بهرهوری و عملکرد شما در این چند ساعت از روز بیشترین حالت ممکن است
و شما باید مهمترین کارهایتان را در این چند ساعت انجام دهید...
برخلاف باور عموم مردم…
همیشه بالابردن میزان بهره وری و راندمان کاری به معنای بیشتر و سخت تر کارکردن نیست.
رعایت یکسری نکات ساده و ایجاد چند تغییر کوچک میتواند نتیجه ای کاملا مثبت و قابل توجه در کسب و کار شما داشته باشد.
پس هنگامی که میخواهیم از بالا بردن راندمان کاری صحبت کنیم منظورمان نیست که لیست کاریتان را افزایش دهید و سختتر تلاش کنید تا نمودار کسب و کارتان خروجی مثبتی را نشان دهد، بلکه قصد داریم تا در ادامه همین مطلب چند نکته ساده را به شما آموزش دهیم که در صورت رعایت آنها میتوانید هفته ای شگفت انگیز را پشت سر بگذارید.
سحرخیز بودن یا نبودن، مسئله این است !
امروز میخواهم در مورد یکی ساده ترین و در عین حال چالشیترین عملی صحبت کنم که شاید همهی ما سالیان سال درگیر آن بوده و هستیم.
سحر خیز بودن، شنیدن همین یک کلمه شاید قیافه ی شما را بهم بریزد، اکثر ما از دوران شروع مدرسه بطور اجباری مجبور به رعایت آن بودیم.
اما در سالهای گذشته و با تغییر سبک زندگی جوان ها و شب زنده داری های طولانی، دیگر سحرخیزی به یک کار بسیار دشوار تبدیل شده، و تقریبا همه ی ما از آن گریزان هستیم و کارهای خود را طوری تنظیم میکنیم که نیازی نباشد زودتر از ساعت 10 از خواب بیدار شویم.
اما بیایید باهم یک نگاه واقع گرایانه به علت اهمیت سحرخیز بودن بی اندازیم تا مشخص شود که آیا واقعا زودتر بیدارشدن از خواب نازمان میتواند تاثیر خاصی روی پیشرفت زندگی ما داشته باشد یا خیر…
» صبح را چطور باید شروع کنید؟
طبق معمول بیشتر ما صبح مان را به شکل بدی شروع میکنیم و با انجام کارهای اشتباه بهرهوری خود را در صبح پایین می آوریم.
برای مثال بیشتر مردم هنوز از تخت خود خارج نشده اند با چشمال خوابالود گوشی خود را نگاه میکنند و شبکه های اجتماعی را چک میکنند که باید گفت این کاری به شدت غلط است؛ زیرا علاوه بر اینکه زمان شما را هدر میدهد، ذهنتان را در گیر اتفات و اطلاعاتی میکند که در آن وقت از صبح به درد شما نمیخورد.
» چقدر زمان برای صبحانه باید گذاشت؟
وقتی صبح از خواب بیدار میشوید قرار است استارت شروع یک روز کاری را بزنید و مسلما همه دوست دارند روز خوبی را سپری کنند. پس پیشنهاد ما به شما این است که طوری از خواب بیدار شوید که وقت کافی برای خوردن یک صبحانه مفصل را داشته باشید.
در واقع صبحانه، بنزین حرکت شماست؛
باعث میشود سلول های مغزی شما بیدار شوند و همچنین خوردن صبحانه روی اخلاق شما تاثیر مثبتی دارد، پس برای شروع یک روز کاری خوب و پر انرژی که به اخلاق خوش و فکر باز نیاز دارد حتما صبحانه بخورید.
» مهمترین کارها را در اولین ساعات صبح انجام دهید !
صبح ها را میتوان یک پنجره بزرگ بهرهوری دانست که برای چند ساعت باز است، هرکسی بتواند از آن استفاده مفید را ببرد میتواند چندگام به اهداف خود نزدیک ترشود؛ توصیه ما به شما این است که کارهای مهمی را که نیاز به تمرکز و دقت فراوان دارند را در اولین ساعات صبح انجام دهید.
دکتر بنجامین هاردی اعلام کرده که طی تحقیقاتش متوجه شده «انجام کارهای اصلی در صبح باعث می شود در هر هفته حدود 20 ساعت در زمان شما صرفه جویی شود.»
این یعنی زمانبندی بر اساس اولیت کارها که باعث افزایش راندمان کاری شما میشود.
مثلا صبح شما نباید 100تا ایمیل را چک کنید و حل مشکل شرکت را به ساعت های پایانی روز انتقال دهید که احتمالا در خسته ترین حالت ممکن هستید؛ برنامه ریزی شما طوری باشد که کارهای چالشی و مهم را در اولین ساعت شروع کاریتان انجام دهید، بخصوص کارهای که نیاز به صرف انرژی و تمرکز بیشتری دارد.
3 ساعت اول شروع روز کاری را ساعت طلایی کار میگویند…
ینی تقریبا کارمندان در این 3 ساعت میتوانند عملکرد مفیدی داشته باشند و در 5 ساعت بعدی انتظار چندانی از آنها نباید داشت. اگر شما زمان کافی را خوابیده باشید هنگام بیدار شدن در 3 ساعت اول بالاترین نرخ راندمان و بهره وری را دارید.
» ریکاوری مهم ترین دلیل موفقیت در روز بعد است !
خیلی از ما فکر میکنیم که در دسترس بودن همیشه و دائما کار کردن نشانه دهنده یک کارمند خوب بودن است.
فکر دائمی کار و انجام ساعات زیاد کاری شما را به شدت خسته و از کار زده خواهد کرد.
به طور خلاصه باید گفت هنگامی که در محل کار هستید کاملا جذب کارتان شوید و تمرکز خود را روی انجام صحیح کار معطوف کنید و هنگامی که از محل کار خارج می شوید، وارد یک دنیای جدید شوید و سعی کنید اصلا به آن فکر نکنید. زمان مناسبی را روزانه برای دوری از فکر کار خود در نظر بگیرید تا ذهنتان کمی استراحت کند و برای شروع یک روز پر چالش دیگر آماده شود.
» صبح ها موبایل ممنوع !
یکی از جدی ترین اقداماتی که میتواند راندمان شمارا بالا ببرد دوری از موبایل است.
سعی کنید در 3 ساعت اولی که در محل کار خود هستید، از موبایل خود برای بازی، چک کردن پیام و ایمیل و گشتن در شبکه های اجتماعی استفاده نکنید.
بجای آنکه ذهن خود را در گیر کانال های بی سرو ته تلگرام و اینستاگرام کنید، سعی کنید تمرکز خود را در طلایی ترین زمان روز روی چالشهای کاریتان بگذارید. مطمئن باشید هیچ فرد موفقی اینکار را انجام نمی دهد.
برای مثال کریستوفر نولان، کارگردان بزرگ سینمای جهان که اتفاقا پیچیده ترین فیلم های سینمایی رو کارگردانی و نویسندگی میکند (ممنتو، اینسپشن، اینتر استلار) اصلا تلفن همراه و آدرس ایمیل ندارد.
مسلما درک آن را پیدا کرده که وقت خود را با چنین ابزاری هدر ندهد.
البته صحبت ما این نیست که شما کاملا رابطه خود را با تلفن همراه قطع کنید، ما میگوییم در زمانبدی خود، طوری برنامه ریزی کنید که بعد از انجام کارهای مهم و تمام شدن وظایف اصلیتان در محل کار برای استراحتی کوتاه شبکه های اجتماعی را به طور کوتاه و مختصر چک کنید.
» نتیجه گیری نهایی
در نهایت باید گفت که با همین چند قدم کوتاه و انجام همین چند تغییر کوچک میتوانید، راندمان کاریتان را افزایش دهد، برخی چالشهای شغلی را از بین ببرد و پنجره ی جدیدی از موفقیت رو به شما باز کند.
پس سعی کنید این چند نکته را در شروع این هفته به مدت 1 ماه رعایت کنید، سپس نتیجه کارتان را با ماه های پیش از مقایسه کنید. میتوانم این تضمین را بدهم که حتما از نتیجه آن راضی و تا حدی شگفت زده خواهید شد.
در همین زمینه مقالات زیر را نیز بخوانید :
ممنون از مطالب خوب و مفیدتون
مطالب عالی بود و خیلی مفید
ممنون