1

انتخاب یک شریک کاری برای شروع کسب و کارتان به اندازه انتخاب شریک زندگیتان مهم است.
شما ساعات طولانی را باید با همدیگر کار کنید ، کار کنید و کار کنید و اغلب ناسازگاری کنید اما در آخر میدانید هردویتان در راه رسیدن به هدف مشترکتتان دارید تلاش میکنید (حالا میخواهد یک کسب و کار موفق باشد یا زندگی مشترک !)

شروع یک کسب و کار بی شک بسیار هیجان انگیز است و مخصوصا اگر افسون این فکر که ازین به بعد خودتان رئیسید ذهن و فکرتان را به خود مشغول کند. اما وقتی صحبت سر انتخاب شریک کاریتان به میان می آید باید تصمیم بسیار هشیار و معقولانه ای بگیرید.

اما قبل از راه اندازی کسب و کارتان مطالب زیر را با دقت بخوانید تا ملاک های تشخیص یک شریک کاری خوب و بد را بدانید ، این های تجربیات کارآفرینان بزرگ دنیا هستند که در قالب 5 جمله شما را از دردسر های شریک بد دور نگه خواهد داشت:

1- مهارت های تکمیلی
ملاک اغلب کارآفرینان بزرگ دنیا برای شریک تجاریشان مهارت های تکمیلی طرف مقابل است.

یعنی چه؟ یعنی اینکه نقاط قوت شریک تجاریتان ،نقاط ضعفتان را پوشش دهد و برعکس.
نیهال مهتا،یکی از بنیانگذاران  LocalResponse در سخنرانی اش اشاره میکند به اهمیت این موضوع “دنبال صفاتی باشید که ندارید , دنبال شریکی با خصوصیاتی باشید که با او یک تیم 100% کامل باشید. پس اگر آدم تکنیکالی نیستید بدنبال شریکی تکنیکال باشید.

داشتن یک تیم با مهارت های گوناگون و مکمل هم نقش شما را نیز در کسب و کارتان بهتر مطرح میکند و مسولیت پذیری افراد تیمتان را بیشتر از قبل میکند زیرا انتظاراتتان از همدیگر روشن است. انتخاب کسی که خط مشی متفاوتی نسبت به شما برای حل مشکلات دارد هردویتان را تشویق میکند تا مشکلاتتان را با همدیگر حل کنید و کسب و کارتان را قدرتمندتر میکند.

Kathryn Minshew موسس The Muse متذکر این نکته شده است که داشتن تعادل بین مهارت ها (کد نویسی ،طراحی ، ارتباطات) و در خلق و خو (خوش بین، بد بین ، پر شور ،منطقی) بسیار ضروری است در کسب و کار “هر اختلافی موجب بهبود کسب و کارتان میشود البته تا وقتی که اختلاف در ارزش ها و اصول اخلاقی نباشد.”

2- احترام دوطرفه
مادامی که داشتن مهارت های مکمل مهم است ، بسیار مهمتر است شریک کاریتان چه ارزش هایی را با خود به کسب و کارتان می آورد.

شما باید کسی را انتخاب کنید که به او احترام میگذارید و میدانید به اندازه شما باهوش و آدم کاری است.
اگرچه هرکدامتان تجربیات و نیرو های متفاوتی با خود به کسب و کار می آورید اما باید احترام متقابل داشته باشید و ارزش های همدیگر را بشناسید.

در یک مصاحبه با Adam Somlai-Fischer, Mashable   یکی از بنیان گذاران Prezi به اهمیت قدردانی و توجه چنین می گوید “همه ی ما در مهارتمان ممتاز هستیم! اما همیشه حس کنجکاوی در علایق همدیگر وجود دارد”
ولو اینکه دیگر بنیان گذاران Prezi , Péter Halácsy بیشتر افراد تکنیکی هستند اما علاقه زیادی به هنر دارند و همین امر باعث احترام متقابل در بین همدیگر بوجود داشته باشد. پس اگر هیچ مهارتی هم ندارید حداقل به شریک کاریتان احترام بگذارید.

جواهر لعل نهرو

3- هم محور بودن ماموریت و اشتیاق
اهمیت سرمایه گذاری شرکا در یک کسب و کار بسیار مهم است اما اطمینان از اهداف هر فرد جزو اصول اولیه است.

متعهد بودن بر سر حل یک مسأله یک نمونه بارز برای گردهم آمدن شرکای تجاری است اما باید هردویتان مطمـئن باشید هردویتان برای آینده یک شرکت دارید گام بر می دارید.

Raj De Datta موسس BloomReach  یکی از استارتاپ های سریع توسعه یافته در سیلیکون ولی در یکی از مصاحبه هایش در رابطه اهمیت اهداف مشترک چنین گفته “اغلب استارتاپ ها به علت اهداف مختلفی که افراد تیم می خواهند به آن برسند, شکست میخورند. یکی میخواهد به زودی شرکت را بفروشد و دیگر میخواهد شرکت را گسترش دهد! “ , “یک تیم خوب اغلب اوقات بر سر موضوعات مختلف بحث میکنند اما بر سر موضوعات حیاتی شما باید ارزش هایتان را به اشتراک بگذارید برای چیزی که میخواهید بدست آورید”

به همین روش, موسس Limor Suss , Dealery.com   در مصاحبه اش گفته “اطمینان حاصل کنید شریک تجاریتان متعهد است در موقعیت مشابهی به موقعیت شما در زندگی دارد. اگر شریک تجاریتان میخواهد در دوسال آینده یک خانه بزرگ بخرد و شما فقط یک شرکت راه اندازی کردید, حتما از درآمد آینده شرکت راضی نخواهد شد. پرداخت هزینه زیاد به شخصی برای کار با شما … البته هزینه بر است اما , پرداخت درصدی از درآمدتان به شخصی که همکاری در بدست آوردنش نداشته… بسیـــــــار بیشتر هزینه بر است!!! “

پس قبل از شروع کسب و کارتان بهتر است با شریک کاریتان دور میز بنشینید و هرچی دارید رو کنید تا از همدیگر بیشتر آگاه بشید؛
آیا هردویتان یک هدف دارید؟

 

4- ذهن باز و قابل انعطاف
در هر کسب و کاری چه در شروع باشد چه در میانه , مشکلات فراوانی بوجود خواهد آمد, پس بهتر است شریک کاری آینده تان بتواند مانند شما با موانع سر راه کنار بیایید تا کمکی به شما باشد نه خود یک مشکل دیگر!

Joss & Main موسس John Mulliken در مورد پیدا کردن یک شریک جاری دارای ذهن باز و قابل انعطاف چنین می گوید :  “کارآفرینان باید به اندازه ای خودخواه باشند که باور کنند که شکست نمی خورند و کم بین تر نسبت به خود به حدی که بدانند فقط خودشان نیستند.”

 

5- یک سازگاری شخصیتی
آخرین … اما نه کم اهمیت ترین نکته.

همیشه به یاد داشته باشید، با کسی شریک شوید که خارج از کار بتونه دوست شما بشه !
ساختن یک کسب و کار نیاز به همفکری زیاد دارد ، نیاز با کار فیزیکی دارد که اگر کسی باشد که در این راه بدونید دوست شماست به شما کمک میکند 80% از سختی کار را کم میکند. موسس Alex KennbergShopstarter  میگه “شرکا باید دنبال نشانه هایی باشند که بعد از کار چطور میتوانند باهم کار خواهند کرد؟”  Kennberg در این رابطه میگه “همه به طرق مختلفی به مسائل نگاه میکنند , افراد با سرعت های مختلفی مسائل را حل میکنند اما … فقط آنهایی موفق میشوند که راهی پیدا کنند که با دیگران بتوانند کار کنند”

در آخر روز، لازمه شریکی پیدا کنید که ناخودآگاه بهش اعتماد کنید. کسی که از دست شما را در هنگام مشکلات بگیرد و اگر کمکی به شما نکند حداقل کنار شما باشد زیرا برای سنجش ظرفیت آدم های آنها را باید در مشکلات شناخت.

در این زمینه، مطالب زیر کمک زیادی  به شما خواهد کرد :

6 نفر دیدگاه شان را با ما در میان گذاشتید، نفر بعدی شما هستید :
  1. کاربر سوخت جت aaa می‌گوید

  2. کاربر سوخت جت mzeh می‌گوید

    سلام من درحال ثبت یه شرکت هستم و میخوام در این زمینه فعالیت کنم اگه امکانش هست خواستم از راهنماییتون استفاده کنم

    ممنون

    Hamzeh.dehnavi69@yahoo.com

    1. کاربر سوخت جت dmin می‌گوید

      با سلام
      به قسمت مشاوره پروژه سوخت جت یک سری بزنید.

  3. کاربر سوخت جت inaa می‌گوید

    همه ی مطالبتون واقعا مفیده و به دردم می خوره
    مرسی

  4. کاربر سوخت جت یه می‌گوید

    ممنون، عالی و بدرد بخور بود…

نظرتان را ارسال کنید

دیدگاه تان را با ما در میان بگذارید...

ما به دیدگاه شما احتیاج داریم؛ پس بیایید دیدگاه و نقطه نظرات مان را با همدیگر به اشتراک بگذاریم تا یک اجتماع موفق از افکار برنده با همدیگر بسازیم.

**‌به ازای هر یک دیدگاه سازنده، یک روز اشتراک رایگان پروژه سوخت جت دریافت کنید**