مثبت اندیشی در قرآن جدی‌تر از چیزی است که فکر می‌کنید

انسان همیشه و در طول تاریخ به دنبال دستیابی به موفقیت و کامیابی بوده است و هزاران روش، ایده، تکنیک و فرمول را برای آن ابداع کرده است. تمام راه‌ها برای رسیدن به موفقیت به اندیشه ختم می‌شود، هر چقدر میزان خوش بینی فرد در اجرای تکنیک‌های کامیابی بیشتر بوده، قطعاً با موفقیت بیشتری همراه بوده و بر عکس.

نگرش مثبت و خوش بینی که در قرآن به عنوان یکی از راه‌ها و تکنیک‌های مهم در جهت کسب سعادت دنیوی و اخروی است.قرآن کریم و سخنان بزرگان دین اسلام این نکته را تأیید کرده‌ است که خوش بینی رابطه‌ای مستقیم با موفقیت و کامیابی افراد دارد.

موفقیت فقط مثبت اندیشی نیست، در واقع مثبت اندیشی با عمل کردن به آن است که موجبات کامیابی را برای فرد به همراه می‌آورد. اندیشیدن و عمل به اندیشه‌ی مثبت است که راه را به فرد نشان می‌دهد.اندیشه و عمل در کنار هم هستند که معنا پیدا می‌کنند.

قرآن کریم راه رسیدن به موفقیت را در راه مثبت اندیشی می‌داند و برای دستیابی به این طرز تفکر راه‌هایی را پیشنهاد کرده است که مطالعه و عمل به آن خالی از لطف نیست.

1 » ایمان به خدا و قدرت بی‌انتهای او

افرادی که با ایمان هستند، خدای رحمان را در جای جای زندگی خود حس می‌کنند و به این درک رسیده‌اند که خداوند همواره و همیشه ناظر بر افکار و اندیشه‌های فرد است و هیچ چیز بر او پنهان نیست. افرادی که از درجه‌ی ایمان بالایی برخوردارند خود را شایسته کسب نعمت‌ها می‌دانند، بنابراین امید و ایمان به خدا را سرلوحه‌ی کارهای خود قرار می‌دهند و با یک توکل عمیق که پس زمینه‌ی آن فکری پاک و عاری از نگرانی است، در جهت کسب اهداف خود تلاش می‌کنند.

افرادی که ایمان به خداوند را سرلوحه‌ی کار خود قرار می‌دهند، ترس و نگرانی را به خود راه نمی‌دهند و هر اتفاقی را خیر و نیکو دانسته و اگر نتوانستند به چیزی که می‌خواهند برسند، دست از تلاش برنمی‌دارند و سعی می‌کنند با تغییر مسیر و تکنیک دوباره شروع به فعالیت کنند. آن‌ها معتقدند خداوند در هر کاری یاری کننده‌ی افراد است.

به عبارت دیگر، انسان با ایمان نگاهی زیبا نسبت به زندگی پیدا می‌کند و حتی مشکلات و ناکامی‌ها را به منزله‌ی امتحان الهی و راهی به سوی تکامل تلقی می‌کند.

«آگاه باشید که یاری خدا نزدیک است»

(بقره/214)

2‌ » دعا و نیایش

در دعا، با خداوند صحبت می‌کنیم، از او کمک می‌طلبیم، به او دل می‌بندیدم، نیازهای خود را با او مطرح می‌کنیم، از او طلب بخشش می‌کنیم از خطرها به او پناه می‌بریم و تمام این‌ها در ما باعث ایجاد آرامش و انگیزه می‌شود. انگیزه داشتن ریشه در مثبت اندیشی دارد. با این تفاسیر با شوق و نشاط گام در جهت کسب موفقیت بر می‌داریم. در مقاله‌ی آرامش با قرآن کریم به طور کامل این موضوع را توضیح دادیم.

قرآن کریم می‌فرماید:

«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ ۚ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ»

ای اهل ایمان، (در پیشرفت کار خود) از صبر و مقاومت کمک گیرید و به ذکر خدا و نماز توسّل جویید، که خدا با صابران است).

(بقره/153)

3 » آینده‌نگری

یکی از چیزهایی که به انسان کمک می‌کند تا اندیشه‌اش را کنترل کند و مثبت فکر کند و زمینه‌ی انگیزه و تلاش و کوشش را در وی بارور سازد، آینده‌نگری است. در قرآن کریم آیات فراوانی در این رابطه وجود دارد.

از جمله:

« أَهْلَكَ بِالصَّلَاةِ وَاصْطَبِرْ عَلَيْهَا ۖ لَا نَسْأَلُكَ رِزْقًا ۖ نَحْنُ نَرْزُقُكَ ۗ وَالْعَاقِبَةُ لِلتَّقْوَىٰ»

تو اهل بیت خود را به نماز و طاعت خدا امر کن و خود نیز بر نماز و ذکر حق صبور باش، ما از تو روزی(کسی را)نمی‌طلبیم بلکه ما به تو(و دیگران)روزی می‌دهیم و عاقبت نیکو مخصوص (اهل)پرهیزکاری و تقوا است.

(طه/132)

قرآن کریم همواره تأکید می‌کند تا برای زندگی خود برنامه‌ریزی داشته باشید و آینده را مورد توجه قرار دهید. مورد توجه قرار دادن آینده به معنای رها کردن زمان حال نیست، بلکه در زمان حال زندگی کردن و برای آینده هدف داشتن و پیش‌بینی کردن، با توجه تفکر مثبت است.

یک فرد مثبت اندیش و اندیشمند همواره شرایط را می‌سنجد و موقعیت‌های حال و آینده را مد نظر خود قرار می‌دهد. وقتی که برای آینده برنامه‌های مشخصی داشته باشیم، تفکر و اندیشه‌ای سودمند و هدف‌دار در پشت برنامه‌های خود داشته باشیم، حتی اگر خللی در جهت اهدافمان پیش آید، تسلیم نمی‌شویم و هزاران راه دیگر را برای تغییر مسیر و اهداف امتحان می‌کنیم و توکل و امید به خداوند را در صدر کارهای خود قرار می‌دهیم.

4 » هم‌نشین

قرار گرفتن در معرض امواج منفی دیگران و هم‌نشینی با کسانی که بیش از اندازه زبان به شکوه می‌گشایند، فرد را به سوی منفی بافی و بدبینی سوق می‌دهد. شاید با افرادی برخورد کرده باشید که در هم‌نشینی با آنان احساس خستگی و ناتوانی می‌کنید، افرادی که با صحبت‌ها و نظراتشان ایجاد ضعف، ناامیدی و ناتوانی در درون انسان می‌کنند.

باید دقت کنیم کسانی را که اوقاتمان را با آن‌ها می‌گذرانیم آگاهانه انتخاب کنیم. گاهی چنین کاری امکان‌پذیر نیست، مثلاً انتخاب همکار در محیط کار یا انتخاب خویشان و بستگان، ولی حتی‌المقدور می‌توانیم از هم صحبت شدن زیاد با این افراد خودداری کنیم. این در مورد افراد منفی، اما در مقاله‌ی ده تاثیر شگفت انگیز دوستان موفق توضیحاتی کاملی دادیم که توصیه میکنم بخوانید.

حضرت علی(ع) هم‌نشین خوب را نعمت می‌داند می‌فرماید:

«هم‌نشین خوب نعمت است»

(میزان ‌الحکمه، ری شهری،81، باب نعمت)

لذا بهتر است سعی کنیم با افرادی مجالست کنیم که مثبت اندیش باشند تا از امواج مثبت تفکراتشان بهره‌مند شویم. این افراد معمولاً خوش رو و خوش برخورد هستند و در برخورد با آن‌ها احساس آرامش به ما دست می‌دهد، احساس نشاط و شادابی.

5 » تلاش

یکی از نکاتی که در بروز مثبت‌اندیشی تأثیر به سزایی دارد تلاش است، تفکر مثبت نیازمند تلاش و کوشش است. در واقع همان طور که گفتیم مثبت اندیشی همراه با عمل کردن است که ثمر می‌دهد. چه بسا افرادی که اندیشه‌های مثبت دارند اما چون دست به عمل نمی‌زنند مثبت اندیشی آنان ثمر نمی‌دهد.

خداوند انسان‌های تلاش‌گر را دوست دارد و وعده می‌دهد که به اندازه‌ی تلاششان به آن‌ها جزا می‌دهد.

«لِتُجْزَى‌ کُلُ‌ نَفْسٍ‌ بِمَا تَسْعَى‌»

«هر کس به موجب آن چه می‌کوشد جزا داده می‌شود»

(طه/15).

این تلاش و کوشش باعث نیک بختی و سعادت انسان می‌شود. در حقیقت اگر به قدرت و توانایی‌های عظیمی که خداوند در وجود ما به ودیعه نهاده ایمان داشته باشیم، می‌توانیم مطمئن باشیم که با کمی تلاش بیشتر به موفقیت دست می‌یابیم.خداوند از تلاش انسان‌های تلاش‌گر قدردانی می‌کند.

«وَكَانَ سَعْيُكُمْ مَشْكُورًا»

«و از تلاش شما سپاسگزاری شده است».

(انسان/22).

تکلیف انسان در حد توانایی اوست. از سوی دیگر خداوند وعده می‌دهد که وقتی در حین کار و تلاش با سختی و مشکلات مواجه می‌شوید بدانید که بعد از این دشواری‌ها آسانی در پیش است و هم چنین خداوند هر کس را به اندازه‌ی توانایی‌اش تکلیف می‌دهد:

«لَا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا مَا آتَاهَا سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْرًا»

«خداوند هیچ کس را جز به اندازه‌ای که به او داده تکلیف نمی‌کند. زود است که خداوند پس از دشواری آسانی پیش آورد».

(طلاق/7).

خلاصه‌ی کلام:

به موضوع مثبت اندیشی در قرآن بسیار مهم پرداخته شده است . موفقیت و پیروزی از آنِ انسان‌های خوش‌بین و مثبت اندیش است. زیرا آن‌ها با نگاهی درست‌تر، قوی‌تر و الهی‌تر به مسائل نگاه می‌کنند و به جای فرار از ناراحتی‌ها و مصائب همواره به دنبال حل آنان هستند.

قرآن کریم آیات فراوانی را به ما نشان داده است، که پیروزی بشریت در ایمان به خدا، توکل به او و اندیشه‌ی مثبت است.


در همین زمینه بخوانید:

 

36 نفر دیدگاه شان را با ما در میان گذاشتید، نفر بعدی شما هستید :
  1. کاربر سوخت جت دی می‌گوید

    بی نهایت عالی بود خدای بی نهایت بهتون بی نهایت خیر ونیکی بده
    درجه یک❤️

  2. کاربر سوخت جت عی می‌گوید

    سلام خداجان عامل حرکت برترین قدرت از بدو خلقت ، آنچه مثبت اندیش میگوید از نظر دیگران دیوانه است و ….. میگوید لذا طوطی صفت است و طاقت اسرار ندارد .
    جهان و آنچه در اوست حتی خدا پاک و منزه و معصوم است نوزادی که تازه بدنیا می‌آید سند آن است که تسلیم مثبت اندیش است .
    مثبت اندیش با نفس‌هایش مثل درخت (دی اکسید کربن را تبدیل به اکسیژن کرد) تغییر شکل میدهد هوا را که بصورت عناصر پراکنده می‌شوند در فضا دانشمندان گیج شده اند نام آنها را انرژی و ماده تاریک نامیده اند که ذره ای از آنرا کشف کرده اند نامش را ذره خدا (بوزون هیگز) گذاشته اند .
    این عناصر با نفس کشیدن مثبت اندیش تبدیل به دی ای ان شده است تا بی نهایت ها که خدا نام دارد رفته است و نتیجه کارهای خود را در عین ناباوری هنوز که هنوز است دارد میگیرد .
    مثبت اندیش آسیب ناپذیر است در سدد آن است که جهان را دگرگون سازد.
    مثبت اندیش جان خود را یک فرا زمینی می‌بیند و آنرا درست خرج می‌کند چون ایمان و اعتقاد راسخ دارد بسیار با ارزش است چون مرگ ندارد یعنی عین خدا را بنام جان با خود دارد ، خدا جان نگهدار همنوعان جان در جهان الهی آمین لطفاً ارسال به مردم جهان با سپاس از شما فدایی مردم جهان اصغر سمیعی . ادامه دارد………

نظرتان را ارسال کنید

دیدگاه تان را با ما در میان بگذارید...

ما به دیدگاه شما احتیاج داریم؛ پس بیایید دیدگاه و نقطه نظرات مان را با همدیگر به اشتراک بگذاریم تا یک اجتماع موفق از افکار برنده با همدیگر بسازیم.

**‌به ازای هر یک دیدگاه سازنده، یک روز اشتراک رایگان پروژه سوخت جت دریافت کنید**