شخصیت کارآفرینی شما چگونه است و شناخت آن چقدر مهم است؟
پاسخ این سوال را فقط 0.05% مردم میدانند...
به نظر میرسد کارآفرینان دارای شخصیت و ویژگیهای مشابهی هستند، البته این چیزی نیست که به خاطر آن تعجب کنید اما این صفات بین آنها به میزان مساوی وجود ندارد. کارآفرینان مختلف دارای صفات مختلفی هستند و در برخی از آنها نقاط اشتراک زیادی دارند، اما به همین دلیل است که انواع مختلفی از کارآفرینی ظهور میکند.
طبق تحقیقات انجام شده بیشتر کارآفرینان دارای ویژگیهای زیر هستند که میزان ویژگی در رفتار آنها مدل کارآفرینی که آنها میتوانند در آن موفق باشند را مشخص میکند.
» دیپلماتیک
آنها بهخوبی با مردم ارتباط برقرار میکنند، همیشه سعی میکنند برای کارمندان خود الهام بخش باشند و وفاداریشان را نیز به مشتریها نشان بدهند. آنها استانداردهای بالایی برای کار خود دارند و مسیر موفقیتشان را از قبل طبق یک برنامهریزی درست مشخص میکنند.
» معتبر
این شخصیت به دنبال کسب اعتبار از طریق کارش است. این کارآفرینان هستند که یک کسب و کار را ایجاد میکنند و دلیل آن تخصصشان است، افرادی که شخصیت معتبر دارند و به آن اهمیت میدهند با جزئیات فراوانی به کارهای خود میپردازند. چنین افرادی روی به صنایع سرگرم کننده نمیآورند و سعی میکنند کار آنها در جهتی باشد که از یک وجهه اجتماعی قوی برخوردار شود.
» مدیریتی
این مدل شخصیتها مدیریتی رفتار میکنند، مدیران هدفگرا هستند، آنها تمایل دارند به شدت روی نتایج متمرکز شوند تا به خواسته مورد نظرشان دست یابند و تصمیم گیریهای آنها کاملاً سیستماتیک است.
» خلاقانه
بیشتر کارآفرینان اخلاق خلاقانه دارند، چون همیشه به دنبال راهی هستند تا بتوانند ایدههای خودشان را پیاده کنند و در این مسیر به خلاقیتهای فراوانی دست میزنند. این مدل افراد اغلب موفق هستند چون دائماً به خلاقیت و نوآوری در کارشان میپردازند.
» مبتنی بر همکاری
این نوع کارآفرینان با تکیه بر خانواده کار میکنند. در واقع آنها سعی میکنند نقاط قوت اطرافیان خود را شناسایی کنند و تیمی را با حضور آنها تشکیل دهند تا بتوانند به هدف خود برسند.
» انگیزه
این گروه بر اساس رؤیای خود پیش میروند، منصرف کردن آنها از حرکت در مسیرشان بسیار سخت است، هرچه قدر که کار پروژه سختتر میشود، انگیزه آنها نیز بیشتر میشود و تلاششان را بیشتر میکنند. خوبی این مدل شخصیتها این است که میتوانند انگیزه تیمی که با آنها کار میکند را نیز حفظ کنند.
» علاقهمند
شخصیت این گروه بیشتر به درد کارهای مشتری محور میخورد، آنها معمولاً بهترین خدمات را به مشتریان میدهند و بهترین رفتارها را با آنها دارند. آنها رقابت سالم را دوست دارند و همین امر به توسعه و موفقیت کارشان کمک فراوانی میکند.
» شما یکی یا ترکیبی از شخصیتهای بالا هستید؟
اگر شما دارای یکی یا چند ویژگی افراد کارآفرین که در بالا ذکر شد باشید، این یک شانس خوب است. اما مهمتر این است که شخصیت کارآفرینی شما با کاری که در حال انجام آن هستید نیز همخوانی داشته باشد. برای مثال اگر شما شخصیت علاقهمند داشته باشید و بخواهید که دائماً به دیگران و مشتریها خدمات رسانی کنید؛ نمیتوانید در مسیر کارآفرینی خود به فکر افتتاح یک کارخانه باشید.
در اینجا میبینید که شخصیت کارآفرینی شما و کاری که میخواهید ایجاد کنید کاملاً با یکدیگر متفاوت است.
پس اگر شما دارای استعداد بالقوه هستید، خودتان این را میدانید و دائماً اطرافیانتان میگویند که شما توان انجام یک کار بزرگ را دارید. در ابتدا و قبل از شروع هر پروژهای سعی کنید که کاملاً خود را بشناسید، ببینید کدام ویژگی از ویژگیهای کارآفرینی را دارید.
این به شما کمک میکند که از میان پروژهها و طرحهای کسب و کاری که در ذهن شما است. بدانید که بهتر است کدام را انتخاب کنید؟ در واقع بهترین انتخاب، کسب و کاری است که با شخصیت کارآفرینی شما هماهنگ است.
جالب است بدانید این نظریه که انسانها باید قبل از شروع به فعالیت کاملاً تست شده و در مسیر درست خود قرار بگیرند نیز در یک فیلم به طور کامل و جالب آورده شده. پیشنهاد میکنم برای درک بهتر آن فیلم Divergent را ببینید.
» اهمیت شناخت شخصیت کارآفرینی اعضای تیم در پیش برد اهداف
به نظر متخصصان بعد از اینکه یک کار آفرین توانست ویژگی و شخصیت کارآفرینی خودش را به طور کامل بشناسد. دومین کار مهمی که قبل از استارت زدن پروژه باید انجام دهد این است که همین شناخت را نسبت به اعضای تیمش پیدا کند.
زیرا احتمالاً خود آنها نیز هنوز خودشان را به خوبی نمیشناسند… پس سعی کنید از طریق تستها و جلسات متعدد به شخصیت کارآفرینی آنها نیز پی ببرید. آن وقت است که میتوانید به راحتی تصمیم بگیرید که چه کسی در چه بخشی از سیستم شما باید کار کند.
برای درک بهتر این موضوع حتما سری به مقاله «تیم شما فقط زمانی موفق میشود که این 9 فاکتور مهم را داشته باشد» هم بزنید. برای مثال کسی که شخصیت دیپلماتیک دارید را باید در بخش قراردادها، کسی که شخصیت مدیر دارد در بخش مدیریتی، کسانی که انگیزهای هستند در بخش رهبری تیمها و کسی که شخصیت علاقهمند دارد در بخش فروش میتواند کارایی بهتری داشته باشد.
این نکته مهم را بدانید که اگر شما نتوانید تیم خود را خوب آرنج کنید، مطمئن باشید همین تیم خوب میتواند موفق نشود و برعکس یک تیم از اعضای معمولی با خوب آرنج شدن و قرار گرفتن درجای صحیح خود میتوانند نتیجهای فراتر از حد تصور را برای شما به وجود آورند.
» اگر تواناییها را نشناسید، هرگز نمیتوانید از آنها سود ببرید
چیزی که بسیار ناامید کننده است، این است که شما تواناییهای خود و استعدادهایتان را نشناسید. متأسفانه این اتفاق برای بسیاری از مردم صدق میکند و آنها تا پایان عمر استعداد اصلی خود را پیدا نمیکنند.
در اینجا است که آزمونهای استعدادیابی میتواند نقش فوقالعادهای را ایجاد کند.
شما حتماً باید به این آزمایشات اهمیت بدهید، شما نه تنها یک بار بلکه در دورههای مختلف زندگی خود باید این آزمایشها را انجام بدهید تا بتوانید استعدادهای را که در وجود شما نهفته است را کشف کنید. پیدا کردن تواناییهای پنهانتان میتواند زندگی شما را کاملاً تغییر دهد، پس به کشف آنها اهمیت فراوانی بدهید.
» با شناخت خود میتوانید از تلف کردن منابع جلوگیری کنید
به عنوان یک کار آفرین، این بسیار مهم است که شما وقت خودتان را روی چه اموری بگذارید. درواقع باید گفت زمانی که ما کاری را شروع میکنیم در حال صرف کردن منابع مالی، انسانی، زمانی و… روی آن هستیم. پس بهتر است از ابتدا و قبل از شروع بدانیم که آیا این کاری که انجام میدهید در مسیر شخصیت کارآفرینی شما است؟
اگر جواب منفی است باید از ورود به آن کار پرهیز کنید، هرچقدر هم که طرح پروژه موفقیتآمیز به نظر برسد.
یا اینکه میتوانید پروژه را با شخصیت کارآفرینی خود هماهنگ کنید.
این کار بهرهوری شمارا چند برابر میکند، چون مسلماً سبب میشود که از وقت گذاشتن بیخودی روی مسائلی که استعدادش را ندارید پرهیز کنید و در عوض وقت، زمان و انرژی خود را در مسیری که با شخصیت شما همراه هست بگذارید و مطمئن باشید که در این صورت میتوانید نتایج درستی بگیرید.
در همین زمینه نوشتههای زیر را حتما بخوانید :
نوشته های تاثیرگذاری در سایت شما دیدم . پاینده و پیروز باشید .
واقعا من از خواندن این مطالب لذت میبرم و ایمان دارم روز موفقیت نزدیک است
ما هم ایمان داریم به موفقیت شما 3>