آشنایی با بهترین روش های متقاعد کردن دیگران از دیدگاه زیگ ریگلار، اسطوره فروش جهان

در دنیای امروز افراد زیادی در زمینه فروش فعالیت می‌کنند و فروشندگان، یکی از پردرآمدترین و موفق‌ترین اقشار در جوامع مختلف به حساب می‌آیند. مهم‌ترین مهارتی که هر فروشنده‌ای باید داشته باشد، مهارت متقاعد کردن دیگران است. زیگ زیگلار به عنوان اسطوره فروش در جهان بر این باور است که اگر کسی روش های متقاعد کردن دیگران را بلد باشد و این راهکارها را در بیزینس خود به کار بگیرد، قطعاً می‌تواند هر محصولی یا خدمتی را به مشتری بفروشد و او را مجاب کند که خرید این محصول یا خدمت به نفع اوست.

در این مقاله تصمیم داریم در مورد مهم‌ترین و موثرترین روش های متقاعد کردن دیگران از نگاه زیگ زیگلار صحبت کنیم. در صورتی که شما هم می‌خواهید به فروشنده‌ای توانمند، کاربلد و حرفه‌ای تبدیل شوید یا اینکه صاحب کسب و کار هستید و می‌خواهید فروش محصولات یا خدمات خود را افزایش دهید، پیشنهاد می‌شود تا پایان این مقاله با ما همراه بمانید.

آشنایی با زیگ زیگلار، یکی از نوابغ و اسطوره‌های فروش در طول تاریخ

زیگ زیگلار (Zig Ziglar) در ششمین روز از ماه نوامبر سال 1926 در آلابامای آمریکا به دنیا آمد. او یک سخنران بی‌نظیر و یکی از بهترین و برجسته‌ترین فروشندگان تاریخ به شمار می‌رود و در کنار این مهارت‌ها، به عنوان یک مربی انگیزشی هم شناخته می‌شود. وی به قدری در مهارت‌هایی مثل مذاکره مسلط بود که برخی از رؤسای جمهور آمریکا به شدت به او علاقمند بودند و از او مشورت می‌گرفتند.

زیگلار بیش از 29 کتاب در حوزه فروش، رشد فردی و مباحث انگیزشی دارد و تمام آثار او به عنوان کتاب مرجع شناخته می‌شود. او به خاطر تسلط و دانش کم‌نظیری که در حوزه رشد و توسعه فردی و فروش داشت، روش‌های مختلف و متنوعی برای متقاعد کردن دیگران ارائه داد. در ادامه این مقاله تلاش می‌کنیم بخشی از روش‌ها و راهکارهای او در این زمینه را مورد بررسی قرار دهیم. آقای زیگلار پس از کلی تلاش، کوشش، یادگیری و آموزش، در سال 2012 و در اثر ابتلا به بیماری ذات الریه درگذشت.

یکی از کتاب‌های ارزشمند زیگ زیگلار که من شخصاً (نویسنده این مقاله) چندی پیش مطالعه کردم و واقعاً آموختن و لذت بردن را به صورت همزمان برایم به ارمغان آورد، کتاب رازهای قطعی کردن فروش بود. این کتاب حقیقتاً یک دوره آموزش بی‌نظیر در حوزه فروش است و روش های متقاعد کردن دیگران را به خوبی آموزش می‌دهد.

در صورتی که تمایل دارید خلاصه و جان کلام یکی از کتاب‌های خوب زیگ زیگلار را به صورت متنی و صوتی مطالعه کنید، پیشنهاد می‌شود به دانلود کتاب اهداف از زیگ زیگلار  – کتاب صوتی و PDF مراجعه کنید.

یادگیری روش های متقاعد کردن دیگران چه مزایا و محاسنی دارد؟

قبل از اینکه بخواهیم روش های متقاعد کردن دیگران را یکی پس از دیگری توضیح دهیم، بهتر است در مورد مزایای یادگیری این روش‌ها صحبت کنیم. یاد گرفتن این روش‌ها تنها به افزایش فروش کسب و کارها کمک نمی‌کند؛ بلکه روی شخصیت و ارتباطات فرد با سایر انسان‌ها هم تأثیر دارد. در ادامه این بخش از مقاله به چند مورد از مزایای یاد گرفتن این روش‌ها اشاره شده است:

1. باعث می‌شود شخص، شیوه برقراری ارتباط موثر با دیگران را یاد بگیرد

اولین مزیت یادگیری روش های متقاعد کردن دیگران این است که باعث می‌شود شخص، شیوه برقراری ارتباط موثر با دیگران را یاد بگیرد. وقتی شخص بتواند با بقیه انسان‌ها، ارتباط خوبی برقرار کند، قطعاً می‌تواند زندگی بهتر و لذت‌بخش‌تری داشته باشد، عزت نفس خود را افزایش دهد و در نهایت خیلی راحت‌تر به اهداف و آرزوهای خودش دست پیدا کند.

کسانی که نمی‌توانند با سایر انسان‌ها، ارتباط خوب و زیبایی داشته باشند، قطعاً در زندگی خود به مشکل می‌خورند و ممکن است به مشکلات و بیماری‌های مختلفی مثل نشخوار فکری مبتلا شوند. بسیاری از کسانی که نمی‌توانند با دیگران، ارتباط موثر و درست برقرار کنند، ناتوانی خود را با نشخوار فکری جبران می‌کنند.

2. توانایی فرد برای تأثیرگذاری روی دیگران بیشتر می‌شود

وقتی که شخص، روش های متقاعد کردن دیگران را بلد باشد و بتواند با دیگران یک رابطه خوب و موثر برقرار کند، قطعاً می‌تواند به راحتی روی آن‌ها تأثیر بگذارد. در حوزه کسب و کار، اگر کسی نتواند دیگران را متقاعد کند که کاری که مد نظر دارد را انجام دهند یا اینکه حداقل به صحبت‌های او گوش دهند، چه اتفاقی میفتد؟ قطعاً نمی‌تواند محصولات و خدمات خود را به آن‌ها عرضه کند و خیلی زود از بازار خارج می‌شود.

یک کتاب‌فروش را در نظر بگیرید. یک بار به مغازه کتاب‌فروشی او می‌روید و او با شخصیت و صحبت‌های خودش می‌تواند شما را متقاعد کند که یک کتاب خوب از او بخرید و این کتاب خوب را هم خودش به شما معرفی می‌کند. حال اگر شما کتاب را بخرید، بخوانید و از آن لذت ببرید، قطعاً باز هم به مغازه او خواهید رفت و از او خواهید خواست که به شما کتاب معرفی کند. این روند سبب می‌شود که شما به مشتری دائمی و وفادار او تبدیل شوید.

3. امکان پیشرفت شغلی مستمر و سریع را برای شما فراهم می‌کند

پیشرفت سریع و مستمر در حوزه شغلی، کار آسانی نیست. بسیاری از افراد باید سال‌ها کار کنند تا اعتماد مدیران شرکت یا کسب و کار را جلب کنند. این در حالی است که اگر شخص، مهارت و روش های متقاعد کردن دیگران را بلد باشد، قطعاً می‌تواند نظر مدیران و سرپرست‌های خود را به کارها و تلاش‌هایی که انجام می‌دهد، جلب کند. همین عامل، موفقیت‌های این فرد در آینده را تضمین می‌کند و باعث می‌شود که پله‌های ترقی را خیلی سریع طی کند.

4. قدرت شما را بیشتر و شما را به یکی از مهره‌های کلیدی سازمان تبدیل می‌کند

کسی که توانایی متقاعدسازی دیگران را داشته باشد، می‌تواند کاری کند که دیگران با او همراه شوند، به صحبت‌‌های او گوش دهند و کاری که او می‌خواهد را انجام دهند. وقتی تمام این عوامل در کنار هم قرار می‌گیرد، موجب می‌شود که قدرت فرد در سازمان یا گروهی که در آن حضور دارد، بیشتر شود.

از طرفی سازمان‌ها در هنگام انتخاب مدیر یا سرپرست، معمولاً به کسانی توجه می‌کنند که مهارت‌های ارتباطی خوبی داشته باشند و بتوانند روی دیگران تأثیر بگذارند. افرادی که مهارت‎های ارتباطی را می‌دانند، در حوزه بازاریابی و فروش هم خیلی موفق هستند و در روابط شخصی و خانوادگی هم جایگاه والایی دارند. از این رو است که یادگیری روش های متقاعد کردن دیگران می‌تواند فرد را به یک مهره کلیدی در سازمان تبدیل کند.

5. عزت نفس و میزان درآمد فرد را ارتقا می‌دهد

توانایی متقاعد کردن دیگران با عزت نفس فرد رابطه مستقیم دارد و این دو مفهوم می‌توانند روی هم تأثیر بگذارند. در واقع شخص برای اینکه بتواند دیگران را متقاعد کند، لازم است خودش عزت نفس بالایی داشته باشد تا دیگران را خوب بداند و بتواند با آن‌ها رابطه خوبی برقرار کند. از طرفی وقتی شخص، موفق شد دیگران را متقاعد کند، عزت نفس و اعتماد به نفسش هم بیشتر می‌شود؛ چون به توانایی‌ها و ارزشمندی خودش ایمان می‌آورد.

یکی دیگر از مزایای مهم یادگیری روش های متقاعد کردن دیگران این است که میزان درآمد شخص را بالا می‌برد. چه در یک سازمان به عنوان کارمند فعالیت کنید، چه کسب و کار شخصی خودتان را داشته باشید، با بکارگیری مهارت متقاعدسازی می‌توانید نظر مدیران یا مشتریان خود را جلب کنید و از این طریق درآمد خود را افزایش دهید. کسانی که به صورت شخصی کار می‌کنند، با استفاده از همین مهارت می‌توانند مشتریان بیشتری را متقاعد کنند و محصولات بیشتری را به فروش برسانند.

کسانی که می‌خواهند روش های متقاعدسازی دیگران را یاد بگیرند، همواره باید با سه کلید آشنا باشند و از این کلیدها در فرایند کار خود استفاده کنند. در صورتی که تمایل دارید با این سه کلید اساسی آشنا شوید، پیشنهاد می‌شود مقاله این 3 کلید اصلی متقاعد سازی دیگران را همیشه در دسته کلیدتان داشته باشید را مطالعه کنید.

آشنایی با 14 مورد از روش های متقاعد کردن دیگران

اکنون که دانستیم یادگیری روش های متقاعد کردن دیگران تا چه اندازه مهم است و می‌تواند به موفقیت انسان کمک کند، زمان آن است که با چند مورد از بهترین روش‌هایی که برای متقاعدسازی وجود دارد آشنا شویم. در ادامه این بخش با 14 مورد از این روش‌ها آشنا خواهیم شد:

1. هنر خوب گوش دادن را یاد بگیرید

کسی که می‌خواهد دیگران را متقاعد کند که کاری که می‌خواهد را انجام دهند یا به صحبت‌های او گوش کنند، در ابتدا باید یاد بگیرد که خیلی خوب به دیگران گوش دهد، در حین صحبت‌های آن‌ها، صحبتی نکند (وسط حرف‌شان نپرد) و بکوشد که فحوای کلام آن‌ها را درک کند.

اگر مخاطب احساس کند که شما منظور نظر او را درک نکرده‌اید و نتوانسته‌اید با او ارتباط برقرار کنید، قطعاً تحت تأثیر شما قرار نمی‌گیرد. در حوزه کسب و کار هم این مسئله، اهمیت دارد. معمولاً مشتریان از کسب و کارهایی خرید می‌کنند که بدانند مدیر یا فروشنده آن کسب و کار، دغدغه آن‌ها را به خوبی شنیده و درک کرده است.

انسان‌ها همیشه از کسانی حمایت می‌کنند که بدانند آن افراد، از قوه درک و تفاهم برخوردار هستند. بخش اصلی قوه درک و تفاهم، خوب گوش دادن است. پس اگر می‌خواهید طرف مقابل، شما را باور کند، تحت تأثیر حرف‌های شما قرار بگیرد و متقاعد شود، لازم است خیلی خوب به صحبت‌های او گوش دهید.

در صورتی که تمایل دارید مهارت خوب گوش دادن را یاد بگیرید و با این مهارت، اولین گام را برای متقاعد کردن دیگران بردارید، پیشنهاد می‌شود مقاله زیر را مطالعه کنید:
چرا مهارت گوش دادن مهم‌تر از چیزی است که فکر می‌کنید و چطور بهتر گوش دهیم؟

2. برای دیدگاه طرف مقابل ارزش قائل شوید

وقتی خوب به صحبت‌های دیگران گوش دادید و فهمیدید که حرف دل‌شان چیست، زمان آن است که شروع به سخن گفتن کنید. برای اینکه بتوانید با صحبت‌هایتان روی طرف مقابل تأثیر بگذارید، لازم است که ابتدا صحبت‌های او را تأیید و به صورت مختصر و مفید تکرار کنید. اینجاست که او متوجه می‌شود که شما با دیدگاه او موافق هستید و برای نگرشش ارزش و احترام قائلید.

در گام بعدی پیشنهادهای خود را مطرح کنید و مطالبی که در ذهن دارید را به زبان بیاورید. حتی می‌توانید خیلی آهسته، نظر او را تغییر دهید و وی را با نظرات و عقاید خود همراه و هم‌داستان کنید. اگر او متوجه شود که شما با نظرات و دیدگاه‌های او موافق هستید، قطعاً نظرات شما را ارزشمند تلقی خواهد کرد و تحت تأثیر شما قرار خواهد گرفت.

3. داستان سرایی کنید (یکی از بهترین روش های متقاعد کردن دیگران )

داستان سرایی یا استوری تلینگ (Story Telling) یکی از تأثیرگذارترین روش های متقاعد کردن دیگران به حساب می‌آید. انسان‌ها از زمان غارنشینی، علاقه شدیدی به داستان و داستان‌سرایی داشته‌اند و به همین دلیل است که خیلی راحت تحت تأثیر داستان‌ها و نتیجه اخلاقی آن‌ها قرار می‌گیرند. استفاده از داستان‌ها می‌تواند به راحتی در حوزه کسب و کار و فروش هم معجزه کند. ویلیام برنباخ، یکی از بزرگان دنیای تبلیغات در مورد داستان‌ها و تأثیر آن‌ها می‌گوید:

آنچه یک شرکت می‌فروشد برای من الهام‌بخش نیست. دلیلی که آن شرکت، محصول مورد نظر را تولید می‌کند و می‌فروشد، برای من الهام‌بخش است و این، داستان آن شرکت است که پیام اصلی را به مخاطب می‌رساند.

وقتی می‌خواهید اهمیت و درستی نظر و دیدگاه خود را برای مخاطب روشن کنید، سعی کنید که نظر خود را پشت یک داستان خوب و تأثیرگذار پنهان کنید و در اختیار مخاطب قرار دهید. بعد از اینکه داستان را بیان کردید، می‌توانید دیدگاه خود را در قالب نتیجه اخلاقی آن داستان به مخاطب بگویید. با این روش مطمئن باشید که مخاطب تحت تأثیر قرار می‌گیرد و خیلی راحت‌تر نظر شما را می‌پذیرد.

برای اینکه مخاطب را تحت تأثیر قرار دهید و او را متقاعد کنید، نظر خود را در قالب یک داستان به او بگویید. هر چه داستان شما تأثیرگذارتر باشد، قطعاً مخاطب، راحت‌تر متقاعد می‌شود.

4. از تضاد و مقایسه کمک بگیرید

یکی دیگر از بهترین روش های متقاعد کردن دیگران این است که در حین صحبت، از تضاد و مقایسه کمک بگیریم. فرض کنید که می‌خواهید یک گوشی با یک برند نه‌چندان آشنا را به مخاطبان معرفی کنید و آن‌ها را متقاعد کنید که به جای خرید گوشی با برند سامسونگ یا شیائومی، گوشی آن برند جدید را خریداری کنند. توجه داشته باشید که مخاطب اصلاً اسم برند آن گوشی را هم نشنیده است.

در این گام، فروشنده برای متقاعدسازی مشتری باید ویژگی‌های این محصولات را با هم مقایسه کند و به مشتری نشان دهد که خرید کردن از آن برند غیرآشنا می‌تواند از نظر اقتصادی برای مشتری به‌صرفه‌تر و منطقی باشد. همچنین این گوشی می‌تواند از نظر کیفیت و کارایی، رضایت مشتری را جلب کند.

استفاده از تضاد و مقایسه تنها در حوزه فروش به کار نمی‌رود و می‌تواند در تمامی عرصه‌های زندگی، مفید و ارزشمند باشد. به عنوان مثال اگر می‌خواهید اهمیت راه اندازی کسب و کار را برای دوستان خود توضیح دهید، می‌توانید زندگی کارآفرینان موفق و حتی معمولی را با زندگی کارمندان مقایسه کنید. همین مقایسه کوچک می‌تواند ارزش کارآفرینی و راه اندازی بیزینس شخصی را برای فرد آشکار کند.

5. روی افزایش عزت نفس خود کار کنید

ارسطو یک جمله خیلی مهم و ارزشمند دارد که می‌تواند مهم‌ترین ابزار برای تأثیرگذاری بر دیگران و قانع کردن آن‌ها را به ما نشان دهد. او می‌گوید:

شخصیت، موثرترین وسیله برای متقاعدسازی است.

همین جمله ساده و کوتاه به ما نشان می‌دهد که تا چه اندازه منش و شخصیت ما روی دیگران و نظر آن‌ها در مورد ما تأثیرگذار است. برای اینکه بتوانیم با شخصیت خودمان روی دیگران تأثیر بگذاریم و آن‌ها را برای انجام کار مورد نظرمان متقاعد کنیم، لازم است عزت نفس خود را تا حد امکان افزایش دهیم.

عدم وجود عزت نفس در ما باعث می‌شود که ثبات و قرار خود را از دست بدهیم، خودمان را خوب و دوست‌داشتنی ندانیم و مدام دنبال جلب نظر و تأیید گرفتن از دیگران باشیم. وقتی ما خودمان برای شخصیتی که داریم ارزش قائل نمی‌شویم، دیگران هم برای ما حرمت و اعتباری قائل نمی‌شوند و در نهایت نمی‌توانیم آن‌ها را تحت تأثیر خودمان قرار دهیم.

برای اینکه بتوانیم با شخصیت خودمان روی دیگران تأثیر بگذاریم و آن‌ها را برای انجام کار مورد نظرمان متقاعد کنیم، لازم است عزت نفس خود را تا حد امکان افزایش دهیم.

6. حس لطف مقابل را در وجود مشتری تحریک کنید

یکی از اصول و پایه‌های تأثیرگذاری بر دیگران و متقاعد کردن آنها این است که حس لطف متقابل را در آن‌ها تحریک کنید. اکثریت قریب به اتفاق انسان‌ها، یک خصوصیت مشترک دارند: همگی تمایل دارند که لطفی که دیگران در حقشان کرده‌اند را به شکلی جبران کنند.

حالا اگر بتوانید لطف یا کمکی به مخاطب یا مشتری خود بکنید، او تمام تلاش خودش را می‌کند تا به هر شکلی که شده این لطف را برای شما جبران کند و در نتیجه کمترین کاری که می‌تواند برای شما انجام دهد این است که محصولات یا خدمات شما را خریداری کند.

فرض کنید که دنبال متقاعد کردن مشتریان و مخاطبان هدف خود هستید. در صفحه نخست سایت خود، یک کتابچه راهنما قرار می‌دهید و در این کتاب به اکثر سوالات مشترک مخاطبان هدف پاسخ می‌دهید. مخاطب این کتاب را می‌خواند و متوجه ارزشمندی و فایده زیاد آن می‌شود.

مخاطبی که لطف و توجه شما را درک می‌کند، می‌کوشد تا در آینده‌ای نزدیک از شما خرید کند تا از این طریق بتواند لطف شما را جبران نماید و به شکل، قانون لطف متقابل باعث بهبود میزان فروش و رشد کسب و کار شما می‌شود. در زندگی شخصی و اجتماعی هم این اصل مهم و اساسی صادق است و کاربرد دارد.

7. از اصل کمیابی یا محدودیت برای متقاعد کردن دیگران استفاده کنید

انسان‌ها بیشتر به سمت کالاها، محصولات و خدماتی گرایش دارند که محدود و کمیاب باشند. به همین دلیل است که می‌بینیم بازار کتاب‌های عالی و قانونی مثل کتاب‌های غیرقانونی و توقیف‌شده، پرشور و احساس نیست. اصل کمیابی می‌گوید وقتی چیزی کمیاب می‌شود، اشتیاق افراد برای به دست آوردن آن هم بیشتر می‌شود.

شرکت‌های انحصاری معمولاً درآمدهای انفجاری دارند؛ چون مخاطبان می‌دانند که فلان کالا یا خدمت به صورت کامل در انحصار یک شرکت خاص است و ممکن است آن شرکت هر لحظه قیمت محصول مورد نظر را بالا ببرد. پس یک حس کمیابی یا محدودیت در ذهن مخاطب شکل می‌کند و او را به سمت خرید فوری سوق می‌دهد. به این دلیل است که درآمد شرکت‌های انفجاری همواره بالاست و روز به روز بیشتر می‌شود.

برای استفاده از اصل کمیابی یا محدودیت، چند روش و راهکار وجود دارد که در ادامه به دو مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • تعیین محدودیت: وقتی بگویید که موجودی یک محصول در انبار کم است و به زودی تمام می‌شود، اصل کمیابی به کار گرفته شده و به راحتی می‌تواند روی مخاطب تأثیر بگذارد.
  • تعیین زمان محدود: اگر یک کد تخفیف با مدت محدود (مثلاً یک روز) به مشتری بدهید، در واقع از روش تعیین زمان محدود برای متقاعدسازی مشتری کمک گرفته‌اید.

8. از قدرت تأثیر اجتماعی غافل نشوید که خیلی مهم است

اگر کتاب‌های مربوط به حوزه بازاریابی عصبی یا نورومارکتینگ را مطالعه کنید، متوجه می‌شود که یکی از ابعاد خرید در انسان‌ها این است که می‌خواهند نظر موافق و مثبت اطرافیان و دوستان خود را هم جلب کنند. آن‌ها دوست دارند چیزی بخرند که مورد تأیید دوستان یا بستگان‌شان باشد و از خرید کالاها و خدماتی که مورد تأیید دیگران نباشد، اجتناب می‌کنند. به این پدیده، «تأثیر اجتماعی» گفته می‌شود.

اکنون که از قدرت تأثیر اجتماعی آگاه شدید، زمان آن است که از این روش به عنوان یکی از روش های متقاعد کردن دیگران استفاده کنید. به عنوان مثال اگر می‌خواهید مشتری خود را تحت تأثیر قرار دهید، سعی کنید به او نشان دهید که افرادی شبیه او هم همان محصول یا خدمت را از شما خریداری کرده و راضی بوده‌اند. با این کار، احتمال موافقت آن‌ها با شما بیشتر می‌شود.

9. از اصل تعهد نهایت استفاده را برای متقاعدسازی ببرید

وقتی می‌خواهید درخواست بزرگی را برای مشتری خود مطرح کنید و شک دارید که او با درخواست شما موافقت کند، بهتر است همان ابتدا درخواست بزرگ خود را برای مشتری مطرح نکنید. پیشنهاد می‌شود ابتدا یک درخواست کوچک مطرح کنید. این درخواست باید به گونه‌ای باشد که مشتری بتواند آن را به سادگی برآورده کند.

زمانی که مشتری آن کار ساده را برای شما انجام داد، می‌توانید آن درخواست بزرگ را مطرح کنید. اکنون احتمال پاسخ مثبت او به درخواست بزرگ شما بیشتر می‌شود؛ چون مطالعات نشان می‌دهد که وقتی یک پاسخ مثبت از مخاطب خود می‌شنوید، احتمال شنیدن پاسخ‌های مثبت بعدی بیشتر می‌شود.

10. صحبت‌های خود را به صحبت‌های متخصصان ارجاع دهید

اگر بتوانید حین فرایند متقاعدسازی از بزرگان حوزه تخصصی خود نام ببرید و از صحبت‌ها و جملات آن‌ها در کلام خود کمک بگیرید، بدون شک می‌توانید مخاطب را تحت تأثیر خود قرار دهید و کاری کنید که صحبت‌ها و جملات شما را خیلی راحت‌تر و سریع‌تر باور کند. سعی کنید از جملات بزرگانی کمک بگیرید که برای مخاطب، ارزشمند و حائز اهمیت هستند.

11. احساسات مخاطب را تحریک کنید

بسیاری از افراد و حتی متخصصان فروش و بازاریابی تصور می‌کنند که انسان‌ها با تکیه بر منطق خود خرید می‌کنند؛ یعنی اطلاعات محصول را می‌بینند، محصولات مختلف را با هم مقایسه می‌کنند و در نهایت دست به انتخاب می‌زنند.

این در حالی است که مطالعات نشان می‌دهد که خرید، یک فرایند کاملاً احساسی است. بنابراین اگر می‌خواهید فروش کسب و کار خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهید، لازم است راه و رسم تحریک احساسات مخاطب را یاد بگیرید و از رهگذر احساساتش بر او تأثیر بگذارید.

در صورتی که دنبال یادگیری روش های متقاعد کردن دیگران هستید، ضروری است که بازاریابی عصبی را خیلی خوب یاد بگیرید و از نکات و آموزه‌های آن در کسب و کار و روابط شخصی و اجتماعی خود استفاده کنید.

12. صبور باشید و پشتکار به خرج دهید

زمانی که می‌خواهید مشتری را تحت تأثیر خود قرار دهید یا اینکه می‌خواهید با فرزند خود ارتباطی سالم، درست و صمیمانه داشته باشید، عجله نکنید. دنبال این نباشید که خیلی سریع به هدفی که مد نظر دارید، برسید. بسیاری از کسانی که در روابط عاطفی خود شکست می‌خورند و نمی‌توانند طرف مقابل را در زمینه عاطفی متقاعد کنند، به خاطر این است که عجله می‌کنند و صبر ندارند تا بذرهایی که کاشته‌اند به ثمر بنشیند.

در حوزه کسب و کار و فروش هم این واقعیت وجود دارد. مخاطب همیشه در همان گفتگوی نخست، متقاعد نمی‌شود ولی اگر در گفتگوی اول شکست خوردید، به هیچ عنوان ناامید نشوید. اجازه دهید زمان بگذرد و پس از مدتی، دوباره اقدام کنید.

13. شوخ طبعی به خرج دهید

خشک و بی‌احساس بودن، فرایند متقاعدسازی را سرد می‌کند و به همین دلیل مذاکره یا فروش به نتیجه نمی‌رسد. این در حالی است که گاهی تنها کاری که باید انجام دهید این است که فقط کمی شوخ‌طبع باشید. شوخ‌طبعی و لبخند زدن، یکی از مهم‌ترین روش های متقاعد کردن دیگران به شمار می‌رود.

در هنگام شوخ‌طبعی، مخاطب بدون اینکه خبر داشته باشد، کمتر مقاومت به خرج می‌دهد و می‌تواند صحبت‌ها و استدلال‌های فروشنده را خیلی راحت‌تر بپذیرد. بنابراین سعی کنید که تا حد امکان در جلسات فروش، شوخ‌طبعی خود را حفظ کنید. البته نگذراید از حد مشخص و درست خودش فراتر برود که جلسه را خراب می‌کند.

14. مخاطب یا مشتری خود را تحسین کنید

آخرین روش عالی برای متقاعد کردن دیگران این است که نقاط و ویژگی‌های مثبت طرف مقابل را مد نظر قرار دهید و سپس این ویژگی‌ها و محاسن را به شکلی زیبا به او یادآوری کنید تا سرشار از اعتماد به نفس و شادی شود. به او بگویید که تا چه اندازه برای او ارزش و اهمیت قائل هستید. اگر این کارها را انجام دهید، مثل این است که مشتری یا مخاطب را هیپنوتیزم کرده باشید. آن موقع است که هر درخواستی داشته باشید، برای شما انجام خواهد داد.

شما از کدام روش های متقاعد کردن دیگران استفاده می‌کنید؟

در دنیای امروز، هنر متقاعد کردن دیگران تنها برای بازاریابی و فروش به کار نمی‌آید؛ بلکه تمام عرصه‌های زندگی ما را دربرگرفته است. البته دلیل این پدیده کاملاً روشن است: انسان موجودی اجتماعی است و نیاز دارد که در جامعه حضوری فعال داشته باشد، با دیگران همکاری کند، به آن‌ها کمک کند که به اهداف‌شان برسند و از آن‌ها برای رسیدن به اهداف و آرزوهای خود کمک بگیرد.

در این مقاله تلاش کردیم که با چند مورد از مهم‌ترین و بهترین روش های متقاعد کردن دیگران آشنا شویم. در صورتی که این مقاله برای شما جذاب و مفید بود، پیشنهاد می‌شود مقاله 5 تکنیک تاثیر گذاری بر افراد در برخورد اول را مطالعه کنید. این مقاله هم تکنیک‌های درجه یک و منحصر به فردی را برای تأثیرگذاری بر دیگران در اختیار شما قرار می‌دهد.

شما از چه تکنیک‌ها و روش‌هایی برای متقاعد کردن دیگران و تأثیرگذاری بر آن‌ها استفاده می‌کنید؟ از نگاه شما یادگیری چنین تکنیک‌هایی چه مزایا و محاسنی برای زندگی و کسب و کار ما دارد؟ آیا تجربه استفاده از این تکنیک‌ها را دارید؟ لطفاً نظرها، پیشنهادها و تجربیات خود در زمینه روش های متقاعد کردن دیگران را با ما و سایر همراهان مجموعه سوخت جت در بخش دیدگاه‌ها (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.

منابع: WORKINGNA / BetterHelp / Verywell Mind / Business Insider

2 نفر دیدگاه شان را با ما در میان گذاشتید، نفر بعدی شما هستید :
  1. کاربر سوخت جت ری می‌گوید

    سپاس از مقاله مفید شما
    به نظر من باید روی قوه ادراک کار کرد تا توانایی اینو داشته باشیم تا مردم رو درک کنیم ،احساساتشون ،تمایلات ،نیاز ها و دغدغه هاشون و این توانایی تو هر زمینه ای یه برگ برنده حساب میشه

  2. کاربر سوخت جت nity می‌گوید

    عالی بود

نظرتان را ارسال کنید

دیدگاه تان را با ما در میان بگذارید...

ما به دیدگاه شما احتیاج داریم؛ پس بیایید دیدگاه و نقطه نظرات مان را با همدیگر به اشتراک بگذاریم تا یک اجتماع موفق از افکار برنده با همدیگر بسازیم.

**‌به ازای هر یک دیدگاه سازنده، یک روز اشتراک رایگان پروژه سوخت جت دریافت کنید**