پیشنهادی که نمیتوانید رد کنید : درس های رهبری از فیلم “پدر خوانده”
درس های رهبری از فیلم پدر خوانده
یک CEO در دنیای واقعی چه وجه اشتراکی با نقش معروف پدرخوانده در فیلمی از همین نام “پدرخوانده” دارد؟ اگر جنبه خشونت و درگیری را از فیلم نادیده بگیریم میتوانیم چند درس مهم عمومی برای CEO ها و رهبران کسب و کار وجود دارد را فرابگیریم.
در فیلم پدرخوانده درس هایی برای روابط, بنیان تیمی و تصمیم گیری های سخت وجود دارد, درس هایی که به شما آموزش میدهد بازی کنید تا برنده شوید اما از رقیبانتان غفلت نکنید…
5 درس مهم رهبری از فیلم پرفروش و ماندگار پدرخوانده که باید آنها را بلد باشید :
درس های رهبری از فیلم پدر خوانده
1. روابط قدرتمندی بسازید
“یک روزی… و شاید اون روز هرگز نیاد, من بهت زنگ میزنم و از تو درخواست کمک میکنم. اما تا اون روز این کمک من رو به عنوان هدیه از من قبول کن.”
__ویتو کارلئونه
درس های رهبری از فیلم پدر خوانده :اگر به صورت عمقی به این دیالوگ ماندگار ویتو کارلئونه (مارلو براندو) فکر کنید خواهید فهمید چه روابط مستحکمی بر پایه کسانی که به آنها کمک کرده بنا میکند. ویتو کارلئونه, پدر خوانده خانواده مافیایی با کمک کردن و لطفی که به دیگران در حل مشکلاتشان میکند, یک رابطه مستحکم و پرنفوذ از انواع مختلف مردم را برایش درست میکند که شاید کمک او را جبران کنند شاید هم نه اما؛همه آنها در نفوذ قدرت کارلئونه هستند و ناخودآگاه حوزه نفوذ و قدرتش را گسترش میدهند.
بنای روابط استراتژیک با همکاران به کارآفرین های جوان و رهبران کسب و کار ها کمک میکند در هر چالش کاری و روند سریع بازار بتوانند به راحتی گذار داشته باشند. به عنوان CEO در کسب و کارتان شما باید یک ابر-رابطه ساز باشید. شما برای موفقیت باید رابطه ای با کیفیت و بلند مدت با خبره های سرمایه گذاری ,تکنولوژی و در هر حوزه مربوط به کسب و کارتان داشته باشید.
2. به دیگران اعتبار بدهید
“چیه چه مرگت شده؟ فکر کنم داری نرم میشی .” __ویتو کارلئونه
پدرخوانده درس بزرگ دیگری برای ما دارد. در شرایط سخت, سخت تر باشید. در فیلم پدرخوانده درست زمانی که پدرخوانده چند ضعف از خودش را ناخواسته به دشمنانش نشان داد آنها سریع شروع کردند به حمله تا او را نابود کنند و این دقیقا به خاطر اشتباهات تیم اش بود.
در کسب و کار اشتباهات شما شاید باعث کشته شدن شما نشود. اما درس مهم این است : اگر میخواهید در کسب و کارتان موفق باشید, باید سخت باشید و باید به شدت متمرکز بر هدفتان باشید و تمام حواستان به بدست آوردن آن جمع شده باشد. این گفته به معنی نداشتن صبر و تعامل نیست. بلکه یک محصول یا خدمت بی کیفیت و یا کارمند نادرست میتواند تهدیدی برای کسب و کارتان باشد. شما باید به خاطر داشته باشید برای هر قسمت از کسب و کارتان فقط شما مسئول هستید پس باید تصمیم گیری های سخت داشته باشید…
3.احساساتی نباش
“قضیه شخصی نیست, سانی. قضیه دقیقا کاری است.” __مایکل کارلئونه
اکثر مردم نمیخواهند این واقعیت را در کسب و کار قبول کنند که : بعضی افراد برنده اند ,بعضی افراد بازنده.
وقتی سانی کارلئونه در فیلم پدرخوانده کاری را از روی احساسات و شتاب زده انجام میدهد, از بازی بیرون می ماند. در کسب و کار, اگر فرصتی که وجود دارد برای فروش از آن خود نکنید, اگر قیمت را شما تعیین نکنید, یا اگر بازار را شما تصاحب نکنید, رقیبتان آن کار را خواهد کرد و شما از بازی بیرون می مانید. من پیشنهاد نمی کنم کاری خارج از عرف و اخلاق مانند فیلم پدرخوانده انجام دهید …بلکه به سادگی به شما یادآوری میکنم اگر فردی تصمیمی از روی احساسش در دنیای کسب و کاری بگیرد, شروع به تصمیم گیری های بد و خطرناک برای کسب و کارش میکند.
برای رهبری موفق کسب و کارتان, شما باید غرور و احساساتتان را کنار بگذارید و بعد تصمیم بگیرید.
شما باید بازی کنید تا برنده شوید؛ نباید بازی کنید تا سعی کنید بازنده نشوید ترجمه این گفته به زبان کسب و کار بدین صورت است که : باید رقیب هایتان را بشناسید و همیشه یک قدم جلوتر از آنها باشید.
کسب و کارتان را حرفه ای اداره کنید و احترامی برای رقیبانتان داشته باشید اما همیشه کمین کرده منتظر فرصتی بنشینید تا آن فرصت ,فرصت پیروزیتان باشد.
4. قاطع باشید
درس های رهبری از فیلم پدر خوانده :اگر شما هم مثل من فیلم پدرخوانده را چندین بار دیده باشید, شاید فیلم را همراه با شوک و احترام ببینید!!
شما در صحنه ای میبینید دون کارلئونه یک از اعضای خانواده اش را در نهایت بی رحمی میکشد و در سکانسی بعد میبینید کاملا منطقی میداند چه میخواهد و برای رسیدن به آن تلاش میکند, قاطع است و فرمان احترامی از درونش ساطع میشود.
شما لازم نیست مانند پدرخوانده قاتل باشید تا به خواسته هایتان برسید. فقط کافیه بدانید چه میخواهید, تصمیم بگیرید برای بدست آوردن خواسته هایتان تلاش کنید و بر روی تصمیماتتان متعهد باشید. شما باید بدانید در تیم کاریتان چه کسی تصمیمات درست را اتخاد میکند, به او اعتماد کنید و قاطعانه به تصمیم گرفته شده عمل کنید, زیرا تامل و درنگ بعضی اوقات تا ابد طول میکشد…
5. برای خانواده تان وقت بگذارید
“آیا با خانواده ات وقت میگذرونی؟ چون مردی که وقت برای خانواده اش نداشته باشه, هیچوقت نمیتونه یک مرد واقعی باشه.”
__ویتو کارلئونه
این دیالوگ بیانگر مردسالاری چند دهه پیش نیست. این گفته بدین معناست اگر 100 ساعت در هفته به عنوان یک کارآفرین سرسخت و با انگیزه در حال کار کردن بر روی کسب و کارتان هستید, اگر وقتی را هم صرف خانواده تان بکنید زودتر و بهتر برای رسیدن به هدفتان انرژی کسب خواهید کرد.
یک رهبر در کسب و کاری که پر از چالش فکری و خواستار مقاومت روحی است هیچوقت نمیتواند موفق شود اگر رابطه ای موفق و عمیق با افرادی در خارج از کسب و کارشان نداشته باشد. همیشه یک رابطه خوب و درازمدت ,انگیزه ای بلند مدت برای رسیدن به موفقیتتان خواهد بود.
به نظر شما درس دیگری از فیلم ماندگار پدرخوانده وجود دارد که ما از آن نام نبردیم؟ برای ما در قسمت کامنت ها بنویسید.
منبع
[لطفا با حفظ امانت داری مطلب را کپی کنید] درس های رهبری از فیلم پدر خوانده
در همین زمینه ، مطالب زیر را حتما بخوانید :
فوق العاده بود فیلم به تماشاچی نشون میده که ستیز واقعا یه چیز غیرقابل انکار وهمیشه هست.
پدر خوانده نقطه قوت عجیبی داشت اون همه رو دور خودش جمع می کرد او باهوش وسیاست مدار بود پسرش مایکل هم نقطه قوت عجیبی داشت او قاطع و بی رحم بود او باهوش و خونخوار بود هر کدام با ویژگی خود به قدرتی در حد کنترل قدرت تمام آمریکا رسیدن حال تصور کنید همه این ویژگی ها کنار هم جمع بشه چه قدرتی میشه باهوش سیاستمدار بسیار قاطع وبی رحم وشاید حتی خونخوار
معمولا مطالبی که در گرو زندگی روزمره هستند باید وقت بیشتری براشون هر فرد بزاره , من به عنوان یه فرد اظهار نظر کننده معتقدم ما چه دوست داشته باشیم چه نداشته باشیم باید یاد بگیریم باید با همکار چجوری رفتار کنیم پس از مجموعه محترم خواهشمندم مطالب روزمره رو بیشتر تحقیق و بررسی کنند.باتشکر فراوان
سلام وقتتون بخیر خسته نباشید
من اول رمان پدر خوانده رو خوندم
بعد فیلم رو نگاه کردم
چون به مناسبات ، شخصیت و روابط و خدمات بین افراد راحت تر پی بردم
به نکته ای که شما بزرگوار اشاره نکردید ” حذف فیزیکی ” رقبا بود .
اگر دون کئورلئونه این کار رو با قاطعیت نمی کرد قطعا جایی به مشکل می خورد .
پس ” حذف فیزیکی ” رقبا نکته ی کیلیدی داستان بود.
به شما هم پیشنهاد می کنم که انجامش بدین
ارادتمند امیر نقدی لنگرودی
تشکر.خیلی جالب بود.ممنون.