان بگذارید 🙂


در این زمینه مقالات زیر را هم بخوانید:

8 نفر دیدگاه شان را با ما در میان گذاشتید، نفر بعدی شما هستید :
  1. کاربر سوخت جت لا می‌گوید

    سلام. کسی این نرم افزار رو استفاده کرده؟

  2. کاربر سوخت جت rvin می‌گوید

    سخته اما شدنیه

  3. کاربر سوخت جت vood می‌گوید

    درن هاردی یک صحبت جالبی داره، خلاصه ش اینه که برای رهایی از یک عادت بد، باید دسترسی به اون رو خیلی سخت کنی، میگه مثلا تو میخواهی غذاهای بد نخوری؟ فقط نباید تصمیمش رو بگیری، باید یخچالت رو کامل از اون غذاها خالی کنی که دسترسی به اون غذاها نداشته باشی. مثال دیگه ش اینه که اگر زیاد خرج میکنی پولاتو، میتونی یه کارت بانکی داشته باشی و پولاتو توش ذخیره کنی و اون کارت رو بذاری توی یه ظرف آب و اون ظرف رو بذاری تا یخ بزنه، حالا هر موقع بخواهی از اون کارت استفاده کنی، باید صبر کنی تا یخش آب بشه و ازش استفاده کنی، در نتیجه… احتمال خیلی زیاد تا زمانی که یخ آب بشه فکر خرج کردن اون پول از سرت گذشته.

    من برای کاهش استفاده م از اینستاگرام همین کارو کردم، دسترسی م بهش رو سخت کردم و از روی تلبتم پاکش کردم، و فقط گاهی اوقات برای مشاهده ی دو صفحه ی خاص از طریق لپتاپم عمل می کنم. با این روند حدود 8 ماه هست که اینستاگرام شاید در مجموع 2 3 ساعت وقت من رو گرفته باشه.
    در مورد تلگرام هم، هرماه کانال هایی که دارم رو نگاه می کنم و سعی میکنم کانال هایی که به نظرم برام مفید نیستم رو از دسترس خارج کنم، تا نتونم برم سراغش. یادمه کانالی مثل توییتر فارسی برای من خیلی جذاب بود و روزانه وقت زیادی ازم میگرفت، اما حدود 1 ساله حتی نتونسته 15 دقیقه از وقت من رو بگیره.

    خلاصه ی کلام این که: از نظر من یک راه خوب اینه که دسترسی تون رو به چیزی که میخواهید رهاش کنید سخت کنید.

    1. کاربر سوخت جت 1995 می‌گوید

      BIG LIKE
      آفرین خیلی قبول دارم حرفاتو ما ایرانیا اخه عادت موون اینه تا شور هر چیزو در نیاریم ول کنش نیستیم ولی با عمل کردن به این راه کار میتوونیم جلوی خیلی وقت تلف کردن های الکی که بهموون چیزی هم نمیرسه و فقط وقتموون تلف میشه رو بگیریم.
      و در آخر آرزوی رسیدن روزی رو دارم که کسی الکی وقتش تلف نشه گرچه بازم ما ایرانیا تا چیزی رو تجربه و از نزدیک حس نکنیم سرموون به سنگ نمیخوره!

    2. کاربر سوخت جت gari می‌گوید

      منم دقیقا با نظر شما موافقم باید وسوسه رو از بین ببریم یا ازش دور بشیم.هروقت عامل وسوسه رو از بین ببریم کمتر به سمت اون کشیده میشیم.

    3. کاربر سوخت جت دی می‌گوید

      هزاران آفرین برشماکه به این درجه از درک وفهم رسیده اید.سربلند،سلامت وشادوموفق باشید

  4. کاربر سوخت جت اه می‌گوید

    من تجربه اینو داشتم که به خودم گفتم فقط یکی دو دقیقه میرم اینستاگرام بعدش زود ازش خارج میشم اما اتفاقی که میفته اینه: دقیقا مثل آهن ربا جذب میکنه ، و هر وقت هم ذهنت میگه قرار بود دو دقیقه باشه …
    به خودت میگی ولش کن بذار ببینم چه خبره ؟ کی چی گذاشته؟ اینو نگا کن قلب بذار … اون یکی رو نگا کن Save کن! همینطور ادامه داره تا اینکه (اثر مرکب) خودش رو بعدها نشون میده… وای از اون روز باید ترسید!
    و اینجاست که حرف های باب پراکتور استاد پارادایم یاد میاد: این پارادایم ها (گروهی از عادت ها)هستند زندگی شما رو کنترل میکنند.
    من که شروع کردم یکی یکی عادت های منفی رو دارم با عادت های مثبت جایگزین میکنم
    امیدوارم شما کاربران سوخت هم عادات خودتون رو تغییر بدین.
    سپاس از رحمان مسلمی بابت مقاله کاربردیتون.

  5. کاربر سوخت جت نی می‌گوید

    به نظر من یکی از راههای کم کردن زمان سپری شده در تلگرام ترک کردن کانال های جوک و سرگرمی است، من خودم امتحان کردم، اولش ممکنه سخت باشه ولی نتیجه ای که به دست میآریم خیلی عالیه.

نظرتان را ارسال کنید

دیدگاه تان را با ما در میان بگذارید...

ما به دیدگاه شما احتیاج داریم؛ پس بیایید دیدگاه و نقطه نظرات مان را با همدیگر به اشتراک بگذاریم تا یک اجتماع موفق از افکار برنده با همدیگر بسازیم.

**‌به ازای هر یک دیدگاه سازنده، یک روز اشتراک رایگان پروژه سوخت جت دریافت کنید**